Šta je novo?

Namagnetisan Ekran

nikk18adsl

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
Imam Samsung-ov monitor 793DF. Slucajno sam mu prineo bas ispred ekrana poveci zvucnik sa megnetom, od koga je ovaj pobrljavio skroz i izmenjao sve moguce boje. Opcijom na degaus, razmagnetisao sam ga skoro skroz, ali je na sredini ostala crna fleka(senka) koja se ovako ne primecuje, dok se ne otvori nesto sa belom povrsinom. Tada fleka od namagnetisanja dolazi do izrazaja. Vise puta sam ga po opcijama razmagnetisavao, ali i dalje tu stoji, u manjoj meri. Da li postoji neka metoda koja moze skroz da otkloni ovo namagnetisanje?

Probaj da ga iskljucis is struje da ne bude pod naponom znaci izvuces uticnicu iz mreze i ostavis tako celu noc moze i malo duze, kod TV to pomaze 99% kod monitora nisam probao mozda ti i uspe. Nebi bilo lose da monitor otkacis i od graficke kartice kako ne bi primao nikakvu struju.

skoro sam postovao slicnu stvar, ako ne pomogne iskljucivanje na 24 do 48 sati iz struje, nosi ga majstorima. sada imaju neku "woodoo" napravu :D prvo obloze monitor sa nekom trakom a onda odvlace/razvlace/namestaju boje sa "carobnim stapicem". :D ne zezam se, u pitanju su neki magneti, nisam ulazio u problematiku, ali pomaze televizorima pa pretpostavljam da ce i monitorima.

deguse - nađi i klikni u meniju monitora. Kako sam fanatik za muziku, desilo mi se više puta sa starim CRT-om da prođem basom (12") pored njega - garantovano rešava problem.

... Opcijom na degaus, razmagnetisao sam ga skoro skroz, ali je na sredini ostala crna fleka(senka) koja se ovako ne primecuje, dok se ne otvori nesto sa belom povrsinom. Tada fleka od namagnetisanja dolazi do izrazaja. Vise puta sam ga po opcijama razmagnetisavao, ali i dalje tu stoji, u manjoj meri...

Malo boljeg citanja problema bi pomoglo i u davanju saveta ;)

A bolji savet bi bio ono sto je spomenuo Marcedjani (zajedno smo post-ovali na tom topic-u). Pogledaj ovde

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=133356

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Vrh Dno