Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

S@$#! Nema mi vise call registra :( ne prikazuje ni jedan poziv :( Sve stranice na forumu sam presao i receno je ili Master reset ili flash, pokusao sam 2x master reset i dalje ne pamti pozive :( Ima li neko drugo rijesenje osim flasha ? Hvala unaprijed!

Ista stvar i kod mene, master reset ne popravlja situaciju ..

Poslednja izmena:
S@$#! Nema mi vise call registra :( ne prikazuje ni jedan poziv :( Sve stranice na forumu sam presao i receno je ili Master reset ili flash, pokusao sam 2x master reset i dalje ne pamti pozive :( Ima li neko drugo rijesenje osim flasha ? Hvala unaprijed!

Bilo je vec u nekom od prethodnih post-va. Udjes u call records-options-delete all
Posle toga mi pamti sve pozive: in, out, miss...

Poslednja izmena:
Za svaki Java program ili igru trebaš instalaciju..., pa restart..., pa programa uopće nema ili ne radi! Elegantnije rješenje je kopiranje programa (ili igre) na MC - memorijsku karticu! Postupak je slijedeći:

1. Napravi na MC direktorije Programi i Igre. U svakom od njih napravićeš nove direktorije nazvane prema programu ili igri, i u njih kopirati potrebne .jar i .jad datoteke. U ovom slučaju napravi u direktoriju Programi novi direktorij Notes i u njega kopiraj datoteke Notes.jar i Notes.jad!

2. Da bi to proradilo moraš NotePadom ili WordPadom ili kojim drugim programom za obradu teksta editirati .ids datoteku, nazvanu kao i .jar i .jad datoteke, u kojoj definiraš ime programa (ili igre) i put do njega (nje) - vidi sliku! Ovaj put sam ti ja to napravio, a poslije ćeš se sam potruditi.
U našem slučaju to je Notes.ids (nalazi se u Notes.zip-u) kojeg kopiraš u brew / mod / java_ams / install / apps (ili games ako je u pitanju igra). Na taj način nećeš nakon flash-anja izgubiti sve programe i igre koji si sam "instalirao" jer su one na MC. Morati ćeš samo vratiti .ids datoteke, ali njih imaš na računalu. Zar ne ...?
Interesuju me parametri prikazani na slici oznaceni strelicama. Ocigledno da nisu isti za svaku aplikaciju, posebno za drugu, trecu i poslednju strelicu. Ako neko zna moze pokazati na primeru mape BG.

Prilozi

• ids file.jpg
    ids file.jpg
    108.3 KB · Pregleda: 106
Na mrezi sam 064 ,podesio sam e-mail na gmail po upustvima sa -presek najbinijih postova- , mogu da posaljem mail , ali pri pokusaju da primim mail izbaci mi poruku cant contakt server,check settings and retry. evo ovo su mi setovanja
user info
your name - moje ime i prezime
e mail address - moja adresa
reply to address - moja adresa
user ID - user name
password - password
SMTP user OD - user name
smtp password - password
onda kliknem options> save

connection info
data service provider - Mts wap
receive server type - POP3
POP3 server - pop.gmail.com
POP3 server port - 995
POP3 uses SSL/TLS - Yes
Imap4 server - ostavio prazno
Imap4 server port - stavio 0
Imap4 uses SSL/TLS - No
SMTP server - smtp.gmail.com
SMTP server port - 587
SMTP uses SSL/TLS - Yes
SMTP authenticate - Yes
options> save
MOLIM onog kome radi primanje mejlova da mi ukaze gde sam pogresio
HVALA u napred

@alfa
Mislim da sam sve već objasnio, ali ponoviti ću najbitnije.
U .ids datoteci koja se kopira u brew/mod/java_ams/install/apps i koja mora imati isto ime kao i .jad i .jar datoteke editiraju (mijenjaju) se samo 4 reda -> crvena na slici, ostalo ne diraj!
Beograd.jar i Beograd.jad datoteke kopiraju na SD karticu u direktorij Programi/Beograd/.
Evo ti i Beograd.ids, provjereno sve radi OK!

Prilozi

• Editiranje.png
    Editiranje.png
    11.8 KB · Pregleda: 192
  • Beograd_ids.rar
    268 bajta · Pregleda: 192
  • BG.png
    BG.png
    119 KB · Pregleda: 175
Na mrezi sam 064 ,podesio sam e-mail na gmail po upustvima sa -presek najbinijih postova- , mogu da posaljem mail , ali pri pokusaju da primim mail izbaci mi poruku cant contakt server,check settings and retry. evo ovo su mi setovanja
user info
your name - moje ime i prezime
e mail address - moja adresa
reply to address - moja adresa
user ID - user name
password - password
SMTP user OD - user name
smtp password - password
onda kliknem options> save

connection info
data service provider - Mts wap
receive server type - POP3
POP3 server - pop.gmail.com
POP3 server port - 995
POP3 uses SSL/TLS - Yes
Imap4 server - ostavio prazno
Imap4 server port - stavio 0
Imap4 uses SSL/TLS - No
SMTP server - smtp.gmail.com
SMTP server port - 587
SMTP uses SSL/TLS - Yes
SMTP authenticate - Yes
options> save
MOLIM onog kome radi primanje mejlova da mi ukaze gde sam pogresio
HVALA u napred
Chini mi se da imam resenje za Gmail. Podesavao sam danas Outlook Express i izmedju ostalog da bi radio sa gmail accaunt-om mora u gmail settings-u vaseg accaunt-a da se ENABLE-uje POP za email, tj. pristup preko pop servera gmail accaunt-u, sto inace gmail manager i koristi.
ovo gore prepisano sa 68 strane:cigar:
Kome treba moze da prepise RADI SVE samo aktiviraje

Chini mi se da imam resenje za Gmail. Podesavao sam danas Outlook Express i izmedju ostalog da bi radio sa gmail accaunt-om mora u gmail settings-u vaseg accaunt-a da se ENABLE-uje POP za email, tj. pristup preko pop servera gmail accaunt-u, sto inace gmail manager i koristi.
ovo gore prepisano sa 68 strane:cigar:
Kome treba moze da prepise RADI SVE samo aktiviraje

Ja sam to odavno enable-ovao pa opet je isto. Jednostavno, Gmail nekad radi, a nekad ne radi.

Resio sam problem!

Verovali ili ne problem je bio u novoj, tek otpakovanoj maticnoj ploci! Pokushao sam da menjam portove na ploci ali sam uspeo da flashujem telefon tek kada sam ga prikljucio na laptop! Javio mi je gresku kod vracanja BRT ali to sam kasnije resio uploadovanjem reapir.qcn + wolf51.qcn! U svakom slucaju hvala na pomoci!

Poz

Bilo je vec u nekom od prethodnih post-va. Udjes u call records-options-delete all
Posle toga mi pamti sve pozive: in, out, miss...
Hvala na odgovoru ali je problem sto nemam ni jednog poziva tako da mi uopste ne daje nikakve opcije :( ako ima neko drugo rjesenje pomagajte braco po benq-siemensu :)

Pozdrav prijatelji:wave:
Evo citam ovu temu i nista mi nije jasno :S:
Treba da flashujem moj Benkic sa 48-ice na 58-icu. Ne daje mi se 800 kinti da mi to urade u servisu, ja cu to sam pa ako nesto zaserem e tek onda cu im dadnem pare :d! Moje pitanje je koliko ja u stvari mogu da pogorsam stvari i da li ljudi iz servisa mogu posle da isprave to sto sam ja zas.rao?
Mozda je negde neko i napisao ali ne mogu sve da citam pa ako bi mogao neko da mi objasni kako se fleshuje, ali postupno, za debile.
Skinuo sam EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK i instalirao. Sta mi je jos potrebno da skinem sa neta i instaliram?
Sta radim dalje? Izvadim bateriju, karticu...ukljucen fon/sikljucen...kako? Verujem da se to radi u 10 koraka pa ako nekom nije tesko neka mi napise.Hvala

EF81 Rula!!!:guitar:

Evo, napravio sam mapu Zrenjanina. Kod mene dobro radi:
http://rapidshare.com/files/56368517/Zrenjanin_mapa.zip.html

Nego, imam problem. Naime, instalirao sam nekoliko mapa na memorijsku karticu, (prema upustvima na prethodnim stranama kreirao sam folder Apps na mem kartici) i kad sam htio jednu da obrišem, pojavio se problem što neće da se obriše s kartice. Probao sam i Brew Commanderom, i MPMom, ali nisam uspio. I onda sam restartovao mobilni. Kad sam ga ponovo uključio, pojavio se taj problem da se telefon nevjerovatno usporio, i da neće da otvori u My Stuff memorijsku karticu, već kaže nešto kao Memory Card inserted, please wait. Takođe, sada odjednom mi se npr. u folderu souns na kartici pojavljuju svi fajlovi po tri puta, i to kad se gleda u Brew, a u MPM nisu triplirani. Poslije izvjesnog vremena i čačkanja uz pomoć MPM rad se unormalio, ali kada se restartuje, sve se ponavlja, dakle, dozlaboga usporen i neće da otvori mem. karticu. Mada startuje programe sa nje. Ima li neko ideju šta raditi, a da se ne formatira kartica? Ako treba daću još neki dodatni opis ovog problema. Ima li neko, uopšte, sličan probem, i kako vi brišete programe koje ste instalirali na karticu?

Uh, zdravo svima :) Imam jedan problem...telefon je pocheo previshe da mi se gasi sam od sebe....prvo je bilo zanemarljivo, jednom u 7 dana, sad mi se nekad gasi i po 3-4 puta dnevno...pogledam u mob, on iskljuchen...nekad mi se jednostavno zabode dok radim sa njim, pojavi se beli ekran na kojem pishe siemens, i paf...

Shta da radim...Stavim drugi software? (mislim da mi je ruski 56 ili 58, koji vec ima :D )

Drugo pitanje je...

Caletu treba neki mob...e sad, ja nisam upoznat sa kvalitetom fotografija drugih telefona, ali recimo, postoji li neki drugi mob koji se moze kupiti do 100e polovan/nov, da ima bolji fotoaparat od njega?

e sad, trece pitanje je ( zavisi od odgovora na drugo ), moze li se ovaj mob josh kupiti nov u bg? I ima li neko od kolega forumasha da bi mi prodao polovan? :)

Kako kog djavola da backupujem imenik i sve sms-ove :(

Ljudi jel moze neko da mi kaze svoje impresije srpskog t9 za EF81???
Pronasao sam ga medju "glavnim stvarima za EF81" na forumu, ali ga jos ne bih instalirao dok mi nekone kazeo njemu bilo sta...Jel nije problem to sto je moja verzija fw-a 48???Hvala unapred:type:

E doslo je i do toga da moram sebe da quotujem....Dakle moze li mi neko odgovoriti?:wave:

evo, upravo po njemu ronjam i nikako ne mogu da nadjem gde je snimljen sms :/

I da, kad flashujem fon, treba da izvadim mmc i sim karticu, iskljuchim ga i prikachim na kabl, ili ostavim ukljuchen pa prikachim? :D

Poslednja izmena:

I da, kad flashujem fon, treba da izvadim mmc i sim karticu, iskljuchim ga i prikachim na kabl, ili ostavim ukljuchen pa prikachim? :D

Pa moras da ga ugasis da bi izvadio karticu,posle toga ga ubodes u usb i sam ce da se upali.

Citiram samog sebe:
Pronasao sam ga medju "glavnim stvarima za EF81" na forumu, ali ga jos ne bih instalirao dok mi nekone kazeo njemu bilo sta...Jel nije problem to sto je moja verzija fw-a 48???Hvala unapred

Citiram samog sebe:
Pronasao sam ga medju "glavnim stvarima za EF81" na forumu, ali ga jos ne bih instalirao dok mi nekone kazeo njemu bilo sta...Jel nije problem to sto je moja verzija fw-a 48???Hvala unapred

ja sam koristim srpski T9 otkako sam kupio telefon (to je bila jedna od prvih stvari koje sam nabudzio :) ) i zadovoljan sam sa njim maksimalno. naravno nijedan sistem nije savrsen bice reci koje ces morati sam dopisivati, ali T9 je extra... :)

ja sam fleshovao dva telefona i sa svim karticama unutra, i sve radi ok.

a inace ja kontam ovaj nas telefon ko racunar sa swinjdowsom :) kad pocne da brlja lupis mu reinstall :))

Uh, zdravo svima :) Imam jedan problem...telefon je pocheo previshe da mi se gasi sam od sebe....prvo je bilo zanemarljivo, jednom u 7 dana, sad mi se nekad gasi i po 3-4 puta dnevno...pogledam u mob, on iskljuchen...nekad mi se jednostavno zabode dok radim sa njim, pojavi se beli ekran na kojem pishe siemens, i paf...

Ja sam imao isti taj problem, dok nisam ukljucio powersave. Od tada se vise ne gasi.

Ljudi, imam problem koji me jako nervira... Odjednom mi se pojavi "Insert your SIM card", i ja ga restartujem i on opet i ja opet i on opet, u cemu je problem? Zar je moguce da je to do telefona ili je softver u pitanju?

Poslednja izmena:
Shibnuo sam mu novi software, za sada radi, hvala! :D

Shto se tiche backupovanja sms-a, ne verujem da sam bio toliko glup da ne vidim "SMS" kako pishe pri dnu...ubio sam se trazeci sms folder po brew-u..

Evo, napravio sam mapu Zrenjanina. Kod mene dobro radi:
http://rapidshare.com/files/56368517/Zrenjanin_mapa.zip.html

Nego, imam problem. Naime, instalirao sam nekoliko mapa na memorijsku karticu, (prema upustvima na prethodnim stranama kreirao sam folder Apps na mem kartici) i kad sam htio jednu da obrišem, pojavio se problem što neće da se obriše s kartice. Probao sam i Brew Commanderom, i MPMom, ali nisam uspio. I onda sam restartovao mobilni. Kad sam ga ponovo uključio, pojavio se taj problem da se telefon nevjerovatno usporio, i da neće da otvori u My Stuff memorijsku karticu, već kaže nešto kao Memory Card inserted, please wait. Takođe, sada odjednom mi se npr. u folderu souns na kartici pojavljuju svi fajlovi po tri puta, i to kad se gleda u Brew, a u MPM nisu triplirani. Poslije izvjesnog vremena i čačkanja uz pomoć MPM rad se unormalio, ali kada se restartuje, sve se ponavlja, dakle, dozlaboga usporen i neće da otvori mem. karticu. Mada startuje programe sa nje. Ima li neko ideju šta raditi, a da se ne formatira kartica? Ako treba daću još neki dodatni opis ovog problema. Ima li neko, uopšte, sličan probem, i kako vi brišete programe koje ste instalirali na karticu?

Uh to se meni desilo kada sam tek kupio telefon. Svi fajlovi po tri puta, nece da se brisu...
zlo... Pokusaj da backupujes sve sa kartice-ja sam nesto preko BMC-a nesto preko MPM-a, a najlakse bi bilo da to uradis preko nekog citaca kartica. I onda formatiraj karticu... vrati sve to i problem resen. Sto se tice brisanja aplikacija sa kartice kada ovo sredis sve ce da ide normalno. Znaci, obrises .jar i .jad fajlove sa kartice i obrises u folderu aplications onaj shortcut preko kog inace pokreces aplikaciju. Srecno

Poslednja izmena:
Ja sam imao isti taj problem, dok nisam ukljucio powersave. Od tada se vise ne gasi.

hmmm, ima jedna vrlo zanimljiva stvarcica oko toga.... Kada sam ga kupio i meni se gasio, cak i sa ukljucenim powersave..... resenje.... pa prometio sam da se zabada samo kada je externa i interna background slika sa mem kartice, tako da sam sve moguce sto TRENUTNO koristim (backround za veliki i mali displey, ringtones) prebacio na memoriju telefona i do sada se nije nijedanput desilo... kada zelim neku od puno slika da postavim kao background, jednostavno je prekopiram na telefon pa onda je "nalepim" na displey. Mislim da kada otvoris telefon, on u trenutku pokusa da loaduje sliku sa kartice koja je background, pa u tom procesu se negde izgubi...:p, bar je kod mene tako
Pozz

Sad odradih onu foru za povecanje mreze, tj signala. Promenio sam za 200 tj spustio za 200 i sto neko rece a pritisak digo za tolko al je super. Evo bas se divim kako ima 5 punih crtica i da retko kad pada na 4. Procedura nije teska i lepo je objasnjena tako da svima preporucujem da odrade.
Nisam jos probao kako se cuje i da li je to samo sminka ali za sada je pun signal
i ako neko moze da stavi QXDM link da skinem ali samo neku proverenu verziju
poz

i opet mi se izbagovao fakin ef81...sinoc sam mu stavio nemachki 58 flash, radio je fino (nije se gasio), i pre 2 sata, podjem da posaljem poruku, ne moze, stoji na trecini i ne mrda...probam da pozovem, nishta...iskljuchim, upalim, pishe "limited service"...manually selektujem yug 03, opet ne shalje, samo shto sad malo duze kao zove i opet nishta...ubacim karticu u drugi fon, radi normalno..

WTF?

EDIT: Problem popravljen...iskljuchio sam 3G!

Poslednja izmena:
Uh, danas kupih josh jedan ef81 caletu...e sad...firmware je v48, a u ovih 74 strane je ubitachno traziti odgovor....pitanje je...

Vredi li se akati i stavljati na v58? Kod ovog me iritira shto npr ne mogu da npr dok slusam pesmu, prebacim odmah na drugu tasterom na levo, nego moram back, pa izaberem drugu, pa play...isto je i sa slikama..jel to normalno? :)

Uh, danas kupih josh jedan ef81 caletu...e sad...firmware je v48, a u ovih 74 strane je ubitachno traziti odgovor....pitanje je...

Vredi li se akati i stavljati na v58? Kod ovog me iritira shto npr ne mogu da npr dok slusam pesmu, prebacim odmah na drugu tasterom na levo, nego moram back, pa izaberem drugu, pa play...isto je i sa slikama..jel to normalno? :)

i ja imam v48 i izgleda da je to normalno.
Nego, imam problem, nece da mi cita SIM karticu i imam problem "Limited ser.", telefon je pod garancijom i odneo sam ga da ga poprave. Sta mislite hoce li menjati softver u v58 ili ce samo ovaj problem resiti nekako drugacije?

Kaspersky, imao sam i ja taj problem! Nije do fona, nego treba da se iskljuchi 3G mreza, i prebaci na gsm! Izgleda da je lelekom neshto prchkao po 3g, ne verujem da nam se obojici pojavio taj problem...Znachi, ni kod tebe ne moze da se slajduje kroz slike/muziku?

EDIT: Taj problem imam od juche, i na mom V58 i na caletovom V48...Znachi, sigurno nije do softvera, i nemoguce je da je na oba broja ;) Mozda je cela mreza prsla, mozda samo kod mene - stara karaburma

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno