Šta je novo?

Dobra ploca za OC?

• Začetnik teme Začetnik teme simo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

simo

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
304
Resio da zamenim staru makinu, pa se pitam koju plocu da uzmem?
Nisam bio u toku zadnjih pola godine - godinu pa bi mi svaka pomoc dobro dosla!
Sto se tice procesora razmisljam o E2180?

Koja je razlika izmedju ovih DS3 modela, osim u broju SATA pikljucaka (s tim sto je P SLI), da li postoji razlika u 'overklokabilnosti'?

GigaByte GA-P35-DS3 ?
GigaByte GA-P35-DS3L 92
Gigabyte GA-P35-DS3R 108
Gigabyte GA-P35-DS3P 123

Tiganj, sherpa....

Da greje se preterano i skupa je za ono sto nudi. Imam utisak kao da nije P35 vec neki SiS cipset.

pa ti onda prodaj tu plocu i kupi neku zasnovanu na Sis-u 😉

probao sam do sada dve te ploce i ni prva ni druga se nisu grejale,a uskoro ce biti i treca i cetvrta...ceka se nova tura 😀
To sto se na tvojoj greje NB je znak da nesto ne valja sa tvojim primerkom,bezveze da zbog jednog coveka,koji na osnovu nekog svog licnog iskustva se izlece i prica da ne valja i sl,sada "masa" pomisli da ne valja 😉
a inace ploca sam vrh,bez ikakve sminke i bez ikakvih modova vozi preko 600fsb ,)
svaka preporuka

:wave:

Poslednja izmena:
staxm je apsolutno u pravu, zakljucivati na osnovu jednog primerka je lose! Ima ljudi koje je i 965 DARK razocarao, ali su usamljeni pojedinci. Tj. cini mi se da DFI nema bas uvek 100% isti kvalitet u Infinity seriji, za tako ustaljen kvalitet je ipak LP serija.

Misljenja sam da za procesor cenovnog ranga E2180 ne treba davati vise od 100-120e za maticnu...

kao sto rece kolega iznad Blood iron
Po godinama sam vise nego duplo stariji od tebe i onako ocinski ti savetujem, imas dobru plocu i ne menjaj je za ovaj tiganj koji izgleda ko FIC AZ11.

cini mi se da DFI nema bas uvek 100% isti kvalitet u Infinity seriji, za tako ustaljen kvalitet je ipak LP serija.
Misljenja sam da za procesor cenovnog ranga E2180 ne treba davati vise od 100-120e za maticnu...
Zar to nije onda preporuka "stay away"
U tom cenovnom rangu, DFI je skup i ne nudi nista prosecnom, racionalnom korisniku, za razliku od Gigabyte GA-P35-DS3P ili Abit IP35 koja ima dobar o/c, bolji int. zvuk, hladjenje, firewire, C.P.R, all solid capasitors, crossfire...cim sam se dohvatio za polugicu za zatvaranje procesora uvideo sam da se radi, po izradi, nekvalitetnoj ploci. Njena jedina svetla tacka je sto moze dosta, ali za to dosta su potrebne birane ili skupe memorije.Za primer sa tri P35 Gigabyte ploce sam dostigao cpu wall E2160 od 4.1Ghz. Na G33 ide preko 2.5Ghz.

Poslednja izmena od urednika:
Zar to nije onda preporuka "stay away"
DFI skup ne nudi nista prosecnom, racionalnom korisniku, koji trazi pored o/c i bolji int. zvuk, hladjenje, firewire, C.P.R, all solid capasitors, crossfire...cim sam se dohvatio za polugicu za zatvaranje procesora uvideo sam da se radi, po izradi nekvalitetnoj ploci.

Nhf, ali preterujes 🙂.
Ok, imao si lose iskustvo, zapao ti je los/poluispravan/neispravan primerak ploce ali stvarno preterujes. Razlika izmedju P35 LP i infinity ploce je preko 100e, naravno da je LP kvalitetnija ploca. Naravno zavisi sta ko ocekuje od ploce i kakve su mu potrebe ali ovde govorimo o ploci za OC prvenstveno a glupo bi bilo coveku preporuciti Lanparty sa 2180 procesorom, znaci prica se o ploci do nekih max 140e a za te pare ja ne znam kompletniju plocu sa akcentom na OC od infinity-ja. Dfi infinity kosta ~120e i za te pare nema bolje OC ploce. Ne znam koja ploca u tom cenovnom rangu ima "bolji int. zvuk, hladjenje, firewire, C.P.R, all solid capasitors, crossfire..." i voleo bih da cujem koju to plocu preporucujes i zasto.

Zurio sam pa sam izostavio neke delove i cpu wall je od D920, sa 2160 ide do 2.4Ghz i nemoze dalje memorija .Vec sam pisao da sa dfi nemogu ni to sa isti komponentama.Testirajte gore pomenute ploce, posto ste kompetentniji i imate uslova kao tim i ako ima drasticnih prednosti DFI, povlacim se. Ovako mi sve lici na neku reklamu.

Poslednja izmena:
Zurio sam pa sam izostavio neke delove i cpu wall je od D920, sa 2160 ide do 2.4Ghz i nemoze dalje memorija .Vec sam pisao da sa dfi nemogu ni to sa isti komponentama.Testirajte gore pomenute ploce, posto ste kompetentniji i imate uslova kao tim i ako ima drasticnih prednosti DFI, povlacim se. Ovako mi sve lici na neku reklamu.

Nismo se dobro razumeli 😛. Forum upravo i sluzi za razmenu misljenja i iskustava.
LM ono sto smo hteli da kazemo je da je ploca koju si imao/imas ocigledno poluispravna/neispravna tj. nesto se cudno desava sa njom pa samim tim svi zakljucci koje si izveo nisu verodostojni i vezani su iskljucivo za konkretan primerak ploce. ***-a nisi imao srece :S:, mada ja bih takvu plocu reklamirao.

@taner
Ajde sve, ali Gigabyte i to DS3 nekome preporuciti kao dobru OC plocu, heh :d

Pazi kad GA-P35T-DQ6 koji sam probao i stekao veoma pozitivan utisak nije u OC rangu ploca u svom cenovnom rangu, tj. za te pare je moguce kupiti ozbiljniju OC plocu...

Jos jedan teenager, ima vas mnogo ovde, predajem se.
DS3P i DS4 su iste ploce samo ova druga ima bolje hladjenje i obe su dobre za o/c. Racunar ima valjda i neku primenu, ne sluzi samo za jurenje rezultata i igranje. Mozda se ovde radi o generacijskom jazu, pa dolazi do nerazumevanja.

probao sam do sada dve te ploce i ni prva ni druga se nisu grejale,a uskoro ce biti i treca i cetvrta...ceka se nova tura 😀
Jel' to cekas sledecu turu posto ona koju si koknuo ne moze da se popravi? :d:d:d

P.S. Slucajno sam se zadesio kod Marka danas u vreme kad si zvao... 😛

Nazad
Vrh Dno