Šta je novo?

Safari for Windows Beta 3

pojavila se novija verzija 3.0.1
http://www.apple.com/safari/download/

-Changes in Safari 3.0.1 for Windows beta:
Latest security updates

-Coming Soon
Support for International users
International text input methods
Advanced text (contextual forms, international scripts)
Localized menus and help
NTLM support
PAC file auto-detection
FTP directory listings
Link to proxy settings from Safari (Safari respects the proxy settings in the Windows Internet control panel) Cookie management
LiveConnect support
Tooltips
Spell checking
Printing page numbers, titles, margins

Poslednja izmena:
1. Informaciju sam pokupio sa njihovog sitea.
2. Inace razlika u brzini je ogormna u samom radu u odnosu na IE 7 ili Firefox.
1. ah, taj MRAKeting 😉 svi znaju da je Apple expert za marketing i po tom pitanju ja im skidam kapu!
2. eh... iskreno, sa onom prvom betom, ja to nikako nisam primetio!

Meni i ova nova verzija pravi probleme sa fontovima ...

Poslednja izmena:
Meni sve radi savršeno normalno. XP SP2, standardni office fontovi i plug-in-ovi koji su navedeni na sajtu da trebaju da se skinu. Sve fercera super. I bookmarks i sve ostalo. Ne koristim proxy. Jedino, kao i svima, ne radi My computer na bench-u. E, da. Nije mi pukao još nijednom... :d

IE više ne koristim.

Neko rece da koristi 150MB memorije, pa firefox trosi mnogo vise, otvoris par sajtova i dobijes 200MB + 200MB u swapu.

A nesto im ne verujem za onaj test brzine, opera je uvek bila znacajno brza od ie i firefox-a bar je meni takav utisak ostajao a kod njih je opera najsporija.

Stavio juče poslednju verziju (3.0.3 ako se ne varam) i sve je lepo radilo na Win XP SP1a.
Naravno u setup-u sam isključio instaliranje predloženih proizvoda i njihovih update-ova.
A onda sam ukucao gmail.com i tu se završio prikaz Safarija na mom ekranu.:zgran:
Nestade u trenutku. :d

Lepo radi dok ne dođe bug, ali dobro - ipak je to Beta verzija.
Zanimljivo, videćemo gde će se završiti ova priča.

Meni radi odlicno na XPhome SP2,samo me nervira sto se ne moze iskljuciti skroz clear type.

safari je meni neverovatno brz i veoma mi se svidja dizajn (funkcionalisticki bez nepotrebnih budzevina kojih su vista i generalno win programi prepuni). ucitava stranice za sekund ali bukvalno! jedino sto ima josh neke bagove al to ce vec popraviti... hehe vidim ja da ce apple da ~!@@!# ms 🙂

pa ne znam meni je brzi. a mozda je to samo placebo efekat zbog dizajna jed mi se stvarno svidja applov minimalizam. anyway sta se lozis bre 🙂 zar je bitno ko ce koga... ms je za sada tata mata, al meni je dizajn windowsa fuj, i zbog toga navijam za apple 🙂

Ako ti je dizajn Windowsa fuj onda promeni OS a ne browser, po meni Safari nije dorastao nijednom od tri najpopularnija browsera koji se koriste za Windows

IgorHW je napisao(la):
Kako da ne... nije da navijam za ms ili tako nesto ali u kom svetu ti zivis?

Hehehehhe, duhovit si, znaš 🙂

IgorHW je napisao(la):
Ako ti je dizajn Windowsa fuj onda promeni OS a ne browser, po meni Safari nije dorastao nijednom od tri najpopularnija browsera koji se koriste za Windows

E ovo je potpuno tačno!!!

@igor pa stavio bih ja mac da moze... u principu vista ima neke jako lepe efekte ali mi se ne svidja sto je kao i vecina skinova za winamp prenabudzena... anyhow meni se ucinilo da je brzi, ali evo ovo kucam iz opere tako da 🙂

Tek veceras sam ga skinuo... Izgled je full, kakav bi i bio kad je Apple 🙂
Reko taman da zapocnem temu, ali illidan je tu uvek first, kada je nesto apple look na windozi :wave:

BTW
Safari mi deluje sporije od Firefox-a... I FF ima jako pogodne pluginove, mada bih presao na finalnu verziju zbog dizajna 😀

meni se mnogo svidja sto mac prozori imaju ostre ivice, ako razumete sta hocu da kazem

probajte novu operu da vidite sta je brzina 🙂
a jos je alpha verzija

Kod mene je Safari 3 losije radio... Imao je neke lagove kod otvaranja tabova, pa sam se vratio na staru-dobru dvojku, dok ne izbace finalnu 3-jku.

Koristim Safari uporedo i na Win i na Mac маšini. Ima još tu doooosta da se poradi da bi sve radilo na Windows-u kao na Mac sistemu. Da je brži od IE, to stoji. Za ostale ne znam.

Skoro sam instalirao IE7, samo zbog tabova. Po brzini renderovanja strana ne može ni da prismrdi Safari-ju. Ipak, S je dosta neispeglan, tako da u nekim kritičnim situacijama (npr. nešto što mi je do sada karakteristično, kad iskucam post duži od 5 redova, obavezno neće da ga postuje) ipak koristim IE7. Ali to je 0.5% situacija...

A ono što mi nedostaje iz IE je da nakon što učita stranu, a ne učita slike, nema opcije za učitavanje pojedine slike (desni klik na slikicu pa Show this image ili kako se već zove opcija u IE).

I, da, još nešto. Safari je 100 puta brži u otvaranju novog taba od IE7.

Poslednja izmena:
Jel neko zna koja je poslednja verzija Safari-a za download?

Čini mi se da je 3.0.3.557, ako me sjećanje dobro služi...

Safari nije nista spec, mozda je bolji od ie koji ne koristim...
sto se tiche ucitavanja stranica to je katastrofa, ono sto oni reklamiraju da brze otvara stranice to nije tacno, Safari najpre skine celu stranicu pa je onda na bum prikaze i to je kao brzina...pff
kada kliknem na back on mi ponovo ucitava iznova stranicu.???? sto je vejst of tajm 🙂
chemu to
jedina korisna stvar je bar u address prozoru koji prikazuje % ucitavanja stranice, ali to sam instalirao u FIREFOXU .
Fission se zove ext i ima ga na firefoxovoj stranici.
firefox.

Poslednja izmena:
Ma ljudi, to nece niko da koristi! Probao sam, smece od programa!

...pored FF-a i Opere stvarno ne vidim cemu IE7 i S.

castor je napisao(la):
I, da, još nešto. Safari je 100 puta brži u otvaranju novog taba od IE7.

kako mislis ? Ako mislis na "New Tab" opera to radi "instant", mislim da ne postoji vreme koje bi se moglo izmeriti 😛

Pa tako kako kažem, IE7-ici na mojoj mašini na poslu (P4 631@3GHz sa 2GB RAM-a) je potrebno nekoliko sekundi, ponekad i preko 10, da otvori onaj inicijalni tab (kod mene je to uvijek about:blank), ali mu je i za svaki naredni potrebno više od 1 do 2 sekunde. U Safariju je to instantno, kao i u Operi i Firefox-u, kao što ti kažeš, gx-x. Ne koristim ništa osim ova dva, tako da nemam iskustva sa ostalim...

Probao sam Safari i ne sviđa mi se jer stranice otvara duže nego FF 2.0.0.6, a pogotovo u odnosu na Operu koju sad koristim. Inače, godinama sam koristio FF, ali od kad sam isprobao Operu...ostao sam na njojzi 🙂. Ima funkcije koje FF nema: Go to URL, Paste and Go, itd. Mana je što za save stranica mora da se menja Save as type da bi sačuvao i slike sa stranica.

Poz

Nazad
Vrh Dno