Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Proveri da li si u browseru izabrao dobar browser profile, tj mts-ov/telenorov.
Ako jesi i ako dalje pravi probleme instaliraj Operu Mini i probaj sa njom.

@MSN

Hvala :)

Uradio sam i jedno i drugo,profili provereni,nece....

...operu instalirao,o odradila ona cetiri testa-i na kraju pise cannot conect,go to operamini.com/help

Uradio sam i jedno i drugo,profili provereni,nece....

...operu instalirao,o odradila ona cetiri testa-i na kraju pise cannot conect,go to operamini.com/help

Jesi li i u java settingsima namestio odgovarajuc Connection Profile?
My stuff>Games ili Applications>Options>Java Settings

Vezano za MSN:
Ovaj program sto si okacio Nicolayu sam pokusao da instaliram uz pomoc 2 razlicita programa i kao game i kao application i telefon ga i dalje ne vidi. :/
Takodje nisam uspeo nijednu Gameloftovu igru da instaliram, tj uspeo sam da instaliram ali je opet
ne vidi telefon...
Gde se nalaze ti fajlovi tacno na fonu da mogu da ih izbrisem kad vec ne rade?

edit:
Uspeo sam da nadjem i izbrisem fajlove.

E sad, pokusao sam da igre i programe instaliram koristeci Brew Mobile Commander i kad odem u Brew>mod>java_ams>config i onda ako udjem bilo u games ili applications izbacuje mi Acces violation.
Jel se to jos nekome desavalo?

Poslednja izmena:
Ovaj telefon me dovodi do ludila :wall:

eto, da ponovim pitanje, pre nego sto se ubijem:
Da li se jos nekome pojavljivao Memory access violation sa brew commanderom?
Nisam uspeo ni jedan prokleti program ili igru da instaliram a da je telefon vidi :wall:
Osim opere koju sam skinuo sa neta, telefonom.

Poslednja izmena:

Nisam uspeo ni jedan prokleti program ili igru da instaliram a da je telefon vidi :wall:

Meni se pojavljivala ta poruka kada sam pokušao da iskopiram neke fajlove sa predugačkim nazivom na telefon. Čim sam skratio imena fajlovima kopiranje je prošlo bez problema.

german v58 BRDhandel

OK,zbog isuvise bagova na ruskoj v58,resio sam da flesujem na german V58.

Instalacion fajl mi se zove:EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK

Posto sam negde citao da postoje razlicite verzije,samo treba ubosti dobru,neka mi neko kaze,ko je vec flesovao sa ruske 58-ice na german v58,da li trebam pre fleshovanja da preduzmem neke mere,tipa,da izbrisem nesto ili sta god....da ne bih na kraju imao ponovo problema kao sa ruskom v58,ili jos gore,da mi fleshovanje prodje neuspesno pa da moram da ozivljavam fon....

Ja imam bas tu verziju fw-a, radi odlicno ali bitno je da posto ga flashujes uradis restore NV fileova neces imati mrezu itd.
Evo uploadoovao sam ti NV za EF81, poz.

Prilozi

• ef81.zip
    31.7 KB · Pregleda: 209
Poslednja izmena:
OK,zbog isuvise bagova na ruskoj v58,resio sam da flesujem na german V58.

Instalacion fajl mi se zove:EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK

Posto sam negde citao da postoje razlicite verzije,samo treba ubosti dobru,neka mi neko kaze,ko je vec flesovao sa ruske 58-ice na german v58,da li trebam pre fleshovanja da preduzmem neke mere,tipa,da izbrisem nesto ili sta god....da ne bih na kraju imao ponovo problema kao sa ruskom v58,ili jos gore,da mi fleshovanje prodje neuspesno pa da moram da ozivljavam fon....

Za svaki slučaj napravi backup NV-a! Vidi slike:

Prilozi

• QPST_Software_Download_01.png
    QPST_Software_Download_01.png
    54.5 KB · Pregleda: 294
  • QPST_Software_Download_Backup_02.png
    QPST_Software_Download_Backup_02.png
    16.2 KB · Pregleda: 316
  • QPST_Software_Download_Backup_03.png
    QPST_Software_Download_Backup_03.png
    22 KB · Pregleda: 261
  • QPST_Software_Download_Backup_04.png
    QPST_Software_Download_Backup_04.png
    16.8 KB · Pregleda: 268
e ljudi da ja menjam svoj 6630 za ovaj fon mnogo dobro izgleda

E ,a sta je bilo sa onim likom sto je reko da ima V.60 i V62??:wc:

E ,a sta je bilo sa onim likom sto je reko da ima V.60 i V62??:wc:

kad se otreznio, nista mu nije bilo jasno :p nestao u akciji

ps ja sam ekstra zadovoljan telefonom, imam ga vec par meseci i sljaka ko da ga je Benq-Siemens napravio :banana:

Poslednja izmena:

Hmm... Probaj sa ovim programom.

Prilozi

• Java2phone.rar
    727.5 KB · Pregleda: 101
3g

posto mi ovo deluje kao najeftiniji 3g telefon sa pristojnom kamerom i sl. kupio bih ga zbog video poziva
na 064 uzmete omiljeni broj za 150. din i ukljucite 3g za 300 din.
poziv na omiljeni broj se tarifira sa 2 din a video poziv ima istu cenu kao i obican, proverio u telekomu ?!?!
nov 3g tel. za 85.eura
pitanje> radi li to sve, vredi li i da li je neko probao ovaj siemens, kako mu deluju video pozivi na 064, ok ili kao sto to samo telekom zna da napravi !

inbox backup

Zna li neko kako se mogu sms poruke prebaciti na komp,npr mogu li se sinhronizovati kao kontakti,ili mozda preko bitpima prekopirati iz root,ili nekog drugog direktorijuma....ili mozda preko nekog drugog programa....

Treba mi ovo jer nameravam da fleshujem fon,a posle toga poruke ce biti izbrisan,bar one sacuvane u telefonu,ako ne sve...za kontakte sam pronasao foru,ali,ima li neka slicna fora i za poruke???

Ako se vec kontakti zapisuju negde u memoriji fona(ove u root folderu),onda bi valjda trebalo isto ili slicno biti i za poruke???

Poslednja izmena:
Hm, jel ima neko problem sa relativno slabom mrezom ko koristi V58 german i Telenor mrezu, meni je mreza napolju uglavnm oko 3-4 crte , retko 5 (max)...? Jel postoji nacin da se to sredi?

I jos nesto, gde se nalaze sms reportovi na ovom fonu, jel ima toga uopste?

Poslednja izmena:
Hm, jel ima neko problem sa relativno slabom mrezom ko koristi V58 german i Telenor mrezu, meni je mreza napolju uglavnm oko 3-4 crte , retko 5 (max)...? Jel postoji nacin da se to sredi?

I jos nesto, gde se nalaze sms reportovi na ovom fonu, jel ima toga uopste?

1. http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1158290&postcount=1175
Sad koliko je zdravo ne znam ali da mogu da zovem sa mesta sa koga nisam mogao je super dok ne pocnem da sijam :D

2. Messages/Messages settings/SMS/SMS profiles/
(na aktivirani profil) Options/Edit i nadjes opciju Status report

Iz nekog nepojmljivog razloga,ugradjeni browser nece da radi,dok opera hoce-i to sa istim profilima koje sam naknadno uzeo sa foruma....

Ajde opet.

Interni browser nece raditi ukoliko u INTERNET PROFILU na opciji TYPE stoji HTTP.
Znaci za interni browser u INTERNET PROFILU na opciji TYPE treba da stoji WAP.

Opera radi na oba podesavanja.

Poslednja izmena:
Chini mi se da imam resenje za Gmail. Podesavao sam danas Outlook Express i izmedju ostalog da bi radio sa gmail accaunt-om mora u gmail settings-u vaseg accaunt-a da se ENABLE-uje POP za email, tj. pristup preko pop servera gmail accaunt-u, sto inace gmail manager i koristi.

How do I enable POP?

Probao Gmail i RADI :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

Da nije samo slucajnost, mogao bi neko od vas ko je isprobavao Gmail da odradi ovo sa uputstva iznad i da potvrdi ovu radosnu vest.

:wave:

Poslednja izmena:
video poziv kosta ko obican?
to te neko slagao...

Nije ga niko slagao. 3G video pozivi se tarifiraju kao i obicni pozivi. A pristup 3g mondo portalu je potpuno besplatan (cak ne naplacuju ni preuzete kb).
Naravno sve sto je lepo kratko traje. Tj. to je sada promotivan period koji traje do kraja godine. Od sledece godine mozemo da zaboravimo na besplatno gledanje tv-a i video razgovore za istu cenu kao za obicne pozive.

net

Ajde opet.

Interni browser nece raditi ukoliko u INTERNET PROFILU na opciji TYPE stoji HTTP.
Znaci za interni browser u INTERNET PROFILU na opciji TYPE treba da stoji WAP.

Opera radi na oba podesavanja.

Hvala,ko bi rekao da je svooo ovo vreme samo to bio problem.....

...znas li neku foru i za backup-ovanje poruka sa inboxa na komp...

Hvala josh jednom!!!

EF 81 i GPS?

EF 81 i GPS? Da li je neko probao i ako jeste da li to funkcionise? Koji program/mape je koristio? Koji Bluetooth GPS receiver? Vidim da ima ovih GPS risivera za male pare kod kojih je eksplicitno pobrojan i EF81 na spisku podrzanih telefona. U telefonu imam VDO Dayton aplikaciju MN2200 ver, 2.2.4. pa me zanima da li i kako cela stvar moze da se pokrene. Takodje, ako je pametnije koristiti neku drugu aplikaciju, koja moze da se koristi, kako da nabavim mape itd, itd,... (TomTom??? ako uopste moze da se potera na EF81 - znam da moze na Symbian telefonima).

Znam da je na pocetku teme neko pomenuo ovu opciju, medjutim nigde ne procitah da li je neko i uspeo da ovo potera da radi...

Cesto mi se gasi mob, kako se resava taj problem? softver je 48. Jel je to do softvera ili je baterija? Ajd pomozite!

To je do softwera 99% ortakinja isto ima EF81 i v48 fw i gasi joj se.Flashuj na v58.

Poslednja izmena:
Ima li neko resenje za zabranu dolazeceg poziva.
Znaci ne ono sto pruzaju operateri, zabrabu svih dolaznih, odlaznih, roaming ... poziva vec kako da zabranim odredjenom broju pozive.

Na symbian platformi postoji koliko se secam Black list programcic ili slicno, dal ima nesto u java izvedbi a moglo bi da se iskoristi na EF81.

Vrh Dno