Šta je novo?

7900GT ili 8600 GTS?

fatza

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2005
Poena
365
Planiram da kupim novi procesor, matichnu plochu, memoriju i grafichku kartu, s tim shto mi je zapelo oko grafichke karte. Dvoumim se izmedju 7900GT i 8600GTS, zato shto je 8600 novije generacije, podrzhava DX10, ali je sporija u odnosu na 7900GT, a s druge strane 7900 ne podrzhava DX10 a brzha je od 8600GTS. :)

Procesor bi bio Intel Core2Duo na 1,86 GHz, matichna plocha bi bila Asus P5B Conroe, a memorija Kingston 2 x 1 GB.

Ne planiram da se mnogo igram, samo mi je bitno da ne moram opet za par meseci da menjam grafichku zbog DX10, ili da se ne zaje*em pa da kupim neki krsh od kartice sa kojom necu biti zadovoljan.

Pomagajte drugovi! :)

pa ako nemas dovoljno novca za 8800gts onda 8600gt neki od modela koji su vec klokovani il se mogu dobro clocovati... na taj nacin ces ustedit pare za vreme kad ti bude zatrebala prava DX10 brzina...
Inace 86xxx je brzi od 7900gs u vecini igara koje su izasle u zadnjih godinu dana dok je u starijim igrama nesto sporiji (quake, fear, cod2) pa odluci na osnovu potreba...

Poslednja izmena:
Ne planiram da se mnogo igram, samo mi je bitno da ne moram opet za par meseci da menjam grafichku zbog DX10, ili da se ne zaje*em pa da kupim neki krsh od kartice sa kojom necu biti zadovoljan.

Sve si sam rekao. ;)

Za igrice mi apsolutno nije bitno da li ce raditi sporije ili brzhe, poshto se jako malo igram. Najbitnije mi je da lepo radi sa DX9, i da podrzhava DX10, a da nije neshto ekstra loshije u odnosu na 7xxx seriju...

ja bih pre uzeo 8600 gts ako ti se ne daje 260-270eur za 8800gts,ne znam samo gde si ti zeljko video da ima za 200e?

Poslednja izmena:
pa ti sam sebi dajes odgovore.Ako ti je bitno da grafa podrzava dx10 sto ti onda u izbor ulazi serija 7.
Inace moj predlog bi bio 7900gs ili x1950pro(koje ne podrzavaju dx10) zato sto se za relativno malu sumu novca dobiju dobre performanse,a sad jos nije vreme za dx10 s obzirom da postoje jedna ili dve igre koje zahtevaju dx10.

pa ti sam sebi dajes odgovore.Ako ti je bitno da grafa podrzava dx10 sto ti onda u izbor ulazi serija 7.
Inace moj predlog bi bio 7900gs ili x1950pro(koje ne podrzavaju dx10) zato sto se za relativno malu sumu novca dobiju dobre performanse,a sad jos nije vreme za dx10 s obzirom da postoje jedna ili dve igre koje zahtevaju dx10.

X1950pro je dosta loshija u odnosu na 7900 (ili sam se ja prevario?)

Tachno je da sada samo par igara podrzhavaju DX10, ali ce ih vremenom biti sve vishe...

vezano za dobre performanse spomenuo sam 2 kartice 7900gs i x1950pro i kao sto svi znamo kartice su jako dobre i nude dosta za ulozen novac.Pod tim "dosta" se podrazumeva igranje u 12x10 @ high detail u 95% igara.Naravno vecina igara odlicno radi i kada se ukljuci AA i AF.

X1950pro je dosta loshija u odnosu na 7900 (ili sam se ja prevario?)

Tachno je da sada samo par igara podrzhavaju DX10, ali ce ih vremenom biti sve vishe...

Zavisi u odnosu na koji 7900.
7900gs je sporiji od x1950pro ali ima dosta veci OC potencijal.Dok masovno pocnu da izlaze dx10 igre te kartice(8600GT i GTS )ce da budu prespore.Mene ovo sve vise podseca na period kada su izasli FX-ovi.

pa ne bas FX je bila promasena cela arhitektura, kod 8xxx jedino su 86xx bas stvarno previse osakatili mada se i takva nosi kako/tako sa 7xxx generacijom top modela :)
dok je punokrvna 88xxx stvarno veliki korak napred u odnosu na 7xxxx

necemo da spamujemo ali samo da pitam a koje to igre treba da igra?
Jednostavno 8600GTS ima jako slicne rezultate kao x1950pro a vise kosta i eto da kazemo podrzava dx10.
Ja necu nikoga da nagovaram da nesto kupi vec samo izrazavam svoje misljenje.

pa nece svi da klokuju svoje komponente,vecina ljudi vise voli da je sve na def.
Hajde da vise ne spamujemo temu.Znaci spomenuli smo modele:
7900gs
7900GT
x1950pro
8600GTS

po meni je najbolji izbor x1950pro.

ja govorim za 8600gt koja je jeftinija i od 7900gs i od ati-ja ima je za ~100e a sigurno ce jos padat cena...
a sto se tice igara mislim dobar deo ljudi igra novije igre tipa: Stalker, Oblivion, Gothic 3, Two Worlds, Lost.Planet a u njima i obicna 8600GT ne klokovana se pokazuje bolje od stare generacije.... jos kad se klokne za 30-40% ;)

ja govorim za 8600gt koja je jeftinija i od 7900gs i od ati-ja ima je za ~100e a sigurno ce jos padat cena...
a sto se tice igara mislim dobar deo ljudi igra novije igre tipa: Stalker, Oblivion, Gothic 3, Two Worlds, Lost.Planet a u njima i obicna 8600GT ne klokovana se pokazuje bolje od stare generacije.... jos kad se klokne za 30-40% ;)

pa koliko ja vidim realna cena za 8600GT je oko 130E a za x1950pro je 140E,ja mislim da vredi tih 10E razlike.Ako ima za 100E da se kupi 8600GT onda je to druga prica.

DX10 ljudi nije samo za igre :))))))))))
HD TV sadrzaj leti na njima
a i ATI i Nvidia su obecali encodere, izracunavanje fizike,... posto je GPU dosta vise prograbilniji tako u buducnosti ko zna sta nas sve ceka....

Vrh Dno