Šta je novo?

Lost Planet za PC :)

Hmmmm meni igra na XP-u smrzava a na Visti igram OK dok ne dodjem do nekog bosa sa xtra explozijama i efektima tada isto smrzne ??? :S:
Na XP igram pod Directx9 a u Visti na Directx 10 ???

Hmmmm meni igra na XP-u smrzava a na Visti igram OK dok ne dodjem do nekog bosa sa xtra explozijama i efektima tada isto smrzne ??? :S:
Na XP igram pod Directx9 a u Visti na Directx 10 ???
A na kojim settingsima igras?
Probaj nvidia beta drivere 122.18.

Poslednja izmena:
Da li igra hoce da se pokrene na Bartonu 3000+? Ne znam koje ~instrukcije~ ima Barton, ali vidim da se trazi min sse2.

Ma daj....., taj sa 2 pipka je prelak. Ona buba sto se pojavile na kratko na samom pocetku, pa se pojavljuje ponovo nesto kasnije(mislim da je u pitanju 5 nivo) je ubedljivo najzeznutija. Inace sam igru presao na normal za oko 6h, a onaj poslednji boss smaraaaaa.....
Igra od mene dobija jaku 8.

Ne kazem da ga je tesko ubiti, ali uglavnom na ostalim bosovima i bubama vidis ono narandzasto polje i pucas, dok sam ovde unistavao one pipke 5-6 puta kao ima caka sa onim tunelm, odonosno ima zackoljicu dok na ostale samo pucas.

ja sam ga 3 puta prelazio jer uopste nisam skapirao da tog boss-a zapravo ne mozes ubiti iz VS-a vec moras "peske" :) Tek treci put sam slucajno sisao u te rupe da vidim sta ima, kad sam to uradio postao je lak za ubiti :) Zato sam onog poslednjeg boss-a sasekao za minut :) steta sto samo onako kratko vozis onog sega-manga robota :p

Poslednja izmena:
ima 11 misija i 11 boss-ova...ne znam sta je tu preterano ? Aj ti lepo priznaj koji te je namucio :D

PS. posle tih 5 misija je jos bolje :p

ima 11 misija i 11 boss-ova...ne znam sta je tu preterano ? Aj ti lepo priznaj koji te je namucio :D

PS. posle tih 5 misija je jos bolje :p

Nije me niko namucio, vec sam se od 5. misije poceo smarati, a do tada kez od uveta do uveta. Mislim, generalno je problem u igrama odrzati taj kvalitet i tenziju sa pocetka, ne zameram, ali smorilo me, i razocaralo sto nije bila od pocetka do kraja onakva kao na pocetku :)

Izuzimam Manhunt, koji me na pocetku smorio, a posle sam prosto uzivao u morbidnosti :D

Koji je po redu boss sto se cas pretvara u tenk, cas u pauka?

deveti ili deseti, mislim da je deseti...

PS. Daj bre covece :) sredi taj potpis vise :)

Poslednja izmena:
Tek sam nedavno nabavio igru i nesto skorije instalirao.Nisam ispratio thread od pocetka pa je ovo moje pitanje mozda vec bilo raspravljano: jel moze nekako da se resi problem kasnjenja misa? Pretpostavljam da ne moze,posto je to konzolaska boljka(tj. ova igra nije ni pravljena za misa),ali cisto da pitam.
Inace,kakav je ovo port kad sve prsti od konzolaskogm menija,podesavanja XBOX360 kontrolera itd...

Poslednja izmena:
Tek sam nedavno nabavio igru i nesto skorije instalirao.Nisam ispratio thread od pocetka pa je ovo moje pitanje mozda vec bilo raspravljano: jel moze nekako da se resi problem kasnjenja misa? Pretpostavljam da ne moze,posto je to konzolaska boljka(tj. ova igra nije ni pravljena za misa),ali cisto da pitam.
Inace,kakav je ovo port kad sve prsti od konzolaskogm menija,podesavanja XBOX360 kontrolera itd...

U folderu nativepc... imas... defaulf.cfg... u textu nadji mouse base speed... i nasteluj kako ti odgovara... ja sam stavio na 15...

Kad izmenim taj fajl i posle ga otvorim pokazuje samo kuke i kvake.A i nista nije pomoglo u igri?!

Kad izmenim taj fajl i posle ga otvorim pokazuje samo kuke i kvake.A i nista nije pomoglo u igri?!

Isto i meni kada posle menjanja hocu opet da editujem pojave se te kuke i kvake ali na view vidim da promeni na 15... meni je islo brze... ili sam ja to umislio... hahahaha...

Ne znam,ali ovako zaista nema smisla da se igra - ovo je mucenje a ne igranje!

Jel ima patch neki da se skine ?

Nabavio sam danas ovu igru i kada hocu da je pokrenem javlja sledece:"LostPlanetDx9.exe has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience."
U cemu je problem? Jeste da je zahtevna igra ali trebalo bi da je mogu igrati na minimum i 640x480.

mislimm da ne moze sa tim procesorom posto nema SSE2 instrukcije...

na takvoj mašini koju imaš bi moralo da radi, ali nažalost, to je PC, nema pravila. Naravno da je mučenje, kada je konzola za koju je igra razvijana efektivno jača od tvoje mašine, iako kad se nabroje i saberu gigaflopsi i ostala sra.nja Core 2 + G70 ispada moćniji... ***a, tako je. Budi srećan što si uopšte video igru na ekranu monitora...

Ima par stvari koje mozes da probas. Prvo probaj da stavis motion blur quality na Low. Pored ovoga, mozes u riva tjuneru recimo da smanjis pre-render images (ili render ahead, zaboravio sam tacno kako pise za nvidiu) sa 3 na2 ili1, probaj pa vidi. Obavezno iskljuci tripple buffer u driver-ima ako je kojim slucajem ukljucen. Eto, probaj pa javi. Ja nisam imao nikakav lag koji se primecuje, mozda tek mali neki...ali kazem, skoro neprimetno.

Ma nije problem sa kocenjem-na nekim mojim setovanjima imam 20-30 FPS a cesto i vise.Mislim da je ovo do loseg porta sa konzole.Uostalom,kako to da nisu stigli da izbace podesavanja za XBOX kontroler,sto ja to moram da gledam?

Ima par stvari koje mozes da probas. Prvo probaj da stavis motion blur quality na Low. Pored ovoga, mozes u riva tjuneru recimo da smanjis pre-render images (ili render ahead, zaboravio sam tacno kako pise za nvidiu) sa 3 na2 ili1, probaj pa vidi. Obavezno iskljuci tripple buffer u driver-ima ako je kojim slucajem ukljucen. Eto, probaj pa javi. Ja nisam imao nikakav lag koji se primecuje, mozda tek mali neki...ali kazem, skoro neprimetno.

Probao sam sve da odvrnem na low i sada kasni malo manje ali i dalje kasni, a imam preko 60 FPS-a?! Definitivno je do loseg porta.

Inace triple buffer u drajverima je vezan iskljucivo za Open GL i nema uticaja DX igre.

Jesi probao pre-render da smanjis na 1 ? Za tripple buffer i jesi i nisi u pravu. Ume da brlja, a imas i aplikaciju koja se zove D3D overrider koja sluzi za manipulaciju tripple bufferom u DX modovima ;)

Nisam jos probao. Ja sam za ukljucivanje Triple buffer-a koristio DX-tweaker,cini mi se da se tako zove.A inace koristi se zbog V-Sinc-a koji ume da smanji FPS(ne samo maksimalni),zbog nekog cekanja,pa Triple buffer uvodi treci bafer u memoriju i tako resava taj problem.
A da ume da pravi probleme,to stoji,pogotovo kad ga ukljucujes iz tih third party programcica.Valjda nVidia zato i nije uvela podrsku za DX,ukljucivanjem kroz drajver.

EDIT: u riva tuner-u ima,pod Direct Draw and Direc 3D settings,u V-sinc podesavanjima opcija prerender limit.Ali to nema smisla da menjam kad drzim V-sinc iskljucen.

Poslednja izmena:
pre-render nije samo za to, to je koliko karta slicica da spremi unapred za render, stavi na 8 i imaces lag u skoro svim igrama bez obzira na v-sync on/off...Zasto samo ne probas ? Nije toliko komplikovano majku mu :)

Evo probao sam i nista.Ma kazem to mnogo smisla raditi jer je pod V-Sync,a i opcija se zove prerender limit,dakle ti mu dajes samo granicu a ne konkretno koliko slika da drzi.Zato sam ti i napisao ono da vidim dal mislimo na istu opciju,mozda si ti mislio na nesto drugo?

@DAS:

ok :) Bez da sad razglabomo o tome i idemo u off, meni je to u oblivionu (sa 6800GT) kad sam stavio na 1 skinulo mali lag koji sam imao tada, a vsync nije bio ukljucen. Takodje, na ATI-ju ta opcija uopste nije pod vsync, kao ni tripple buffer ;) Sve sto sam hteo je da probam da ti pomognem i naveo stvari koje bi ja probao. Eto :p

Poslednja izmena:
Hvala ti druze,ne znam kako si shvatio moj post,nisam ja nista lose mislio.Samo sam te pitao dal mozda ima nesto drugo.Zato sto sam i ja negde vido za daj prerender ali uopsteno(ne verano za v-sync).Mislim da je to bilo bas u Oblivion-u,ali bas u njegovom tweak fajlu,cini mi se.Ma nije ni bitno,i tako mi se i ne igra ovaj Lost Planet,previse je konzolaski za moj ukus :)
Sad sam barem shvatio kako na konzolama uspevaju da postignu smooth frame-rate - te igre uopste nemaju neku extra kvalitetnu grafiku(garantujem da su podesavanja za teksture i efekte na XBOX-u kao na medium na PC-u ako ne i manje),ali dobar efekat se postize motion blur-ovima,depth of field-ima i ostalim zamazotinama.Jos kad na to dodas da se igra preko tv-a iz vece daljine,to je otprilike to.Nego,necu vise u off.

Hvala u svakom slucaju :wave:

Vrh Dno