Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Instalacija Java aplikacija sa kartice

provalio sam kako se igre instaliraju sa kartice!

evo postupka:

1.Kopirajte .jar datoteku igre (u ovom slucaju sim_city4.jar) ili aplikacije u folder Misc. na kartici
2. Otvorite integrisani browser telefona (mozda moze i opera, nisam pokusao).
3. Napravite bookmark: Name- bilo sta, pr. ``Igra`` ; Adress: file:/card0/Miscellaneous/sim_city4.jar
4. Sacuvajte bookmark
5. Pokrenite novonapravljeni bookmark; i procedura je kao ona kada skidate igircu sa interneta:
od ponudjenih opcija izaberete Download, save location games ili Apps. (u ovom slucaju Games).
I to je to!

uzivajte!

Poslednja izmena:
Da li je neko probao da instalira mapu Beograda? Instalirao sam mapu Srbije bez problema, dok kod instalacije Beograda sve ide kako treba ali je kasnije(posle restarta) nema u aplikacijama, ili bilo gde u telefonu. Inace memorije ima dovoljno, oko 13,5 MB.
Probao sam pored JMI i preko BrewMC.

Imao sam isti problem.

instaliraj aplikaciju NA karticu porcedurom koja je objasnjena ovde:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1193577&postcount=1564

ili SA kartice procedurom koja je objasjena ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1216392&postcount=1777

a, ako nemas karticu, pokusaj procedurom koja je objasnjena ovde:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1132435&postcount=751

srecno

Poslednja izmena:
Da li je neko probao da instalira mapu Beograda? Instalirao sam mapu Srbije bez problema, dok kod instalacije Beograda sve ide kako treba ali je kasnije(posle restarta) nema u aplikacijama, ili bilo gde u telefonu. Inace memorije ima dovoljno, oko 13,5 MB.

Meni Bgd radi bez problema.

Takodje bez problema, ali isao sam preko JMI progarama.

Poslednja izmena:
Pa program sam instalirao preko bookmarks sa kartice, posle sam preko JMI, cak sam probao i preko java2phone, i u sva tri slucaja nece da radi, tj. nema je ni u aplikacijama ni u igrama.

Evo za mobipocket reader Novi Zavet u .prc fajlu.
Ko voli nek izvoli :)
Xajde neka neko jos nesto zanimljivo napravi.

Prilozi

• Carnic.rar
    342.4 KB · Pregleda: 115
bolje reshenje za java midlet premissions
1. download groups.txt i policy.txt
2. stavimo ih u /brew/mod/java_ams/config/
3. reboot
4. sada za svaku aplikaciju mozemo da izaberemo pod options > security > allow always

iskljucivnje pitanja "da li ocesh da ukljucish telefon" :)
1. download qpst i qxdm
2. qpst configuration i izaberemo port
3. qxdm > options > communications i izaberemo port
4. view > nv browser > id 02985 pu promt enabled
5. read > click na input i 1 zamenimo sa 0 > write
6. reboot
7. reboot :)

testirano i radi, za razliku od nekih stvari postovanih ovde..

Da li bi neko mogao da ponovo okaci groups.txt i policy.txt?
Link ne radi....
...'fala :)

Ne znam zašto nekima ne radi mapa Beograda, moguće da nije dobro skinut fajl. Probajte ponovo, a ako ni tako neće, možete, eventualno, da probate da instalirate korišćenjem Field Test menija.

Procedura za nameštanje Field Testa je malo komplikovana, ali ako neko hoće da se zeza, evo šta treba da uradi:

1. Preko Brew Commandera kreirati folder brew\mod\FieldTest\res\common (dakle, otići u brew\mod i tu kreirati FieldTest, pa ući u njega i kreirati res, pa ući u res i tu napraviti common). Ako ovaj folder već postoji (a moguće je), onda preskočite ovaj korak.

2. U brew\mod\FieldTest\res\common iskopirati fieldtest_forms.bar ( http://kraze1984.narod.ru/sxg75/SL91TC/mod/fieldtest_forms.zip )

3. Resetovati telefon.

U Field Test se ulazi tako što se na "osnovnom ekranu" otkuca 000000 (šest puta nula), pa se stisne zelena slušalica.

Java aplikacije se pomoću field testa instaliraju ovako:

Pre svega, potrebno je da na telefonu imate instaliran neki fajl menadžer (Mini Commander ili Zeus). Objasniću kako se sve radi pomoću Mini Commandera:

1. Kada se startuje MC, na jednom delu ekrana treba da bude izabran /fs/ folder, a na drugom folder na kartici u kome se nalaze jar i jad fajlovi.

2. Sa kartice prekopirati jar i jad fajlove na /fs/ (kopira se tasterom "5"). Izaći iz MC-a

3. Ući u Field Test, odabrati JAM Test Mode, pa na Install, i to je to!

Po završetku procedure OBAVEZNO obrisati jar i jad fajlove iz /fs/ foldera (u MC se fajlovi brišu tasterom "8").

P.S.

Zeus: http://forum.allsiemens.com/download.php?id=62655
Mini Commander: http://forum.allsiemens.com/download.php?id=68709

Poslednja izmena:
Ljudi, ne znam više šta da radim...
Posle 3 meseca na f48 reših da pređem na nemački v58.
Nisam spasao pre toga NVitems.
U toku flasha reče "some items can not be initialized..." ili tako nešto.
Ali kao succesfull na kraju.
Podigne se i... stara priča, sve radi ali mreža jok! Limited service...
Ukupno sam probao 6 updateova, sve švapski 58, te sa ovim IMEI.qcn, te sa IMEI.brt, te iz QPST restoreovao one qcnove koju su ovde slati... ma ništa.
I onda mi padne na pamet da ubacim onu Zdravko Čolić karticu, pazario svojevremeno, ostalo 100 din kredita. I gle čuda, čim se podiže sve radi.
Znači do toga je, kombinacija fw<> kartica.
A ovu mts karticu imam od 98' :zgran: ! Počinje na 11*, čak i pre onih pravih.
Sad ne znam šta da radim, da li da idem u mts da mi daju novu sa starim brojem (ne znam kolika je to zezancija), ili da se vraćam na v48 - ako to uopšte prođe, ili da pokušavam još nešto...

Pomagajte!

Uf ne znam odakle da pocnem!
Procitao sam 72 strane ove teme koja me je izmedju ostalog navela da kupim BS EF81 i mislim da se ovaj problem nije javljao.
Odmah po kupovini sam odlucio da u domacoj radinosti flashujem sa official 48ice na nemacki FW58! Iako sam se plashio da moja stara 064 kartica (135xxxx) nece raditi sve je proslo kao podmazano i uizivao sam u koriscenju telefona. Posto sam sebi uspeshno flashno telefon moj prijatelj koji je u medjuvremenu takodjer kupio EF81 sa 48icom me je zamolio da isto uradim i njemu.
Nisam napravio nikakav backup. 3GSwupFU mi je posle standardne poruke ''Phone connected on port: 4'' izbacio: ''Your phone does not have information about software key''. Uprkos ovoj poruci 3GSwupFU je nastavio sa flashovanjem sve dok negde na 20% celog procesa nije izbacio ''Error during downloading software''. Posle ovoga telefon nije hteo da startuje i automatski je ulazio u Emergency mode. Ponovio sam proces vishe puta ali je rezultat uvek isti: error i polumrtav telefon.

Googlanjem sam nashao jedno uputstvo na strani http://www.gsm-multifund.de/board/archive/index.php/t-13413.html Medjutim ovo uputstvo je na nemackom a babelfish mi nije dovoljno pomogao da rastumacim shta je ovaj nemac hteo da kaze. Saljem vam i screenshot 3GSwupFUa.
Unapred hvala

Prilozi

• critical error.JPG
    critical error.JPG
    38.2 KB · Pregleda: 102
Uf ne znam odakle da pocnem!
Procitao sam 72 strane ove teme koja me je izmedju ostalog navela da kupim BS EF81 i mislim da se ovaj problem nije javljao.
Odmah po kupovini sam odlucio da u domacoj radinosti flashujem sa official 48ice na nemacki FW58! Iako sam se plashio da moja stara 064 kartica (135xxxx) nece raditi sve je proslo kao podmazano i uizivao sam u koriscenju telefona. Posto sam sebi uspeshno flashno telefon moj prijatelj koji je u medjuvremenu takodjer kupio EF81 sa 48icom me je zamolio da isto uradim i njemu.
Nisam napravio nikakav backup. 3GSwupFU mi je posle standardne poruke ''Phone connected on port: 4'' izbacio: ''Your phone does not have information about software key''. Uprkos ovoj poruci 3GSwupFU je nastavio sa flashovanjem sve dok negde na 20% celog procesa nije izbacio ''Error during downloading software''. Posle ovoga telefon nije hteo da startuje i automatski je ulazio u Emergency mode. Ponovio sam proces vishe puta ali je rezultat uvek isti: error i polumrtav telefon.

Googlanjem sam nashao jedno uputstvo na strani http://www.gsm-multifund.de/board/archive/index.php/t-13413.html Medjutim ovo uputstvo je na nemackom a babelfish mi nije dovoljno pomogao da rastumacim shta je ovaj nemac hteo da kaze. Saljem vam i screenshot 3GSwupFUa.
Unapred hvala

ISPRATI OVO.
Skinuo sam telefon sa kabla, izvadio bateriju i vratio je nazad, probao da upalim, telefon se upali i dodje do ekrana na kom pise "Factory...". Ugasim ga i opet izavdim bateriju. Pritisnem # i POWER u isto vreme nekoliko sekundi i upali se ekran sa natpisom Benq-Siemens i zadrzi se na tome. Nakacim ga na USB, startujem 3GSWUP UPDATE koji odradi LOAD kao i obicno stim sto sad ne vidi koji je softver na telefonu i izbaci poruku "Ready for update". Ugasim modem (iz struje) i startujem UPDATE.

Poslednja izmena:
Instalacija BG nece ni preko Field Test-a :wall:
Skidao sam ponovo mapu Beograda i ista stvar, instalacija ok, aplikacije nema.
Da li je i kod vas velicina zip-a Bg 5272 Kb odnosno 5,14 Mb?

Kod mene je 5.23MB, tj 5,364 kb

Poslednja izmena:
Ljudi jel moze neko da mi kaze svoje impresije srpskog t9 za EF81???
Pronasao sam ga medju "glavnim stvarima za EF81" na forumu, ali ga jos ne bih instalirao dok mi nekone kazeo njemu bilo sta...Jel nije problem to sto je moja verzija fw-a 48???Hvala unapred:type:

meni super radi vec mesecima, ne mogu bez njega... imam fw58

Pa program sam instalirao preko bookmarks sa kartice, posle sam preko JMI, cak sam probao i preko java2phone, i u sva tri slucaja nece da radi, tj. nema je ni u aplikacijama ni u igrama.

ja imam isti problem... jeli ga je neko reshio?

Instalacija BG nece ni preko Field Test-a :wall:
Skidao sam ponovo mapu Beograda i ista stvar, instalacija ok, aplikacije nema.
Da li je i kod vas velicina zip-a Bg 5272 Kb odnosno 5,14 Mb?

Kod mene je 5.23MB, tj 5,364 kb

Ako mene neko pita, 5.23MB ja veličina otpakovanog jar fajla. Zip fajl sa jar i jad datotekom u sebi ima 5397 KB.

Postavio sam mapu Beograda na još jedno mesto, pa probaj da skineš odatle:

http://www.mediafire.com/?b4w1mdm5xqw.

Nije lose samo da ti nije ista melodija za poruke i dolazne pozive bila bi jos bolja
i da si malo manje koristio vec postojecu EF81 temu, da si stavio neke melodije koje se tebi svidjaju a ne Siemens-ove, nasao neke zanimljive animacije, da ti walpaper za spoljasnji ekran nije samo crno (bar isti kao i unutra), scrinsaver staticna slika. Moje licno misljennje je da gornja crna linija samo smeta tj to lepo deluje kada stoji tvoja pozadina ali kada hocu da stavim svoju ume da mi zasmeta sto mi je gornji deo odsecen. Samo da si ispravio tih par stvari tema bi bila vrh.
Toliko od mene i da ne zaboravim sledeci put postavi i screenshotove teme :wave:

@Milos990 imao sam jedan takav slucaj, iz ocaja sam promenio usb port i uspeo sam da uflashujem telefon. Znam da glupo zvuci ali meni je upalilo.

@Milos990 imao sam jedan takav slucaj, iz ocaja sam promenio usb port i uspeo sam da uflashujem telefon. Znam da glupo zvuci ali meni je upalilo.

Da moze biti, pa meni je prvi flash na v58 puko tako sto je nastao neki problem izmedju telefona i kablovskog modema.
Jednostavno su se modem i flash zablokirali u isto vreme.

nego nek odradi Emergensy mod. To bi trebalo da odradi posao.

Update-er mu izbacuje poruku da nemoze da prepozna software a za to sluzi Emergensy.
Kad se startuje Emergensy flash nema verzije prethodnog software-a ali moze da se flash-uje.

Tred je velik, ja nemam mnogo vremena da sredim telefon za brata, a imam pitanja:

1. Da li moze da se preskoci pitanje pri startovanju telefona? Onaj Airplane check, da li hocu da upalim telefon? Nisam nasao u opcijama.

2. Kako ugasiti zvuk kamere? Ustvari, bolje pitanje je kako pomocu BitPima pristupiti memoriji telefona? Skinuo sam verziju 1.0.1, podesio kako je na slici sa pocetka teme, izaberem ga, ali ga program ne vidi. S druge strane, SXG explorer vidi unutrasnjost telefona, ali nema mogucnost da pise. Znaci, ne mogu da prekopiram sadrzaj arhive okacene na 5-6 strani teme u telefon.

Tred je velik, ja nemam mnogo vremena da sredim telefon za brata, a imam pitanja:

1. Da li moze da se preskoci pitanje pri startovanju telefona? Onaj Airplane check, da li hocu da upalim telefon? Nisam nasao u opcijama.

2. Kako ugasiti zvuk kamere? Ustvari, bolje pitanje je kako pomocu BitPima pristupiti memoriji telefona? Skinuo sam verziju 1.0.1, podesio kako je na slici sa pocetka teme, izaberem ga, ali ga program ne vidi. S druge strane, SXG explorer vidi unutrasnjost telefona, ali nema mogucnost da pise. Znaci, ne mogu da prekopiram sadrzaj arhive okacene na 5-6 strani teme u telefon.

Pogledaj moj potpis, zvuk kamere jos niko nije uspeo da ugasi.

S@$#! Nema mi vise call registra :( ne prikazuje ni jedan poziv :( Sve stranice na forumu sam presao i receno je ili Master reset ili flash, pokusao sam 2x master reset i dalje ne pamti pozive :( Ima li neko drugo rijesenje osim flasha ? Hvala unaprijed!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno