Šta je novo?

msi 2600xt 512 ddr4 problem

• Začetnik teme Začetnik teme Vanja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo odgovora...

Prilozi

• ScreenShot062.webp
    ScreenShot062.webp
    65.3 KB · Pregleda: 4,036
Poslednja izmena:
Izem ti odgovor pod 1.Ono pod 2 i nekako, ali opet......

Kako stvari stoje ja sam za sad resio probleme sa Asusovom karticom EAH 2600XT i to na sledeci nacin: pored drivera verzije 7.8 instalirao sam SmartDoctor koji dolazi uz instalacioni disk podesio ventilator na 50 % (vidi se na slici sata sve moze da se pdesava) i probao FarCray iz razloga sto on ne mora da bude u full screen-u, kako bi pratio temperaturu graficke, na slici crveno oboljeno vidi se temperatura (52C po Everest-u), inace temperatura je veca u punoj akciji i dostize nekih 62 - 63 C (ali se ne zadrzava dugo na tim vrednostima) mad to nisam uspeo slikam.Primetio sam jos da prilikom igranja Test Drive Unlimited-a da su temperatur vece, verovatno zbog zahtevnost igrice.
Za sad me jedino muci to sto bez SmartDoctor-a ventilator radi 16% (pri opterecenju) i 36% (bez opterecenje) jer neznam u cemu je problem, dali u driverima ili u BIOS-u.
Ako jos neko poseduje Asus EAH 2600XT ili Pro veziju nebi bilo lose da iznese svoja iskustva.

Prilozi

• SmartDoctor.webp
    SmartDoctor.webp
    55.5 KB · Pregleda: 104
  • far Cray.webp
    far Cray.webp
    214.7 KB · Pregleda: 132
Instalirao sam ceo komp iz pocetka, sve po PS-u .... I opet isto - zabada se ko blesav i izbacuje BSOD sa greskom u ATI2DGVA. Ali, nisam se predavao, pa uzeh Vistu da instaliram , rekoh, mozda mi se posreci. Opet mucak. Sve je radilo ok dok nisam instalirao Catalyst 7.8, nakon cega se Vista zabadala posle 20 sec rada. Vratio sam komp na stanje pre ATI drajvera i sad radi ok (bez drajvera), tj. ne zabada se. Vec sam se tesko smorio, ATI-ja sam gotivio do sada, ali ovaj krs leti u djubre i odoh da stavim ono sto moram - 8600GT.

Vidi, njemu radi na XP 64-bit !!! Je'l probao neko ovu varijantu ?

@Elf
Mislim da cu i ja to da uradim (da uzmem 8600GT) jer od ovog nema vajde ! Sta sad treba da molim boga kada ce oni da napisu bolje drivere ? A i tada je pitanje da li ce bolje raditi ! OK resio sam sa ATI TOOL-om da fan radi na 100% sve vreme,ali i pored toga kada udjem u bilo koju igru prvo secka kao da je 9200SE jedno 20-ak sekundi pa se onda "normalizuje" ali opet ima neka odvratna periodicna seckanja sve vreme 🙁

trogdor, imas falsh primerak, samo je zameni za drugu
brate, ja sam 2 puta dobijao pokvarene diskove, tek je treci valjao

Ali ne mogu da je zamenim posto sam uzeo jedan jedini primerak koji je imala redakcija jednog casopisa...verovatno ce mi vratiti kintu posto znam neke ljude tamo !

Privremeno sam ubacio 7300GT i racunar radi ko zmaj. Kartu sam odneo na reklamaciju gde se pokazalo da karta radi bez ikakvih problema. Izgleda da mi se ne slaze MSI maticna sa MSI grafickom !!! Ako se ovo ispostavi kao tacno, ima da zaobilazim MSI u sirokom luku.

Izgleda da sam resio problem sa grafikom. Posle silnih instalacija i reinstalacija uzeo sam drugi hard i poceo jos jednom sve iz pocetka. Instalirao XP, drajvere za chipset i drajvere za VGA, s tim sto nisam instalirao support za onaj High definition Audio koji se nalazi na samoj VGA karti ... I radi. Taj audio drajver mi trenutno ne treba (dok ne nabavim plazmu ...). Inace, i sam Oblivion me rasturao od pucanja. Problem je neverovatan, smetaju mu divx kodeci i to za mpeg2 i mmswitch !!! Nakon deinstalacije doticnih, sve sljaka savrseno vec 10 dana.

Imam MSI 2600xt 512Mb DDR3. tacnije kupio sam tada ceo nov racunar. Prilikom instalacije sve je islo OK sem kad je trebalo da prebacim na valjanu rezoluciju (1440x900) karta nije to nikako htela da odradi. Drajver 7.3 na CD-u. Skinuo sam tada 7.7 drajver i skoro sve radi kako treba. Rezolucija je OK. Slika je fantazija. Igra lete maximalno. Ceo dan moji klinci igraju oblivion i Test drive i cak kad se pregreje (90 stepeni!!!!) karta ne zakucava. U kucistu jedini kuler je na procesoru. Medjutim nesto se desava prilikom svakog izlaska iz igre ( bilo Koje) ekran se zacrni i treba mu 3-5 sekundi da dodje iz soka.Ne Blokira ali mu treba vreme da se oporavi. Sve igre sam podesio na rezoluciju monitora. Ovo mi je cudno ali posto dosad misam imao TFT monitor ne znam sta da mislim.?
Da li je neko imao slican problem ovome?
Pozdrav

Sve karte sa pasivnim hladjenjem traze dobro provetreno kuciste, pa sam morao malo da se bavim obradom kucista (rezbarenjem lima). Ubacio sam sa prednje strane jedan 12cm vent , a sa zadnje 8cm. Nije idealno, ali drugacije ne moze da mi stane u kuciste. Vent na procesoru svakako nije dovoljan (nekad cak ni za sam procesor). Ubacivanjem ovih ventilatora i Hyper TX2 na procesor, temperature na svim komponentama su pale min 10-15 C.

@ljubisa03

Probaj sa najnovijim 7.8 Catalyst drajverima, imaju bolju podrsku za HD2600 kartice.

i to se meni desava samo sto se kod mene ne oporavljaju samo crno ostaje dok se igra dalje odvija
javi ako si uspio da resis

Ja imam Asusa sa 256mbDDR4 i taj asusov smart dr je resio problem ventilatora. Ja sam doduse taj problem primetio tek u stalkeru kad je krenuo da se zakucava. Pre toga sam igrao CoJ i nista se nije desavalo, radila je normalno i na tih 36% brzine ventilatora.

Kod mene u racunaru je x2600xt 512MB DDR3 i cini mi se da ce me izludeti. Ne mogu da igram Call of Duty 1 stalno mi izbacuje neku gresku kada pokrenem single player kampanju, Call of chtullu mi radi ali imam neke posligone na ekranu kada pada kisa. 3D mark 03,05,06 mi prolaze. Cini mi se da su im drajveri jako losi. Jel neko ima savet kako da proverim jel su drajveri u pitanju ili harver ?

evo ja reinstalirao sistem stavio nove drivere i sve radi kao zmaj

sve u svemu izgleda da svaki primerak je svoja prica. Instalirao sam 7.8 drajver i nista ne menja stvar. Karta radi super ali kad izadjem- ugasim bilo koju 3D igru monitor je bez slike od 3 do 5 sekundi. Ljudi, prosto ne znam vise sta da mislim. Nije da me nervira nesto strasno ali mislim da tako nesto ne bi trebalo da se dogadja. U krajnjem slucaju cu da formatiram. Nije mi ni logicno zasto u Catalist C.C. u verziji 7.7 ima merenje temp kartice dok u verziji 7.8 to nema. Ali Temperatura izgleda nije problem - barem kod mene

Poslednja izmena:
Evo, sad su izasli 7.9 drajveri pa probaj i sa njima.

..ugasim bilo koju 3D igru monitor je bez slike od 3 do 5 sekundi
Odkad imam racunar tako nekako su se gasile igre.
..ali ovaj krs leti u djubre i odoh da stavim ono sto moram - 8600GT
Pa kad i sa njom naletis na problem uzmi intel integraciju to mora da radi.
Po mom iskustvu probleme jednako prave karte sa bilo kojim gpu-om a sto se tice prizvodjaca tu postoje manje razlike ali su pre svega u pitanju problematicne serije (kinez pored masine se napio taj dan).
Ono sto vi treba da utvrdite je da li je problem softverski ili hardverski i zahteva da kartu reklamirate.Moguce su i nekompatibilnosti.
Jedino je sigurno da ati nije konstruisao chip koji ne radi pa ga treba zameniti za nvidiju.

Moj bivši Sapphire 2600XT DDR4 je nakon mojeg računara otišao u jedan sa VIA-chipset-om i tamo radio - sjajno (kod mene brljao i pregrijavao se). Nakon toga - otišao je ponovno u treći računar (Intel chipset) i ponovno počeo da brlja (zelene kocke i artifakti po ekranu u igrama i zakucavanje).

Izgleda da ima problem sa Intel chipset-ovima? 🙁

Ja imam intelov chipset ICH7 i nemam ama bas nikakvih problema.Da li instaliras C++?

Sapphire 2600XT DDR4 imam i od prvog dana sve radi OK! , Chipset je INTEL 945P!

To zavisi od ploce do ploce , a ne od samog chipset-a. Kod mene je NF550 i posle gore pomenutog postupka sve je proradilo. Ne usudjujem se da mu instaliram i driver za HD Audio ( a trenutno mi ni ne treba). Mada, golica me da ga instaliram i da vidim da li ce opet da pukne ???

Eto pre nedelju dana sam resio problem ovako.
Izvadim kartu i u drugom racunaru radi ok. U mom racunaru druga karta radi ok. Odnesem u servis jer sam probao bukvalno sve sem flesovanja biosa ( da, da, stavio sam 7.9) jer se vreme crnog ekrana povecalo na 5-10 sekundi. oni ponove ceo postupak sa istim rezultatom i po njihovim recima tada su rasklopili ceo racunar na delove i ponovo sastavili i proradilo je t.j. posle 3d aplikacije kad prelazim u win nema gubljenja slike ikone se pojavljuju istog delica sekunde. Serviser je imao objasnjenje kao Dusko Dugousko u onom ratnom crtanu " mali Gremlini" . Ja ne znam sta da vam kazem jer da je nesto pogresno bilo nabodeno prvi put masina bi stucala na nekim drugim mestima takodje.

Isti slucaj kao i kod mene, samo sto je meni izostavljen Hi Definition Audio na VGA kart.
A da Gremlina ima ... Ima.

Nazad
Vrh Dno