Šta je novo?

Dobar java Editor [Creator]

Krste_Ris

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2007
Poena
304
Treba mi nesto sa koe ja cu moci da sastavim dobru java app i java applet ,treba mi neka programa sta omogucava to ja da radim brzo i efikas pa dajte neki savet
pisite molim vas i kuda ja mogu da nadzem tu programu

Od NetBeansa ti ne treba bolje.
Ima i integrisani vizuelni dizajner za JFrame i odgovarajuće komponente.

Ako ces da radis Java web programiranje(mada moze i sve ostalo) koristi IntelliJIdea. Veoma dobro okruzenje ali nije free.

@Krste_Ris: nemas nista bolje od NetBeans-a, za web vidi Java Studio (isto zasnovan na netbeansu). Uz to, netbeans ti je free i jako mocan IDE.
IntelliJIdea nisam koristio, necu ga ni koristiti iz prostog razloga sto nije free. Case closed.

www.netbeans.org <<< The only IDE you need ;D (kako oni kazu)

Po meni je Eclipse najjace okruzenje. Ali i Netbeans je super.

josh jedan glas za Eclipse

moja preporuka za NetBeans, koristim ga zadnje dve godine.

такође подржавам еклипсу.

Eclipse, Sun Studio, NetBeans.

Do skora sam koristio JBuilder, ali njega vise nema, ono iz CodeGeara je Eclipse sa drugim skinom. Verujem da se Eclipse moze natrpati pluginovima koji upotpunjuju funkcionalnost, ali licno mrzim te modularne varijante...

Elem, prethodna 2 projekta sam radio u Eclipsu (posledica odustajanja od JBuildera, ali pomalo i pritska tima), ovaj trenutno sam kuckao u Eclipsu do gui-a (i od gui-a), a sam gui napravio u NetBeansu i cini mi se da cu od sledeceg raditi u NetBenasu.
Tako da NetBeans, ako imas dovoljno rama. (pogotovo ako si pocetnik i ne znas/mrzi te da tumacis sta koji Eclipse bundle sadrzi i sta ti od toga treba, ili jos gore da ides na vanilu pa sam punis)

Eclipse i Netbeans............sjajni su oba, dosta brzi i pouzdani
JDeveloper sa druge strane ima simpaticnu vizuelnu komponentu, ali je sporiji i bagovitiji.

Verujem da se Eclipse moze natrpati pluginovima koji upotpunjuju funkcionalnost, ali licno mrzim te modularne varijante...

Шта фали модуларним варијантама?
Како напредујем као програмер, желим део по део да упознајем шта ми и на који начин реба.. Зашто да се патим са Сановим чудом које једе РАМ и у себи има, за почетнике и оне мало напредније, превише тога...када могу да прилагодим Еклипс, који са добром конекцијом сам може да довуче потребне плагинове за све што ти треба...

VisualEditor за Еклипс је супер ствар...

Otkud vam ideja da NetBeans jede vishe memorije od Eclipse? Moj lichni utisak je da je Eclipse mnogo tromiji, plus mi nikako nije jasan potez GUI dizajnera sa onim "perspektivama". NetBeans je vizuelno mnogo jednostavniji i intuitivniji, po mom mishljenju.

Шта фали модуларним варијантама?
VisualEditor за Еклипс је супер ствар...

О фали много тога. Прво у пола године коришћења ми се више пута десило да ми зафали нешто, тј. да морам да јурим плагинове, иако нисам скинуо ванилу, већ неки пакет...
Затим, за неке се баш видело да су буџевина, што је нормално кад није од нуле предвиђен већ га неко десети прати.
Онда кад убацим нешто често има последице по брзину учитавања/понашање у раду самог Еклипса.
На крају, нико ми не гарантује да ће плагин радити по иѕласку нове верзије Еклипса. Е онда чекај да се онај који га је писао смилостиви да га прилагоди, или се навикавај на нешто треће.

Иначе перспективе су супер ствар кад скапиrаш како да их користиш, а Еклипс док је ванила ради брже и доста је "лакши" (при овоме не мислим толико на величину, колико на брзину и одзив) од Нетбинса, али чим кренеш да трпаш ствари... А као што рекох не волим та додатна трпања свега и свачега што је ко зна ко писао, волим да ми је развојни алат написан и тестиран у целини.

Poslednja izmena:
Meni je Eclipse extra,dobro me je sluzio dok sam ga koristio...

Slazem se Goksijem sto se tice plagina za Eklipsu. Instalirati par komada i ne dirati vise. Pokrenuo sam najnoviju Ekplipsu 3.3 i nisam uspeo da instaliram SVN klijent plagin a rec je o veoma jednostavnoj proceduri kada sve radi kako treba.

Svako ima svoga favorita. Ja sam navikao na Eclipse mada povremeno ume da me nanervira.

Decki HVALA puno nema sta svaka vam cast ja nisam ocekavao tolko mnogo komentara na moje teme mnogo ste me prijatno iznenadili

Ja zam uzeo Eclipse i NetBeans za pocetka i planiram da nadzem i ostale ali kada sam poceo raditi u Eclipse otkrio sam neke trikove za pobrze i pokvalitetnie pisene pa taka ja sam se zapitao dali neko od vas ima neku knigu koju dava dobre instrukcije kako da se napravi programu onako na brzino, jedino ja sta sam nasao bilo je ona sa Ctrl+Space poslem neki klucnu rec, nisam mogao naci nista drugo jer moja verzija nema nista u Help.
ako neko nesto ima neka poshali na [email protected]

Hvala jos jednom

Nazad
Vrh Dno