Šta je novo?

Ga-p35-ds3r

• Začetnik teme Začetnik teme trx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Да ли зна неко где могу да нађем ову плочу пошто ми је данас, последња коју су имали у Imtel-у, отишла испред носа?

i ja trazim, izgleda da je trenutno nema.. kazu bice uskoro.
nasao sam DS3 (bez R), jeftinija je dvadesetak evra, a po specifikacijama na gigabyte sajtu vidim da je razlika 2 SATA konektora manje od DS3R (6 umesto 8)... da li verzija R donosi jos nesto (sto vredi 20 evra)?

Poslednja izmena:
u cemu je prednost ICH9R?

a kad smo vec kod southbridgea, na GA-P35-DS3x on je vrlo blizu graficke, i masivni silent kuler na gainward 8600GT ce ga velikim delom prekriti, pa se malo brinem zbog hladjenja... a ne bih stavljao dodatni ventilator, tiho kuciste mi je prioritet.. naravno overclock otpada (mada cu pokusati neki lagani) 😉
dakle, sta mislite, jel moze da bude problema sa hladjenjem southbridgea zbog tog gainwarda?

Gainward 8600GT SilentFX
GA-P35-DS3R

Poslednja izmena:
ICH9 vs ICH9R - više SATA portova (USB takođe?), AHCI/RAID, Robson caching technology.

BTW, SB kuler je nizak i ne smeta ti uopšte tom Gainwardu. Ako je Gainwardov kuler iznad njega, možda će mu i prijati što Gainwardov kuler rasipa vazduh i preko njega.

Poslednja izmena:
pored toga svega, ICH9R kao ima onaj Intelov RAID ali ono sto je za mene bitnije je da ima NCQ 😉

Ako je Gainwardov kuler iznad njega, možda će mu i prijati što Gainwardov kuler rasipa vazduh i preko njega.
ok, thanx. jedino mi nije jasno kako pasivni kuler moze da rasipa vazduh, nekako mi je logicno da ce isijavati toplotu na southbridge... al ajd kad kazes 😉

ok, thanx. jedino mi nije jasno kako pasivni kuler moze da rasipa vazduh, nekako mi je logicno da ce isijavati toplotu na southbridge... al ajd kad kazes 😉

Pa kad sam ja odgovarao, napisao si samo Gainward - tek si kasnije editovao post i napisao "Silent". Ostali Gainwardovi ispod one mrežice imaju zvezdasti heatsink i vazduh bi zbog toga trebalo da dođe i do SB-a.

Poslednja izmena:

Uzeo sam pre par dana DS3, sa Gainward 8600GT GS... Plastika zaklanja SB tako da je temperatura u idle 45 stepeni...

@ZorMi кад се очекује нова тура GA-P35-DS3R :wave:

mozes da pazaris GA-P35C-DS3R ako ti ne smeta sto je ploca malo shira.
takodje, GA-P35-DS3P je veoma interesantna ako ti ne trebaju 3 PCI slota.
obe su cenovno veoma blizu GA-P35-DS3R.

Хвала на сугестији али..
1. тренутно ми не треба Ddr3
2. Cf ми не треба
Поздрав

кад се очекује нова тура GA-P35-DS3R
Juče naručeno 5 komada za turu koja stiže verovatno početkom sledeće nedelje. Ima još jedan komad na rezervaciji koja uskoro ističe za neku firmu, ali se očekuje niža cena u novoj turi...

Jel taj Gainward ima pasivni kuler?
kolika bi normalno trebalo da bude temp SB u idle, koliko u full loadu?

Ne, graficka ima aktivni kuler ali plastika preko njega je ogromna (zauzima prvi slot pored PCI-E), tako da potpuno zaklanja SB... Ne znam koje su normalne i maksimalne temperature, ali ne verujem da je normalna 45 u idle, obzirom da je procesor (E4400) na 30...:trust:

Uzeo sam ds3r i e2160... Iz prve je otislo na 333*9, da bi bilo stabilno u orthosu morao sam da stavim 1.4v za cpu posto ploca malo downvoltuje... Na 1.475v je isao bez problema 350*9 ali mi se ne svidjaju temperature sa box coolerom pa sam vratio na 333*9 i fercera kao zmaj... Inace nije hteo da mi upali plocu sa 400*8, ali sto je cudno nece ni sa 400*7, e sad ne znam da li je do ploce ili cpu-a...

I meni se to isto dogadja. Kada je mnozilac 9 peglaj fsb i dizi napon radi , cim smanjujem mnozilac i dizem fsb nece da digne sistem. Zasto? Nego kako se setuju rucno vrednosti za memoriju.(tj kako se otvara meni u biosu nesto ne mogu da ga nadjem)

Poslednja izmena:
Kada udjes u bios, pritisni Ctrl+F1 i imaces sve opcije... Tako je kod GA vec godinama...

I meni se to isto dogadja. Kada je mnozilac 9 peglaj fsb i dizi napon radi , cim smanjujem mnozilac i dizem fsb nece da digne sistem. Zasto? Nego kako se setuju rucno vrednosti za memoriju.(tj kako se otvara meni u biosu nesto ne mogu da ga nadjem)

Imamo istu plocu, kod mene ctrl+F1 ne radi. Imam bios F2, mozda treba noviji.
Meni u stvari i ne treba podesavanje za memoriju, ja sam moj E4400 oc na 2,7GHz, a memorija mi radi na 810 MHz.
Nisam ti nesto pomogao, ali cisto da se ne smoris ako i tebi ne radi ctrl+F1.
Mozda treba ovo da se pritisne dok si u podmeniju M.I.T. Motherboard intelligent tweaker ?

Imamo istu plocu, kod mene ctrl+F1 ne radi. Imam bios F2, mozda treba noviji.
Meni u stvari i ne treba podesavanje za memoriju, ja sam moj E4400 oc na 2,7GHz, a memorija mi radi na 810 MHz.
Nisam ti nesto pomogao, ali cisto da se ne smoris ako i tebi ne radi ctrl+F1.
Mozda treba ovo da se pritisne dok si u podmeniju M.I.T. Motherboard intelligent tweaker ?

Ne radi ni kod mene ctrl+f1 i ne radi nu u meniju M.I.T.

U knjizici koju sam dobio za plocu pise da ima ta dodatna opcija Ctrl+F1, tako da mozda treba noviji bios.
A sta ce ti ta dodatna podesavanja za memoriju (napone), da bi vise overclockovao procesor ?
Meni je sasvim dovoljno 2,7GHz, a mogao bi kao i tvoj max do 3 GHz da radi stabilno. Razliku u 300 MHz nece primetiti nijedna igra, traze igre dooobru grafiku...:guitar:.

U knjizici koju sam dobio za plocu pise da ima ta dodatna opcija Ctrl+F1, tako da mozda treba noviji bios.
A sta ce ti ta dodatna podesavanja za memoriju (napone), da bi vise overclockovao procesor ?
Meni je sasvim dovoljno 2,7GHz, a mogao bi kao i tvoj max do 3 GHz da radi stabilno. Razliku u 300 MHz nece primetiti nijedna igra, traze igre dooobru grafiku...:guitar:.

Ma treba mi da bih zategao latencije nista posebno nego i meni sada radi na 2700mhz

U ovom trenutku bi linuxaši mogli da imaju problema sa ovom pločom - i ne samo ovom, nego svima koji voze RTL8111 sa r8169 drajverom. Nekoliko trenutno popularnih distroa dolazi sa kernelom 2.6.20, a vidim da se on ne snalazi baš najbolje - r8169 drajver je definitivno buggy. Mislim, lepo detektuje NIC, instalira pravi drajver, konfiguriše IP adresu i sve u svemu izgleda na prvi pogleda da je sve pukka. Ali pri prvom transferu iskače poruka "link down" ili da ne može da detektuje kabl. Situaciju može da popravi to što ce se drajver sa rmmod/modprobe reinicijalizovati (ponekad i par puta za redom), ali ko će to raditi svaki put? Nekima je pomogao 2.6.22, a nekima download linux drajvera sa realtekovog sajta. Nekima ni to. Video sam da je na nekom od linux foruma neko postovao patch snippet za r8169 drajver i da je to proradilo.
Uglavnom, postoji verovatnoća da će se neko pod linuxom malčice iznervirati sa ovom mrežnom kartom.

videh mnogo pominjanja r8169 u changelog-u kernela u poslednjih par meseci.

srecom,

Kod:
Linux titan 2.6.22-gentoo-r3 #1 SMP Tue Aug 14 16:21:47 CEST 2007 x86_64 Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz GenuineIntel GNU/Linux

getnoo => up-to-date

Kod:
01:06:20 up 8 days,  8:33,  1 user,  load average: 0.04, 0.07, 0.08

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1A:4D:45:8C:89
          inet addr:xxx.xxx.xxx.xxx  Bcast:xxx.xxx.xxx.xxx  Mask:xxx.xxx.xxx.xxx
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:658318800 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:1068355083 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:366428125952 (349453.0 Mb)  TX bytes:1303729862185 (1243333.6 Mb)
          Interrupt:16 Base address:0x6000

btw, hvala na upozorenju! :wave:

Nazad
Vrh Dno