Šta je novo?

Domaci Amiga Casopis??

ok, dodjite u Magazine Scans - online thread, isto ovde u Retro forumu...

skenirao sam ceo jedan broj Amiga Style-a.
dali neko zna uslugu na internetu gde mozes poslati scenove od npr. casopisa pa da onda oni to upaku u neki flash template koji ima efekat listanja knjige/casopisa: uhvatis za cosak stranicu pa mozes da okrenes list? ako neko zna ovakav free servis da tamo uploadujem ovo sto sam skenirao.

evo i primera da vidite o cemu pricam http://www.page-flip.com/demos.htm :)
josh samo da nadjem servis koji daje ovaj efekat besplatno + hosting :D

hm... sad razmisljam kako bi ovo radilo u rezoluciji 1280x1024... ? :/ :d

Prilozi

• 20070807170000.jpg
    20070807170000.jpg
    312.3 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
pa Amiga jeste bila mocnija od PC-ja do pojave Win95 sigurno...

hm, da ja tebe pitam da li ti se svidja PhotoShop, 3D Max, Cinema 4D, Cubase... i gomila drugih vrhunskih programa? koji nisu nastali na PCju nego su dosli sa drugih platformi. da smo cekali samo na PC gde bi sada bili? PC-ju je trebalo bar 5 godina da uhvati korak sa Amigom sto se hardwarea tice i bar jos toliko sto se software-a tice (OS + aplikacije) tj. da dobije portove necega sto nije AutoCad ili Excel... :p

kakvo je ono smece od racunara bilo do neke ~95... c c c... ej, F030 je radio harddisk recording 93. a PC tek neke 98...

sWinjdows i PC - slepo crevo

A niko nije spomenuo disketni magazin Amiga Front. Ja imam sve brojeve na 2dd disketama a bogami imam i UAE verziju.

Pozdrav BenchForumu i svima ovdje :)

Ja pravim jedan homepage na kojem bi volio da sakupim sto vise programa iz ex-YU (za one koji se jos sjecate onih dobrih dana... smrk :( ) za 8 i 16 bitne kompjutere...

Mige - ako bi bilo moguce dobiti ovaj disketni Magazin Amiga Front u ADF formatu onda bi to bilo super - jer jos nije na homepage-u. Naravno bilo sta jos imate sto je bilo uradzeno u ex-YU i nije vec na homepage-u voljeo bi imati i staviti ondje.... Za sada je ovo jedini sajt za ovu svrhu...

Evo URL-a :

http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/

Ovo ide i za sve ostale kompjutere (Spectrum, C64, etc. ;-) ) - ako ne mozete pretvoriti kasete/diskete u digitalni oblik onda samo kazite i ja mogu to da stvarim. Na zalost ce uskoro kazete/diskete izgubiti svoj magnetni sloj - tako da nemamo veliko vremena sve ovo da skupimo i prezerviramo za buducnost ;-)

Lijep pozdrav svima !

Tomaz

Slazem se da ovoj temi ne treba flame-a

Inace, secam se da je urednik Amiga Style-a bio Daniel Sendula, a imali su i svoj deo u okviru emisije MTVMDZ (male tajne velikih majstora dzojstika) u kojoj se nije pricalo samo o igrama

elem, dodje Sendula, i krene da prica u emisiji o Intuciji (mislim da odgovarajuci tekst postoji i u jednom od brojeva AS-a) ... ako je ono neko shvatio, svaka mu cast ..

Jedva cekam skenove AS-a ... ja imam mozda 3-4 broja, ostale sam pogubio :(

Originalni tekst (broj 4.) ima 2 dela: uvodni i deo namenjen programerima.

skenirani broj sam poslao Tom-Cat-u pa se nadam da ce na njegovom sajtu prvo i osvanuti :)

sledeci je broj 4. :) ...samo da ga iskopam ;)

Slazem se da ovoj temi ne treba flame-a

Inace, secam se da je urednik Amiga Style-a bio Daniel Sendula, a imali su i svoj deo u okviru emisije MTVMDZ (male tajne velikih majstora dzojstika) u kojoj se nije pricalo samo o igrama

Kad već pomenu MTVMDž, meni je u sećanju ostala jedna epizoda u kojoj je (valjda zamenjivao nekoga) neki pogubljeni lik... istremirao se, mucao, preznojavao, mučenik... desetak minuta dok je imao da ispriča to što je trebalo... ko da su ga držali na nišanu :d
S jedne strane mi ga bilo žao, a sa druge sam se odvalio od smejanja :-devil-:

@stormwatch153: pogrešio si mesto na kome ćeš da likuješ nad propašću amige. ovde nećeš naći istomišljenike... vrati se lepo u svoju wintel sobu, pa spank your monkey koji put uz postere bill gatesa i intel inside :D

i ja se secam tog lika!
u MTVMDZ sam prvi put video saturn a pre toga su prikazali i Jaguar sa igrom "Fight for Life" :d - to je tada bilo "nextgen" :D

", pa spank your monkey koji put uz postere bill gatesa i intel inside :D" - :D :D :D :D :D :D ili "hahahaha" sto bi rekao storm... ;)

Heh, ne znam da li mislimo na istu emisiju, ali ako je to bio lik sa malo duzom crnom kosom - onda je to verovatno bio Oleg, jedan od vlasnika Amiga Forta :)

MTVMDZ je isao na novosadskoj televiziji. right?

Da, MTVMDZ je isao na NS+ koji je preuzimao 3K u nekom popodnevnom terminu.

@delimir: ma samo odradi shift+del na te postove...

Poslednja izmena:
Heheh, odlicna ekipa :)

Zeljko ti si iz Panceva?

ja sam Milan iz Pazove :)

jel ovo ima veze sa tobom?

Prilozi

• TEST2IMP.png
    TEST2IMP.png
    126.4 KB · Pregleda: 158
Relativno kasno sam video tomcat-ov post ali sam danas to nadoknadio.Posto je vec nabavio sve brojeve amiga fronta ja sam mu poslao sledece brojeve amimag amiginog magazina 9,10,11,12,14,14,15 kao i amiga storm magazin na hrvatskom brojeve :1,3,4,6,7,8,9,10 ako ko ima neka posalje resto coveku na email da sacuvamo od zaborava.
Ajde u akciju sada

Zeljko ti si iz Panceva?

ja sam Milan iz Pazove :)

jel ovo ima veze sa tobom?

Matori, pa ziv li si? Ja sam, slucajno sam naleteo nekom pretragom na ovu temu, pa rekoh da se podsetim starih koderskih dana.

Vidim da jos imas screenshotove, ja bukvalno nista. Secam se problema kako da uputim neku jedinicu da ide do tacke A do tacke B. Deluje jednostavno, al sam se razbio dok nisam uradio.

Cime se ti bavis? Jel ti ziv ST?

aaaaaaaaaaaa! VRH!!!

ko bi rekao da cemo se ovde naci!!

imam svu grafiku! mozda cak imam i nesto od koda ako si mi to ikada slao!

ST ziv, F030 ziv, ZX ziv, C64 ziv - svi srecni i zdravi ;)

saljem ti PM ;)

jel ima negde skena bar tog jednog broja?

Cega?

pa Amiga Style. Kovac kaze da je jedan skenirani broj prosledio Tomaz Kacu. Jel moze to da se vidi?

ne moze :(

Tomaz kaze da mu trebaju sve naslovnice da mi napravio index stranicu za Amiga Style a ja imam svega par brojeva pri ruci, ostali su zakopani ... a nisam ni siguran da ih uopste imam sve!

Dakle ako neko ima Amiga Style neka skenira samo naslovnu stranu i posalje Tomazu - pc.sux.org

Ja imam sve brojeve Amiga Style-a, pa ako neko uskoro ne shibne na net, skeniracu i staviti...

...odlicno ... i ne zaboravi da nam das link kad sve postavis :)

To mi je ostalo u toplom roditeljskom domu, pa josh par nedelja nishta od toga...

evo ja sam skenirao 6 korica Amiga Style casopisa (to su svi koje imam):
AmigaStyle_front.zip
(3Mb)
poslao sam email Tomazu..

:happy: kad ih okaci (tomaz) pogledacu, mozda eventualno imam koju vise... :)

da, zasad, trebace mi vremena za ostalo

evo, skenirao sam 4 komada, okacio sam ih ovde

sve je u 300x300DPI, uradjen je samo 'levels' u Photoshopu i malo 'median' za strane u boji..
crno-bele strane su snimljene u .png (bez informacija o rezoluciji!), jer se ionako slabo kompresuju u .jpg (nije uradjen descreen).

Nazad
Vrh Dno