Šta je novo?

Uncharted: Drake's Fortune

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Izašao Hands-on preview na IGN-u, a trebalo bi da je i demo dostupan...

http://ps3.ign.com/articles/814/814426p1.html?RSSwhen2007-08-21_194600&RSSid=814426

Šta reći osim - fantastično.
Uprkos Maxinim pričama kako je u pitanju platforma :) , radi se o akcionoj avanturi, i to kakvoj :smoke: Deluje fenomenalno.

uncharted-drakes-fortune-20070821075455115.jpg
uncharted-drakes-fortune-20070821075454631.jpg
uncharted-drakes-fortune-20070821075455490.jpg
uncharted-drakes-fortune-20070821075455896.jpg

Za mene licno nije nesto, prosek... A sad gameplay, to je drugo...

?
Kada kažeš "za mene lično nije nešto, prosek...", a potom dodaš da je gameplay nešto drugo malko me kanda zbunjuješ :) Hoćeš reći da je grafika prosek?

Meni igra deluje u fazonu "Splinter Cell meets Crysis".

Odose novci....

Ako uskoro ne izdje neki loader, naj**** smo ga

Najbitnije je da je ovo sveze, drugachije u odnosu na ono shto vidjamo svaki dan, i da je pricha realna bez ijednog chudovishta :)

Uncharted moze lako da bude ono shto je Tomb Raider bio na PS1...

Poslednja izmena:
Meni više na "Indiana Džons meets Crysis" ali definitivno deluje interesantno.:p

To je po radnji, a ja sam mislio na gameplay. Otprilike je kretanje i rukovanje oružjem kao u Splinter Cellu, mada ovde ima i tabanja :)

Sama mehanika kretanja i pucanja lichi i na Gears of war. Mozesh sve shto vidish da koristish kao zaklon, mozesh da pucash "na slepo", ali mozesh i da se tuchesh rukama.

Developer je rekao da je igra otprilike 50% akcija, 30% platforma i 20% "puzzle solving", i nema nikakvih chudovishta :)

Filipe, pa i jeste platforma... Delom. Ja sam u videu video samo kako skače. Izgledalo je kao next gen platforma, TR fazon, samo mnogo bolje.

Kako god, obicna platforma. Nista novo.

...

Skinuo trejlere, odgledao, fantastično, svaka čast! :) Sada sa još većim nestrpljenjem čekam ovaj naslov. Sjajna simbioza Splinter Cella i Princa Persije, u daleko inventivnijem okruženju i atmosferi. Dopalo mi se kako padaju nakon tabanja. Npr. u trećem trejleru pri kraju, kada zvizne lika, ovaj se bukvalno pridržava za zid, i tako više puta, naslanjajući se na njega kao objekat umesto da se prospe po zemlji ili opruži po zidu, kako se to dešava u većini igara.

E sorry sto idem u off...

Filipe bio si u pravu kad si rekao ono u vezi kopovine originala.

Upravo sam pazario Resistance fall of man, za 20 eura, te pare cu uvek dobiti za nju kad je budem prosledio dalje.

poz

E sorry sto idem u off...

Filipe bio si u pravu kad si rekao ono u vezi kopovine originala.

Upravo sam pazario Resistance fall of man, za 20 eura, te pare cu uvek dobiti za nju kad je budem prosledio dalje.

poz

Normalno :) Mislim, nisam ja tada ni imao PS3, ali jednostavno se staviš u kožu čoveka koji je u toj situaciji, zaboraviš na svoj sistem rezonovanja i pokušaš da razmisliš šta i kako i sve postane kristalno jasno. Doduše, ti si dobio ekstremno dobru cenu, a i igra je poprilično matora već, ali ok :)

Normalno :) Mislim, nisam ja tada ni imao PS3, ali jednostavno se staviš u kožu čoveka koji je u toj situaciji, zaboraviš na svoj sistem rezonovanja i pokušaš da razmisliš šta i kako i sve postane kristalno jasno. Doduše, ti si dobio ekstremno dobru cenu, a i igra je poprilično matora već, ali ok :)

Da, jeste matora, ali kao sto rekoh $40 cu uvek dobiti nazad, hocu malo da probam multiplayer da vidim kako stojim sa laggom.

Dobila je poprilicno dobre ocene.

Bez uvrede Filipe, ali mislim da si sada skroz promenio mišljenje. Da je ovo izašlo za PC ili Xbox, ne bi se ni osvrnuo, verovatno bi pisao kako je krš... Mislim, to stoji, ne vredi ti da se pravdaš. Ali dobro, to pogodi sve ljude koji se opamete i kupe zlokonu :)

bivsi pušači su najgori nepušači :D

Cek bre maxo, hocesh da kazesh da bi Uncharted bio prosechna ili losha igra na PCu ? :) Pa takve igre nije bilo od Prince of persia keca :D

Bez uvrede Filipe, ali mislim da si sada skroz promenio mišljenje. Da je ovo izašlo za PC ili Xbox, ne bi se ni osvrnuo, verovatno bi pisao kako je krš... Mislim, to stoji, ne vredi ti da se pravdaš. Ali dobro, to pogodi sve ljude koji se opamete i kupe zlokonu :)

Svašta. To naravno ne stoji, jer ovako nešto nije ni izašlo za PC. Izašle su neke avanture, od kojih neka ima dobru akciju, neka dobru priču, neka je platformski orijentisana, ali ne nešto ovakvo. Na primer, Prince of Persia je sličan, ne znam šta je sličnije ovome a da je izašlo za PC, ali ko će da igra 3 nastavka. Odigrao sam prvi i bio mi je super, nastavci su smorili jer u njima nema ništa novo. I stalno neke fantazije, mačevi, trt mrt.

Gledao filmiće... Extra je, izgleda.

Ali revolucionarno? Važi.
Kretanje kao u svakoj igri tog tipa - mislim na kameru. Najbolji primer je next gen verzija Pirata III. Čak su odatle uzeli i varijantu prelaska preko balvana uz držanje ravnoteže (to isto radi i Orlando i ekipa u pomenutoj igri, čak i kamera isto kruži oko lika dok prelaziš deblo, znači preslikano!).
Shooting sa leđa uz cover, preslikani Gears of War. Štekanje, pucanje preko i pucanje na slepo. Sve već viđeno.
Gomila skriptovanih sekvenci. Facijalna animacija ništa bolja od Namcovog hita Dead Rising...

Ništa revolucionarno, samo je lepo što je sve dobro spakovano u jednu igru. Ajde da vidimo da izađe nešto do jaja već i za taj PS3 što već svi ne igraju na Xbox-u :D

Užasno smaraš sa tim spuštanjima. Prvo, ko kaže da je ova igra totalna revolucija u svakom svom segmentu? Drugo, šta je to tako revolucionarno u tim igrama koje spominješ? Mislim, ne kapiram, zašto jednostavno ne igraš revolucionarni Halo, fenomenalni Stranglehold ili tako nešto? Vidim da te igre veoma hvališ, super su ti itd. Pretpostavljam da je tamo neviđeno pucanje, neviđena facijalna animacija i slično. Uopšte nije poenta u tome, poenta je u tome kako je igra upakovana. Pa facijalna animacija je još gora u Mass Effectu kada krene gameplay, pa likovi iz introa prestanu da liče na sebe u samoj igri. Što tamo nisi rekao da je facijalna animacija već viđena? Ili da je sistem borbe već viđen i slično?

Jesi li to preuzeo na sebe zadatak da poput svakog drugog Xbota moraš da spuštaš svaku bolju PS3 igru? :)

Ono sto je revolucija u ovoj igri je ramdomiracija pokreta. Bukvalno su napravljene hiljade i hiljade motion capturea skokova, trcanja, pucanja i sl i napravljen je algoritam koji ne replicira sam capture nego izvodi pokrete po principu koji koriste oni motion capture pokreti cime se osigurva da lik stalno sve izvodi malcice drugacije. Moze biti veoma lepo za videti... videcemo vec

Užasno smaraš sa tim spuštanjima. Prvo, ko kaže da je ova igra totalna revolucija u svakom svom segmentu? Drugo, šta je to tako revolucionarno u tim igrama koje spominješ? Mislim, ne kapiram, zašto jednostavno ne igraš revolucionarni Halo, fenomenalni Stranglehold ili tako nešto? Vidim da te igre veoma hvališ, super su ti itd. Pretpostavljam da je tamo neviđeno pucanje, neviđena facijalna animacija i slično. Uopšte nije poenta u tome, poenta je u tome kako je igra upakovana. Pa facijalna animacija je još gora u Mass Effectu kada krene gameplay, pa likovi iz introa prestanu da liče na sebe u samoj igri. Što tamo nisi rekao da je facijalna animacija već viđena? Ili da je sistem borbe već viđen i slično?

Jesi li to preuzeo na sebe zadatak da poput svakog drugog Xbota moraš da spuštaš svaku bolju PS3 igru? :)

Potpuno si sada ispričao ono što ti i drajver radite. Zapravo, ja sam i rekao da je ovo odlična igra i da je sve do jaja upakovano, ali ste vas dvojica i uživo kad smo se videli, a i ovde, počeli da glorifikujete igru do bola, kao da je nešto do sada neviđeno. Poenta je da igra ne mora da bude takva, tj. da bude sve novo i revolucionarno, da bi bila do jaja. Halo 3 je do jaja po svim kriterijumima, a sve je već viđeno. Samo je extra upakovana, optimizovana, ispolirana i u MP-u balansirana. Samo sam hteo da kažem da u Unchartedu ništa nije tako do jaja kad gledaš odvojeno komponente koji je čine igrom, već da je sveukupno do jaja. Ništa više...

I to, Xbot i bolja PS3 igra... Nemam pojma, šta je to? Resistance i Motostorm, to su igre za ocenu od oko 85. Od svake postoji bolja na Xboxu, a ostale koje su multiplatform su bolje (i jeftinije) na Xboxu. Lair i Warhawk su igre koje se izdvajaju (govorim o igrama koje su izašle) i to je to. Na Xboxu imaš bar 10 igara koje su baš dobre i vredi ih odigrati, ako se iole igraš u životu (a ne merkaš 2 godine šta ćeš to da igraš, jer nemaš vremena, pa onda kao ajde da nađem neku koja je baš posebna)... To su činjenice, na koje možeš jedino da odgovoriš sa "Stranglehold je ****** (koji btw nisam igrao duže od 10 minuta)" ili "Xbox se kvari", što nema veze sa temom :)

Nazad
Vrh Dno