Šta je novo?

Gran Turismo 5 Prologue

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Ajde jedan thread za ovo poshto je igra najavljena za oktobar i vec 3 godine rade na njoj. Igrao sam GTHD, i fizika automobila je za generaciju napredovala, a takodje su i zvukovi dosta poboljshani. GT5 Prologue nece imati damage model (jednostavno nema vremena, update je najavljen za kasnije), ali ce dobiti in-car kameru.

Ako je sudeci po GT4 Prologue, igra ce imati 10ak staza i 100ak automobila shto je u klasi ili vishe sa bilo kojom full igrom, i pokazace nam shta mozemo da ochekujemo od GT5. Takodje i po shotovima mozemo da vidimo da ce u trci uchestvovati do 16 automobila, i najavljeno je da igra ima kompletan online multiplayer.

Najnoviji shotovi > http://www.gran-turismo.com/jp/gt5p/screen/
Najnoviji trailer (stream i 720p download) > http://www.gamersyde.com/stream_4125_en.html

p05a.jpg

ne zaboravimo da ce biti free u svakom smislu :)
ali rekoh kao sto sam rekao na mirc okupljanje kada je bila sonijeva preskonferencija, verovacu tek kada vidim, posto mi iskreno, neverovatno dobro izgleda :)

A gde pishe da ce biti free, trenutno je TBA za cenu. GT4 prologue se prodavao za iste pare kao svaka druga igra, a ovo ce biti da se skine sa PSNa i recimo upola cene, free nikako.

Poslednja izmena:
Da li je moguce da je ono ingame shot ? :wall:

Naravno da je ingame, i moze da bude samo bolje...

Ma znam, secam se kad sam uzeo ps2 pa ubacio GT3 ... i onomad je bilo fotorealistichno .. otprilike skupljala se raja iz kraja da se slika pored konzole ... otvorenih usta su gledali GT3 :D

Da, da... kad čak i prastari GT3 onako fenomenalno izgleda, što ne bi i ovaj nove generacije.

Za prologue se ne nadam, ali za GT5 držim palčeve da ubace što više
klasičnih automobila svih marki, ne samo Američkih muscle car, već i 20 i više godina stare
Aston Martine, Jaguare, BMW i neke lude egzotike tipa Marcos, Bristol itd.

@driver

na sony-evoj pressconference na e3 sajmu
free as Home

Jasta, igra je za dz. i cak i multiplayer ce biti za dz. (makar do izlaska gt5 a posle ce vidimo :D )

Guru, definiši "prolog", please :) To beše kao onomad kada si mi pokazivao kod tebe isto neki demo/prolog za GT4, kada je bilo par desetina automobila i ko zna koliko staza da se vozi, što se pojavilo jedno 6-8 meseci pre GT4?

Da, da... kad čak i prastari GT3 onako fenomenalno izgleda, što ne bi i ovaj nove generacije.

Ma .. dodje mi da uzmem PS3 pa makar nemao leba da jedem, al' ne smem .. konzola je "zlo" .. jedva sam se skino' :D

P.S. 'El ono Suzuka na sliKi ?

@Filipenko

Jeste, kolko se secam tu je bila nekakva autoshkola .. dodata je i staza(nova), dal' u Italiji ... ne secam se.

Guru, definiši "prolog", please :) To beše kao onomad kada si mi pokazivao kod tebe isto neki demo/prolog za GT4, kada je bilo par desetina automobila i ko zna koliko staza da se vozi, što se pojavilo jedno 6-8 meseci pre GT4?

To ti je kao neki uvod u GT5, samo poshto je GT neuporedivo veca igra od bilo kakve voznje, prologue ima "assets-a" koliko i svaka normalna voznja, tako da se moze nazvati full igrom. Dobijesh recimo 10ak staza (i igri ima 40ak), dobijesh 100ak automobila, dok u full igri ima oko 800, i dobijesh jedan deo Licence testova (dobro za navikavanje i uchenje).

Ja ne verujem da ce grafichki GT5 biti bolji od ovoga, i ne treba da bude, vec treba tu snagu hardvera da iskoriste za neke nove stvari i sitnice koje znache realniju voznju, i ne sumnjam da ce Kazunori to uraditi. Ko nije igrao GT3 i GT4, kada vidi obe igre (ne na shotovima, u pokretu), deluje mu kao da su vrlo slichne, a razlika izmedju igara je neverovatna u korist GT4, a recimo GTHD demo koji je sluzio kao neka vezba Kazunori-ju, opet izgleda slichan GT4, ali tek kad "sednesh za volan" provalish da se auto ponasha josh realnije i da je sve ispeglanije, i zvuk recimo dosta bolji. Proci ce godinu i po dana od GTHD kada se prologue pojavi, i ja ochekujem da se razlika primeti.

Jasta, igra je za dz. i cak i multiplayer ce biti za dz. (makar do izlaska gt5 a posle ce vidimo :D )

Gledao sam konferenciju 3x i nisam primetio kada je to rekao Phil (znam da je on najavio igru) :)

Sad gledam po netu i nigde ne pishe da je potvrdjeno, vec svi prichaju da se ne zna i da ce cena biti TBA.

Mislim da je malo glupo da ne naplate to, GT4 prologue se prodavao na disku kao bilo koja full igra za 50$.

Poslednja izmena:
ako kojim slucajem naplacuju, to ce biti preko store-a i kostace ja mislim do 20e... naravno kao downloadable content...

Ljudi pored izgleda i ovih italijanskih traktorskih kompanija čije automobile ljudi drže kao wallpapere, postoje bitnije stvari kod jedne vožnje - fizike.

Nažalost, GT do sada nije mogao da poseduje dobre fizike jer PS2 poseduje snagu današnjih mobilnih telefona koji deca nose. U moru 3D Markova i tech demoa mnogi nisu ni svesni koliko fizike oduzimaju memorije i procesorske snage.

Cell u PS3 konačno omogućava značajno podizanje nivoa realnosti, zapravo dodavanje elemenata realnosti, jer je GT4 imao pola vrhunske realnosti (kontrola autmobila), a pola ničega (efekat guma praktično nije postojao), baš zbog toga što su morali da se prave prioriteti šta može, a šta ne može.

GT4 je imao po meni 3 problema - zvuk, fizika guma i AI. Što se mene tiče, nek ostane isti broj staza, automobila, pa i grafika nek bude ista, ako poprave ove tri stvari, biće super, ali otom potom.

... i naravno multiplayer :D

PS. Naravno, ako neko zna da napravi superrealističnu simulaciju vožnje, onda je to Yamauchi - to ukorenjeno znanje se jednostavno oseća kada se proba bilo koji deo GT serijala, samo nikada ne treba očekivati da GT bude hardcore simulacija, jer je milionski tiraž no1, ali ko zna, možda će neka opcija u menijima GT od vožnje za široke narodne mase napraviti HC simulaciju ;).

Poslednja izmena:
Fizika? Pa automobili su se u GT4 ponašali veoma realistično, ne znam kakva je fizika osim toga
tu potrebna.

Pre svega gume - verovatno najbitniji faktor bilo kog motosporta. Druga stvar jeste sve dok se auto vozi školski - "propisanom" brzinom i pravilnom putanjom upravljanje i ponašanje zaista je realno, ali kada počnu da se prave greške, GT4 nije baš najrealniji.

Eurogamer tvrdi da ce biti free al nigde ne pise gde su to culi:
Gran Turismo 5 Prologue will be coming to the PlayStation Network later this year, Sony announced at its E3 conference yesterday evening.

It's another free taster of what we can expect from the full Polyphony Digital game due some point in the future. The demo will let players race online for the first time ever in the series, using a bunch of shiny cars.

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=79644

da znam, to sam i ja video, nego sam rekao u slucaju ako se placa, bice toliko a mozda i manje... mada mislim da ce biti free... samo da jos LBP bude free i ja sam presrecan :p ali to nema sanse...

@driver & bane®:
Zahvaljujem na odgovorima :)

U pravu je bane® dobar je bio GT4 ali ta stvar kad pravis greske, dosta je bilo nerealno. Ali po meni najjkriticniji je bio AI. Toliko me frustriralo da nisam imao zivaca da igram do kraja. Nadam se da ce da upotrebe CELL u tu svrhu. Graficki je i sad extra.
@Driver
Sta kazu za damage model? Hoce li ga biti?

Damage nece biti sada, jer to je jednostavno nemoguce uraditi kako treba za toliki broj automobila. Yamauchi je najavio update sa damage-om i rekao je da ga nece izbacivati dok on ne bude zadovoljan i dok to ne bude pravi damage, a ne grebanje farbe i otpadanje spojlera na 200km/h o zid.

Oni bi sigurno mogli da ubace damage do GT5 za recimo 100 ili 200 automobila, ali glupo je da ostali automobili nemaju damage, tako da nece imati nijedan. Nadamo se samo da ce uspeti da zavrshi damage pre nego shto dodje vreme za GT6 :) Meni nije toliki problem damage, jer ako je nerealan, isti djavo kao da ga i nema, a i cilj igre mi je da ostanem na putu i da ne udaram ostale vozache, ali zato kada budemo dobili damage, mozemo da budemo sigurni da ce to biti neshto najrealnije ikada napravljeno.

Inache je dobro shto cemo moci da dobijemo dodatne mogucnosti, staze, automobile, kroz online update.

Sto ce se naravno placati opet kao i nove mape za RFOM

Niko te ne tera da kupujesh, nije ovo jedina igra sa automobilima..

Pobogu, modeli automobila PERVERZNO izgledaju... :bottle:
Neverovatno stvarno... Beton i trava djene djene, dosta losije od automobila...
Aj pa da vidimo kakva ce fizika biti, GT4 je imao uproscenu fiziku (izvini Driver, znam da te to boli :D ), sad cemo videti da li imaju mu*a i znanja da naprave pravu simulaciju. Ne bi im bio pametan finansijski potez al ajd da vidimo...

Modeli automobila odavno skoro svuda izgledaju do jaja. Fora je u kolizijama, fizičkom modelu (gumama, što reče Baner), podlozi, zvuku. I upravljanju naravno. A kada je grafika u pitanju, mene više zanima okolina, mada boli koliko dobro izgleda. NFS će tu grafiku imati za 3 godine.

Pa, kolizije ne videh realistične nigde ( ok, možda GTR2, al' opet nije to neki nivo ),
fizika i ponašanje automobila, tu je GT4 zakon.

Izgled okoline... hm... mislim da poklonike Gran Turismo serijala mnogo više
zanima idealna putanja kroz zanimljive krivine na vrhunski projektovanim stazama,
okolina je više stvar za PGR ili Need for Speed.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno