Šta je novo?

Kvalitetni titlovi, gde?

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Verovatno dosta vas muču muku sa pronalaženjem dobrih titlovanih prevoda za filmove ali ih je veoma teško naći.. Prevode obično nalazim na www.divx-titlovi.com i na www.podnapisi.net ali je dobrih jako malo. Primetio sam da dva autora rade jako lepe titlove i što se tiče sihronizacije kao i samog prevoda a to su "tinmar" i "almin" iliti "minal" (momci čekaju da izadje zvanična DVDRip verzija titla i onda sami prevode i prevodi su extra, svaka čast). Jedan radi hrvatske a drugi bosanske. Meni to nije toliko bitno, bitnije mi je da je prevod lepo uradjen. Da li je primetio neko ko još radi fine titlove? Dosta mi je titlova na divx-titlovi.com koji se vuku za sve verzije filma tako što prvobitnu verziju, koja je pravljena za TS ili TC, samo prepravljaju i naravno ništa ne ispadne od toga. Onda kada treba da pustim neki noviji film, skinem 10-ak prevoda i ustanovim da je sve jedno te isto g***o samo što su se drugačije potpisivali na kraju filma a titl blagi užas.
Daklem, recite ako znate ko je pouzdan "uploader"?🙂
Ili recite ako znate na kom još mestu mogu da nadjem titlove od gore navedenih autora? Na ova dva sajta ima njihovih titlova ali ih malo ima.. Nadam se da to nije sve što su oni radili...

Pozdrav i hvala na odgovorima!

Poslednja izmena:
Iste adrese koristim a evo i jos nekih...
http://www.opensubtitles.org/en
http://www.mysubtitles.com/

Iskreno... lepo je naci dobar prevod i kada oko njega ima malo posla ali je malo takvih, pogotovo kada je rec o non-english filmovima!!!
U tom slucaju ili je prevod fantastican jer ga je radio fan na osnovu izvesne verzije divx filma a koja je jedina u opticaju ili prevoda jednostavno nema!

Uostalom to i sam znas...

Poslednja izmena:
offtopic:
Znate sta me uzasno nervira. Primera radi, film na PINK ( ili bilo kojoj drugoj tv stanici ) i to ne bilo koji film vec, StarTrek ( trekija represent ), koji vec postoji na DVD i gde je prevod uradjen skoro pa perfektno, i koji moze bez problema da se iskoriti.
Neeee, oni moraju da ponovo prevedu?!
Ne razuem, zasto se ne koristi sasvim kvalitetan DVD prevod, i umesto toga angazuje prevodilac?

Poslednja izmena:
Verovatno ne smeju da koriste te prevode sa autorskim pravima već moraju da prevode ono što su kupili. Pretpostavljam da je tako..

A ko ce da im zabrani da isto prevedu. Ne razumem...

Hocu da kazem, da prevodi mogu da se podudaraju, zar je to problem?

Poslednja izmena:
Epa da moje ime stoji na kraju titla i da sam ja neki dobro plaćen prevodioc ne bih dozvolio sebi da iskopiram nekog i verovatno se ne bih slagao sa pola prevedenih stvari.

Slažem se, titlovi su katastrofa! Zato ja i skidam u proseku jedan film u pola godine, jer za 4 od 5 filmova koje skinem moram ili da prevodim od nule, ili da isprepravljam 3/4 "prevoda", o problemima sa sinhronizacijom da ne pričam.

Ponekad je nemoguće prevesti... Recimo za Ghostbusters II ja nikad nisam uspeo da nađem dobar original na engleskom, ono što postoji deluje kao da je neko (loše) skidao po sluhu: pola stvari nema, mnoge su pogrešne. Ponekad se iz zaista nejasnih razloga desi da su i u dobrim engleskim originalima titlova neke rečenice pogrešne i to primetim tek kad gledam film sa prevodom.

BTW, zar tim "prevodiocima" nikad nije bilo ni malo čudno to što je ubijeni u filmovima najčešće "sa Kavkaza" ili "Kavkazac"? :d

Verovatno je u originalu caucasian, tj. belac. 🙂

BTW, nije "za nas sa jefitnijom cenom karte" već "za nas sa jeftnijim ulaznicama". 😉

Poslednja izmena:
Slažem se, titlovi su katastrofa! Zato ja i skidam u proseku jedan film u pola godine, jer za 4 od 5 filmova koje skinem moram ili da prevodim od nule, ili da isprepravljam 3/4 "prevoda", o problemima sa sinhronizacijom da ne pričam.

Ponekad je nemoguće prevesti... Recimo za Ghostbusters II ja nikad nisam uspeo da nađem dobar original na engleskom, ono što postoji deluje kao da je neko (loše) skidao po sluhu: pola stvari nema, mnoge su pogrešne. Ponekad se iz zaista nejasnih razloga desi da su i u dobrim engleskim originalima titlova neke rečenice pogrešne i to primetim tek kad gledam film sa prevodom.

BTW, zar tim "prevodiocima" nikad nije bilo ni malo čudno to što je ubijeni u filmovima najčešće "sa Kavkaza" ili "Kavkazac"? :d

http://divxsubtitles.net/page_subtitles.php evo stranice gdje mozes da iskopas skoro sve. Ima par verzija ripovanih ghostbusters-a 2 na engleskom. Ubjedljivo najbolja stranica. Sto se serija tice evo ova turska http://www.divxplanet.com/
Nevjerovatno, ali u najvecem broju slucajeva imaju kvalitetne ripove na engleskom, cak i kada ih nema nigdje drugo. Upravo sam skinuo paket za seriju "friday night lights", 22 epizode i svaka se savrseno podudara.
poz.

Nazad
Vrh Dno