Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Z A J E B

Iz Bg a su mi dali telefon bez diska. Zanima me kako se zove softver, sa kog mogu da prebacim muziku i filmove (preko USB a) na telefon?

problem resen,
tako sto sam ovaj fajl template_EF81.brt, preimenovao u imei telefona. brt
i prekopirao ga u root 3gswup-a,
sad sve radi ok sa nemackom verzijom 58

Imam jedno glupo pitanje:

Danas sam uzeo ef81 i interesuje me da li mora da se formira baterija i ako da, koliko dugo?

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je mislio na bitrate pesama.
A sto se tice baterije i punjenja? Znaci cim mi bude "battery charged" da ga skidam sa punjaca?

Poslednja izmena:
Jos jedno u nizu glupih pitanja:
Kako podesavam volume zvucnika za razgovor?

E ovako, uz izuzetan napor i na jedvite jade uspeo sam da flashujem fon na v58 nemacku, bilo je tu problema, i sad kad upalim fon, nema mreze.Koliko sam shvatio trebaju mi valjda NV fileovi koje bi trebalo da prebacim na fon, ali ja nemam njihov backup.Sta sad?

edit:
Uspeo sam nekako, pomogao mi neki car Portugalac preko msna :)

Poslednja izmena:
Ok, novo glupo pitanje:

Kako da promenim Google ikonicu sa Games kao sto je bilo ranije?

E ovako, uz izuzetan napor i na jedvite jade uspeo sam da flashujem fon na v58 nemacku, bilo je tu problema, i sad kad upalim fon, nema mreze.Koliko sam shvatio trebaju mi valjda NV fileovi koje bi trebalo da prebacim na fon, ali ja nemam njihov backup.Sta sad?

edit:
Uspeo sam nekako, pomogao mi neki car Portugalac preko msna :)

Sta si uradio??? I ja sam imao sa nekim telefonima taj problem i nisam uspeo da resim.

Pozdrav, ovaj fon koristi keva i prso je skroz, gomila bagova, npr. gasi se, nenormalno spor (kada se ulazi u wallpapers na memoriji telefona treba mu oko pola minuta), kada ubacim svoju postpaid mts064 karticu niti mogu da zovem niti da primam pozive a sa kevinom prepaid mts064 sljaka ok, nece da otvori neku vecu sliku, prsne kamera kada se slika otvorenim telefonom, ma zlo ima tu jos stvari ali ne mogu da se setim. A u srvisu mu je update-ovan softver na mislim 48, ne mogu da setim da li je taj broj, zaboravio sam.

Kako se gleda TV na EF81? Verzija softvera fw 58 ruska. Da li treba neki program dodatno instalirati u telefon?

Ne treba nikakav program. Samo odes na sajt (npr. mondo) izaberes 3g pa tv i tel. sam pokrece player. Ali pre toga moras da odes u media player skroz desno na bookmarks, i tu u opcijama izaberes konekciju koju koristis (mts 3g).

Hellllllllp!!!!!!!!!!!!!!

OK,ovo ce biti jedan dugacak post.:type:

Dakle,kupio sam ovaj fon u Intercomu u bg,pre oko mesec i po.Imao je official fw 48,bez srpskog menija,sto i nije problem,ali javlji su se neki bagovi kod mplayer,slika(dupliranja),kartice,dok je baterija radila extra-3 dana min.,uz dosta koriscenja...a ponekad i duze

Video sam na da u to vreme svi hvale rusku 58-icu,i flashovao "uspesno".Radio je brze,bez bagova,...dva dana sam bio zadovoljan,a onda...primetio sam da baterija odjednom malo slabije drzi...zasto?nemam pojma....sada drzi 2-2.5 dana(Powersave-ON,iluminacija displeja-50%).I takodje imam utisak da je prijem signala malkice slabiji.Preko toga bih i mogao da predjem,medjutim,ni GPRS NECE DA RADI:mad:,a na v48 je RADIO BRZO KO ZMAJ!!!Trazio sam podesavanja iznova i iznova,i on mts,i na forumima(i ovde imedju ostalog),menjao proxy porta sa 8080 na 9201,i opet nista-kaze ili "error network down"(a imam mreze pritom),ili kaze "connection to server lost"(isto imam mreze,ali ova poruka je kad sam promenio prt sa 8080 na 9201)....skinuo sam i QPST-NE PREPOZNAJE MI PORT!!!!!,:crash:,:wall:,...za divno cudo,uspeo sam ga otvoriti preko SXG Exprlorera,ali ti nikako da uspem da nesto ustvari iskopiram,.....:bottle:...poludeo sam............na nekoliko foruma sam trazio oodgovore ali svi kazu razlicito....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE ZNAM VISE NI STA DA RADIM!!!!

Kad sam procitao,upravo na ovom forumu da je flashovanje u INTERCOMU samo 200 din(ja sam tamo kupio fon),ali sad neznam da li mi jos uvek vazi garaancija?!?!?!Pa sam i tu prsooo bezveze!!!

Treba mi pomoc,ili barem necije misljenje ko je imao makar slican problem...Znam znam NV ITEMI,ali nece QPST lepo da mi radi-HELLP!!!!!:S:

U slucaju da ne mogu preko toga(NV ITEM) da resim problem,mislio sam da ga ponovo flashujem.....ali ovoga puta:

1-German v58(BRDHandel...ili sta vec)
ili
2-Vodafone v58(jer je pocetni softver bio oficijelni 48 vodafone...valjda)
ili
3-Da se nekako vratim na v48 i da uzivam u GPRS-u i bateriji,ali po cenu slabe bzine,cestog bagovanja itd....:zgran:

Ako bi neko mogao da mi uploaduje vodafone v58,stvarno bih mu bio zahvalan,procitao sam siemens planet-u da je navodno najbolji i najbrzi do sada-bolji cak i od nemackog.....trebalo je lepo da sacekam taj fw,umesto ruskog.....

..takodje bilo koji savet je pozeljan....

Hvala jos jednom na vasem vremenu,sad me bole i prsti od silnog kucanja....

uzgred-ako sam nesto pogresno napisao u vezi qpst,i bittpim,mogu uploadovati scrennshotove da bi bilo jasnije

Evo ga problem sa QPST

Poslednja izmena:
Puno hvala :)

@psaras

Pa preko QPST-a sam prebacio prvo NV fileove za E81 pa onda repair sa prethodnih strana i sad sve radi.

@Topic

Ja sam sada sve sredio, radi savrseno, imba je :D

A sad novo glupo pitanje:
Kako instaliram igre, aplikacije na fon?

Za igrice i app,mozes koristiti softver sa prateceg cd-a,tu ti se nalazi app koja se zove JMI(JAVA MIDLET INSTALLER)

Ako nisi dobio prateci cd uz fon,mozes o tome vise procitati ovde
http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=de&u=http://forum.modopo.com/ef81-sxg75-faqs-und-anleitungen/t-12424-howto-sxg75-ef81-java-anwendungenspiele-ohne-jmi-installieren.html&sa=X&oi=translate&resnum=2&ct=result&prev=/search%3Fq%3DJMI%2BFOR%2BEF81%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:eek:fficial%26hs%3Dlcx%26sa%3DG%26pwst%3D1

@djole

German V58 BRD kida, zasto si uopste instalirao rusku verziju...

@OPTIMUS
***,brzo kuso!!!!!

Znas li nesto oko Vodafonove v58 verzije.....

Uzgred,imas li neku predstavu zasto nece QPST da mi odradi posao....isto tako,da li bi ako bih fleshovao na german v58 brd resilo te probleme oko NV itema,...plasim se malo od ponovnog fleshovanja jer je nekim ljudima tako crko fon....

Poslednja izmena:
A smorih se, nisam do sada uspeo ni jednu igru da instaliram a da radi...
Kako da izbrisem instalirane igre koje ne rade? Znaci uopste ih fon ne vidi, al je memorija zauzeta?
EDIT: Uspeo sam da pobrisem igre preko bitpima, ali kako da izbrisem jednu aplikaciju koja ne radi ,gde se ona tacno nalazi?

@Djole
Ne znam nista oko vodafonove verzije.
Sto se tice QPST-a meni radi najnormalnije, fon mi je na COM4.Slabo sam i ja upucen u sve ovo , ja sam juce kupio fon :D

Ono sto mene interesuje je:
Jel zna neko koje igre sigurno rade + treba mi neki program da mogu da koristim MSN sa fona.
Fala unapred.

Poslednja izmena:
Vecina igara radi ako se prilikom instalacije u JMI-u izabere da se igra instalira u Applications.

Uzgred,imas li neku predstavu zasto nece QPST da mi odradi posao....isto tako,da li bi ako bih fleshovao na german v58 brd resilo te probleme oko NV itema,...plasim se malo od ponovnog fleshovanja jer je nekim ljudima tako crko fon....

Moraš prvo pokrenuti QPST Configuration! Vidi slike:

Prilozi

• 01.png
    01.png
    51.9 KB · Pregleda: 288
  • 02.png
    02.png
    16.4 KB · Pregleda: 279
  • 03.png
    03.png
    21.8 KB · Pregleda: 289
Poslednja izmena:
Hvala,problem sa QPST RESEN,ALI GPRS I DALJ NE RADIII,STALNO KAZE NETWORK DOWN,A IMAM 4 CRTICE!!!!:mad:

Proveri da li si u browseru izabrao dobar browser profile, tj mts-ov/telenorov.
Ako jesi i ako dalje pravi probleme instaliraj Operu Mini i probaj sa njom.

@MSN

Hvala :)

edit:

Uf, znao sam da je suvise dobro da bi bilo istinito.
Nesto je poceo da tripuje fon sa instalacijama, npr ako pokusam da instaliram ovaj msn program preko JMI-a kad izbaci onaj dialog gde je dugme "install" iznad gde pise koji fajl instaliras, tj gde se on tacno nalazi ne ispisuje se cela linija texta npr:
"C:\Documents and Settings\Admin\My Doc"

I kad kliknem instal restartuje fon i tako u nedogled
Probao sam i preko Brew Mobile Commandera i on samo kaze "error nesto nesto, can not install"
Takodje par igara koje sam uspeo da instaliram kao aplikacije, opet ih tel ne vidi.
Ne znam u cemu je problem.

Ako bi bio neko doba, ko ima nemacki firmware v58, da okaci negde svoj backup NV fileova bio bih mu vise nego zahvalan...

EDIT2:
Uf, dobro je izgleda da je problem bio u predugackim imenima fileova...

Poslednja izmena:
Vrh Dno