Šta je novo?

Nema nas vise

Stara vest...

Pa bice u pocetku malo nezgodno za navikavanje, a i lakse je otkucati yu nego rs, bar meni 😀

Mislis, "Crnogorijancima"? :d

Veoma je mali broj zemalja kod kojih je u nazivu prvo slovo početno slovo njihovog političkog uređenja.

Glupost, evo ti prmer tri drzave koje su u G8 i jedne od najrazvijenijih na svetu.

Repvbblica Italiana, République française, Bundesrepublik Deutschland

ajd' ovoj trecoj nije bas prvo slovo ali je prva rec.

Brazilko bi makar mogao da zna da je zvanično ime Brazila - República Federativa do Brasil

Bile su opcije .ss i jos neka nebuloza, pa mozda .rs nije ni tako lose ispalo.

@brazilko: odgvor je bio za DarkSide-a, ne za tebe 😉 Naravno da .rs oznacava TLD Republike Srbije...

Mali je broj zemalja koje u svom nazivu nemaju odrednicu svoga političkog uređenja:

Tuvalu

Novi Zeland, New Zealand, Aotearoa

Solomonova Ostrva, Solomon Islands

Japan, Nihon-koku, 日本国

Malezija, Malaysia, مليسيا

Gruzija, Georgia, საქართველო (Sakartvelo)

Ukrajina, Україна

Rumunija, România

Bosna i Hercegovina, Босна и Херцеговина

Burkina Faso

Zapadna Sahara, Al-Ṣaḥrā' al-Ġarbiyyah, الصحراء الغربية

Sveti Vinset i Grenadini, Saint Vincent and the Grenadines

Grenada

Antigva i Barbuda, Antigua and Barbuda

Barbados

Belize

Jamajka, Jamaica

Ama ljudi odnosi se na prvo slovo domena, a ne na naziv države! Čoveku smeta što je .rs od "Republika Srbija" a ne što nam se država zove tako.

meni je cudno sto ce biti rs, a ne sr recimo. RS se koristi u stampi kao oznaka za Republiku Srpsku...ali sta je tu je.

.us? United States (of Trinidand & Tobago?)
.uk? United Kingdom of neka africka kraljevina...

Tih se domena sa drzavnim uredjenjem setih na prvu loptu .....

edit

Evo jos domena koji imaju veze sa uredjenjem drzave:
.fm - Micronesia, Federal State of
.cd - Congo, Democratic Republic of the

Sve sami giganti 😀

Poslednja izmena:
@CRNI je dao pravu poentu.Zauzeto je bil😵Stalo nam je RS i to je to.
Shto ste razvukli raspravu kao kore od bureka?Ovo je trebalo i ranije da se uredi.Ali kad je vec tu-pozdravljam.

Meni to .rs zvuci suvise kao Republika Srpska.
Ubedljivo najbolji domen po meni je .ba, cudi me da jos niko nije registrovao djes.ba 😀

Poslednja izmena:
Polako, domen .su (Sdelano na CCCP) se jos uve koristi, i broj sajtova na njemu polako raste. Zasto bi .yu izumro?

Uglavnom, do 2009-e .yu treba da se ugasi potpuno...

Od ponuđenih slobodnih domena .rs je jedino bilo normalno (zamislite samo kakve bi sve lepe sajtove imali da smo odabrali .ss 🙂 )

Najbolje su prošli Crnogorci sa .me domenom, (love.me, watch.me, play.me itd.)

Od ponuđenih slobodnih domena .rs je jedino bilo normalno (zamislite samo kakve bi sve lepe sajtove imali da smo odabrali .ss 🙂 )

Najbolje su prošli Crnogorci sa .me domenom, (love.me, watch.me, play.me itd.)

Pazi, da smo izabrali .SF (bilo slobodno) mogli bi da zaradimo neki dinar. Ili da smo uzeli .XY iz sentimentalnih razloga.

Kada smo mi to izabrali nesto sto je imalo smisla ? 🙁

A ko je uopste odlucio to [mislim na .rs] ?

Ne, već označava Republiku Srbiju.

I prvo slovo mi se nimalo ne dopada.

Veoma je mali broj zemalja kod kojih je u nazivu prvo slovo početno slovo njihovog političkog uređenja.

Mislim da sam naziv domena nema veze sa "Republika Srbija", vec je po slicnom principu na kome je izabran i CS domen (koji nikada nije zaziveo), kombinacija dva slova iz naziva "Srbija". Nista drugo nije bilo slobodno, pa je verovatno moralo tako. U svakom slucaju bolje od .sf ili .ss koji nemaju veze ni sa cime, vezanim za nas domen. Ovako bar moze da se poveze sa Republika Srbija ili "SR" po satrovacki, kada nam ga je vec maznuo Surinam 🙂

Ubedljivo najbolji domen po meni je .ba, cudi me da jos niko nije registrovao djes.ba

Mozda lokalizacija Google-a za bosanski - umesto www.google.ba, idealno bi bilo www.djes.ba 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno