Šta je novo?

ati 1250 integrisana pitanja

igysa

Čuven
Učlanjen(a)
10.05.2002
Poena
695
Ploca je Asus M2A-VM, sa AMD690G cipsetom.

procesor na njoj je Athlon64 3200+
Dual chanel Kinston 667 memorija 2*512

3Dmark 2005 : 924

E sad citao sam na : http://www.legitreviews.com/article/468/1/ da taj graficki cip moze da se oberklokuje.

Iste rezultate dobijam i sa catalistima 7.3 koji stizu uz plocu, kao i sa 7.8 (nesto malo bolje sa 7.8)

Htedoh da klokujem ovu integrusu kako je opisano u clanku. Navodno Core moze da se digne sa 400 na 525 potpunomstabilno.

PROBLEM je sto ja kad instaliram najnoviji (probah i stariji) ATI Tray tool, i pri instalaciji ukljucim opciju oveclock da bude vidljiva, racunar se automatski restuje. Lkad iskljucim overclock Ati tray tool radi, al kakva vajda od njega ?!

Znaci ni sa jednom verzijom Catalista ni sa Omega Drjverima najnovijim, ni malo starijim koji prepoznaju ovaj cipset, nisam uspeo da dobijem ati tray tool koji radi normalno kad je overclock ukljucen.

Moram reci da sam ocekivao vise od ove integruse cak i na defaul taktovima. Sve se nekako vuce. prbao i NFS:U2 i MOtoGP2 - ne radi bas sjajno ni namedium. Max payne 2 radi OK. Ocekivao sam vise.

Da li je mozda problem sto memorija nije DDR800, nego DDR667 ?
Da li je frkvencija memorije integruse vezana za ove frekfencije ?

Da liima neke veze podesavanje u Biosu za odavajanje kolicine sist. rama za grafiku. I na Auto i na 256 i na 128 mi je davalo iste rezultate ?

Jel ima neko iskustav sa integrisanom grafikom na ovom cipsetu ?

Probaj da overklokuješ sa Winclk, to je oficijelni ATI-jev alat za klokovanje, samo ne znam da li podržava tu integrisanu grafiku
Ta integrisana grafika koristi RAM memoriju, tj uzima od nje određeni deo, tako da je vezana

Znaci kolika je frekfencija DDR2 tolika je i memorije graficke kartice, pa logicno :)

trebo sam uzeti ddr800 module sa ovim cudom

Ne postoji opcija u biosu za dizanje kloka graf.cipa, bar ne an oboj ploci. Cuo sam da neke druge ploce sa ovim cipsetom imaju tu opciju, ali ova nema.

Jel merio neko 3d mark rezultat ove integuse, menui i na default deluje malo, cak i sa 667 memorijom. Navodno je to x700 ati ?

Mislim da bilo kakav OC integrisane grafike nece doneti drasticno poboljsanje. Googluj malo i procitaces da int.grafika x1250 bukvalno moze da donese 2 FPS prilikom OC na ovoj ploci. Ja sam probao sa 2gb memorije i igre su radile dosta dobro u manjim rezolucijama.
Sto se igara tice iskljuci AA, i neke zahtevne opcije npr. soft shadows u FEAR.
PS. Za 55 eura koliko kosta ploca, ovo radi vise nego dobro.

Znaci kolika je frekfencija DDR2 tolika je i memorije graficke kartice, pa logicno :)

trebo sam uzeti ddr800 module sa ovim cudom

Ne postoji opcija u biosu za dizanje kloka graf.cipa, bar ne an oboj ploci. Cuo sam da neke druge ploce sa ovim cipsetom imaju tu opciju, ali ova nema.

Jel merio neko 3d mark rezultat ove integuse, menui i na default deluje malo, cak i sa 667 memorijom. Navodno je to x700 ati ?

3d 2003 na istoj ploci 1750 poena
Ocuj memoriju, trebalo bi da radi na 800

Hm..meni ne radi 3d mark sa Biostao TA690g, mora da sam skenjao drajvere:)

Imas kod mene u "moja masina" rezultate, pa pogledaj. Overklok je iz BIOS-a, ali skoro da i nema razlike sa klokovanim i neklokovanim jezgrom. Klokni malo RAm, pomaze da se dobiju bolji rezuiltati (logicno, posto uzima sistemski RAM kao video memoriju).

edit:

@isnogood

Da li si dodao komandu -nosysteminfo u target polju shortcut-a?

Poslednja izmena:
Hm..mislim da jesam. I zamisli i dalje necje.
Aj daj ceo "link"

"C:\Program Files\Futuremark\3DMark03\3DMark03.exe" -nosysteminfo

tako sam i mislio :(
I dalje ne radi :(
izbacuje fatal :(

Ne mogu da vjerujem da su danasnje integruse tako slabe. Pa ovaj moj ATI 9600pro jede tu integrusu. Mislim strasno.

ti si kupio 9600pro da se igrash :)
Ja sam kupio integrisan x1250 za office :)
Tvoj 9600pro je tebe koshtao 2x vishe nego mene plocha:)
A ovo za 3dmark sam probao samo jer mi ispada CLI, sada sam sve namestio ;)
Novi drajveri su chudo :)

Ma sve je to OK ali ne mogu da vjerujem da sa danasnjom tehnologijom integruse ne mogu da budu bar priblizno u rangu mainstream kartica od prije par godina. I ja sam planirao da uzmem novu plocu (BIOSTAR TA690G AM2) sa integrisanom grafom, bar dok ne skupim para da uzmem 8600GT ili nesto jace. Ali pece me to sto je x1250 slabija od ove moje pa tako necu moci nista da igram dok ne kupim graficku, a to bi moglo da potraje jer mijenjam cijelu konfiguraciju.

USHTEDA :)
Zashto bi stavili neshto jache i time digli cenu plochi ?

Ma sve je to OK ali ne mogu da vjerujem da sa danasnjom tehnologijom integruse ne mogu da budu bar priblizno u rangu mainstream kartica od prije par godina. I ja sam planirao da uzmem novu plocu (BIOSTAR TA690G AM2) sa integrisanom grafom, bar dok ne skupim para da uzmem 8600GT ili nesto jace. Ali pece me to sto je x1250 slabija od ove moje pa tako necu moci nista da igram dok ne kupim graficku, a to bi moglo da potraje jer mijenjam cijelu konfiguraciju.

Pa da neces moc nishta da igrash nije tachno, pogledaj moj profil pa vidi koju grafichku vozam vec skoro 2 meseca jer nemam kesha da kupim neki Ati 2600xt ili nV 8600gt, tako da bi bio prezadovoljan da imam neku integrushu u rangu tog x1250.

Kupi G965 i pređi na Intel. :)

Intel® 965 Express Chipset Family

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138454

slaba jeste.. il kod mene nesto ne stima dobro..

tacnije to je komp koji sam nabavio za prijatelja.. al svejedno sam malo vise razocaran.

Da li to znaci da sam trebao da mu stavim 2*1GB ddr800 memorije, pa bi tad radilo brze ? to je preskupo za jeftinu masinu kakva je nameravana da bude !

Jel neko uopste pogledao clanak za koji sam stavio link na pocetku ?? Onaj sa Legitreviews.com je dobio dobre rezultate

ja sam probao da testiram prvo sa 3d markom 2003 , al ni kod mene nikako nije hteo da radi ni sa cat 7.3 ni 7.8 ni sa najnovijim Omega drajverima. 3d mark je patchovan, doduse ne bas neki najnoviji patch.

3d mark 2005 je rekoh negde oko 930-940 skor. mozda to nije lose u 3d marku za integrusu, al ljudi moto GP2 na medium setovanjima zapinje vise nego na GF4 kartici !

imao sam ranije 9600xt i ona je razbijala i u NFS:underground 2, i u max payne 2 i u moto GP2 (ovo su starije igrice koje sam imao kuci da probam), mnooogo bolji utisak pri igranju.

a kazu da je ova integrusa u rangu x700 ?? SLAZEM SE POTPUNO SA USER-OM "SHOMA" !

Mene interesuje dal je neko na neki nacin uspeo da klokuje GPUsa 400 na 525 (sto u tekstu na spomenutom sajtu radi super stabilno i dobitak u FEAR-u za cak 11 FPS !!) Nigde na sajtu ne pise ni koja je verzija drajvera, ni koji ATI tool, jer moja kombinacija ni jedna nije radila (komp se restovao cim se ukljuci opcija overclock u ATItool-u).

Citiram sajt :
Overclocking the ATI Radeon Xpress 1250 graphics engine from 400MHz to 525MHz goes to show that the chipset has plenty of head room when it comes to overclocking. This 125Mhz overclock is an overclock of greater than 30%, which is impressive for an integrated chipset. While overclocking the core is beneficial, it would have been nice if the memory clock frequency could also be adjusted. I'm not complaining about the performance increase because a ~11% increase on F.E.A.R. is better than expected - voleo bi ovo da probam, u paru sa ddr800, pa mozda i jeste dobra integrusa onda ?

Probacu kad stignem taj WinClk sto je Ciki022 preporucio, hvala !

ili je problem,,

.. sto sa novim catalistima tu graficku vidi kao ati express 1200, a ne 1250 ?

mozda cu probati rucno da stavim na 1250.

Kolko znam AMD690G cipset ima integrisano ATI 1250 ?

I dal je moguce da je kolicima rama bitna . mislim da treba 2*1GB umesto 2*512, pa da radi bolje ?

da li ima veze 128, 256,512 ili AUTO podesavanje u Biosu za brzinu u igricama. Mislim na kolicinu mem. koja se odvaja ?

Jel uopste neko probao ovo ?

Meni ploca za 50 e koja ima "kao" najbolju integrisanu grafiku deluje kao jako dobra kupovina, zato bi voleo da saznam dal se to ipak moze malo ubrzati.

Pa da neces moc nishta da igrash nije tachno, pogledaj moj profil pa vidi koju grafichku vozam vec skoro 2 meseca jer nemam kesha da kupim neki Ati 2600xt ili nV 8600gt, tako da bi bio prezadovoljan da imam neku integrushu u rangu tog x1250.

E covijece bas si me nasmijao sa tom tvojom karticom:D
Mada nije ni tvoja losa, mozes da igras Solitaire:d
Da si malo blize dao bih ti Riva TNT 32MB rama pa da vidis kako bi ti sve letilo na kompu;)

@Brazilko presao bih ja na Intel al sta cu kad volim AMD:eyebrows:

@igysa
Moja karta ima oko 3500 3DMark03 i oko 1600 3DMark05, tako da je razlika izmedju moje karte i x1250 drasticna. Al' ko sto sam rekao planiram da uzmem BIOSTAR-ovu plocu ponajvise zbog dobrih overklok mogucnosti a i pristupacne je cijene. E sad jedino ce biti problem da je nadjem u Banja Luci jer vecina PC servisa drzi ASUS ili AsRock ploce:wall:

3d mark 2005 je rekoh negde oko 930-940 skor. mozda to nije lose u 3d marku za integrusu, al ljudi moto GP2 na medium setovanjima zapinje vise nego na GF4 kartici !

a kazu da je ova integrusa u rangu x700 ?? SLAZEM SE POTPUNO SA USER-OM "SHOMA" !

Mene interesuje dal je neko na neki nacin uspeo da klokuje GPUsa 400 na 525 (sto u tekstu na spomenutom sajtu radi super stabilno i dobitak u FEAR-u za cak 11 FPS !!) Nigde na sajtu ne pise ni koja je verzija drajvera, ni koji ATI tool, jer moja kombinacija ni jedna nije radila (komp se restovao cim se ukljuci opcija overclock u ATItool-u).

Taj skor sam imao sa Sempronom @2G i memorijom @667, tako da ti je rezultat OK.

Nije u rangu x700, vec koristi modifikovano x700 jezgro (skraceno za vertex shader-e i, cini mi se, 4 pajpa).

11% je ok, ali koliko je to fps-a? Ako je imao 20fps i overklokom dobio da igra sad ide sa 22fps, to i nije neki boljitak, zar ne. Mislim, secka pa secka...

Poslednja izmena:
E covijece bas si me nasmijao sa tom tvojom karticom:D
Mada nije ni tvoja losa, mozes da igras Solitaire:d
Da si malo blize dao bih ti Riva TNT 32MB rama pa da vidis kako bi ti sve letilo na kompu;)

@Brazilko presao bih ja na Intel al sta cu kad volim AMD:eyebrows:

@igysa
Moja karta ima oko 3500 3DMark03 i oko 1600 3DMark05, tako da je razlika izmedju moje karte i x1250 drasticna. Al' ko sto sam rekao planiram da uzmem BIOSTAR-ovu plocu ponajvise zbog dobrih overklok mogucnosti a i pristupacne je cijene. E sad jedino ce biti problem da je nadjem u Banja Luci jer vecina PC servisa drzi ASUS ili AsRock ploce:wall:

Heh :) Drug je trebao da mi da Voodoo3 sa 16mb al ne mozhe da je nadje ;) I da Solitarie u Visti nece da radi :p Uglavnom ta integrisana kartica nije neka premija, mislim da su joj prefromanse izmedju 9600se i 9600, ali i dalje je to samo IGP, ko hoce neke posebne performanse ipak ce morati da ulozhi u neku ozbiljniju grafichku, ova grafichka mozhe da zadovolji malo starije naslove na medium setovanjima. Npr. drugar je imao Semprona 2800+ SocketA neku plochu (kt333), 512rama i Radeona 9250 i pitao me kako najbezbolnije predje na PCI-e, Sad ima Semprona 3400+, MSI K9AGM2-L, 1Gb DDR2 i vozi tu integrushu i prezadovoljan je, jer skoro nishta nije dodao para, a posle ce dokupiti neki ozbiljniju.

da vi ne biste da vam neko zalepi chaskom 2900xt u chipset?:)
Alo bre to je mini ATX plocha pravljena za kancelarijske kompove i media centre:)
Poenta je da potera film i office:)
I ovo je suvishe za 60e koliko koshta:)

Ne kontam kako biste vi grafichku od 50e da dobijete dzhaba na plochi od 60e josh da se plocha super klokuje i da ima 4 memorijska slota i da je stabilna .....Meni vishe smeta shto<TA690G> nema FW nego shto je grafichka krsh :)

@activated1 ne mogu da vjerujem da vozis Vistu sa tom grafom. Stvarno me iznenadjujes. Nadam se da ces uskoro prijeci na neku bolju kartu. Kolko te kostao taj E2140?

@isnogood ti ili ne citas sta sam ja napisao ili ne shvatas sta sam htio da kazem. Ja i ne ocekujem da ima performanse kao 2900xt, nego sam rekao da me cudi da danasnji IGP nije u randu sa grafickom starom oko 4 god. Po svemu sudeci za 4-5 god. ce IGP da bude u rangu sa mojom grafickom sto je bruka. Ja i tako ne razmisljam o IGP-u kao stalnom rijesenju i naravno da cu uzeti neku jacu kartu tj. NVidia 8600GT ili GTS. A i mislim da je bez veze sto ta integrusa podrzava Shader Model 3.0 a ne moze da ga iskoristi.

Ajde priznaj da bi voleo da je integrisan 2900xt za 60e, ajde bre nemoj tu da se stidish :-devil-:

@activated1 ne mogu da vjerujem da vozis Vistu sa tom grafom. Stvarno me iznenadjujes. Nadam se da ces uskoro prijeci na neku bolju kartu. Kolko te kostao taj E2140?

.

A morao sam da probam :) I ja se nadam, al to zavisi od vishe faktora, kao i od chinjenice dal cu prodati vishak hardware-a shto imam. Tako da imam intrgrushu tipa x1250 bio bi vishe nego zadovoljan. :type:

EDIT: e2140 me izashao neshto ispod 70e kad sam ga ja uzeo.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    82.8 KB · Pregleda: 107
Poslednja izmena:
Jesi li dodelio u Biosu 256 mb grafickoj kartici. Ako nisi zbog toga ti radi slabije nego sto treba-vise secka. Rekoh ja sam stavio 2 x 1gb i graficka serovana 256, i u windowsu mi je prikazao graficku sa 320 mb. Doom 3 sam igrao u 1024x768 ultra high, pa smanjim setovanja za senke i to je radilo ok. Stalker sve na medium. Radi bre kao zmaj, a kosta manje od bilo koje isplative graficke karte. Jedino sto nema TV out bez iste, ali koliko para .... Preporucujem PLOCU.

A morao sam da probam :) I ja se nadam, al to zavisi od vishe faktora, kao i od chinjenice dal cu prodati vishak hardware-a shto imam. Tako da imam intrgrushu tipa x1250 bio bi vishe nego zadovoljan. :type:

EDIT: e2140 me izashao neshto ispod 70e kad sam ga ja uzeo.

Intel® Graphics Media Accelerator X3000

Prilozi

• capture00000000.jpg
    capture00000000.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 134
Jesi li dodelio u Biosu 256 mb grafickoj kartici. Ako nisi zbog toga ti radi slabije nego sto treba-vise secka. Rekoh ja sam stavio 2 x 1gb i graficka serovana 256, i u windowsu mi je prikazao graficku sa 320 mb. Doom 3 sam igrao u 1024x768 ultra high, pa smanjim setovanja za senke i to je radilo ok. Stalker sve na medium. Radi bre kao zmaj, a kosta manje od bilo koje isplative graficke karte. Jedino sto nema TV out bez iste, ali koliko para .... Preporucujem PLOCU.
- sto rece Mrvac

Probacu ovo, moguce da ce doneti neke rezultate. :wave:

Nazad
Vrh Dno