Šta je novo?

msi 2600xt 512 ddr4 problem

• Začetnik teme Začetnik teme Vanja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vanja

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
304
Sta se ovo desava sa ovim 2600xt kartama u svakoj igri mi se posle 5 minuta zakucava pa restart racunara

procesor intel core2duo 6750 2.66
memorija 2 x 1 giga pqi ddr2 800
ploca asus p5kc
grafika msi 2600xt 512 ddr4
hard segate 320 giga
kuciste chiftec 400w
dvd lg sata

Sta je problem driveri poslednji 7.8 ili nesto drugo poludeo sam
nista overklokovano nije stalno se zakucava vidim da i drugi ljudi imaju problem sa doticnim kartama nije mi jasno
pomoc unapred hvala!

Takve probleme kod mene je pravio ATI Tray Tools i ATITool od kako sam ih uklonio po 5-6 sati kolko igram ponekad, nemam bas nikakav problem. Test Drive Unlimited iako ima 50 - 60 fps hoce da secka ali sam primetio kako sam menjao drivere 7.5, 7.7, 7.8 (trenutno ih koristim mislim na 7.8) to seckanje je sve manje pa je verovatno problem u njima jer jos nisu ispeglani kako treba.Ako imas Test Drive Unlimited i ako ti nije problem da probas cist da bih zna kakva je situacija sa drugim karticama tipa 2600

I ja imam potpuno isti problem, ali meni igre zakucavaju nakon 10 sekundi. Kada sam u Ati tool-u podesio da mi fan radi na 100% temperatura ne prelazi 58 stepeni i sve radi OK. Moja karta se ocigledno nenormalno greje. U idle se fan okrece na 16% sto je dosta malo i cim temp dodje do 62 stepena komp mi zakuca, zato sam stavio na 100%, ali sve jedno kartu saljem na reklamaciju.

Edit: Vanja, i ti i ja imamo slicna (slaba) napajanja, ali nije problem u njima. Nosio sam komp u servis gde su stavili napajanje od 550W i opet isti problemi.

Poslednja izmena:
Zasto ne probas da deinstaliras ATITool siguran sam 100% da on pravi probleme, ja nisam ni mogao da ga startujem, odmah se sve ukocilo.

Pa i pre instalacije Ati Tool-a sam imao iste probleme. Izbacivao sam ga par puta, ali mi je masina posle par minuta pucala, pa sam ga opet instalirao jer jedino on ima opciju za kontrolu fana i komp mi je jedino tako stabilan.

I ja imam problem sa powercolorom 2600XT ! Cim pokrenem neku igru komp se zabaguje a monitor se ugasi posle 5-10 sekundi i samo restart pomaze...instalirao sam catalyst 7.7 ... Prso sam ne znam sta da radim vise 🙁

Znaci problem se javljao i pre instalacije ati toola preko njega sam gledao temperaturu i kaze da je maksimum koji je dostignut u igri lost planet 81 stepen ja mislim da je to nenormalno za ovu kartu i da je to razlog njenog zaglupljivanja. Koristeni driveri i 7.7 i 7.8 ista prica izgleda da ove karte 2600xt imaju neki bag u sebi i to ozbiljan.
Gledao sam po internetu i covek sa ovom mojom kartom ima isti problem kontaktirao je msi podrsku gde su mu rekli da ima dosta prituzbu na ovu kartu ali da oni sada nisu u stanju da rese taj problem nego mu savetuju da je vrati tamio gde je kupio.

Wooow 81 stepen, pa to je mnogo.

Citao sam na kom svapskom sajtu da DDR4 imaju problem sa idle power managementom i da ce ispraviti to bios updateom, ali za DDR3 su rekli da su ok.

Ko bi rekao, ti si Dule izgleda najbolje prosao.

Znaci problem se javljao i pre instalacije ati toola preko njega sam gledao temperaturu i kaze da je maksimum koji je dostignut u igri lost planet 81 stepen ja mislim da je to nenormalno za ovu kartu i da je to razlog njenog zaglupljivanja. Koristeni driveri i 7.7 i 7.8 ista prica izgleda da ove karte 2600xt imaju neki bag u sebi i to ozbiljan.
Gledao sam po internetu i covek sa ovom mojom kartom ima isti problem kontaktirao je msi podrsku gde su mu rekli da ima dosta prituzbu na ovu kartu ali da oni sada nisu u stanju da rese taj problem nego mu savetuju da je vrati tamio gde je kupio.
Problem je devinitifno vezan drivere jer se ventilator vrti presporo, Everest pokazuje 16% na 50 C a na 40C se vrti 36% skroz naopako otud i velike temperature. Zato je izgleda asus dodao Smart Doctor koji moze da regulise brzinu ventilatora.
Kod dobro provetrenih kucista je ta temperatura dosta niza pa shodno tome trebalo bi malo poraditi na hladjenju dok se to neotkloni.
Primera radi kod moje stare grafike x700 ventilator u startu vrteo na 67% pri igranju 80% a ako zatreba i 100 % temperatura nikad nije prelazila 52-53 C

Sve 2600XT karte sa GDDR4 memorijom imaju bug u bios-u koji ce biti ispravljen novim, a kad ce to biti, ne znam. Da li da saljem kartu na reklamaciju ili da sacekam bios pa da je fleshujem???

Takodje me buni to sto su mi igre ranije pucale na nekih 95 stepeni (da dobro ste culi 95), a sada cim temperatura GPU dostigne tacno 61. stepen, bilo u igrama ili idle, komp se zakucava, crni ekran i restart?!

Poslednja izmena:
Daj na reklamaciju neka se oni muce sa njom,i moja je otisla za BG danas......Pa kada stigne!I rekli su mi da je do graficke problem....

Taman sam pomislio da sam jedini. Ja imam MSI 2600XT sa 512MB ddr3 i heat pipe-om. Karta se nenormalno greje iako imam 2 dodatna venta 80x80. Sad sam jedan zamenio sa 120x120 i opet puca.Inace, promenio sam i napajanje - LC 5650GP. Temperatura ima veze, ali nije ni sve u njoj. Na kraju, da bih to potvrdio, stavio sam onaj divovski kucevni ventilator i oborio temp na GPU,CPU i system-u za 20C. Manje puca, ali puca. Menjao sam i drajvere (7.8) i Nvidia chipset drv i opet nista. S vremena na verme mi ispali da je ATI2VDGA otisao u INFINITE LOOP ... I restart.
Nadjoh na net-u da je "neko" uspeo to delimicno da resi zamenom PCI to PCI systemskog driver-a sa Nvidia driverom. To sam uradio, ali je sad izgubio predstavu o postojanju uredjaja koji se zove graficka karta.

Ventilator se vrti istom brzinom i u 2d i u 3d msi 2600xt 512 ddr4 pa nije cudo da napuca 80+ ne znam da li ste je rukom dodirivali ona plastika je ne vruca nego vrela ako nije samo to problem kao sto je malopre receno nego i nesto drugo onda ovo samo napolje iz kucista i nazad prodavcu, kakvo fleshovanje biosa ovo su skart primerci

pfff, a ja taman treba da dobijem tu karticu (Sapphire 2600xt ddr4). Meni će garantovano da pravi problem kakve sam sreće. :?

pfff, a ja taman treba da dobijem tu karticu (Sapphire 2600xt ddr4). Meni će garantovano da pravi problem kakve sam sreće. :?

Ne mora da znaci jer nisu sve karte defektne. Procitao sam da je Sapphire isporucio oko 30000 ovakvih kartica sirom sveta...jedna je stigla do mene...:wall:

Druga će stići do mene - pazi šta ti kažem. Marfi kod mene nikad ne omane, a čekam karticu već 2 i po sedmice, i kad budem jedva ubedio dobavljača da je vrati nazad - čekaću još 3 sedmice dok je on vrati u BG i dopremi novu koja opet može biti defektna. 🙁

Uh, ovo ATi-ju nije trebalo. :crash:

Vec sam pisao izgleda da nije primio post
Znaci posle dosta zezanja sam u chiftec midi dragon napred ugradio 2 fana 80 koji duvaju iznad na i ispod kartice i temp u lost planet mi je pala sa 81 na 74 stepena, 2 sata je igrano nije izbacio primera radi u 3d mark 06 rez 1650x1050 max antialiasing i antistroping sa 4 puta ponavljanja testova samo graficki testovi ide do 66 stepeni. Zakljucak je da bios nije dobar u delu promene broja obrtaja ventilatora uvek se isto okrece ne povecava prilikom prelaska u 3d nije pomogao ni ati tool driveri korisceni 7.7 i 7.8. Sada dobro radi i u colinu dirt i graw2.
Na netu sam nasao da covek sa ovom mojom kartom isto ima problem kada mu temp dodje na oko 81-82 stepena.
Znaci ili reklamirati ili cekati novi bios.
Sta ste vi uradili sa svojom odnosno sta planirate?

Kod mene je heat pipe sistem hladjenja, tako da ne vidim sta bi mi to pomoglo.

Kod mene je heat pipe sistem hladjenja, tako da ne vidim sta bi mi to pomoglo.
Pa verovatno los bios i losi diveri dovode do tih problema, meni je ATI2VDGA non stop pravio problema (Odjednom sve se ukoci-zamrzne u trajanju od 2-3s monitor pocrni i samo restart pomaze) kod mene je uzrok bio ATI Tray Tools i ATITool (ukloni ih obavezno pa probaj) vec 3-4 dana nemam nikakvih problema. Driveri 7.8 su mnogo losi po pitanju hladjena, od 16-36 % se vrti ventilator bez obzira na opterecene grafike a i radi naopako pod opterecenjem 16% bez opterecenja 36% (po everestu). Srecom uz Asus-ov instalacioni disk dosao je smart-doctor sa kojim moze da se podesi broj obrtaja ventilatora.
Ja sam svoju karticu kupio u Eurolink-u, planiram da im posaljem e-mail vezan za ove probleme, bitno je da imaju u ponudi pored Asus Extreme AH2600XT D4/HTDI/256MB DDR4 i Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB DDR4 pa racunam da se jos neko zalio na iste probleme vezane za 2600 i nadam se da ce Eurolink to resiti na neki nacin?

Ja sam svoju karticu kupio u Eurolink-u, planiram da im posaljem e-mail vezan za ove probleme, bitno je da imaju u ponudi pored Asus Extreme AH2600XT D4/HTDI/256MB DDR4 i Sapphire Radeon HD 2600XT 256MB DDR4 pa racunam da se jos neko zalio na iste probleme vezane za 2600 i nadam se da ce Eurolink to resiti na neki nacin?

Do sada nije bilo reklamacija na pomenute kartice, najbolje da pozoves u ponedeljak od 11h, trazis Nikolu i problem cemo resiti 😉

Znaci imamo Saphire,asuse,powercolore,MSI-ove...sve sa istim problemom...Prosto ne verujem da je ATI toliko zaje.ao stvar...
@Zoran037
Meni jedino hoce da radi normalno sa ATI TOOL-om jer ima opciju da se fiksira fan na 100% !

Narode, trazite na sajtu http://www.mvktech.net/ BIOS koji vam je potreban. Zamolio sam ih da mi posalju ispravan bios za moju kartu, pa cekam odgovor.

Ljudi ajde ako neko resi problem bilo fleshom biosa ako ga nadje ili zamenom kod prodavaca ili na bilo koji drugi nacin nek napise.

Nazad
Vrh Dno