Šta je novo?

PC ekskluzive

Shivering Isles je derivat medovine, fina tkanina satkana od strane devica iz raja, mirisno cveće od kojeg najdraža plete venac voljenome, galantna pojava zapanjujuće konotacije.

-- eh gde je onaj stari Filipenko :(

Bi li ti meni pojasnio o čemu sad baljezgaš, da se nisi uvredio što sam ja uzeo konzolu? Ja se i dalje kunem u PC gejming, ali ovde se ne raspravlja o tome već čisto o igrama koje se neće pojaviti na konzolama. Na PCu izlazi tona fantastičnih naslova - Starcraft 2, Empires: Total War, Assasin's Creed, Elveon, Sins Of A Solar Empire, Spore, The Witcher, Clive Barker's Jericho, Far Cry 2, HL2E2, Call Of Duty 4, Project Offset i tako dalje. Druga je stvar što su one velikim delom multiplatforme i to jednostavno treba prihvatiti kao realnost. Ili je možda problem u tome što ću to reći ja, a ne neko drugi? Naravno da ću da blatim krševe sa konzola koje ovde poturaju kao dobre igre kada se portuju na PC, kao što se i na konzolaškom forumu prepirem sa onima koji prodaju bajke o platformicama ili berbi cveća kao nekakvim sjajnim RPG avanturama...

Na konzolama ću igrati igre kao što su Uncharted, Lair, MGS4, Star Wars: The Force Unleashed, Turok, Gran Turismo 5, Viking: Battle For Asgard itd. Ili ćeš možda da osporiš kvalitet ovih igara jer, oh užasa, ne idu preko tastature i miša?

E sad baljezgam, bas ti je lep recnik... Realno nema nista protiv toga sto je neko uzeo konzolu, ali ti ga malo pretera :), sad bi igrao i neke budjave arkadice tipa lair :)... Nista zlo nisam mislio, enjoy ps3...

Fora je sto nije ni bitno da li je neka igra ekskluziva za pc, ako na pc-u predstavlja totalno drugi svet u odnosu na konzolu (nevezano za tehnikalije i upravljanje). Recimo, quake je oduvek postojao i na konzolama, ali da li ga vredi pominjati kao nesto znacajno? Nije to samo zbog tastature i misa, nego i community-a i ostalog sto cini PC gaming takvim kakav je... Jednostavno - publika je totalno durgacija. Stvar je u magiji oko neke igre na koju platforma ipak utice. Half-life vise nije ekskluziva, ali se nekako zna i oseca da je to igra koju treba igrati na PC-u, zar ne?

Isti slucaj su rts-ovi. Secam se Warcrafta 2 na Playstation-u. Znaci ni to nije ekskluziva :), a nema potrebe dalje da je komentarisemo. Ukratko, batalite vise PC vs console pricu, stvarno smara u svakoj temi.

Poslednja izmena:
-- eh gde je onaj stari Filipenko :(
Tu je, samo što Oblivion pika na PS3 :p

nisu to igre, to su igrice :p a da si promenio ukus jesi, nemas razloga da se ljutis zbog toga :) mnogi su to primentili... danas je ok biti console lover, sa pricama o propasti PCa, cak ici dotle da su tast-mis inferiorni u odnosu na dzojped bla bla bla bla truc, u sta ce nas na primer uveriti fenomenalni RTS halo wars koji ce pomeriti sve limite gejmpleja jednog rtsa preko dzojpeda, unece toliko inovativnosti u zanr koji samo next gen konzole mogu da donesu, sa dozom imerzivnosti od koje i 70.ogodishnjak dobija dvodevnu erekciju sa suzama uchima... wooho next gen konzole leche rak i sidu smao jednim pomahnitalim zamahom vaseg kontrolera !! ..... ne bi me cudilo zaista....
Hm, uzimaš krš primer :d Za neke stvari, džojped konzola je definitivno bolje rešenje, za neke druge stvari, karakterističnije za PC, naravno da su tastatura i miš.

E sad baljezgam, bas ti je lep recnik... Realno nema nista protiv toga sto je neko uzeo konzolu, ali ti ga malo pretera , sad bi igrao i neke budjave arkadice tipa lair ... Nista zlo nisam mislio, enjoy ps3...
Izvinjavam se na rečniku, ali delovalo me je kao da me napadaš...inače, nema tu "enjoy ps3", već "enjoy ps3 and pc"...:)
BTW Lair buđava arkadica??? :zgran: :D Uf, bolje da ne počinjem...:)

Anyway, dobro kaže Ivan®. Mi ovde pričamo o ekskluzivama, pri čemu na PC platformi ekskluziva nije obavezna ekvivalencija najboljoj igri žanra ili udarnom naslovu, kako je to neretko na konzolama, pošto će (skoro) svako ko sprema/izda igru koja skrene pažnju na sebe na PC platformi pokušati da proda to i na daleko većem tržištu konzola. Obrnuto ne važi, jer je npr. Soniju bitnije da Killzone 2 ne izađe na bilo kojoj drugoj platformi da bi zadržao svoju publiku, nego da uzme neki brzi keš od portovanja na druge platforme.

Nazad
Vrh Dno