Šta je novo?

PC ekskluzive

DAS

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2006
Poena
450
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i7-13700F / Arctic Liquid Freezer II 280
Matična ploča
ASRock Z790 PG Riptide
RAM
Kingston Fury Renegade RGB DDR5 32GB 6400MHz CL32
GPU
Palit GeForce RTX 4080 GameRock OC
Storage
Lexar NM790 2TB
PSU
Seasonic Prime Snowsilent 750W Titanium
Kućište
Thermaltake Level 20 GT
Monitor
Dell Alienware AW3423DW
Miš & tastatura
Corsair K63 Wireless / Dark Core RGB Pro SE
Dakle tema je otvorena da se ukaze na igre kloje ce izaci iskljucivo za PC.
Ovo su neke(sve koje ja cekam :) ):

Witcher http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=136116
Crisis http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=107753
Heroes of M&M 5:Tribes of the west http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=127075
Supreme Commander:Forged Alliance http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=134298&highlight=Supreme+Commander
Enemy Teritory:Quake Wars http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=129570
Starcraft 2

Sta jos?

Poslednja izmena:
......
HL2:Episode 2 ???
Neverwinter Nights 2:Mask of the Betrayer

HL 2 Epizode 2 nije ekskluziva,mislim da nije ni Quake Wars.Crysis može da se nazove kao PC ekstra ekskluziva:D,za mene i Witcher.

Zar i ekskluzive za PC postoje? :)

Company of Heroes: Opposing Fronts
WOW: Wrath of the Lich King :p

Pa vidis da postoje :)
***-e,sve sami dodatni diskovi :D .Ali su barem sve extra naslovi.
Za HL2:Episode2 i Quake Wars ni sam nisam bio siguran a mrzelo me da proveravam.

Ajmo jos,ko daje vise? :)

jagged alliance 3 :)

HL2 Episode 2 izlazi za konzole, zajedno sa HL2 i Episode 1. Mafia 2 je inherentno konzolaška igra i pojaviće se naravno na konzolama, čak mislim i pre PC-a, a totalno mi nije jasna potreba da se ta igra predstavi po svaku cenu kao nešto što je samo za PC. WoW, ekspanzije i sve od Blizzarda nije ekskluziva za PC jer sve radi i na Mac platformi :p Quake Wars, koliko mi se čini, takođe nije ekskluziva. Mislim da bukvalno nema više PC ekskluziva koje iole valjaju makar po najavama. Može tu da se nađe neka solidna igra manje zastupljenih žanrova, npr. Sins of a Solar Empire, Tarr Chronicles ili Empires: Total War, ali to je to...

Dakle, dodajte:
Sins of a Solar Empire
Tarr Chronicles
Empire: Total Wars
Far Cry 2 (za sada)

Iz svoje liste bih dodao...hm, možda Spore, za koga nisam siguran izlazi li za konzole, Chrome 2, i to je to, ostale igre su ili multiplatforme ili neke igre za koje je pitanje hoće li išta valjati, pa mi je glupo da ih stavljam u spisak...

totalno mi nije jasna potreba da se ta igra predstavi po svaku cenu kao nešto što je samo za PC. WoW, ekspanzije i sve od Blizzarda nije ekskluziva za PC jer sve radi i na Mac platformi :p Quake Wars, koliko mi se čini, takođe nije ekskluziva. Mislim da bukvalno nema više PC ekskluziva koje iole valjaju makar po najavama.

Pa bas to i boli ljude. Sve dobre igre, cak i one koje su originalno PC ekskluzive se konvertuju za konzole, dok Sony i MS ljubomorno cuvaju najbolje konzolne igre, a ono sto i dobijemo od srednje dobrih konzolnih igara su u 90% slucajeva neoptimizovani portovi.

MS ne čuva ljubomorno najbolje konzolne igre, naprotiv, sve ih šalje na PC, sa eventualnim zakašnjenjem :) Sony je druga priča, ali opet...ponavljam, to je sve zbog nepostojanja monopola i prava na vlasništvo, što je na konzolama regulisano na odgovarajući način. Igre bi na PCu bile ono pravo da je neka firma vlasnik 2/3 studija koji prave igre (npr. neka korporacija Intela i Nvidije, ili možda AMD), pa ti onda prodaje igre, ali hardver koji košta npr. 150 evra da se proizvede ti daje za 50, a zarađuje na igrama. Sada je u stvari stanje obrnuto, hardver koji košta 150 da se proizvede plaćamo 350, pa još povrh toga igru (ko kupuje original), od čega takođe najveći deo para završi u rukama izdavača a ne razvojnog tima (samo što se umesto Sony na PCu izdavačke kuće zovu Ubisoft, EA, Vivendi i sl.), a u takvim okolnostima je potpuno prirodno da će Sony da čuva svoje igre :) Još je pride tržište konzola mnogo veće od tržišta PC igara. Nije Sony kriv što na PCu nema ko da čuva igre...

Pa dobro dosta smo nabrojali :)
Znaci brisu se Mafia 2,HL2:Episode 2(iako je ovo 100% 'kompjuterska' igra) i eventualno Quake Wars.
@Filipenko:Otkud WoW radi na Mac-u kad je DX igra?

Naravno da radi, kao i sve druge Blizzardove igre. Pogledaj kutiju, na njoj ćeš naći PC & Mac CD-rom za svaki njihov proizvod :) Ja sam probao Warcraft 3, Starcraft i Diablo 2 na Mac OS X-u, ubaciš diskove (i to one iste koje si koristio za instalaciju na PC-u, naravno) i kreće instalacija, malo drugačija, što je i logično. Jedino ne znam kako bi krek funkcionisao u toj varijanti :d pošto su ovo originalni diskovi :)

Evo, npr. kako to izgleda na omotu od Diabla 2 LOD (donji levi ugao). Moguće je da ima i odvojenih diskova, ali sve što sam probao od njih je PC/Mac compatible
diablo2expansion.jpg

Na primer ovde http://www.mobygames.com/game/starcraft-brood-war/cover-art/gameCoverId,2060/ - piše lepo dole levo ispod slike Macintosh and Windows

U svakom slučaju, mrzi me da tražim dalje, ali WoW, WC3, SC, SC2, D2, sve je to Windows/Mac provereno.

P.S. Starcraft 2 je takođe najavljen kao PC/Mac :)

P.P.S. niko, naravno, ne tvrdi da su igre loše zato što se razvijaju za više platformi...

Poslednja izmena:
S tim što će Starcraft biti praktično za jednu platformu, jedino će morati dva rendera da razviju :)

Dobro ukazali smo mu na neke greške ali čovek je pokrenuo temu PC ekskluziva a tu ima materijala i tema za razgovor,u prevodu fenomenalnih igara.

Dobro ukazali smo mu na neke greške ali čovek je pokrenuo temu PC ekskluziva a tu ima materijala i tema za razgovor,u prevodu fenomenalnih igara.

Koje to greske? Sto Blizardove igre postoje i za Mac? :) Slobodno mogu da se racunaju ako ne kao PC ekskluzive onda barem kao defaulu PC igre jer ko jos kupuje Mac zbog igranja.

A sve nabrojane igre ce sigurno vecinom biti izuzetne.

Koje to greske?

Na primer da Half-Life 2 epizoda 2 nije PC ekskluziva već izlazi i za konzole.
Nema veze,topik je dobar,pozdravljam i uključujem se:wave:.Bezveze mi je što jedan takav serijal kao što je Gothic prestaje da bude PC ekskluziva,pitam se kako će sve to ispasti sa jedne strane a sa druge možda bude i dobro.Videćemo.

Koje to greske? Sto Blizardove igre postoje i za Mac? :) Slobodno mogu da se racunaju ako ne kao PC ekskluzive onda barem kao defaulu PC igre jer ko jos kupuje Mac zbog igranja.

A sve nabrojane igre ce sigurno vecinom biti izuzetne.

Pa nema tu sigurno ili nesigurno :) Zna se tačno da li jesu ili nisu. Inače, mene rastužuje što su ekskluzive još ostale isključivo real-time/potezne strategije, odnosno 1 fps...Slabo, veoma slabo...

Cek filipenko si ti bese onaj koji se klao u PC gaming i obe rucke blatio sve sto dolazi sa konzola do pre recimo hmmm 1-2 meseca, ili ti jos preciznije dok nisi uzeo PS3 ?

Pa nema tu sigurno ili nesigurno :) Zna se tačno da li jesu ili nisu.

Pa zna se za vecinu nabrojanih naslova da ce biti odlicne igre jer su dodatni diskovi postojecih hitova,a ove ostale se cekaju tako da je velika sansa da ce biti dobre.

Inače, mene rastužuje što su ekskluzive još ostale isključivo real-time/potezne strategije, odnosno 1 fps...Slabo, veoma slabo...

I dodaj jos RPG avanture i to je otprilike ono sto ja igram :)

Ma izlazi jos gomila igara koje nisu PC ekskluzive ali su default PC igre,ovde mislim na igre koje ne podsecaju na default konzolne igre kao sto su Lost Planet ili Gears of War.

Na primer da Half-Life 2 epizoda 2 nije PC ekskluziva već izlazi i za konzole.
Nema veze,topik je dobar,pozdravljam i uključujem se:wave:.Bezveze mi je što jedan takav serijal kao što je Gothic prestaje da bude PC ekskluziva,pitam se kako će sve to ispasti sa jedne strane a sa druge možda bude i dobro.Videćemo.

Ma ok,ja sam je vise otvorio da bi svako dodao po neki naslov,a sam nisam previse istrazivao vec naveo par naslova koje cekam.Jasno je da tema nece imati previse postova,svaki je dobrodosao :wave:

Šta ovo znači?Iskreno,ne interesujem se ni najmanje za dotičnu igru pa nemam pojma,tako mi se činilo.
Ma opušteno ;) Ova igra je meni nešto najbolje što se desilo od pojave video igara pa sam se malo zgranuo i popio pivo da smirim živce kad sam video onu poruku :)

Inače ova igra je AAA naslov, a igraće se godinama. Nije kao ovi super mega hitovi sa extra grafikom koji se jednom odigraju i posle zaborave.

Poslednja izmena:
Cek filipenko si ti bese onaj koji se klao u PC gaming i obe rucke blatio sve sto dolazi sa konzola do pre recimo hmmm 1-2 meseca, ili ti jos preciznije dok nisi uzeo PS3 ?

Bi li ti meni pojasnio o čemu sad baljezgaš, da se nisi uvredio što sam ja uzeo konzolu? Ja se i dalje kunem u PC gejming, ali ovde se ne raspravlja o tome već čisto o igrama koje se neće pojaviti na konzolama. Na PCu izlazi tona fantastičnih naslova - Starcraft 2, Empires: Total War, Assasin's Creed, Elveon, Sins Of A Solar Empire, Spore, The Witcher, Clive Barker's Jericho, Far Cry 2, HL2E2, Call Of Duty 4, Project Offset i tako dalje. Druga je stvar što su one velikim delom multiplatforme i to jednostavno treba prihvatiti kao realnost. Ili je možda problem u tome što ću to reći ja, a ne neko drugi? Naravno da ću da blatim krševe sa konzola koje ovde poturaju kao dobre igre kada se portuju na PC, kao što se i na konzolaškom forumu prepirem sa onima koji prodaju bajke o platformicama ili berbi cveća kao nekakvim sjajnim RPG avanturama...

Na konzolama ću igrati igre kao što su Uncharted, Lair, MGS4, Star Wars: The Force Unleashed, Turok, Gran Turismo 5, Viking: Battle For Asgard itd. Ili ćeš možda da osporiš kvalitet ovih igara jer, oh užasa, ne idu preko tastature i miša?

nisu to igre, to su igrice :p a da si promenio ukus jesi, nemas razloga da se ljutis zbog toga :) mnogi su to primentili... danas je ok biti console lover, sa pricama o propasti PCa, cak ici dotle da su tast-mis inferiorni u odnosu na dzojped bla bla bla bla truc, u sta ce nas na primer uveriti fenomenalni RTS halo wars koji ce pomeriti sve limite gejmpleja jednog rtsa preko dzojpeda, unece toliko inovativnosti u zanr koji samo next gen konzole mogu da donesu, sa dozom imerzivnosti od koje i 70.ogodishnjak dobija dvodevnu erekciju sa suzama uchima... wooho next gen konzole leche rak i sidu smao jednim pomahnitalim zamahom vaseg kontrolera !! ..... ne bi me cudilo zaista....

Ma jeste. Ja sada čitam i ne mogu da verujem.:zgran:
Pa "potkačinjao" je Drivera kad god je stigao.:D
Cccccccccccccc....crni Filipenko, a bio si nam svetlost na kraju tunela.:D
Pozdrav.:wave:
edit:
U bre Filipe, što se iznervira toliko. Malo se zezamo. ;)

Poslednja izmena:
Vrh Dno