Šta je novo?

vrela Srbija, bato!

Woodnes

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2002
Poena
609
Moja oprema  
Mobilni telefon
Sony Z2
Pametni uređaji
Bravia
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zar je moguce da u Beogradu nije moguce naci hladnjak, u sred leta sa ovako patoloski visokim temperaturama. Trazim ZALMANA 9500 ili 9700 vec neko vreme i to bezuspesno.
Pozivem juce jedinu firmu koja nabavlja ove hladnjake i dobijem sumanut odgovor:
" Izvinite, nemamo ih. Mozda ce ih bti krajem septembra"

???

Najbolje bi bilo da ih bude u januaru.
Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dogadjaju, a bojim se da postaju definicija ponasanja ovdasnjih trgovaca, pa sam stvarno 😡
Velika mi je nepoznanica kada ce Srbi i jos neki balkanski narodi (svaka cast izuzecima) da se nauce trgovini.

Bio bih vam zahvalan, prijatelji po hardveru, da mi pomognete da prevazidjem problem (ako mi pre toga ljubimac ne frasira)

Poslednja izmena:
Zar je moguce da u Beogradu nije moguce naci hladnjak, u sred leta sa ovako patoloski visokim temperaturama. Trazim ZALMANA 9500 ili 9700 vec neko vreme i to bezuspesno.
Pozivem juce jedinu firmu koja nabavlja ove hladnjake i dobijem sumanut odgovor:
" Izvinite, nemamo ih. Mozda ce ih bti krajem septembra"

???

Najbolje bi bilo da ih bude u januaru.
Ovo nije prvi put da se ovakve stvari dogadjaju, a bojim se da postaju definicija ponasanja ovdasnjih trgovaca, pa sam stvarno 😡
Velika mi je nepoznanica kada ce Srbi i jos neki balkanski narodi (svaka cast izuzecima) da se nauce trgovini.

Bio bih vam zahvalan, prijatelji po hardveru, da mi pomognete da prevazidjem problem (ako mi pre toga ljubimac ne frasira)

Pa Zalman je na nashim prostorima deficitaran oduvek bio... Nikad ga nije bilo shto kazu NI ZA LEK...
Mislim da ti user DJOLEZ moze pomoci,a mozda i SuperStarr,cini mi se da je skoro u oglasima prodavao neke Zalmane...:wave:

Ljudi preskupo je to da se donese, u HU je oko 45-50€... 😉
Bolje je u tom slučaju kupiti GeminII, Sonic Tower ili nekog "orbolikog" ZALMAN-a...

ZALMAN CNPS 9500AT oko 50 eura & ZALMAN CNPS 9700 LED oko 65 eura.
Nabavka nije problem u malim kolicinama.

Cek' bre, polako... dobio si BOX cooler uz taj E6700, right?
Drz' ga na default-u i ima da ti radi sve k'o po loju, nista nece da se pregreva, nista nece da crkne... as simple as that.

Dok ne dodje taj septembar/oktobar... 😉

Cek' bre, polako... dobio si BOX cooler uz taj E6700, right?
Drz' ga na default-u i ima da ti radi sve k'o po loju, nista nece da se pregreva, nista nece da crkne... as simple as that.

Dok ne dodje taj septembar/oktobar... 😉

U standardnom kloku ide do 70C (a ume i preko). O renderu u maji ili d. fjuznu ne smem ni da razmisljam ... sve zbog temperature. U idlu se vrti oko 53C. BOX sam cistio i namaz'o artic-silver pastom i spustio za 3C. Sta da vam kazem... mnogo vruce (cak sparno - reklo bi se)

U standardnom kloku ide do 70C (a ume i preko). O renderu u maji ili d. fjuznu ne smem ni da razmisljam ... sve zbog temperature. U idlu se vrti oko 53C. BOX sam cistio i namaz'o artic-silver pastom i spustio za 3C. Sta da vam kazem... mnogo vruce (cak sparno - reklo bi se)
Dosta je, to ne sporim (meni licno je granica upravo na tih 70 stepeni, ali to nakon 12h ozbiljnog testiranja)... ali ipak, Intel je za taj CPU namenio odgovarajuci cooler, kojim sam proizvodjac garantuje stabilan rad na propisanom taktu.

BTW, kako dolazis do ove temperature od 70 stepeni? Orthos-om, nekim igrama... ?

A možda bolje da nabaviš klimu za tu prostoriju? :d

A možda bolje da nabaviš klimu za tu prostoriju? :d

Kada kao podstanar ugradis klimu, obicno poijes otkaz.

Dosta je, to ne sporim (meni licno je granica upravo na tih 70 stepeni, ali to nakon 12h ozbiljnog testiranja)... ali ipak, Intel je za taj CPU namenio odgovarajuci cooler, kojim sam proizvodjac garantuje stabilan rad na propisanom taktu.

BTW, kako dolazis do ove temperature od 70 stepeni? Orthos-om, nekim igrama... ?

A sto se tice testa, MayaSoftwareRender, Battelfield II, LFS-S2, DIGITAL FUSION, AFTER EFFECTS... ORTHOS ga za 1 min. popenje na 70, a OCCT za 30 sec.

NAPETO, NEMA STA

Poslednja izmena:
Previshe bwe.... ja se cimam kad predje 50*C u loadu (da li sam namestio pastu dobro, da li je cooler dobro namesten etc.)

A ne postoji nijedan drugi cooler koji može da ga ohladi nego samo pomenuti Zalman?
Probaj da provetriš malo kućište...za početak skini stranicu i probaj tako da ga opteretiš...

Uzmi lepo CM GeminII, dve bolje 12-ice, AS5 i mislim da neces vise imati problema sa zagrevanjem. Sve zajedno kosta oko 50 evra.

Imam jedan u masini sa C2D [email protected] i 8800 GTS-om. Kad je temperatura u sobi oko 30 stepeni (+ bez ikakvog provetravanja), CPU je oko 37-39 u IDLE, a oko 50-55 pod opterecenjem. Kad je klima ukljucena (oko 20) onda cu temp. nize za nekih 10-ak i vise stepeni, zbog dodatnog strujanja vazduha.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno