Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86) – 100% kompatibilan PC hardver

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, ovako, sledeci problem: skinuo sam 10.4.9 uphuck, narezao, instalirao (odabrao valjda sve sto je potrebno od onih patch-eva i sl, i kad se boot-uje, dobijem ovu sliku:

bootmu4.th.jpg

E sad, sta je to, i kako dalje, ako neko zna...

A jesi li dizejblovao sve integrisane komponente tipa mrezu, zvucnu, itd?

Meni se takav problem na 10.4.8 desavao dok nisam ubo USB tastaturu.

Probao i sa disable-ovanim i sa enable-ovanim podesavanjima, isti problem... Inace, u pitanju je laptop, ako to ista menja.
Ne verujem ni da je tastatura u pitanju, posto mi rade Caps Lock i ostali... Stvarno nemam ideju sta moze biti

Problem je sa hardverom najverovatnije. Pronadji u ranijim postovima kako se provaljuje gde zaglavljuje, sve pise detaljno.

Da li si izabrao odgovarajuci kernel prilikom instalacije?

Poslednja izmena:
Yep, AMD SSE3 (posto je u lapu Turion64), jedino ako nisam zeznuo s onim patch-evima i driver-ima... Kazem, nije mi logicno, ne znam sto ne radi...

btw, nece ni u tzv. safe mode (isto se desava), a u -v modu stigne do: "login windows aplication starting" i to je to...

Probaj sa Natitom i bez njega. Meni bez Natita je otprilike pravio isti problem.

Instalirao sam JAS OS X 10.4.8 na IBM T60 samo shto imam isti problem kao i twix sa pocetka ove teme. Naime u ovom lap-top-u je ati x1400 za koji nigde nisam nashao drivere pa ako neko ima neki info hvala unapred.

Potrazite na poznatim Torrent sajtovima uphuck Mac OS X 10.4.9 release. Lik je napravio imidz od 1 GB iz koga je izbacio stosta, a poubacivao sve moguce drajvere. Tokom instalacije cekirate sta od drajvera zelite da se instalira i nakon zavrsetka instalacione procedure trebalo bi da imate operativan Hackintosh.

Ja nemam X86 masinu na kojoj bih probao najnoviji Uphuck OS X 10.4.9 1.4a, pa ako neko proba neka javi da li i ikako radi.

Nemojte da postujete samo linkove ka torrentu, veoma je lako naci na Demonoidu ili TorentRiektoru doticni fajl (ima nekoliko verzija, skinite valjda najnoviju)...

Ima li negde malo detaljnije sta je izbacio a sta nije? Ipak sa punog DVD-a na 1GB je mnogo!

Izbačeni su iSync, Mail i desktop pictures. To je naveo u torrent-u, za ostalo ne znam...

Pustio sam da se skida, i pici ko ludo. 960+kbps. Taman da zgazim Vistu :)

Ajd, kada skinete javite kako radi, posto meni jos nije stigao dodatni SATA disk za experimentisanje sa AIGLX-om i MacOSX86 :)

Ja ga imam sutra ujutro. Probam ga u toku tjedna, pa javljam utiske. Mada, prema onome što je uphuck postavio iz installer-a, ima sve moguće drajvere. I nemojte da se zeznete - imaju 4 (da napišem i slovima, četiri) različite verzije instalacije, koje variraju od 1.06 do 1.4 GB. A AMD i Intel su razdvojeni na različite diskove... Samo da znate...

I nemoj da se čudite što je instalacija mala. Treba imati na umu da to očigledno nije Uni instalacija, već samo AMD, tj. Intel verzija...

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Instalacija uopste nije mala. Cim se selektuje main system instalacija je vec 2,3GB i plus par korisnih programcica i naravno drajveri. Svidja mi se sto samim selektovanjem drajvera sve se instalira od hardvera osim wireless kartice koju sam morao rucno ali jos uvek nisam uspeo da podesim mrezu pa nije nemoguce da i ne rade ti drajveri. Trenutno mi ne radi (ako izuzmemo wireless za koju jos uvek nisam utvrdio) mikrofon, restart (radi restart ali ga ugasi umesto da restartuje) i to je to. Takodje mi se veoma svidja sto je namesten login window, connect to server i mozda jos neke sitnice koje sam zaboravio jer nisam dosta dugo se igrao sa OSX86.

Samo jedno upozorenje da vam prosledim, a to je (mozda je vise savet nego upozorenje) da ne selektujete Verbose mode jer onda stalno se tako dize sistem a ne sa apple logoom kao sto je default. Tj nisam bas siguran da je to do toga ali mi se cini da je to jedina moguca opcija koja je mogla da utice na to.

Znaci za sada je mnogo bolja od JAS-a i videcemo kako ce se dalje pokazati.

:wave:

Jel' neko probao ovu verziju na p5b plochi? Dosta mi je shto sam se jednom zeznuo pa skinuo 4.5gb bezveze :)

Poslednja izmena:
Pa ovo nije 4.5gb vec 1.35gb :p

A evo šta je i kako je:

Uphuck v1.4i 10.4.9 Installation DVD

v1.4i is designed for Intel Architectures only. In this release, we integrated our
Intel_only binaries and trimmed almost all ppc code from the Base System.
It includes eskurza’s Intel_only Extensions. v1.4i is 1.4gb in size and is a convenient way of installing OSX on generic PCs.

Menu Selection:
1 - Select Uphuck 10.4.9 Intel Package as base system installation.
2- Only Universal Kernel - 3 is included in this release.
3- Select Appropriate Video Adapter and the complementary AGPgart or Natit/Titan.

Uphuck v1.4ix 10.4.9 Installation DVD
v1.4ix is designed for Intel Architectures only. In this release, we integrated our Intel_only binaries and trimmed all ppc code from the system. This Extreme Version of our DVD contains only intel coding. PPC based applications will not function due to Rosetta being removed completely. All Frameworks are converted into Intel_only state. v1.4ix is highly optimized for Intel machines. With this version, you will experience the fastest and most responsive OSX install.

Important Information:
Please read the ReadMe carefully. The known issues and other related information is included prior to installation. Always check the md5 of the iso before burning. We recommend that you burn the image with minimal speed as possible. The DVD is supplied in .cdr format. You can easily burn this image using OSX diskutil or you can use any Nero version. For Nero, remember to change the extension from .cdr to .iso prior to burn attempt.

During installation, Make sure to select only 1 kernel, 1 Video Driver and 1 Natit/Titan and/or AGPgart combination. Mixing these might cause conflicting hardware configuration.

Pozdrav.

Gde si ovo nasao? Ima li nesto opsirnije?

Ja sam sam skunuo ovo sa demonoida:
uphuck 10.4.9 Intel x86 install dvd v1.4i r3

This is for Intel PC..

- isync, mail, dictionary and desktop pictures are removed
- 1.36 gb mini-dvd size
- sure a faster OS X ever..

This version has rosetta, this means that you can run powerpc applications.

Rosetta errors on previous 1.4i versions solved, conflictions on ICH8 and VIA solved..

Problem koji imam je sto nece da mi radi ova verzija Office-a koju imam dok sa 10.4.9 JAS verzijom radi. Ima li jos neko ovakav problem i da li ga je resio?

Ajd sada POMAGAJTE bre!
Skinuo sam Uphuck bla,bla AMD verziju sa DEMONOIDa i postavio 1 HDD 40GB na ATA granu. Iskljucio svoj SATA2 HDD i sa SATA DVDRWa pokrenuo doticni install DVD. Pojavi se siva pozdina sa jabukom, nesto ispituje i posle 2-3 minuta mi izbaci kruzic "zabranjenog parkiranja":d na doticnoj pozadini i ti je to... Ni makac dalje!
Gde gresim i kako da pocnem uopste???

P.S. Mislim da mi je greska sto install pokrecem sa SATA DVDRWa jer koliko se secam ni Linux nece da se instalira sa njega...:wall:

P.P.S. Ako neko hoce da pomogne neka to i uradi "normalno" a ne po sistemu imas to na toj strani ili googlaj pa nadji... Spisak hardvera koji koristim se nalazi pored Avatara u Moja masina... HVALA UNAPRED!!!:bottle:

Poslednja izmena:
Na sajtu uphuck-a pise sledece

4- Nvidia 8xxx cards are known not to work on this version of OSX. Further development is currently underway for this hardware to be compatible. Please advice to #natit channel for further information.

Da li je do toga problem tesko je reci.Stisni f8 kada ti se pojavi prvi boot ekran i onda -v pa enter.Tada ce da ti ispise sve vezano za boot.Kada bude stao snimi screenshot ili posalji poslednjih nekoliko redova da vidimo.

Izvinjavam se na oftopiku drugari i molim ako sam preterao da modovi prebace ovo negde,kako već,ili izbrišu na kraju krajeva,ali makar ako neko može na pm da mi odgovori.

Koliko sam uspeo na brzaka da vidim (možda grešim) komponente ovog mog sokoćala ne bi pravile neki problem.E sad,bavim se muzikom,isključivo softverskom [nikakva snimanja,sve preko VSTi (na Mac-u bi to bio RTAS valjda)] i razmišljam o promeni na Mac OS X,a pri tom znam samo onu priču koju svi oko mene pričaju,da je Mac za umetnike extra,naročito za muzičare i ništa više.Programi koje koristim mogu i na Mac.Molim vas za pomoć tj. DA(li) ili NE(li) ? Koliko je sve ovo komplikovano (vremenski) izvesti i da li bih dobio toliko bolje performanse svoje mašine u ovom fahu,da se odlučim na takav korak ? Ili je za ovo ipak potreban Apple računar ? Je li istina da ne pati toliko od virusa,spy i ostalog đubreta?

Ne mogu da verujem da sam ovo u stiki spustio...jaooj briši ovo...i napravi temu (može i tema ''Novice je idiJot'')

novice u cemu je pb? pa u dobroj si temi postovao, a inace moje misljenje je da je macosx vise user friendly, ali nije brzi od wina (bar ne nesto znacajno)

al evo, mozda neko ima i neke proverene info.

Novice, ja sam probao OS X i takodje sam probao da radim muziku na njemu jer me je interesovalo isto sto i tebe.

Sto se tice brzine i zauzeca memorije, meni moj sredjeni win trosi oko 100 MB rama, a OS X trosi oko 500, s'tim sto njega ne mozes nikako da ojadis, da pogasis servise i napucano graficko okruzenje. Mozda i moze, ali ja nisam uspeo.
Posto nisam nesto puno radio u Logicu, nisam ni uspeo da vidim gde su granice sto se tice brzine i mem zauzeca ...

Sto se Logica tice, mozes da koristis samo Logic Express, posto ne postoji krekovana full verzija Logica.

Pored toga imas frku sa drajverima, sa stabilnoscu ...
Lepo je isprobati, ali zaista nije za neki ozbiljniji rad, bar za sada. Ukoliko imas neku externu karticu koja ima podrsku za OS X, pokusaj, nista ne kosta. Bar ces se uveriti da price da je MAC za umetnike i slicna elitisticka propaganda ne drze vodu, jer je sve skoro potpuno isto.

Da ne znam da radim ni na jednom programu za obradu zvuka na PC-ju mozda bih i razmislio o koriscenju Logica, ali ovako ... Nijedan program nema magicno dugme koje ce da stvori muziku, sve je na tebi, tako da je bar meni najlakse da koristim program koji najbolje poznajem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno