Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislio sam na cenu karte u trenutku kad je bila aktuelna. 6600gt pa 7600gt su kostali 200 a 8800gts 300 evra.

7600gt i 6600 gt NISU bili u klasi gde je 8800gts pozicioniran. Ni blizu. A 7600GT kad je izasao ja sam ga platio 230 evra. Tu gde je 7600GT imas sada 8600GTS koji je malo sporiji nego sto je to 7600gt bio u svoje vreme, ali je ipak i jeftiniji. 8800gts je daleko brzi od 7900GT-a takoda tu nema sta da se poredi.

Moglo bi se reci da je, od serije 7 do serije 8, doslo do promene prosecne rezolucije u kojoj se ljudi igraju. Valjda ako neko ima para za tu graficku onda ima i za monitor koji radi u 1680x1050. A to ekstra pojacavanje kartica koje je potrebno da bi gurale vece rezolucije koje su danas koriste nije trebalo da placaju korisnici. Ono sto pokusavam da kazem je da 8800gts, u novim igrama, u 1680x1050, treba da bude bolji nego 7900gt u 1280x1024 u igrama od pre godinu dana.
Ne napadam nikoga samo iznosim svoje misljenje. Mislim da je razlog promena rezolucije, a poenta je da (moje misljenje) ta karta ne daje ono sto se realno ocekuje od high end karte.
Ja se trudim da se obuzdam i sacekam da izadje G90 i dam tada trista evra za nesto ili da kupim neku 8800gts kada bude ispod 200.

Mislio sam na cenu karte u trenutku kad je bila aktuelna. 6600gt pa 7600gt su kostali 200 a 8800gts 300 evra.

Da, nisam to tako protumačio.

8800GTS je kartica koja sada predstavlja izbor kako onih koji su imali visoku klasu u 7. generaciji tako i onih koji su imali srednju iz prostog razloga jer je srednja klasa u 8. generaciji u najmanju ruku anemična, što manje-više i ti imliciraš u svom ranijem postu.

P.S. NZS= Najveći zajednički delilac, ostalo je ok :)

Pa nacekas ce se. Najverovatnije ce izaci nesto tipa GF9800GTX i GTS, kao i pre, jedna od preko 600e i jedna oko 450, 500.

Niko ne pominje da su te kartice pci-e 2.0???
Sta onda preostaje,jedino da padnu cene postojecim verzijama 88.. i 29.. ili ce ipak izaci nesto sa podrskom za pci-e 1.0,jer dosta ljudi je skoro kupilo dobre ploce i procesore,izmedju ostalog i ja i ako opet moram da menjam sve samo zbog slota(..bem ti ja takvu industriju)
Jednom sam vec takvu avanturu imao,jaka ploca ali bez pci pa menjao za losiju zbog pci-e

Niko ne pominje da su te kartice pci-e 2.0???
Sta onda preostaje,jedino da padnu cene postojecim verzijama 88.. i 29.. ili ce ipak izaci nesto sa podrskom za pci-e 1.0,jer dosta ljudi je skoro kupilo dobre ploce i procesore,izmedju ostalog i ja i ako opet moram da menjam sve samo zbog slota(..bem ti ja takvu industriju)
Jednom sam vec takvu avanturu imao,jaka ploca ali bez pci pa menjao za losiju zbog pci-e
Ma kolko znam nema potrebe da se menjaju ploce sa pci-e 16x, samo sto ti onda grafulja nece raditi raditi na pci-e 2.0 vec na 16x,8x........... ;)
Ispravite me ako gresim... :eyebrows:

Poslednja izmena:
pci-e 2.0 je backward compatible///

Jeste slot, da primi PCI-e 1.0 kartice. Kako ćeš da dovučeš struju kolika je potrebna za PCI-e 2.0 karte? Za karte donje i donje srednje klase još i nekako, ali gornje...Dovoljno je da nemaš odgovarajući konektor i da karta odbije da se startuje, baš kao nekada PCI-e 1.0 karte što su radile kada nije bilo moguće napajati ih :)

P.S. ah, da, nije samo ploča, trebaće i PCI-e 2.0 napajanja, sa novim konektorima...:d :)

Znaci da je prdilema resena. Cekam da 8800gts padne na 200evra a to ce se valjda desiti do 16. novembra

mislim da ce PCI-e 2.0 napajanja, sa novim konektorima biti dovoljna :)

To sa strujom je bila polemika kad se jos pricalo kolko trosi HD2900 a ipak sada se situacija stabilizuje svi prelaze na 65nm.
I jos ja nesto razmisljam na mozda zameni ovu moju grafu ali realno... necu dok nevidm Crysis bar na High sa AAx4 (min) na 8800GTS ako to ne bude kad iz G90 izadje nesto dobro .. ali do tada ce mojo karti da opadne cena i to extra... realno kolko bi mogao da dobijem za ovu moju kartu.. jer veruje kad ce da padne cena 8800GTS na 200€ moja nece da kosta ni 150€ (sto mi je vise od 100€ gubitka).

Jeste slot, da primi PCI-e 1.0 kartice. Kako ćeš da dovučeš struju kolika je potrebna za PCI-e 2.0 karte? Za karte donje i donje srednje klase još i nekako, ali gornje...Dovoljno je da nemaš odgovarajući konektor i da karta odbije da se startuje, baš kao nekada PCI-e 1.0 karte što su radile kada nije bilo moguće napajati ih :)

P.S. ah, da, nije samo ploča, trebaće i PCI-e 2.0 napajanja, sa novim konektorima...:d :)

Ma ja ipak verujem da taj famozni G92(ili kako vec)u 65nm nece trositi vise od 225W,tj. da ce moci da se napaja sa PCI-e 1.0 slota i dva dodatna 6-pinca sa standardnih napajanja.

Ipak je performace/watt postao vazna stavka,a i Ati je najavio znacajnu ustedu energije u revizijama R600-tke.

Poslednja izmena:
Cek cek, znaci ja vec sad komp mogu da bacim u djubre? Jer po ovome sto pricate opet sam se za**** (kod proslog kompa sam uzeo u dec 2003 plocu sa AGP slotom) i nemam nikakvu mogucnost upgradea. Za PCI-e 2 karticu treba nova ploca (sto povlaci bar nov procesor, ako ne i nov ram), i novo napajanje od jedno 700W i 150 evra, plus sama graficka. :wall::wall::crash::lupko::shock::(:(

Poslednja izmena:
Cek cek, znaci ja vec sad komp mogu da bacim u djubre? Jer po ovome sto pricate opet sam se za**** (kod proslog kompa sam uzeo u dec 2003 plocu sa AGP slotom) i nemam nikakvu mogucnost upgradea. Za PCI-e 2 karticu treba nova ploca (sto povlaci bar nov procesor, ako ne i nov ram), i novo napajanje od jedno 700W i 150 evra, plus sama graficka. :wall::wall::crash::lupko::shock::(:(

Dobro dosao u svet naprednog PC gaminga! :D

Nemo' da se plasis :D. Verujem da ce opusteno moci da radi na postojecim plocama i da ce razlika u najgorem slucaju biti na nivou one izmedju PCIEx16 i PCIEx8 u SLIu...

Sad se prica o PCI-e 2x :wall::wall:...hebote koji ste smarachi sa tim hardverom i plakanjem nad zlehudom sudbinom koju ce zapecatiti uzas nadolazece Krize.
Samo se izmisljaju nove gluposti i bespotrebni razlozi za kuknjavu.
Posle nije nimalo cudno sto dodje neki konzol-pametnjakovic da vas podyebawa:
Chava: Dobro dosao u svet naprednog PC gaminga!
Este li culi da ce biti tamo neke 2009-te godine SSE5 od AMD-a???Kuku nama, kuku nama...taman oplakaste te svoje jadne Pci-e ploce i graficke, kad ono ima i proc opet da menjate...
Zhasu.

Poslednja izmena:

Pozdrav brate maleru
Ista prica...
maj 2005 deluxe ploca sa agp
jul 2006,gora ploca samo zbog pci-e
maj 2007,ponovo nova ploca zbog procesora

plus antec tp-trio 650w(sam vec uzeo)a za jesen,novi gpu i eventualni q6600 ali prc...
pominju se pci-e 2 i slicna boranija...sve cu ovo da popalim ako opet treba da menjam:crash:

Jel ovo Crysis thread ili neka sahrana?!

Dajte olabavite malo sa naricanjem:p

Ono nije sala. Pre je bar maticna i napajanje moglo da te iznese kroz nekoliko godina upgradea. Sada ce se uvek pojaviti bar jedna stvar koja ce te ograniciti na godinu u vrh dana godinu ipo kada imas mogucnost upgradea i posle toga menjaj ceo komp. I to je daleko uticajnije za "smrt pc gaminga" nego sav kes koj je MS prosuo u Xkantu.

A od januara - DDR3 only za nove Penrine...:p Od juna isto to, samo za AMD :D (ulje na vatru :d )

A od januara - DDR3 only za nove Penrine...:p Od juna isto to, samo za AMD :D (ulje na vatru :d )

Zasto bi neko ko ima recimo C2D i DDR2 memoriju uzimao Penryn i DDR3 memoriju? Mislim dok ne padnu cene.

Poslednja izmena:
Ne kažem da mora. Opet, valja uzeti 9800 GTX/3900 XT, to je PCIe 2.0, pa kada se već to izima može i nova memorija, da bi se ispratilo, itd. itd :) Ne kažem da tako treba da se radi.

opelo.gif
PC --- Hello PS3 !!!:-devil-:

samo se nadam da mu lifespawn nece biti ko ovoj Xkanti360, vidim da je Maksi vec dosadila kanta i da kupuje PS3, to je kolko, 2-3 meseca ?

Poslednja izmena:
Ne kažem da mora. Opet, valja uzeti 9800 GTX/3900 XT, to je PCIe 2.0, pa kada se već to izima može i nova memorija, da bi se ispratilo, itd. itd :) Ne kažem da tako treba da se radi.

Graficke su drugo,njih uvek vredi uzeti :)
Uzimati Penryn zbog igara po meni nema smisla,clock for clock je samo malo brzi od C2D,jedino treba da se vidi koliko ce 45nm doneti frekvencija.DDR3 jeste dosta brzi,ali ima vece latencije.
Mada opet,po meni je suludno placati najskuplje procesore i memorije da bi se igrale igre.Odavno je poceo trend prebacivanja celog grafickog posla na graficku kartu.Nazalost jos uvek to nije odradjeno do kraja iako je DX-10 bas to obecavao.Ali se recimo doslo do toga da je u igrama prakticno beznacajno da li imas C2D na 3Ghz ili Penryn na 3,3Ghz.

opelo.gif
PC --- Hello PS3 !!!:-devil-:

samo se nadam da mu lifespawn nece biti ko ovoj Xkanti360, vidim da je Maksi vec dosadila kanta i da kupuje PS3, to je kolko, 2-3 meseca ?
E ovaj popa je najcool avatar koji sam ikada video :D

Šta se svi tol'ko tripujete oko PCI-E 2.0, zar ne bi trebalo da bude kompatibilan unazad :trust: a i verujem da dok PCI-E 1.0 magistrala vaše ploče bude usko grlo za novu grafu, već će uveliko ostatak sistema biti daleko veće usko grlo ;) Kao da će silni ljudi imati para za 9800GTX pa je sad neka frka :d čak i da njemu stari PCI-E bude usko grlo, u šta ne verujem, bar ne previše :D mainstream modeli koje će većina smrtnika kupovati će biti u klasi performansi koje danas ima ~8800GTX kome je ''stari'' PCI-E sasvim dosta.

Poslednja izmena:
Šta se svi tol'ko tripujete oko PCI-E 2.0, zar ne bi trebalo da bude kompatibilan unazad :trust: a i verujem da dok PCI-E 1.0 magistrala vaše ploče bude usko grlo za novu grafu, već će uveliko ostatak sistema biti daleko veće usko grlo ;) Kao da će silni ljudi imati para za 9800GTX pa je sad neka frka :d čak i da njemu stari PCI-E bude usko grlo, u šta ne verujem, bar ne previše :D mainstream modeli koje će većina smrtnika kupovati će biti u klasi performansi koje danas ima ~8800GTX kome je ''stari'' PCI-E sasvim dosta.

Ma o 9800GTX ni ne sanjam. Ali neki 9600GTS ili 9700GT tamo iduceg leta bi bili lep upgrade. I jos jedna Q6600 bombonica, bice oko 150 evra i manje iduceg leta...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno