Šta je novo?

AMD's 3GHz K10 to break 30,000 3DMark06

Pa cifra odzvanja to stoji, ali je pitanje da li je istinita... Mada, ko zna vise o cemu se radi i sta je fake, a sta nije.

Zasto, navodis "famoznih 1.6 GHz"? Zar ne figuriraju modeli na 2.5 GHz?

Poslednja izmena:
E ovako.
Theo mi je odgovorio na mail.2 stvari je istakao:
1)On kaze da nije lud :) i da je gledao mark06
2)nije siguran da nisu bile 3 karte u pitanju(a ja mislim i da jesu,sa Catalyst-ima kakvi su danas,tesko da bi treca doprinela ovoliko vecem score-u)

Cak i da je ispao "blesav" pa pomesao mark05 i 06,vec sam postovao da CF 2900XT +C2Q@ 5Ghz ima oko 29K.

Nemogu da verujem u ove cifre,deluju nemoguce da AMD na 3.0 moze da unisti Kenta na 5.0ghz

Cekamo zvanicno da vidimo,izgleda da ce ipak nesto veliko biti :)

Da najbolje je da sacekamo jos 2-3 nedelje i vidimo o cemu se zapravo radi....sta je laz ,a sta istina...mada mislim da ce momci sa Kentovima zazaliti sto su bacili silne novce na procesore koji sa EXTREMNO visokim taktovima ne mogu da ubiju preko 29K u 3D Mark-ovima...GO AMD!!!

Verovatno je mislio na single socket quad core . :d

Meni nesto drugo bode oci, a to je da masina ima 23000 markova na 2500 Mhz, a 30000 na 3 Ghz, sto ispada da 3D markovi skaliraju sa klokom procesora vise nego sto je procentualno podignut klok, sto naravno nikako nije tacno, ni za jedan benchmark, a narocito ne za 3D Mark koji je GPU bound.

Razumem da je covek odusevljen performansama procesora koji je imao prilike da isproba na stolu, ali u svom tom silnom odusevljenju, izgleda da ima dosta loopetanja. :d

Slazem se u potpunosti , 3DMarkovi se prvenstveno oslanjaju na grafik power e sad koliko sam ja skontao na 2.500 MHz ni grafika nije bila kloknuta.E sad kad se klokne i cpu i grafika onda se tolika razlika moze i objasniti.

Nadajmo se .... da je sve istina .... To bi bilo kao Feniks iz pepela ili ti domaci naziv "Otpisani" no jedna svapska izreka kaze :
Oni koji se smatraju mrtvim , zive duze !!!

Go Go AMD

Poslednja izmena:
CPU izlazi, jedno je sigurno-nece biti los :) vreme je da se vrate na tron. Mi AMD "hate-ri" cemo cekati Nehelem :type: i opet u krug :)
:wave:

Poslednja izmena:
E ovako.
Theo mi je odgovorio na mail.2 stvari je istakao:
1)On kaze da nije lud :) i da je gledao mark06
2)nije siguran da nisu bile 3 karte u pitanju(a ja mislim i da jesu,sa Catalyst-ima kakvi su danas,tesko da bi treca doprinela ovoliko vecem score-u)

Cak i da je ispao "blesav" pa pomesao mark05 i 06,vec sam postovao da CF 2900XT +C2Q@ 5Ghz ima oko 29K.

Nije siguran da nisu bile 3 karte u pitanju ?

Da li je test radjen pre vise od godinu dana pa ne moze da se seti ili ... ?
Svasta!

Nemam ja ništa protiv, ako je ovako ja ću prvi da preporučim nekome K10, ali daj da prvo skoče pa nek kažu hop..

Nije siguran da nisu bile 3 karte u pitanju ?

Da li je test radjen pre vise od godinu dana pa ne moze da se seti ili ... ?
Svasta!

Moguce je da je bio u pitanju kompletan sistem. Mi smo u takvom obliku dobili QuadFX svojevremeno, a i prvi Athlon 64 FX... Ako su mu dali da se igra sa kompletnim sistemom, moguce je da nije video koliko je kartica bilo unutra, mada sva kucista danas imaju prozor na bocnoj stranici :)

dobro sad mozemo spekulisati mnogo o tome koliko je karti bilo ..... da li su rezultati lazni ....

Jedno se moze dodatno reci sto mozda govori da ima realnosti u svemu ovome
RD790 sa PCI-e 2.0
MemoryBandwidth od preko 12GB/s

Izgleda je kupovina Ati'a bila pun pogodak ............... :D

Sacekacu jos ove dve nedelje ali bogami vec vidim kako ce moj Intel sistem da zavrsi na Ebay , ha ha ha !
Cenim da ce Ebay imati dobre dobitke sledecih meseci :)
Nego jel neko video drugara audia'a negdje ? :D

Uhhh opasno sam se primio :)

Poslednja izmena:
Na skoro zavrsenoj Game Convention u Leipzigu AMD je potvrdio demonstraciju sa Tech Day'a krajem Jula. Naime u zasebnoj sobi jednom reporteru je demonstriran racunar sa Phenom CPU'om koji je radio na 3.0 GHz sa odgovarajucom "Hammerhead" plocom sa 4 PCIe-X16 slota .
Tokom demonstracije racunar je hladjen vazdusno uz podrsku Heatpipe'a firme Revoltec.
Demonstrirana je igra "Stranglehold" koja po slikama Taskmanagera veoma dobro opterecuje sva cetiri jezgra.
U sistemu su bile ugradjene samo dve HD 2900 XT karte stim sto je AMD potvrdio da je u Laboru uspjesno potvrdjen i rad tri
komada u CrossFire rezimu !

Predpostavljam da se radi o istom sistemu i u gore navedenom Artiklu koji je objavio the Inquirer tako da mozemo racunati da su samo
dve karte u pitanju :)

Poslednja izmena:
Evo Gigabyte RD790 ploce sa 4x PCIex slotom za grafiku... Malopre sam je uslikao :)

Prilozi

• GA_RD790_2.jpg
    GA_RD790_2.jpg
    274.7 KB · Pregleda: 96
  • GA_RD790.jpg
    GA_RD790.jpg
    226.7 KB · Pregleda: 84
.........
Nego jel neko video drugara audia'a negdje ? :D
.............
Uhhh opasno sam se primio :)

Zašto?;)
Pazi kada je on bio ostrašćeniji u vreme Netbursta nego sada u vreme Cora. Čak se može reći da je poprilično coolirao. Tamo gde je i najviše replicirao, bilo je "za i protiv Netburst tehnologije u Coreu" threadovima.:D
Pozdrav.:wave:

EDIT:
Ej totalno ne kapiram ovo GO AMD, i To AMD samo napred i sl.
Čoveče, pa ljudi su zaista postali klasični navijači kada su CPU, GPU, a uskoro i ostatak hardvera u pitanju. :trust:
Ako je već tako, hajde da napišemo i navijačke pesme, pa da podelimo ovaj forum na "sever" i "jug" i teraj!!!!!!!!!!!!!!:)
PS. Peca neka posravi "kamere" da odmah udaljimo huligane, a ne ko ovi naši...čekaju da prevriši svaku meru, pa tek onda reaguju.:D:D:D

Poslednja izmena:
Odlicno deluje na prvi pogled, na nivou ploca za Intel po kvalitetu izrade.
Nije mi jasno zasto se ljudi pale na ovakve gluposti. Pa kome treba ploca za igranje u koju moze da se ubodu 4 graficke? Verovatno ce je 0,01% kupaca kupiti, a 0,0001% ce zaista ubosti 4 graficke u nju.
Da bi takva stvar radila, neko treba da razvije zaista funkcionalne i optimizovane drivere za 4x Crossfire, sto se nikada nece desiti.

Poslednja izmena:
Pa, kakve ima veze. Ionako u te full-size slotove mozes da postavis i PCIex x1 kartice, ako se ikada budu pojavile :)

Slotovi su tu, 'leba ne jedu. Neka ih :)

Pa neko je morao da isprojektuje kako da ta cetiri 16x (ili 8x svejedno) PCIex provuce kroz PCB, a sve to kosta. Sva ta komplikacija lako moze negativno uticati na oc potencijal ploce.
Uz to dodaj i WOW faktor napaljenih teenagera kada vide 4 full-size slota tako da ocekujem cenu preko 200e.

Doduse mozes da mrdas graficku gore dole, da optimizujes protok vazduha u kucistu. :d

Poslednja izmena:
EDIT:
Ej totalno ne kapiram ovo GO AMD, i To AMD samo napred i sl.
Čoveče, pa ljudi su zaista postali klasični navijači kada su CPU, GPU, a uskoro i ostatak hardvera u pitanju. :trust:
Ako je već tako, hajde da napišemo i navijačke pesme, pa da podelimo ovaj forum na "sever" i "jug" i teraj!!!!!!!!!!!!!!:)
PS. Peca neka posravi "kamere" da odmah udaljimo huligane, a ne ko ovi naši...čekaju da prevriši svaku meru, pa tek onda reaguju.:D:D:D

Mislim da po tom pitanju repliciras pogresnom.
Ja sam bio na AMD'u dok je AMD imao bolju i jeftiniju ponudu onda sam presao na C2D sada cu vjerovatno ponovo na AMD e sad ja tu nevidim nikakvu navijacku praksu (navijaci ostaju verni timu i kad gubi) nego jedino razumno shvatanje odnosa performansi / cena.

Ukoliko se ovo gore obestini budi siguran da ce biti mnogo vise promena sistema kod obicnih korisnika , mada ne iskljucujem da ce biti pojedinaca navijackog lobija (Intel Fanboys) koje si lepo opisao :) koji ce ostati verni Intel'u u novoj Eri pumpanja frikvencija.....

i za kraj ! GO GO AMD!

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zasto se ljudi pale na ovakve gluposti. Pa kome treba ploca za igranje u koju moze da se ubodu 4 graficke? Verovatno ce je 0,01% kupaca kupiti, a 0,0001% ce zaista ubosti 4 graficke u nju.
Ploca je perfektna za one koji umeju da je iskoriste. Mozda je projektovana za 4xGPU, ali znajuci da (za razliku od Intel chipseta) ATI chipset obicno podrzava GPU u bilo kom slotu, i bilo koju PCI-e karticu u drugim slotovima, itekako je dobra ploca.
Ne moras da imas quad-fire, dovoljno je dual-Radeon + 1xRAID kontroler (sto neces, nikada naci na Intel chipsetu, vec na samo ponekoj SLI ploci). Ili dual-Radeon+PhysX+RAID.
Sta je trebalo, 2x16 + 3x1 slotovi? (sto rece delimir, samo jos da izadju x1 kartice za bilo sta, pa da bude koristi od toga, ovako samo nerviraju :D).

Da bi takva stvar radila, neko treba da razvije zaista funkcionalne i optimizovane drivere za 4x Crossfire, sto se nikada nece desiti.
Uopste nisam mislio na 4 PCIex slota kada sam rekao da je ploca dobra vec zbog dobro resenog sistema pasivnog hladjenja, zbog kvalitetnih komponenti koje su ugradjene na plocu, dobrog rasporeda.

Poslednja izmena:
OK. Rezimirali smo da je ploca dobra - sada jos da vidimo da li radi, posto na kutiji pise "Early, Early Sample" :)

Uopste nisam mislio na 4 PCIex slota kada sam rekao da je ploca dobra vec zbog dobro resenog sistema pasivnog hladjenja, zbog kvalitetnih komponenti koje su ugradjene na plocu, dobrog rasporeda.

GA je i ranije budzio kojekakve sisteme za hladjenje i naponske jedinice, pa im ploce opet nisu bile najbolje, tacnije, daleko od toga da su bile najbolje. :d

Sto se tice AMD790 chipseta, verujem da su napravili odlican proizvod, verovatno jos bolji od odlicnog AMD690G chipseta.

Vrh Dno