Šta je novo?

Internet Explorer 6 na Visti?

Vlasterx

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
740
Da li je ikako moguće da se pored Internet Explorera 7 na Vistu instalira paralelno i IE6?

Poslednja izmena:
mozda mu ne radi sve kako treba sa 7-oc, tipa sajtovi nekih banaka i sl.

Poslednja izmena:
A postoji li način da se instalira Outlook Express? Vidim na netu da ljudi često baš to traže, ali ne videh rešenje. Uzgred, pun pogodak bi bio da neko napravi OE Classic u fazonu MediaPlayer Classic-a.

Svoju prvu poruku sam izmenio i izbrisao rečenicu koja je otprilike ovako glasila: Ako se neko od vas bude pitao "a šta će ti to?" - treba mi zbog web dizajna i provere izgleda sajta i u tom brosweru.

Da nije toga, ne bi mi palo na pamet da pokušam opet da ga instaliram, ali šta ću - moram.

p.s. ne otimajte temu sa drugim pitanjima koja nemaju veze sa ovim što sam pitao. Ako vas zanima nešto drugo, izvolite pa napravite svoju temu.

digni vmware, instaliraj ie6 u njega, pa se zabavljaj...
cak je bilo negde na ms sajtu da se skine vm sa xp+ie6 upravo u svrhe koje tebi treba...

Na žalost, ne radi na Visti, probao sam danas sa verzijom 5.5.3.3...

Crni, ako ovo radi (standalone sa evolt.org) i ako se ikad sretnemo - imaš pivo. Meni je za testove CSS kompatibilnosti ponekad važno da imam milion verzija IE-a i mučim se silno zbog toga.

Update: probao IE6, liči na IE6 ali u about kaže da je IE7, ostaje da testirtram pa ako mi se neki web design koji radi u IE7 raspadne - to je to. 😉

Update 2: zaista je IE6, neke stvari koje rade u IE7 totalno su raspadnute u njemu + PNG alpha transparency support ne postoji.

Poslednja izmena:
Crni, ako ovo radi (standalone sa evolt.org) i ako se ikad sretnemo - imaš pivo. Meni je za testove CSS kompatibilnosti ponekad važno da imam milion verzija IE-a i mučim se silno zbog toga.

Update: probao IE6, liči na IE6 ali u about kaže da je IE7, ostaje da testirtram pa ako mi se neki web design koji radi u IE7 raspadne - to je to. 😉

Update 2: zaista je IE6, neke stvari koje rade u IE7 totalno su raspadnute u njemu + PNG alpha transparency support ne postoji.
To u About malo zeza jer vuce neodgovarajuce DLL-ove, mada kod mene i pored toga ima neke sitne razlike u samom About dijalogu sto sam primetio tek kad sam se malo bolje zagledao, ali sustina je od IE6 sto je najbitnije 😉

Nego, kad cemo na pivo? 😀

Bio sam već na ovim sajtovima, MSov Virtual PC radi samo Bussiness i Ultimate visti. :-/

Ništa, preostaje mi teže rešenje - dual boot.

Hvala na odgovorima.

Imam original Vistu Home Premium, a Virtual PC je samo za Bussiness i Ultimate verziju. Sigurno neću moći da pokrenem program bez nekih većih akrobacija, ako je to uopšte i moguće.

Video sam da vmWare sprema program koji radi i na Visti, pa kad se to pojavi, onda neću imati potrebe za dual boot-om.

Imam original Vistu Home Premium, a Virtual PC je samo za Bussiness i Ultimate verziju. Sigurno neću moći da pokrenem program bez nekih većih akrobacija, ako je to uopšte i moguće.

Video sam da vmWare sprema program koji radi i na Visti, pa kad se to pojavi, onda neću imati potrebe za dual boot-om.
Ma ova druga varijanta nema veze sa Virtual PC-jem, nego je to standalone lite verzija IE6 iliti Portable IE6 kako vise volis :eyebrows:

Heh nisam video da je standalone verzija u pitanju, 🙂 a sada kada sam isprobao - neće da se pokrene u Visti. 🙁

Ni kod mene na Visti ne radi, prijavljuje takodje problem sa urlmon.dll.

Ja sam sasvim siguran da na Vistu neću nikad preći. Ja koristim hrpu programa od boga pitaj kad, meni su ti programi potrebni i 'fala ljepa (što bi rek'o the drug Tito), ne treba mi OS na kome bezmalo ništa starije od 3 meseca ne radi.

Ja sam sasvim siguran da na Vistu neću nikad preći. Ja koristim hrpu programa od boga pitaj kad, meni su ti programi potrebni i 'fala ljepa (što bi rek'o the drug Tito), ne treba mi OS na kome bezmalo ništa starije od 3 meseca ne radi.

Mislim da bi trebalo da potražiš novije verzije programa pisane ili prilagođene za Vistu.

I da pređeš na Windows Vistu čim prije.

Čim prije, što bi rekao drug Tito. 🙂

Poslednja izmena:
Problem je sto svi programi nemaju svoje verzije prilagodjene za Vistu. Osim toga, ako covjeku sve radi kako treba, zasto bi se zezao i pokusavao da namjesti da mu radi na Visti ono sto ne inace na njoj ne radi?

Ja sam sasvim siguran da na Vistu neću nikad preći.

Isto su pričali ljudi kada za XP kada je Win 98 bio aktuelan 😉 Meni sada sve od velikog broja programa koje koristim za grafički / web dizajn radi bez ikakvih problema, čak se i igre dobro ponašaju. Jedino što je problem je što ne mogu na svom kompu da vidim kako mi sajtovi izgledaju na IE6.

Ne znam šta vam je ljudi, vrućina? Idem redom.

@Brazilko

Mislim da bi trebalo da potražiš novije verzije programa
Ja bezmalo uvek koristim najnovije verzije programa. Druga je stvar to što su, znaš, neki programi prestali da se razvijaju pre 2, 5 ili 10 godina, što ne znači da su beskorisni.

I da pređeš na Windows Vistu
Ne vidim ni jedan suvisli razlog da pređem na Vistu, pogotovu ne "čim prije". Ja sam na Win 2k prešao tek kad je izašao SP2, ja sam na XP prešao tek kad je izašao SP2. Ako pređem na Vistu to će biti tek kad izađe SP2.

@BlackNeo

Problem je sto svi programi nemaju svoje verzije prilagodjene za Vistu.
Problem je što je Vistina kompatibilnost unazad katastrofalna. Za to jednostavno nema opravdanja. Sasvim je jasno da ne treba težiti kompatibilnosti po svaku cenu, ali nekompatibilnost Viste čak i sa programima koji su izašli koliko juče naprosto je nedopustiva.

Osim toga, ako covjeku sve radi kako treba, zasto bi se zezao i pokusavao da namjesti da mu radi na Visti ono sto ne inace na njoj ne radi?
Nadam se da ti znaš šta si hteo ovim da kažeš, još ako objasniš i meni da i ja znam - biće super. 😀

@R0B0T0

Isto su pričali ljudi kada za XP kada je Win 98 bio aktuelan
Koji su ljudi pričali? To je mogao da priča samo neko ko dve predstave o tim stvarima nema. Porediti OS 9x sa OS NT klase naprosto je bespredmetno. Sama pojava XP-a bila je potvrda da je 9x serija jednostavno stranputica koja nikuda ne vodi, što je svima koji nisu čisti amateri bilo jasno godinama unazad.

Kad se pojavio 2k bilo je jasno da je to nešto najbolje što je MS ikada proizveo na području OS-a. XP je u suštini samo ulepšana i poboljšana verzija 2k (uostalom 2k ima oznaku NT 5.0 a XP NT 5.1, što samo po sebi govori kako je MS postavio odnos ova dva OS-a). Prednosti Win XP u odnosu na bilo koji OS 9x klase su takve i tolike da je to lista bez kraja. Šta su pak suštinske prednosti Viste u odnosu na XP? Šta su praktične prednosti Viste u odnosu na XP? Lepši interfejs?

i ja koristim puno starih programa na Visti... vrlo je redak slučaj da neki pravi probleme! U stvari, mislim da na Visti radi veći broj programa sada, nego pod XPom, kada je XP bio star kao Vista sada...

evo, jedini program (od onih koji mene interesuju!) koji mi ne radi na Visti je Kerio 2.15 - a i to mi nije problem, pošto je Vistin FW sasvim OK...

inače, realno gledano, Win2K je i dalje dovoljan većini ljudi 😀

Kad se pojavio 2k bilo je jasno da je to nešto najbolje što je MS ikada proizveo na području OS-a. XP je u suštini samo ulepšana i poboljšana verzija 2k (uostalom 2k ima oznaku NT 5.0 a XP NT 5.1, što samo po sebi govori kako je MS postavio odnos ova dva OS-a). Prednosti Win XP u odnosu na bilo koji OS 9x klase su takve i tolike da je to lista bez kraja. Šta su pak suštinske prednosti Viste u odnosu na XP? Šta su praktične prednosti Viste u odnosu na XP? Lepši interfejs?

Apsolutno se slazem sa svime ovde recenim...
cela win9x serija je ustvari bila DOS sa malo lepsim guijem...
2k jeste verovatno najveci skok ms-a ikad (nt4 je bio ipak ograniceno upotrebljiv u mnogim pogledima..), a xp je sa sobom doneo daleko vecu drajversku podrsku (tek kad je xp izasao su za mnoge stvari izasli i 2k drajveri)

Mene licno vista apsolutno ne privlaci i niko me jos nije ubedio da je instaliram, niti ce skoro...

Ukratko ću da odgovorim - Ovo sada je apsolutno ista situacija kao nekada. Ljudi su nekad pričali isto tako o XPu jer nisu znali sve njegove prednosti, a isto je i sada na relaciji XP - Vista. Ne vredi voditi raspravu na tu temu jer je uvek bilo tako i uvek će uvek biti tako. Sve se svodi na to koliko ljudi brzo prihvataju promene.

Vista ima dosta prednosti u odnosu na XP i one će doći do izražaja u periodu koji dolazi. Jedine dve prednosti XPa u odnosu na Vistu, koje će vremenom sigurno izbledeti, su manja hardverska zahtevnost i eventualno taj veliki broj antičkih igara i programa koji mogu da se pokrenu na XPu. Jedini antički program koji ja koristim na Visti je Adobe Type Manager 4.1 koji radi bez ikakvih problema.

Robo, VMWare podrzava Vistu jos od kraja maja (VMWare 6, ne 5.x).

Interesantno, Internet pun priča o problemima sa Vistom, a o prednostima ništa da se nađe. Jel' treba da se bude član neka masonske lože, ili šta, pa da se saznaju te prednosti Viste?

Najveća prednost XP-a je da je to jedan potpuno razvijen i izuzetno stabilan OS, a ti to i ne spominješ. Vista će biti na tom nivou za 2-3 godine, ako ikada uopšte bude na tom nivou.

Pa svaki OS je pun problema kad se pojavi, to je sasvim normalno. Sem toga, otišli smo u offtopic, a i ja te ne ubeđujem da moraš da pređeš na Vistu. Koristi šta hoćeš. 😉 Moja jedina konstatacija je da su ljudi veoma inertni kada su u pitanju nove stvari.

@ alfaunits - hvala, nisam znao za to jer ne koristim taj program. Odoh da potražim neku verziju za dl.

Pa svaki OS je pun problema kad se pojavi, to je sasvim normalno.
Naravno, ali zašto bi to trebalo da budu moji problemi?

Jesmo OT, ali ne smeta, pošto je već odavno odgovoreno na pitanje iz topika. 😀

Nazad
Vrh Dno