Šta je novo?

E6750 - Foxconn P35A ---> Imal' ko jachi? :)

rootxd

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2007
Poena
319
Poz ljudi, evo i ja da kazhem neko moje mishljenje o kombinaciji Foxcon P35A sa E6750.
Zaista sam prezadovoljan sa rezultatima, overclockom i "Izgledom". :))
E6750 ide bez problema 3.84 ghz (8x 480). Moram da napomenem da i Kingston DDR2 800 (6400) nije za potcenit, sa nekom voltazom za memoriju 2.150V, cpu 1.664V, MBO 1.590V uz BOX cooler ovo mozhe biti stabilno. Nisam puno upotrebio testove, samo sam SuperPI 1.5 XS testir'o i evo nekih rezultata.
http://www.nesal.com/pr/oc/13s.jpg Zaboravih da iskluchim C1E pa mi je po zavrsetku SuperPI-a vratio Multiplier na x6, ali dobro skontache oni koji se razumeju.
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=238450 Validacija CPU-Z 1.41
Ubacichu josh rezultata sa drugih Test programa, samo da se opremim, ovo trenutno sam testir'o sa BOX coolerom, koji "i radi i ne radi dobro svoj posao" temp 39-40C u Idle, u loadu 55C.
http://www.nesal.com/pr/oc/temp.jpg Validacija TEMP.
Poz.

Jesam li ja to nesto prespavao (mislim na neki tehnološni napredak) ili se u frazi gde se pominje 1,664V za CPU , Box kuler i 40idle-55load nešto opasno neslaže???

Poz ljudi, evo i ja da kazhem neko moje mishljenje o kombinaciji Foxcon P35A sa E6750.
Zaista sam prezadovoljan sa rezultatima, overclockom i "Izgledom". :))
E6750 ide bez problema 3.84 ghz (8x 480). Moram da napomenem da i Kingston DDR2 800 (6400) nije za potcenit, sa nekom voltazom za memoriju 2.150V, cpu 1.664V, MBO 1.590V uz BOX cooler ovo mozhe biti stabilno. Nisam puno upotrebio testove, samo sam SuperPI 1.5 XS testir'o i evo nekih rezultata.
http://www.nesal.com/pr/oc/13s.jpg Zaboravih da iskluchim C1E pa mi je po zavrsetku SuperPI-a vratio Multiplier na x6, ali dobro skontache oni koji se razumeju.
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=238450 Validacija CPU-Z 1.41
Ubacichu josh rezultata sa drugih Test programa, samo da se opremim, ovo trenutno sam testir'o sa BOX coolerom, koji "i radi i ne radi dobro svoj posao" temp 39-40C u Idle, u loadu 55C.
http://www.nesal.com/pr/oc/temp.jpg Validacija TEMP.
Poz.

:laugh:
Ima li koj jači? Mislis ono oko pesničenja, guranja traktora uz brdo ili si mislio na validaciju, kolko je to prijatelju stabilno jedno sat vremena orthosa bi bilo ok, ili si ipak mislio na traktor. Sala naravno.
Ako pogledas malo po forumu videćes da ima procesora i sa manjim množiiocem ali sa većim skorom, ima li ko jači deluje bez veuze.

Poslednja izmena:
Napomenuh "BOX kuler". Ovo je 8x480! I rekoh "Nisam puno upotrebio testove, samo sam SuperPI 1.5 XS testir'o i evo nekih rezultata". Nisam ni probavao manji mnozhioc, manju voltazhu... kazhem ovo je sad zasad, potrudichu se da bude josh bolje i naravno Mema mi je u Single channelu nisam ubacivao u dual channel.
Poz

Napomenuh "BOX kuler". Ovo je 8x480! I rekoh "Nisam puno upotrebio testove, samo sam SuperPI 1.5 XS testir'o i evo nekih rezultata". Nisam ni probavao manji mnozhioc, manju voltazhu... kazhem ovo je sad zasad, potrudichu se da bude josh bolje i naravno Mema mi je u Single channelu nisam ubacivao u dual channel.
Poz

Sa jednim stapom si postigao to sto jesi sa dva ce biti jos teže, tj. samo možes gore rezultate da dobijes.

Ajde de, priznajte čoveku uspeh, nemoj da vam je krivo što je ubo procesor koji se ne greje uopšte :p

Poz

Jos samo fali da kazes da nemas konkurencije na ovim prostorima ..... :D :)

Ne znam kako da vam svima zahvalim, al' ovako chu "hvala vam na podrshci" :)). Naravno da mozhe josh vishe, GO stepping E6750 ide k'o lud i malo se greje. I nisam rek'o da nemam "konkurenciju" to ovo shto sam napisao kao temu "Imal' ko jachi?" da sam najjachi. :))
Tema k'o svaka druga tema. Spacemaster
Sa jednim stapom si postigao to sto jesi sa dva ce biti jos teže, tj. samo možes gore rezultate da dobijes.
. Ochigledno se ne razumesh. :)) Josh jedna mema bar +1GB DDR@ Kingstona, neki Zalman, ili CoolerMaster hladnjak na CPU...? 12-ice da puhaju u CPU i jenda osmica ili 12-ica da puVa u juzhni deo ploche? :))

Evo ovako, za BOX je super, stvarno. Ali nemoj se igrati s tim voltazama na BOX-u jer ce posle odredjenog vremena trebati mnogo vise struje za taj klok, da ne kazem naceces procesor.

Temperature ti garant lazu... Iscitaj ih Core Temp-om 0.95.4 Beta koji je prilagodjen G0 reviziji. Meni su takve T na vodi sa manjim klokom i naponom :wave:

Everest Ultimate, CoreTemp, SpeedFan i (FoxOne od ploche softver za chitanje V i C), kazhem ti ne mogu da verujem da se svi slazhu ada u broj, eventualno jedan li varira 1C gore dole, Core isto kao da su svi "Jedan softver" ma radim sa rachunarima, prodajem bavim se od davnina sa hardwerom i overclockom, mada web dizajn mi ide bash ono vishe al... Ma ja sam vratio na 3.2 ghz nisam ja to ostavio za svaki dan to je bezveze samo hochu da kazhem da ide E6750 ali sa dorbom plochom k'o lud.
Neche se zeznut onaj ko ga uzme... Best Buy su ga dosta overclockersteam prograsili....

E postoji jos jedna stvar laze ti sonada u procesoru. Meni je E6420 pokazivao smesne T, sto ce reci lazirao je T. Dok mi sada ovaj E6550 super ocitava.
Inace 6750 je extra proc...

P.S.
Aj' leba ti potrudi se da malo razumljivje pises, da se ne mucimo dok citamo ;) Zahteva samo minut dva vise vremena i malo koncentracije ;) :wave:

BigJoe: Upalio sam par programa za ochitavanje C, ako oni lazhu nek' lazhu cooler je mrtav ladan, sto bi trebalo da je istina, nego sad ja ne mogu se zabit ispod kulera i ubacit Tomplomer i chitat koji je TEMP. :) Jel' da? :))
Pazi imao sam core2duo e6420 dao sam ga drugu po nabavnoj ceni za 150 eura, svidja mi se CPU i zhao mi ga je, al ovaj E6750 sam uzeo iz razloga shto se ne greje puno a naravno i zbog GO Stepping, i "naravno shto sam ga uzeo po ekstra ceni" kod dilera svojih. :)
Ok BigJoe chek da se uklopim malo, nemoj napadat ;)

OK, hladan je ako ti kazes.
Znam sta je G0 i koliko se greje. Imao sam priliku da ih probam cim su bili dostupni, E6850 je stvarno zver ;) i BTW u msinimi je G0 E6550...

P.S.
Welcome to BENCHmark :wave:

Ma ne stvarno tako programi kazhu shta chu mu, da ga isputujem preko sonde bla...bla ...bla nishta. Shto se tiche E6850 je zver, samo puno je vishe para od E6750 shto nije bash vredno bacanje nekih 70-80 eura. naravno da je E6550 GO steping, to su zadnje iz serije Core2.
Hvala BigJoe. :)

Tema k'o svaka druga tema. Spacemaster . Ochigledno se ne razumesh. :)) Josh jedna mema bar +1GB DDR@ Kingstona, neki Zalman, ili CoolerMaster hladnjak na CPU...? 12-ice da puhaju u CPU i jenda osmica ili 12-ica da puVa u juzhni deo ploche? :))

Decko samo da ti kažem nov si i verovatno imas malo iskustva, sa jednom mem probija se CPU-FSB WALL, samim tim FSB lakse dise zbog single režima i uvek pazi, uvek ces izvuci sa jednom mem veci klok nego sa dve.
O cemu pricam, jedan deo edukacije
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12695
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12695&oliver=4175
A zasto amo sa jednom mem je bolje, naravno ako nisi shvatio ovo iznad, pogledaj malo ovo
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=184164
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=210946
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=231703
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=184833
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=165615
Evo mog skromnog doprinosa
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=176202

Aj sad malo i tvoj CPU, ovo ti je svetski rekord
http://img387.imageshack.us/img387/185/6750wrcopywc6.jpg

Taj cpu sam jos pre dva meseca koristio za potrebe testova i isao sam do 4GHZ na boksu, ali samo za slikanjje sa samo 1.5V realnih naravno, ali nema veze ti si najjaci i moram ti priznati i samim tim cestitati na entuzijazmu. Svaka cast! Aj kad nabvis taj zalman "hladnjak" kako kazes dodji pa okaci neki rez, živo me interesuje koliko ce to biti stabilno, i koliko ce da ide jos, za ovo do sad skiam kapu.
P.S
Dobro dosao na forum, ali pre rasprave ko se u sta razume, bolje napravi edukaciju od jedno 5 dana za svaki post koji mi budes kvotovao ;)

Domaci zadatak
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=238459

Poslednja izmena:
Spacemaster: Primetio sam iz tvoje priche iz tvojih Posto-ova da se razumesh oko nekih stvari slazhem se sa tobom.
Spacemaster
Taj cpu sam jos pre dva meseca koristio za potrebe testova i isao sam do 4GHZ na boksu, ali samo za slikanjje sa samo 1.5V realnih naravno, ali nema veze ti si najjaci i moram ti priznati i samim tim cestitati na entuzijazmu.
I nisam rek'o da sam najjachi...samo sam stavio post rootxd "
Zaista sam prezadovoljan sa rezultatima, overclockom i "Izgledom
". I nemam nameru da se raspravljam sa bilo kime, doshao sam da nadjemo neko reshenje i da se potrudimo da jedni drugima pomazhemo onoliko koliko mozhemo... :))

rezultat je odličan samo ne očekuj previše ovo što si postigao je plafon, možeš gore još najviše do 4 ghz a ako imaš puno puno sreće max do 4150 što čisto sumnjam jer ovi procesori imaju wall na 500 -max 515 fsb, jedino da pod suhi led stavljaš. to je izvrstan proc do 4 ghz ali pogledaj malo svi veči klokovi su rađeni sa 6600 i 6700 koji imaju veći množitelj, i puno ih je više sa dobrim rezama preko 4ghz a rijetko češ nači da je ovaj proc išao preko 4ghz, ja svoj držim za svaki dan preko 3.7 sa dignutim naponom ali dobro hladim zračno, najviše sam ga digao 4075 ali nisam uspio ni ip test završiti, završavao sam ih na max 4040 uz silna rušenja dok bih ga na 3999 dizao bez problema ali čim dignem jedan više i dođe 4ghz postaje nemoguča misija, vidječu još kad dođe zima pa na otvorenom. jedino što nisam probao i znao je sa jednom memom ,ovo što je spacemaster napisao i daj bože da je tako. u ip imam najbolji rezultat 12.573 mislim, imao sam i 12.470 ali sam od uzbuđenja zaboravio validaciju napraviti. sljedeči proc mi je q6600 go revizija i sa njim se nadam dobrom rezultatu preko 4ghz.

inače E 6750 je izvrstan proc ali ponavljam do 4ghz probaj pa češ se uvjeriti;)

:guitar:

BTW
Tesko ces i sa Q6600 izvuci 4GHz ;)
Nije to bas tako lako kao sto zvuci...

BTW
Tesko ces i sa Q6600 izvuci 4GHz ;)
Nije to bas tako lako kao sto zvuci...

ma znam u pravu si ali mislim da bi trebalo biti lakše,kod nas je došla go revizija i ima jedan dečko digao ga je prvi dan na oko 4200 i kaže da može još, al on je na vodi, jako se grije navodno jel puno volti troši, drugi se svi nešto boje dizati,nije došlo pravima još u ruke, neznam samo što se boje ,ionako im garancija pokriva,ja dižem sve ko lud i dosad sam samo jedno memoriju skurio,nije imala ni hladnjak niti sam stavio vent preko nje, pa znaju oni koji prodaju da se kloka ipak oni to naprave u nekim relativno normalnim granicama da se ne uništava samo tako pa kud bi došli, inače garancija ne pokriva klokanje al kako če meni netko dokazati ako mu donesem samo komponentu koja je otišla, i normalno moraš reči sama od sebe:D

Spacemaster tebi ovom prilikom zahvaljujem išao sam probati po tvome receptu, ostavio sam samo jednu memu u slotu i vidi 12.438 , idem prijaviti validaciju i gle odgovor
File 1.cvf upload : OK
Checksum Computed : OK
Checksum Validated : YES
ERROR ! Your CPUZ Version is outdated. Please upgrade to CPU-Z 1.41+

nemam zadnju verziju cpu-z a nisam ni znao da ima nova niti da treba, al nema veze imao sam i bolji rezultat ali sam išao još dizati takt a ne slikati pa me zakoćilo, uglavno sa jednom memom sam bio jako puno stabilniji preko 4 ghz, tako da puno hvala;)

Prilozi

• 12.438.gif
    12.438.gif
    80.6 KB · Pregleda: 124
Ja ti pricam o Quad-u zato sto smo se (SXT) igrali malo s istima. Evo Space ima Q6600 i to jako dobar primerak ;) 4GHz prime stable, pitaj ga sta misli, kako je stici do 4 ;)

Ja ti pricam o Quad-u zato sto smo se (SXT) igrali malo s istima. Evo Space ima Q6600 i to jako dobar primerak ;) 4GHz prime stable, pitaj ga sta misli, kako je stici do 4 ;)
4 Ghz stabilno...sa Q6600 na prste jedne ruke mogu da se izbroje takvi primerci...naravno ja govorim o 100% stabilnosti

Da se tako nesto postigne bitan je primerak naravno. Znas i sam da sam razvio sitem kome sam dao blesav naziv "Celikupno potkradanje svake pojedninačno toplotne tačke". Mislim nije samo fora spucati 300-500eura na vodeno i samim tim sve je rešeno, svaki detalj ima svoje značenje i zasto je takav sistem postavljen na određeno mesto. Naterati quad da odradi samo sp1m na 4GHz sa nekin 50eura hlađenjem je stvarno lutrija, a samim tim je i veoma tesko i to trebata svako da shvati, oc kralj trenutno je E6850 i tu nema dileme.Ali sta ja tebi da pričam zilon puta smo pričali o tome.
4 Ghz stabilno...sa Q6600 na prste jedne ruke mogu da se izbroje takvi primerci...naravno ja govorim o 100% stabilnosti

Trenutno Dule moj, prijatelju timski ovo je WR u rangu voda-vazduh, samo sistemi koji rade u minus-u sa pomenutim cPU-om mogu nesto da urade pom pitanju. Nego lepo si nam se vratio, ima dosta iznenađenja, kad se probudis odmah me zovi.

dugixy1: Ochigledno da tek pocinjes da ucish, al' da ti kazhem "ide ti za rukom".
No ovako, nemoj uporedjivat Q6600 sa E6750 GO reviziom, E6750 GO rev. se bar jedno 10-20% bolje OC-a. A shto se tiche Q6600 GO rev. ne bezhi puno prethodnoj verziji, napredak mu je "malo se manje greje, manje skroz manje troshi struje" tako da je E6750 GO rev. za OC puno bolje reshenje, jedino shto je kod E6750 manji mnozhilac x8 kod Quada x9. I E6750 ide na 4GHZ bez problema sa dobrim hladjanjem, dobrom memom i dobrom MBO....

istina da neznam puno o onome što nisam imao, možda sam se zaletio malo sa q6600 mislio sam da ide lakše preko 4 ghz ,i nisam mislio na stabilnost na 4ghz već prolazak testova,evo rezultat od ovog dečka išta je rekao-

Evo slike, još malo veči oc

http://shrani.si/?3H/BS/3OwPKKY0/q660041882.jpg

Super pi napravio i sa 4212mhz u 12.206s, a slike nemam jel mogu i više.Moj je L724B141
Voda hladi. Voltaže je bila u biosu 1,7V, cpu-z kaže 1,63V, nisam merio sa multimetrom. Ploča je asus p5b-dlx. Dosta me koči. Moram da nabavim abit ip35-pro i da sa ovog procesora potegnem maximum. Mislim da če bit s ovom pločom procesor stabilan na 3800mhz za 24/7.

kaže da ga ploča zeza zgog velikog v-dropa. ja sam samo napisao njegove riječi ako hočete mogu i link staviti ali drugo je nevažno. malo me to ponjelo kad sam vidio njegov rezultat pa sam mislio da to lako ide a očito je na letio na dobar primjerak.da bih nešto dobro upoznao moram kupiti,ne radim u servisu isl pa da znam puno o svim komponentama, uglavnom ono što pročitam ili vidim.

a što se tiče e6750 mislim da o njemu znam zbilja dosta pošto ga imam, nisam siguran samo za svoju matičnu i njezin max fsb imam gigabyte p35-ds4 jer u bisu kad stavim bilo koji manji množilac x 500 neče uopče dignuti windowse,znaći stavim 500 x 6 što je malih 3 ghz i neče dignuti. jučer sam prvi puta bio stabilan preko 4 ghz ( iz biosa dignem na 3999 pa onda nastavim iz windowsa),da mogu normalno testove vrtiti (mislim na ip),sad neznam jel zbog jedne meme ,novog biosa kojeg sam jučer stavio ili hladnijeg vremena, možda zbog svega pomalo.al čovjek može uvjek još naučiti i saznati ,a zato sam i došao ovdje jer ste među boljima u svjetu.
pošto je mene zezalo 4ghz na e6750 tražio sam puno po netu rezultate kloka ,i vjeruj nema ih puno preko 4 ghz ,govorim za normalna hlađenja i mnogo ljudi spominje wall na 500-515 ,što mi se čini logičnim kad vidim da mi se ista stvar događa. evo probaj sa svojim pa okači reze da vidimo ako uspiješ ja ti prvi skidam kapu.;)

Prije svega pozdrav svima na forumu!

Malo sam pregledavao vaše OC rezultate i zaslužujete pohvale.

Pa evo ontopic odmah, kako tema bode u oči, samo da velim kolegi rootxd-u da proc ide i više sa boxom :D

Rezultat:

12.656s

Validation

Temperature su naravno katastrofalne, i za bilo koji žešći test od SPi-ja proc se gasi...izmjereno 79C u SPi ''loadu''...

Poslednja izmena:
Totalan OFF

istina da neznam puno o onome što nisam imao, možda sam se zaletio malo sa q6600 mislio sam da ide lakše preko 4 ghz ,i nisam mislio na stabilnost na 4ghz već prolazak testova,evo rezultat od ovog dečka išta je rekao-

Evo slike, još malo veči oc

http://shrani.si/?3H/BS/3OwPKKY0/q660041882.jpg

Super pi napravio i sa 4212mhz u 12.206s, a slike nemam jel mogu i više.Moj je L724B141
Voda hladi. Voltaže je bila u biosu 1,7V, cpu-z kaže 1,63V, nisam merio sa multimetrom. Ploča je asus p5b-dlx. Dosta me koči. Moram da nabavim abit ip35-pro i da sa ovog procesora potegnem maximum. Mislim da če bit s ovom pločom procesor stabilan na 3800mhz za 24/7.

kaže da ga ploča zeza zgog velikog v-dropa. ja sam samo napisao njegove riječi ako hočete mogu i link staviti ali drugo je nevažno. malo me to ponjelo kad sam vidio njegov rezultat pa sam mislio da to lako ide a očito je na letio na dobar primjerak.da bih nešto dobro upoznao moram kupiti,ne radim u servisu isl pa da znam puno o svim komponentama, uglavnom ono što pročitam ili vidim.
Abit i to iP35-pro da radi bez velikog vdropa sa quadom, mislim gde kopate te informacije živo me interesuje. Pomenuti model ima pad napona od +0.03V na C2D procesorima, a na quadu ne smem ni da zamislim koliki je, i jos na sve to da ima manji vdrop nego fenomenalni P5B Deluxe koji ima 8phase u pređenju na abitovih 4phase, no coment.
ASUS modeli i nista vise, Abit je bio ok, ali jednostavno pojelo ga vreme.
P5K Deluxe
P5K3 Deluxe
P5K Premium
P5K3 Premium
Blitz Formula
Blitz Extreme
... i recimo DFI P35 Ultra (koja na mene nije ostavila neki preterano veliki utisak).
3.8 GHz na quadu potpuno stabilnih, što će reći 4 X Prime Small FFTs stresa v.25.3 e to je stabilnos, ali ja to nigde nisam video.
Sto se tiče ovoga dela gde neko ima drugara koji ima nesto, a to nesto mu radi ovako ili onako, bilo bi lepo pogotovo novim članovima da sve sto tvrde i jednim delom dokumentuju, naime, ako postoji odrećeni skor ili u je u pitanju slika bilo bi lepo to i videti, a samim tim i opsitai voltaže ako se može sa svim ostalim setovanjima jer i ja imam mačka koji jede eksere a kenj.a boljikavu žicu. ;)

Poslednja izmena:
@Spacemaster

Gde si kupio mačka i na kojoj voltaži radi :)

@rootxd

Samo jedno pitanje - šta je sa temperaturom memorije i ploče ?

Abit i to iP35-pro da radi bez velikog vdropa sa quadom, mislim gde kopate te informacije živo me interesuje. Pomenuti model ima pad napona od +0.03V na C2D procesorima, a na quadu ne smem ni da zamislim koliki je, i jos na sve to da ima manji vdrop nego fenomenalni P5B Deluxe koji ima 8phase u pređenju na abitovih 4phase, no coment.

Auu, pa to znaci da je Duletova ploca losa ? :)

razer077: dobar rez. Al' hteo bih videt temp, cpu-a mbo-a...
Spacemaster:
Abit je bio ok, ali jednostavno pojelo ga vreme.
Gresis, ABIT mbo nikada i niti ce pregazit vreme. pokazat cu slike nisam ih jos' upload na .Net-u prodao sam u petak 6 masina za Internet club, P5k, E6750, 1GB kingstona, 8600GT Silent, i imao sam prilike overclock ASUS p5K, fino ide na 430 FSB bez ikakvog dizanja napona, sve je na Def. ali temperature kao lude 45 C idle, max load 65C.
I naravno ASUS mbo nikad i nikada(mozda hoce) nece resiti problem sa hladjenjem, svi oni silni i nabudzani bakarni hladnjaci s' juznog do severnog mosta... sve je ono fino onako naizgled ali u praksi je pokazala da je samo...NIJE U TOP!
Abit je izbacio trenutno vrhunsku plocu, mozda i najjacu, DFI ima standardno dobre ploce, a Foxconn MARS u septembru izlazi i kazu da ce biti medju 3 Najbolje ploce na trzistu, naravno i medju 3 najskuplje. I nemoj nikad govorit ASUS Gigabyte najbolji, pravilno je reci
"po mojem misljenju ta i ta ploca je najbolja iz tog i tog razloga" jer ljudi dolaze ovde da nauce nesto i da cuju razne komentare a ne kao reci "TO JE NAJBOLJE I NEMA DRUGE".
Ako sam preterao, sorry. ;)

Vrh Dno