Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

SM932GW, 19" Design Gaming LCD Monitor, Glare panel, 1440x900, 300cd/m2, DC 3000:1, 160°/160°, World record breaking response time 2ms, Glossy Black

sta mislite o ovom monitoru?

ja sam se odlucio za philips 190S7 FS.Ima slicne karakteristike kao samsung 940N ali poseduje DVI izlaz i fino izgleda.Jos da utopim nekom ovaj Smsung 795MB CRT da zatvorim novcanu konstrukciju.Cena ovog philipsa je nekih 18500

samsung 961?

prosto pitanje:
da li je jedina razlika izmedju Samsung modela 961BF i 961BW samo u formatu i ceni?
ako je tako, 961BW pada odma`! jes` da je 300 evrica, ali je fenomenalan sudeci po svim mogucim testovima

Poslednja izmena:
I sta smo zakljucili za 19" nonWide TFT oko 200eur?
Samsung, LG, nesto trece? Kupujem sutra pa ako moze brz odgovor :)

p.s. Posto slabije pratim desavanja, kakva je situacija po pitanju garancije i mrtvih pixela??

POZ

Poslednja izmena:
Jam se skoro odlucio ali reko da cujem jos par saveta da li se isplati menjati ili ostati na istom. BenQ manji odziv, manji ugao gledanja, estetski lepsi i jedan mrtav pixel (prijatelj bi menjao, treba mu lg za igraonicu, a sebi oce nesto bolje)???

Da nedodje do zabune ja vec imam taj lg i razmisljam da li da menjam sa kolegom. nisam dobro objasnio ocigledno ;)

Poslednja izmena od urednika:
Lg L1970hr-bf

Kopajuci po internetu i citajuci forume pala je odluka da kupim ovaj monitor. Na papiru ima sve sto mi je potrebno (necu wide, dinamicki kontrast 3000, 2ms..) a i dizajn mi se svidja, pogotovo postolje, a i srebrni je (necu ove mat crne boje, pa da ne smem da ga pipnem jer ostaju otisci). Da li je neko ponosni vlasnik istog, i kako se pokazao u praksi? Najvise me zanima kontrast i osvetljenje, a bogami i uglovi vidljivosti. Trenutno pokusavam da pronadjem gde ima da se kupi u Beogradu, po ceni od oko 250 Eurica, jer bi sada toliko trebalo da kosta nakon skidanja PDV-a na 8% za monitore sa DVI ulazom. Medjutim, nigde ga nema. Ukoliko ga je neko skoro pazario, neka kaze i gde ga je uzeo (moze i na PP).

Pre bih rekao - kako distributer/prodavac kaze... :wall:
Pa ne mogu oni preko politike proizvodjaca :) (a nije da bi ovako hteli :d)

A ovo sto eventualno hoce da zamene nov monitor koji ima jedan mrtav pixel... to je samo njihova dobra volja, nista vise. Da se sam proizvodjac pita, nikada ga ne bi zamenio. (ukoliko im je takva politika)

Savjet oko kupovine monitora

Imam mogucnost da biram BENQ 93gx ili Belinea 1975 S1 monitore. Monitor mi ne treba za igranje vec za rad sa grafikom. O Belinea 1975 S1 osim osnovnih podataka malo sta mogu naci na netu. Pomoc :wall: ! (Savjeti tipa kupi monitor sa PVA matricom su nepotrebni jer sam ogranicen sa izborom monitora.)

Benq 93gx iako sa lepim perfomansama nikako nije za preporuku. Bila je neka akcija i cena im je bila fantastična, ali posle kupovine sledi šok. Sigurno da ne kasni i da sistem AMA upotpunjuje osećaj brzine, ali ako malo maknemo glavu u stranu zapazićemo da je ugao vidljivosti prilično salb, a ako tek odlučimo da pregledamo malo kvalitetnije fotogtrafije (koristim Konica-Minolta dimage6) shvatimo da nisu baš naj naj - razlog krajnje prost - 24bitna paleta boja. Tako dolazimo do zaključka da je Benq 93gx fenomenalan igrački monitor, ali je za bilo šta drugo više nego skroman. Sa druge strane Belinea je prosečan monitor sa jako pristojnim karakteristikama.

Poz.

Evo ovih dana trebao bi najzad da predjem na neki TFT 19'' (DVI)(ne wide jer nemam poverenja ;)).
Znaci izdvojio bih 250e manje-vise. Znaci jako mi je vazno da su boje dobre tj za rad preko photoshopa i sl, za gledanje filmova i naravno odlican za igrice(da je odziv dobar kao i boje ,)).
Na oko mi je zapao Samsung 19" SyncMaster 940BF,sta mislite o njemu?
Dakle sta pazariti?

Poslednja izmena:
za taj novac po meni najbolji izbor je Samsung 931BF

Hm...negdje je 932BF skuplji a negdje jeftiniji od 931BF, a ne znam koja je razlika između njih, osim dizajna.

Samsung 971P ili neki 20 tft ?

Trenutno imam Samsung 713N, star 2 godine, i sada bih uzeo neki bolji monitor, koji bi mi sluzio za net,office, programiranje, gledanje tv-a preko tv tuner.
Tu se negde prepoznao LG 2000CE 20", koji kosta oko 20.000 dinara, ili pak se ispruziti i kupiti
971p (mozda neki drugi sa PVA matricom)?
Hvala unapred!

I ja merkam taj LG L2000CE, po mojim analizama bi trebalo da je super u klasi. Ja na poslu koristim DELL 1703FP - izuzetna slika za office, Internet, programiranje, dizajn, a kod kuce mi je neki IBM CRT 17'', tako da bih voleo da imam odlicnu 2D sliku, a igrice i filmovi mi nisu interesantni. Na Netu nisam naisao ni na kakve lose ocene i iskustva za ovaj LG monitor, u SK je na tesu u konkurenciji 4 monitora slicne klase ostavio najpovoljniji utisak - www.sk.co.yu/2007/04/sktd05.html. Nisam ga video uzivo, pa bi bilo lepo da se javi neki :p vlasnik.

Sto se tice 971P on spada u visu klasu i po kvalitetu i po ceni - oko 150e gore, sigurno je odlican i tu odluku moras da dones sam - da li mozes da se ispruzis za ovu cenovnu grupu.

Poz, Bane

I ja sam slicnog misljenja, sa tim sto sam vec procitao taj tekst iz sk-a, kao i sve sto sam
mogao naci na netu, a to, kao sto i ti sam kazes, nije puno.
Naisao sam na jedan test, ali to je bila verzija LG-a sa PVA matricom.
Tako da cu se verovatno strpiti dok ne budem mogao uzeti pva/mva/ips monitor.

I jos nesto. Interesujeme ima li kod nas da se kupe jos neki PVA/... 19 inchni monitori a da su jeftiniji od Samsunga ? ( Ne racunam Dell i VS koji su skuplji).

Nazad
Vrh Dno