Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Koliki ti je napon?
da li si ti to clockovao?
da li je i tvoj 65nm?
koja je serija?
da li ti je ukljuchen CnQ?
koji cooler imash?
da li si stavio pastu?
da li si iz prvog pokushaja montirao cooler?
da li sis e patio sa nameshtanjem coolera?

Probaj u tom Utility da kliknesh na ? i imash opciju ka kojoj temperaturi da stremi, pa to malo smanji pa vidi da li je reshilo probleme.
Nisi rekao da li ti je utility uvek upaljen. I nisi rekao da li si chachkao neshto u biosu < da li si flashovao na noviji pa nameshtao brzinu obrtaja, tj na kojoj temperaturi da se fan pali, gasi....>

Poslednja izmena:
ako ti taj program stalno trci, on ti usporava kuler...
e sad mislim da se on malo vise greje od mog, tako ad mu i treba malo vise obrtaja... tu gde pise auto klikni i ugasi, pa vidi koliko ces rpm dobiti...
mislim da je za box sa 1800rpm za taj proc ovo nekako ocekivana temp, pogotovo ako nemas ni jedan dodatni ventilator...

Ma nista tu nije nejasno ,to sam i ja procitao , samo pitam je li to normalna temp. tih 50 C !!!

A što uopšte gledaš temperaturu CPU-a?

Najpametnija stvar koju sam uradio je da izbrišem sve te Windows aplikacije za monitoring temperature, jer ako ne brljavi komp, šta te briga kako radi, ako počne da se resetuje, da izbacuje plave ekrane i pravi greske,onda se zabavljaj, ali čisto sumnjam da na tih 50C ne radi kako treba....

......i sto kaze isnogood...dal' ti je OC ovan CPU, kako je namešten cooler, da li ti je kućište dobro provetreno....;)

Najpametnija stvar koju sam uradio je da izbrišem sve te Windows aplikacije za monitoring temperature, jer ako ne brljavi komp, šta te briga kako radi, ako počne da se resetuje, da izbacuje plave ekrane i pravi greske,onda se zabavljaj, ali čisto sumnjam da na tih 50C ne radi kako treba....

Тако је!

Управо тако!

Posto nameravam da kupim Biostar TA690G AM2 imam jedno pitanje, posto ne mogu da se koriste u isto vreme HDMI i DVI a ja bas ova nameravam da koristim najvise, DVI za monitor a HDMI za TV, zanima me kako je reseno prebacivanje sa jedno prikljucka na drugi, kako mogu da izaberem koji cu prikljicak korisiti?
Koje napajanje preporucujete?
Koji mi CPU preporucujete za ovu plocu?
Sta kazete za ovaj:
Athlon 64 X2 4400+ 2.3GHz Box 65nm AM2 76 €
Ne nameravam da ga klockujem treba mi da bude stabilan i tih.

@gorg Kako mislis su se pojavili?! pa ja svakog meseca skidam i stavljam nove drivere...

@matrix ako ostajes na integrisanoj grafici... dosta ti je 380-400w... cpu ce ti i 4000+ raditi posao, ali posto nije velika razlika u ceni uzmi sta ti lakse da nadjes...
ja sam prebacio monitor na analogni i sasvim dobro radi, pa ti je to po meni bolje resenje od cimanja u bilo kom obliku...

@gorg Kako mislis su se pojavili?! pa ja svakog meseca skidam i stavljam nove drivere...

@matrix ako ostajes na integrisanoj grafici... dosta ti je 380-400w... cpu ce ti i 4000+ raditi posao, ali posto nije velika razlika u ceni uzmi sta ti lakse da nadjes...
ja sam prebacio monitor na analogni i sasvim dobro radi, pa ti je to po meni bolje resenje od cimanja u bilo kom obliku...

mereno sa unimerom moja konfa na integrisanoj grafici vukla 133W, vise od 250w nece biti potrebno.

Hvala na odgovoru, tek sada sam video da ima samo 2 PCI slota u koja cu da ubacim wifi karticu i firewire, problem je sto nameravam da kupim kasnije neku TV karticu i ne znam gde cu je ubaciti.

Firewire je i moj problem... da sam skontao pre kupovine, ne bih je kupio |[

sreca wifi je eksterni (router, vezan preko lana)...

Mozda moze da ti posluzi USB TV kartica, ja razmisljam o kupovini iste ali mi nije hica pa nisam ni stigao da se informisem valjaju li cemu i koje su upotrebljive...

Da li vam preko HDMI-a ide i zvuk ili samo slika, da li je neko to probao?
Trebalo bi da idu oba preko HDMI kabla.
Da li ima neka alternativa ovoj maticnoj ploci koja ima HDMI, FW i integrisana grafika?

OT: TV Box varijante valjaju sasvim sigurno... ali su i skuplje... ne isplati se stvarno "super" proci na ploci pa puci na FW, tuner, itd |[

A kada je to moglo da se prodje 'super' a da ne platis ? ;)

Ova Gigabyte, GA-MA69G-S3H mi vise odgovara, samo nije mi jasno sta zapravo znaci ta podrska za HDCP koju imaju obe ploce?
Da li to znaci da ako skinem neki piratski HD film necu moci da ga gledam u full rezoluciji na TV?

novi bios --> Update VGA BIOS

ovo je dosta dugo bilo najavljivano jos direktno od AMD-a.

@matrix77: nije jasno sta pitas. podrska za hdmi znaci da grafika ima potrebnu akceleraciju, pa ne zdere resurse procesora, memorije itd kao sumanuta, i to nema nikakve veze sa prikazom preko TV-out-a. sa novim biosom se ta granica jos pomera na nize, pa bi sada hdmi filmovi na rezolucijama oko 2000 trebalo da mogu da se pokrecu i lepo vide vec sa x2 3800+ na integrisanoj grafici, sto znaci da je sa ovom plocom moguce napraviti super-jeftin hdmi sistem.

Prilozi

• R69AM913.zip
    387 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Jel ovo konacno postoji na official sajtu ? Mislim probacu ga svakako, ali cisto da pitam |))

Josh neki bios pa da podrzhava dolazecje am2+ procesore i vishe nishta ne treba ;)

pa, am2 socket podrzava am2+ procesore, ali ne u "punom formatu". dakle, am2+ procesori ce raditi na am2 lezistu.

Planiram da uzmem ovu plocu pa me interesuje koju memoriju da uzmem uz nju. Planirao sam Kingmax 2 x 1GB @ 800Mhz. Kakav je BOX cooler jel' tih?

I jos nesto jel probao neko ovu novu plocu A690G-M2? Kakva je ona sa overklokom jel ista kao i A690G?

@LowRadiation
Nisi me dobro shvatio, nisam pitao za HDMI nego za HDCP, ali sam malo izguglao i pronasao sam da je to neka nova zastita koje ce biti ubacena u buducim HD materijalima.
U svakom slucaju koliko sam ja sakapirao ti filmovi nece raditi na hardveru i TV-u koji nema podrsku za HDCP.

Stavih novi bios... zasad mi je skroz razduvao ocitavanja temperature... iz biosa se jedino vidi nesto sto lici na temp cpu-a... iz njegovog sw mi kaze 45 c |PP

Nisam primetio da sam dobio nesto pozitivno |))

danijele da li ti grafichku prepoznaje kao x1200 ili x1250 ?

koji si ti dosadan parazit |)
x1200 pise...

mislim da je samo sa drajverima koji su dosli uz plocu pisalo x1250...

Trenutno nisam za svojim kompom ali cim dodjem u Bg, flashovacu bios pa cu preneti utiske.
Jel radi bolje grafika sa novim biosom, posto na sajtu pise da je u pitanju update i za vga bios?

Nazad
Vrh Dno