ja koristim halogenu sijalicu onu od 20W sa jacinom svetla kao sijalica od 100W
Ove nove neonke što ih pakuju u obična sijalična grla (tzv. štedljive sijalice) daju žuto svetlo.Imam 3xReflektorske sijalice po 60w u lusteru i dimmer, svetlo je zute boje, takoda mi upotpunosti odgovara. Ne podnosim neonke i belo svetlo, nekad me jednostavno boli glava od neonki.
ja koristim halogenu sijalicu onu od 20W sa jacinom svetla kao sijalica od 100W
To nije halogena vec gorepomenuta "stedljiva" sijalica. Pravi naziv je "Fluo compact".
tacno tako.... spar sijalica a ne halogenka... pa to vise lici na neonku nego na halogenku![]()
... a u polici iznad stola 5 x 20W halogene ...
off ...
@ kovacm: ajde sto covek ima 3 monitora, to jos i kapiram, ali sta radi sa
3 tastature ? :d
Sta koristite za osvetljenje sobe... lampe, plafonjerke, halogena svetla... mislim, sta je najbolje za oci... a i u kojoj firmi bih mogao da narucim tako neke svetiljke a da salju city expresom...
Ako mozes da okacis sliku bio bih ti veoma zahvalan jer sam nameravao da napravim nesto tako ali nisam siguran kako bi izgledalo ...
Kada radim elektroniku, znaci sitnarije neke, neonka mi je nenad****va. Najbolje vidim uz nju.
Dobro, nije neonka, nego fluo, ali to je uslo [mislim, naziv] u narod i to ne mozes iskoreniti.
Sto se tice trafoa, tu se ne slazemo, to sto emituje em zracenje, a stoji na plafonu... Boli me uvo. Vise komp emituje koji ti je blizu tela, a jos ako buljis u crt... joj... A i to da zuje... Tesko, ako su iole kvalitetniji, moj je recimo zaliven, nema sanse da se cuje da zuji.
dosta ljudi se zali da im sveta fluo "svetlo" - mnogi se zale npr. na boju ali fluo lampe postoje i u varijanti gde daju "žuto" svetlo.
ja nikada npr. ne bih rekao da flou treperi, jednstavno ne vidim to. :/
i meni su halogene previse slabe - dobre su samo za "atmosferu"![]()
Pa ne verujem da ima, tj. ja nigde nisam ni video ni cuo da ima... Moze da se napravi, ja sam to stavio u ponudu na svom sajtu [koji ne smem da pominjem@dr.Tiristorto sam i ja davno pravio (paralelni port + releji)
za jednu igraonicu: na Atariju ST je bio program za vreme i uplate i onda je trebao po isteku vremena da ugasi TV
ali nikada nisam zavrsio taj deo sa relejima :/
elem, da li postoji neko gotovo resenje? platish i ne mislish? (imam previshe hobi projekata a ni jedan necu nikada zavrsiti![]()
)
Slazem se, i boli me uvo sto neko misli da je stetno ili sl. Meni prija, meni odgovara i to je to. Kao kada neko pusi, stetno je, ali voli, njegov izbor.ja nikada npr. ne bih rekao da flou treperi, jednstavno ne vidim to.
Tacno tako, saglasan sam u potpunosti.1. Prijaju ti fluo cevi jer daju difuznu svetlost, tj. mekane senke, i za precizan rad su u tom smislu stvarno pogodne (ostre senke daju velike kontraste koji zamaraju oko).
Ali kada duze radim to svetlo me zamara i to je to. Ne mogu. Ziveo sam godinama i godinama pod neonkama, jedno vreme sam cak i imao zivinu lampu u sobi... Ukrao sa bandereIpak, imaj na umu da kvalitet svetlosti koje daju fluo cevi nije ni priblizan obicnim sijalicama. Ako ti treba difuzna i KVALITETNA svetlost (znaci koja prija oku i odlicno prikazuje boje), resenje je staviti 2 ili 3 obicne sijalice sa "mlecnim" balonom, ili svetiljke sa obicnim sijalicama i opalnim balonom ili cilindrom.
Ae, necemo sad preterivati. Kao "ali ako imas stonu lampu sa 12V halogenkom, na par decimetara od sebe... vec je druga prica " a ne gledas na komp, monitor, tv ne daj Boze... pusti ti jedan mali trafo...2. Kod trafoa za halogenke u spustenom plafonu naravno da EM polje nije problem, ali ako imas stonu lampu sa 12V halogenkom, na par decimetara od sebe... vec je druga prica![]()
VEOMA je poznato da su benchmarkovci IZUZETNO skloni preterivanju i preuvelicavanju, pa te stoga molim da se suzdrzis oko ovakvih trivijalnih stvari... Sta se sve desava u drzavi, ti brines oko neonske svetlosti na poslu... Daj.I sta da radimo ako na poslu imamo neonsko osvetlenje, koje je zbog jako malih prozora na zgradi, gotovo uvek ON? Da li nas stiti neki zakon?
poz
:Klanjanje :KlanjanjeLjudi ovaj... kako da vam kazem malo se tripujete oko tih negativnih uticaja svetla na zdravlje. Pogledajte npr koliko se nezdravo hranite, zivite, kolko koristite mobilni itd. To oko svetla dodje zanemarljivo...
Pa ne verujem da ima, tj. ja nigde nisam ni video ni cuo da ima... Moze da se napravi, ja sam to stavio u ponudu na svom sajtu [koji ne smem da pominjem], ali generalno, slaba je zainteresovanost...
Slazem se, i boli me uvo sto neko misli da je stetno ili sl. Meni prija, meni odgovara i to je to. Kao kada neko pusi, stetno je, ali voli, njegov izbor.
@Spotter jel mozes malo detaljnije da objasnis razliku imadju kineske "elektromagnetne" prigusnice i elektronske prigusnice? I ako te ne mrzi, razliku izmedju neonskog i fluo osvetljenja? Inace se slazem da su opal sijalice pravo resnje za dnevni boravak.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari