možeš li nešto više da mi kažeš o tim prilagođavanjima ?
Aj reci cu ti ja na mom primeru.
To nije prilagodjenje kao ono kod desktop racunara na koje smo svi navikli.Tj uglavnom nije, mada u nekim slucajevima malo podseca.
Evo sta je u pitanju.Ja sam kupio HP nx9105, i pod tim imenom postoje razlicite konfiguracije kojecega.Razlikuju se po procesoru, krecu od semprona, preko athlon-a xp-m, pa sve do athlona xp 64 3700+.Memorija se kretala koliko se secam od 256Mb, do 512Mb.Graficka je bila ista za sve.Neki modeli su imali wireless, neki ne, isi slucaj je bio i sa BT-om.I da rezolucija ekrana se kretala od 1024x768 do 1600x1200.
Konkretno kod ovih modela, tj. u ovoj cenovnoj klasi, prilagodjavanje se svodi na prost odabir vec pripremljenog modela a da odgovara tvojim potrebama.
Cisto informacije radi, u bas skupljoj klasi imas prilagodjavanje u pravom smislu te reci, gde ti je ponudjeno kao u nekom konfiguratoru da biras procesor, kolicinu memorije, graficku karticu (cak sa i dve u SLI), velicinu i brzinu diska, rezoluciju ekrana i itd ... neko je postavio ako se dobro secam na ovom forumu link ka jednom takvom alienware racunarcicu, koji kada izadjes iz konfiguratora, u nekoj dream varijanti izadje malo preko 6000$...Pa ko voli nek izvoli...
I rezime, u sustini ova dva pristupa su slicna, samo ovaj drugi ti daje malo vise slobode, tj. pruza veci broj kombinacija tj. vece prilagodjenje.