- Učlanjen(a)
- 26.05.2006
- Poena
- 510
Vlawyer, ako ti nije problem, okaci shot u 1440x900 :wave:
Vlawyer, ako ti nije problem, okaci shot u 1440x900 :wave:
Nije isto gledati slike i uzivo u monitor, posebno posle duzeg vremena. Pa i na slikama se vidi, pogledaj sam sanduke ispred sebe i ostecenja od eksplozija na kuci.
@vlawyer
Nekome ko je navikao da mu je jedan pixel na slici = jedan pixel na ekranu normalno da ce mu smetati kad gleda sliku na ekranu kod koje je svaki cetvrti, peti ili sesti pixel na ekranu dupliran, a to je ono sto se desava kada se interpolira slika manje rezolucije na vecu.
...ako nemaš da se "isprsiš" za grafičku, onda ništa od 20"+ wide.
Mislim da preterujete a i da mnogo više zavisi od slučaja. Eno neki lik igra u CS na wide 22'' u 640x480, sav srećan još kažem da mu lepo izgledaNazalost ako nemaš da se "isprsiš" za grafičku, onda ništa od igranja na 20"+ wide.
Mislim da preterujete a i da mnogo više zavisi od slučaja. Eno neki lik igra u CS na wide 22'' u 640x480, sav srećan još kažem da mu lepo izgledaneki drugi opet ima R9550 i 22'' pa je zadovoljan
Na kraju krajeva ako vam tol'ko smeta zamućenje, namestite u driverima (nVidia) u opcijijama za skaliranje centered output i neće biti nikakvih zamućenja. Dok je nekome (Maxi)
i 8800GTS 320 malo. pogotovo što je monitor valjda
kapitalnije i dugotrajnija investicija od grafičke.
@ vlawyer
Pa choveche shto si uradio monitorshot umesto screenshot ??![]()
Evo čuli smo oftalmologa ajde i ja da zalepim dve slike da se vidi ta dramatika uživo.
Evo, dakle ja imam jednu igru i to COD2 pa izvolte:
Slika 1: rezolucija 1280:720 - veze nema sa native rezolucijom - nije isti ni aspect ratio
Pogledajte prilog 27164
Slika 2: rezolucija 1680:1050 - native
Pogledajte prilog 27165
Sva ostala setovanja - naravno ista
:laugh:Evo gledao sam ovu gornju sliku pola sata i poprilicno su me zabolele oci,a donju sam gledao ceo sat i nista, mogao bi jos sigurno 2 sata tako!?:d
Drage volje, ali igra mi ne daje tu rezoluciju ?
Ako imaš neki predlog - daj.
Ja razmisljam da kupim neku 22', ali posto imam Gforce Mx 440 zanima me hoce li to liciti na nesto. Dvoumim se izmedju Belinea 2225 S1W i LG L225WS. Sta mi vi predlazete? PC uglavnom koristim za surf i gledanje filmova. Pomalo citam i neke knjige. Dosada sam imao Samsung 753s CRT, ali mu je vreme da ide u staro gvozdje. Sta mi vi preporucujete od ova 2 monitora? I da li moja graficka moze da istera njihovu native rezoluciju ?
Hoće.Ja razmisljam da kupim neku 22', ali posto imam Gforce Mx 440 zanima me hoce li to liciti na nesto.
Evo čuli smo oftalmologa ajde i ja da zalepim dve slike da se vidi ta dramatika uživo.
Evo, dakle ja imam jednu igru i to COD2 pa izvolte:
Slika 1: rezolucija 1280:720 - veze nema sa native rezolucijom - nije isti ni aspect ratio
Pogledajte prilog 27164
Slika 2: rezolucija 1680:1050 - native
Pogledajte prilog 27165
Sva ostala setovanja - naravno ista
E ljudi a mene bas zanima kada bi se uzela neka igra malo matorija i poterala na 1024x768 na recimo neko 22" Wide monitoru? Kako on skalira tu rezoluciju, tj da li je sve onako spljosteno u igrici (tj slika razvucena) ili je normalno?
Mozhda greshim, al' rek'o bi' da tu ne pomazhe screenshotOni sa wide i klasicnim monitorima neka okace screenshotove iz igara u native i smanjenoj rezoluciji, sa istim aspektom, npr. ako je 1680x1050 native, okacite shot u 1400x900 i 1280x800. I shotove iz manjih rezolucija napravite sa i bez AA, da vidimo koliko se smanjuje mutnocaslike sa koriscenjem AA...
:wave:
E ljudi a mene bas zanima kada bi se uzela neka igra malo matorija i poterala na 1024x768 na recimo neko 22" Wide monitoru? Kako on skalira tu rezoluciju, tj da li je sve onako spljosteno u igrici (tj slika razvucena) ili je normalno?
Inace ja sam bas zbog toga sto ne menjam hardver tako cesto uzeo ovaj 931BF da bi mi igre makar malo normalnije izgledale u 1024x768 i nije tako lose uopste...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari