Šta je novo?

Domaci Amiga Casopis??

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Da li neko mozda slucajno ima novosadki casopis o Amigi , izlaslo nekih 15-ak brojeva onomad lokalno prodavani samo po ns , ne znam kako se zove. Imao sam skoro sve i imam i sad ali ko zna gde je to u ovoj mojoj gunguli i jazbini. Voleo bih makar skenove toga.
Jedan od autora clanaka se prezivao Vukadinovic.

Izdavao ih je tadasnji Amiga Forte iz Grckoskolske 13 *valjda. Sada PC Forte, mislim da jos rade. Mogao bi da probas da ih nazoves i vidis da li mozda imaju skenove...

Poslednja izmena:
koliko se secam bila su dva Amiga casopisa (jedan je Amiga Style a drugi... ?)... imam ja, mozda cak i sve brojeve ali su zakopani... u gomili drugih casopisa :/

Secam se dobro tog Amiga Style-a, gde su mogli pljuvali su PC i predskazivali mu propast pored Amiga grafike i zvuka :D...samo nisu racunali na to da se PC industrija razvijala a Commodore polako tonuo :D

Secam se dobro tog Amiga Style-a, gde su mogli pljuvali su PC i predskazivali mu propast pored Amiga grafike i zvuka :D...samo nisu racunali na to da se PC industrija razvijala a Commodore polako tonuo :D

Kamo srece da su pogresili. Nego, mislim da se casopis nije zvao Amiga Style, nekako mi nije to ostalo u reverberantnim krugovima. Da li su mu naslovnice skoro uvek bile neke ray tracing slikice ? AKo jeste, onda je ipak to taj. Bio je stampan na onom najlosijem zuckastom papiru

ma bila su neka dva...

evo za ovog "reverberantnog" Tomu :d

Prilozi

• amigastyle.JPG
    amigastyle.JPG
    42.4 KB · Pregleda: 308
evo za ovog "reverberantnog" Tomu :d

hehehe,bas si me nasmejao. :wave: Nego, videste li cenu. To je bilo nesto pre onog kad se islo kod baba sere sa deset milijardi.
Ovaj broj definitivno nisam imao, odakle ti sken? (Verovatno bi mi trebao jer sam koristio i Real 3d i Imagine-Sculpt mi bi previse komplikovan) , da nije ovog logo-a novosadske mlekare uopste ne bih bio uveren da se radi o tom casopisu. Svejedno , voleo bih to sve skupa imati, kontaktiracu verovatno ekipu pc forte glede toga.

Amiga style ... nisu pljuvali po PC .. citao sam sve brojeve, i PC gotovo da i nije pominjan ... u jednom broju je opisivan PC emulator stavise

ljudi su znali sta rade, i jos uvek imam nekoliko brojeva

Sto se tice drugog domaceg Amiga magazina, mislim da se radi o izdanjima one novobeogradske firmice koja se bavila snimanjem, jedan broj sam imao, ali se ne mogu setiti naslova, znam da je bila u pitanju crno bela tehnika na masnom papiru

Ja imam bas taj broj, odmah mi je ta naslovna strana pala na pamey kad je spomenuti AS ...

Amiga Fort i PC Fort su izdavali dva magazina, prvi je bio Amiga Style, drugi je bio PlayJoy (posvecen igrama). Nazalost oba u pogresno vreme za poslovanje u ovoj drzavi...

Poslednja izmena:
hehehe,bas si me nasmejao. :wave: Nego, videste li cenu. To je bilo nesto pre onog kad se islo kod baba sere sa deset milijardi.
Ovaj broj definitivno nisam imao, odakle ti sken? (Verovatno bi mi trebao jer sam koristio i Real 3d i Imagine-Sculpt mi bi previse komplikovan) , da nije ovog logo-a novosadske mlekare uopste ne bih bio uveren da se radi o tom casopisu.

Pa, kupio sam časopis svojevremeno. A sada sam ga slikao kamerom just for you. ;)

Svejedno , voleo bih to sve skupa imati, kontaktiracu verovatno ekipu pc forte glede toga.

sad će opet kovacm da te pita.... :-devil-:

ope odose u off, pa ovo je rasulo :D

nego stvarno da neko nema scan ili pdf tih casopisa stvarno? Fortovci garant imaju negde barem quark originale... :)

Ja imam 7 brojeva Amiga Style-a, nisam siguran da se pojavilo mnogo vise ?

p.s. Pavle Vukadinovic je spomenuti autor....

Poslednja izmena:
E , nece da moze da bidne, fulas bajo, izraz 'glede' sam prisvojio od nekog lika koji je maksimalno smarao dok je vodio neku dzez emisiju na Radio NS. Nikako mi ne zvuci hrvatski ili novo-hrvatski.

Verovao ili ne (reverberantno;) ), jeste kroatizam , kao i "fulao". Koristi se odavno. Neki kod nas vole da ga koriste (kao i "dapače"), ali to ipak ne menja činjenicu da dolazi sa zapada :p
e sad odosmo totalno u off... :eyebrows:

E , nece da moze da bidne, fulas bajo, izraz 'glede' sam prisvojio od nekog lika koji je maksimalno smarao dok je vodio neku dzez emisiju na Radio NS. Nikako mi ne zvuci hrvatski ili novo-hrvatski.

neci :) ali za fulas stvarno nisam nikada cuo pa sam morao ;)

Back in topic cini mi se da je izaslo 11 brojeva i mozda ih imam negde sve ali ne mogu da garantujem,nazalost i ako ih nadjem nemam skener.
Ako ko nabavi skenove ili neki drugi elektronski oblik mogao bi da okaci na rapid share,ili ako ja nabavim skener ondak kacim sigurno ako su mi casopisi u zivotu a imao sam jedno vreme dve garniture

Ja imam 7 brojeva Amiga Style-a, nisam siguran da se pojavilo mnogo vise ?

Управо тако. Више бројева није ни било.

Ја сам дао све бројеве човеку да прочита... увек се тога сетим кад прођем поред његовог стана... :mad:

ja mozda imam sve.. nasao sam danas par komada. gledacu da ih skeniram i okacim ovih dana...

na http://pc.sux.org, neko je vec postovao u drugom threadu, ima skeniranih Svetova Kompjutera, mozda ce isti lik hteti da okaci i Amiga Style :)

Amiga style ... nisu pljuvali po PC .. citao sam sve brojeve, i PC gotovo da i nije pominjan ... u jednom broju je opisivan PC emulator stavise

ljudi su znali sta rade, i jos uvek imam nekoliko brojeva

NE! Onda se ti ne secas uopste tog casopisa, ko ima sve brojeve nek lepo prolista pa nek slobodno kvotuje njihovo poredjenje mighty Amige i crap PC racunara...jos uvek mi je u glavi opis jedne igre za Amigu gde su zbog samo malo losije grafike od proseka dosli pa napisali kako je to u stilu PC-a, jadno, kockasto....

..jos uvek mi je u glavi opis jedne igre za Amigu gde su zbog samo malo losije grafike od proseka dosli pa napisali kako je to u stilu PC-a, jadno, kockasto....

pa sta kao nije tako? :D Doom je bio prilicno kockast 1995 :p
a nisu ni jedini koji su govorili da je PC crap :d

skeniracu pa cu videti gde moze da se hostuje...

Poslednja izmena:
@stormwatch: ti ili se ne secas sta je bilo od igara na PC-u tih godina ili samo flejmujes bez razloga ;)

A niko nije spomenuo disketni magazin Amiga Front. Ja imam sve brojeve na 2dd disketama a bogami imam i UAE verziju.

e ***... :D imam sve SK, sve Racunare dok se nisu raspali, i sve Moje Mikroe dok su izlazili kod nas, u Beogradu...

za Moj Mikro bi trebalo proveriti prvo da li vec postoji u digitalnom obliku.

a sto se Racunara tice video sam na internetu negde stranicu Dejana Ristanovica koji je prodavao Racunare u digitalnom obliku. Znam da sam mu pisao da nije u redu da placam dva puta za istu stvar, vec imam sve Racunare, osim toga ni njega najverovatnije nije nista kostalo da sve tekstove ima u digitalnom obliku... klasican M$ fanboj :D

a joj, smrzo sam se: http://alen.dreamhosters.com/mm.html :)

e ***... :D imam sve SK, sve Racunare dok se nisu raspali, i sve Moje Mikroe dok su izlazili kod nas, u Beogradu...

za Moj Mikro bi trebalo proveriti prvo da li vec postoji u digitalnom obliku.

a sto se Racunara tice video sam na internetu negde stranicu Dejana Ristanovica koji je prodavao Racunare u digitalnom obliku. Znam da sam mu pisao da nije u redu da placam dva puta za istu stvar, vec imam sve Racunare, osim toga ni njega najverovatnije nije nista kostalo da sve tekstove ima u digitalnom obliku... klasican M$ fanboj :D

a joj, smrzo sam se: http://alen.dreamhosters.com/mm.html :)

"debeli" je uvek bio za tešku komercijalu... m$ je bio logičan izbor... :vomit:
apropo toga... svojevremeno si rekao da si bio skoro jedini atarista u zemlji... :d
e, pa vidiš, D.R. nije smetalo da napiše onolike tekstove o bbc kompjuteru iako ih je bilo bukvalno par komada u celoj SFRJ :p
A i stil je kopirao od Bilija i ostalih pirata iz silicijumske doline, pa je kad se otcepio od računara i osnovao svoj pcpress bestidno pokupio svu dokumentaciju i arhivu o svim pretplatnicima, članovima bbs-a i sl. (časopise u digitalnom obliku)
Da bigz još postoji mogli bi da ga tuže za povredu autorskih prava :D

a što se tiče tog sajta za mm, našao sam ga ranije preko googla, ali tamo nema šta da se dl...

p.s. mogli bismo jedan poll za najiritantniju novinarsku IT pojavu
predviđam rezultat: 1. dragan ćosić 2. dejan ristanović (za dlaku) :p

e, pa vidiš, D.R. nije smetalo da napiše onolike tekstove o bbc kompjuteru iako ih je bilo bukvalno par komada u celoj SFRJ :p

pazi dag to mi je sve bilo u glavi ali ajde reko, necu da smaram... ali debelom je ocigledno Atari ST bash mnogo "smetao" jer je samo gledao kako ce da ga pljune...
a sa druge strane za te iste Racunare su pisali odlicne tekstove o Atariju i Dalibor Lanik, Milan ... pozaboravljao sam imena :( jedno vreme je izlazio i ST dodatak! to je trebalo videti: cime su se bavili ljudi na STu, kakve probleme imali i resavali, a cime u DOSu...

a tog cepanja sezama/racunara se secam ko juce...

btw toliko pisanje o BBC je na kraju urodilo plodom - moj komsija je kupio BBC racunar :D ali ga je ubrzo stavio na tavan...

Nazad
Vrh Dno