Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

Extra! Ukljucio mreznu kartu (pre toga mi je bila na disable,nervirala me ona ikonica u s.tray-u ;-) i sada radi kao zmaj. Bar sto se snimanja tice. A sto se frejmova tice, u 10x76 sa ultra podesavanjima i aa 4x radi uglavnom na 35-40 fps. Kad se zaglavim u nekom siprazju padne na 20-25 ali se brzo povrati. Ovo pricam o solo reliju jer sa vise protivnika na stazi nema sanse da istera taj frejmrejt. Graficka mi je na default podesavanja, a proc je oc na 2600mhz, cinimi se da dosta pomaze kad ga "dignem" sa 2100mhz, provericu ujutru i to. Drajveri su 158.22, novije nisam probao pa ne znam kako je sa njima. Cini mi se da mi je proc. bio usko grlo, ali provericu sutra. nemam sad vremena da eksperimentisem treba sutra ici u Budvu :) Hvala, dzaba sam skidao patch od 52mb :)

Ljudi ova igra je tolika glupost da ja ne mogu da verujem da je njima trebalo 2 godine da naprave ovakvu nebulozu...
Kontrola automobila je totalno nerealna i tako lose odradjena da mislim da je cak i ona voznja sa automata sa volanom (ne mogu se setim imena, mislim da je gateaway) bolja od nje 15x iako je izasla pre 15 godina...
Sa mojom konfiguracijom sa 1024x768 sa ati tool-om merio fps koji se kretao od 5 do 25, znaci totalno neupotrebljivo...
aj onu prvu trku sa dzipom i preziveh nekako, ali kad sam krenuo da odvozam raly, ne daj boze nikome.... Sto se mene tice totalni promasaj, kandidat br. 1 za glupost godine....
Toliko od mene.... Underground 1 rula i dalje!!! :wave:

A Wunderground bas ima realnu kontrolu automobila :D

A Wunderground bas ima realnu kontrolu automobila :D

1) Pitanje je koliko realno moze da se simulira kontrola vozila digitalnim kontrolerom?
2) Bez menjaca?
3) Bez kvachila?

Probaj da igras TDU bez driving assistance na tastaturi, da vidis kako se "otima" ferari. Bas se oseca nedostatak ove tri gore navedene stavke i jednostavno nije moguce igrati se. Verovatno je tako i u Colinu (nisam jos probao). A Wunderground je upravo napravljen za digitalni kontroler ,)

brzina okretanja volana

i u cemu je onda problem ? :) Menjas keyboard konfiguraciju i strelice zamenis sa axis-ima, ne bitno da li imas gamepad ili joystick. Jedino ako ti uopste ne podrzava joystick (koji joystick imas uopste ? Jel dolazi uz njega neki softwer ? Ako dolazi, obavezno stavi bez obzira sto nije driver).

da li znas kako se podesava brzina okretanja volana . Vozim ga preko joypad-a logitech rablepad 2 , i kad god pipnem okrece mi volan maksimalno . kako si ti podesio steering deadzone ; saturation ; linearity ?

Hvala

I ja imam problema sa volanom, jer nikako nemogu da podesim onaj steering i imam osecaj kao da reakcija kasni. Da li neko zna najbolja podesavanja jer ja nemogu da namestim da ga J###M:wall:

1) Pitanje je koliko realno moze da se simulira kontrola vozila digitalnim kontrolerom?
2) Bez menjaca?
3) Bez kvachila?

Probaj da igras TDU bez driving assistance na tastaturi, da vidis kako se "otima" ferari. Bas se oseca nedostatak ove tri gore navedene stavke i jednostavno nije moguce igrati se. Verovatno je tako i u Colinu (nisam jos probao). A Wunderground je upravo napravljen za digitalni kontroler ,)

TDU je realniji od NFSa definitivno :)

ne vec zato sto se sa preko 150 ni u jednu ulicu ne moze skrenuti :D Ma, drugacije je skroz, ne moze da se poredi...

E sad posto je tema golema a nemam vremena da citam sve da li neko moze da mi kaze kako da resim problem! Posle instalacije stalno mi trazi xinput1_3.dll. Skinuo sam i najnovije drajvere za graficku i nece, pecovao i nece, resenje?

E sad posto je tema golema a nemam vremena da citam sve da li neko moze da mi kaze kako da resim problem! Posle instalacije stalno mi trazi xinput1_3.dll. Skinuo sam i najnovije drajvere za graficku i nece, pecovao i nece, resenje?

Izgleda da imas problem sa DirectX-om.Reinstaliraj DirectX 9.0c.
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=35908
Ako to ne resi problem, skini taj DLL sa http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?xinput1_3 i ubaci ga u C:/windows/system32
Trebalo bi da upali, mada je moguce da ce onda traziti i neki drugi dll.

Poslednja izmena:
E sve sam ja lepo uradio skinuo dll najnoviji direct x startujem igru pojavi se dirt posle crn ekran i hard koji cangrlja u beskonacnost inace graficka je 7600gs i skinuti su najnoviji drajveri za nju.

E sve sam ja lepo uradio skinuo dll najnoviji direct x startujem igru pojavi se dirt posle crn ekran i hard koji cangrlja u beskonacnost inace graficka je 7600gs i skinuti su najnoviji drajveri za nju.
11.08.2007. 13:54

Isti problem i kod mene i imam istu graficku.Probao sam i nointro fix i sve zivo.Mislim da je problem u realtek zvucnoj kartici.Kad je disable iz device menagment-a onda me vrati na desktop a ako je ne disablujem onda mi ostane black screen i samo vredi hard reset.

@ion:
Tebi igra nece da radi zato sto ti procesor nema SSE2 instrukcije, koje igra zahteva. (imas verovatno bartona, zar ne)...Inace posle instalacije DX-a neces imati problema sa nedostajucim dll-ovima, ali kao sto rekoh, procesor te koci. (CMR Dirt i Lost Planet traze SSE2)
@Zwobot:
Igra kod tebe moze da radi, ali je problem na drugom mestu...moze da bude svasta, od zvucne do konekcije na mrezu/net...

nije barton imam athlona 2800+ i microstarovu plocu!

^heh, mislio sam na jezgro...znam da imas athlona.
U svakom slucaju, pokreni cpu-z programcic pa vidi da li podrzava SSE2 ili ne....

eto samo problemi oko obicne igre pih nakraju ce i da mi se smuci.

Ma ja sam i odustao od dirta jer sam sve moguce nacine probao da startujem igricu.Pretrazio sve forume i nisam nasao resenje.Uglavnom se svodi na jednu glupost koja mi nije pomogla a to je da se iskljuci compress old files to save disk space sto mi nije ni ukljuceno nikad.Meni sumnja pada na realtek zvucnu ali pored nje u pci imam i terratec a nju sam cupao da bi probao.Cak sam "kupio" dve verzije instalacije i opet same shit.

I procesor ima sse2 instrukcije tako da nije to. Jos neka ideja.

Ja sam apsolutno uzasnut hardverskom zahtevnoscu ove igre, nije mi jasno sta sam mogao i da ocekujem kada na c2d4400, p5kc, 2gb i 8800GTS sa 640 mega u 1280 sece.... Uzas, uzasa.....

Meni secka na 800x600 na medium znaci uzas ubi me ovaj sempron!

Neznam kako ali meni pici izmedju 30 i 40 u 95% slucajeva. Jedino kada zadjem u gustu sumu pada mi fps izmedju 15 i 20. Sve mi je podeseno na ultra i na 1280 x 1024. Inace u 3d mark 06 imam prosecnih 7790 poena (sve je na default)

Sad sam ponovo igrao DIRT ali sam pre tog stavio u nvidia driverima application controlled (u antialiasing settings i anisotropic filtering), do tada mi je bilo 8x i 8x i igra mi bas puno bolje ide. Sada mi nepada fps ispod 25 cak ni kada ima vise vozila na ekranu, a u sumi gde je bilo izmedju 15 i 20 sada nepada ispod 30. Naravno sve je na ultra i 1280x1024.
Da li je moguce ovo poboljsanje samo zato sto sam izvrsio ovu malu promenu ili.....

Naravno da je moguce. AF na osmoj seriji utice veoma malo na perfomance, dok si AA ipak malo vise odvrnuo :)

Nazad
Vrh Dno