Šta je novo?

Battlefield 2142

Može preko neta, nisam siguran da li www.Gametech.co.yu ima u ponudi (oni su zvanični uvoznici za EA igre za Srbiju), to moraš da proveriš sam, a ja sam odmah preračunao valute 10$ = 600 dinara. Na EA sajtu su bili najavili da će moći da se kupi booser i u radnjama, ali su naveli da se na taj način kupuje samo kod za download, a ne i CD sa samim boosterom. Otprilike ista situacija kao što smo mi koji smo kupili ATI9600XT dobili kod za download Half Life-a 2.

Ja sam kupio sa Visa Virtuon karticom Raifaisen banke preko EA Downloader programa. Čim sam dobio karticu, otišao sam na EA sajt, skinuo program, popunio podatke i na kraju skinuo i instalirao booster.

Od kad sam nabavio booster dobio sam tonu unlockova, činova i sl ;)

Jel igraš BF2142? Koji ti je nick u igri?

Takođe - EA DE ili EA NL - Camp Gibraltar ili Berlin :D Skoro da samo te dve mape igram hah
Povremeno odigram i Liberation of Leipzig, mnogo je zanimljiva ;)

Igram na još jednom serveru, ne mogu da mu se setim imena, ali ću napisati čim pogledam.

Da, taj drugi server se zove TIMELESS NS
Northern Strike se samo igra tamo, a igrači su uglavnom iskusniji nego što su na EA DE/NL

Poceo punkbuster da me izbacuje na skoro svim serverima, na znam u cemu je fazon????
Nisam radio nista sto vi ne bi, odjednom je pocelo. pusti me da udjem u igru i taman kad namestim oruzje i krenem da igram, on me izbaci!:crash: :wall: Poceo sam da pizd*m polako. Cak sam i antivirus iskljucivao...
Jel ima neko ideju?

Sa kojim obrazlozenjem te izbaci? Jesi update-ovaj PB skoro?
(pretpostavljam da je identicni sistem kao u BF2)

Poceo punkbuster da me izbacuje na skoro svim serverima, na znam u cemu je fazon????
Nisam radio nista sto vi ne bi, odjednom je pocelo. pusti me da udjem u igru i taman kad namestim oruzje i krenem da igram, on me izbaci!:crash: :wall: Poceo sam da pizd*m polako. Cak sam i antivirus iskljucivao...
Jel ima neko ideju?
Evo u čemu je problem - od skoro za BF2142 Punk Buster instalira dva servisa u Windows: PNKBSTRA koji treba da bude non-stop aktivan u windowsu i PNKBSTRB koji se pali po startovanju igre. Oba servisa moraju da budu propuštena kroz firewall. Najlakše je da uključiš firewall, odeš u windows/system32 folder i tamo nađeš pnkbstra.exe i pnkbstrb.exe i ručno im dozvoliš pun pristup netu.

Idi na www.evenbalance.com i skini ova dva programa:
- pbsvc.exe
- pbsetup.exe

Startuj prvi da ti (re)instalira PB servise, a sa drugim ručno ažuriraj PB. Posle toga bi trebalo da proradi.

Ako ne proradi odmah i posle ovoga, restartuj komp, pa probaj ponovo. Meni se desilo da sve lepo ažuriram, ali da neće da radi. Posle restarta je sve proradilo bez problema.

Poslednja izmena:
radiii!!!! nisam morao da ga restartujem, proradio iz prve, samo sam morao da iskljucim neke opcije na kasperskom...
ROBOTO imas resupply od mene kad te vidim na bojistu :D
pozz

hehe ;) Vidimo se :D

HOT NEWS: u pripremi je novi booster za BF2142. Još uvek se ne zna ništa o njemu sem sledeće rečenice koja se kao vest pojavila u samoj igri: Reports have come in reporting a new conflict. Armies are moving twards a stretch in the Arabian Peninsula!

Ono što može da se pretpostavi je da će to biti 3 nove pustinjske mape, ~10 novih unlockova i tona novog ordenja i ostalih "statističarskih" poslastica. ;)

Pretpostavljam da će datum izlaska ovog bustera biti tu negde pre pojave ETQWa, čisto da EA otme još malo kolača od ID-a.

e stvarno cu da popiz**m
poceo da mi zakucava komp kad igram battlefield.samo se zaledi slika (u pozadini i dalje ide muzika sa winampa). prvo sam mislio da je do temperature posto je danas bilo jako toplo. Vidim graficka ide i do 60 ako bilo sta radim na kompu pa pomislih da dok igram sigurno ide i 70 i vise. Ugradim (citaj: zbudzim nekakvu skalameriju) mu jos jedan kuler da duva direktnu u grafiku, ali odozgo i to mu spusti temperaturu za nekih 5 stepeni u idle... pomislih ajde da probam sada.
opet zakucava. ctlr+alt+del radi i ja mu pogledam temp. 61, nije puno, znaci nesto drugo je. procesor radi na 50% a u task mngr-u kaze: not responding, uzima oko 700mb memorije i u networkingu ide veza i dalje ali jako iseckano (kao zemljotres :).
Ostale igrice (stalker...) rade bez problema. Ima li neko ideju sta je ovo pre nego sto ga reinstaliram?Da li trebam da instaliram samo poslednji patch ili ...? I da li treba ponovo da instaliram northern strike??

Ljudi, je l' igrate vi ovo??? Bas sam u fazonu da je kupim iako mnostvo ljudi filozofira kako je igra bezveze. Meni se ideja BF-a u buducnosti bas dopada i ubedjen sam da je igra super! Interesuje me misljenje vas iskusnijih BF-ovaca, prepoznacete se. :)

Da li SJC igra ovu igru?

Ljudi, je l' igrate vi ovo??? Bas sam u fazonu da je kupim iako mnostvo ljudi filozofira kako je igra bezveze. Meni se ideja BF-a u buducnosti bas dopada i ubedjen sam da je igra super! Interesuje me misljenje vas iskusnijih BF-ovaca, prepoznacete se. :)

Igra je super, veliki korak napred što se tiče gameplay-a u odnosu na BF2. U ostalom, pročitaj temu od početka, napisao sam šta je dobro ;)

@marcedjani - zaista ne znam šta može da bude problem. Ja igram bez problema. Što se tiče boostera, procedura je da instaliraš igru, pa poslednji patch jer buster ne može na stare patcheve, pa booster, pa onda ponovo isti patch da se patchuje booster.... uh. :bottle:

Ma kupio bih je ja kada bih imao sa kime da igram. Ovi moji smaraci iz klana se neckaju da li da kupe, neki nemaju para, neki na pamet govore kako im se ne svidja a ja BF2 bukvalno igram SAMO kada imam da igram sa nekim, znaci sam ne pamtim kada sam igrao... jer upravo je timska igra poenta tih igara...

Ne znam postoji li neki nas BF2142 klan.....

U BF2142 je veoma lako da se pronađu domaći igrači. Ja kada sam krenuo nisam znao nikoga, a sada imam preko10 skroz ok ljudi u buddy listi i to sve one na koje sam slučajno naleteo. U krajnjem slučaju možeš da otvoriš highscore za našu zemlju i tamo u pronađeš preko 100 domaćih igrača. Vremenom se provali i koji su dobri serveri za igranje i koji igrači na tim serverima su dobri. Ima jedan server koji se zove SQUAD PLAY ALL THE WAY, nešto slično onom Tactical Gameru, ali se nalazi negde ovde u Evropi, pa je ping dosta dobar. Tamo je uživanje igrati.

Sa druge strane, BF2142 je takva igra koja te tera na teamplay jer se tako brže napreduje kroz igru (poeni, unlockovi, ordenja i ostalo), tako da je i sa te strane igra super čak i ako igraš bez nekog poznatog društva.

1. Kako se igra TITAN MOD ??? Apsolutno mi NISTA nije jasno, gde treba da idem, sta da radim... usput, video sam i neki ASSAULT LINES ili tako nesto... sta je to?

2. Zasto su mi oruzja tako smesna i slaba? Kada cu moci da dobijem recimo pusketinu kao unlock a ne neke gadgete??? Ubijaju me kao od sale a ja moram da se otelim dok ubijem nekoga, posebno iz daljine...

3. Otkljucao sam neko ****** za assault i sada recimo zelim da ga vratim, znaci da ga ne nosim sa sobom... ne moze!?? Pokusam u toku igre na CUSTOMIZE da ga drag'n'drop-ujem ali nece.

4. Nervira me sto imam milion necega u rukama i hocu da se oslobodim svega toga a ne moze! Angry

5. Kako u toku igre da otkljucam nesto kada dobijem mogucnost? Izasao sam iz igre u glavni meni ali i dalje ne vidim opciju.

6. Kako da dajem naredbe kada sam SL ??? Ovo NIKADA nisam radio ni u BF2 ali ovde izgleda mora jer se samo tako dobijaju poeni. Otvori mi se meni i ja samo mogu da kliknem na ISSUE ORDERS prilikom cega on kaze "pregrupisite se tu!!!" i to je kao sve!? Da li mogu da naredim da napadaju neku zastavu i kako ili to moze samo komandant? Ili nesto drugo?

7. Kakav je ovde sistem bodovanja, mnogo malo se dobija bodova, kill nosi samo jedan poen?

Ne mogu da se setim vise ali pitacu ja jos, sigurno... :D

/me zasukao rukave

Pa da počnemo redom ;)

1. Kako se igra TITAN MOD ??? Apsolutno mi NISTA nije jasno, gde treba da idem, sta da radim... usput, video sam i neki ASSAULT LINES ili tako nesto... sta je to?

Svaka strana ima po jednog titana (ogromnu naoružanu leteću platformu). Cilj u ovom modu je da uništiš neprijateljskog titana. Ovde se igra sastoji od dva dela praktično - prvi je klasičan conquest mod gde treba da juriš da zauzimaš što više raketnih silosa. Zauzimaju se isto kao zastavice, dakle čučiš pored njih i čekaš dok ne postane tvoj. Ti silosi ispaljuju rakete u određenim intervalima na neprijateljskog titana. Kada mu unište štit, tada imaš dve opcije - da pokušaš da se ukrcaš na njega i tamo uništiš četiri konzole koje otvaraju vrata ka reaktoru koji treba uništiti da bi titan brzo završio svoju karijeru ILI možeš da juriš i dalje po zemlji i da čuvaš / zauzimaš silose jer oni nastavljaju polako da uništavaju neprijateljskog titana. Ako neprijatelji prvo srede tvog titana, možeš da odeš na njega da ga braniš ili možeš i dalje da jurcaš oko silosa.

Konzole i reaktor u titanu možeš najlakše da uništiš sa dinamitom (ako si ga otključao kod spec-opsa) ili sporije tako što pucaš u njega, bacaš bombe i sl.

Kad titan počne da eksplodira, trči napolje, iskoči sa njega i tik pred zemljom otvori padobran. Tada ćeš dobiti titan survival pin koji ti donosi 20 poena valjda.

Tu možeš da zaradiš brze poene i tako što uništavaš topove na titanu. Za uništena 4 topa dobiješ 20 poena.

2. Zasto su mi oruzja tako smesna i slaba? Kada cu moci da dobijem recimo pusketinu kao unlock a ne neke gadgete??? Ubijaju me kao od sale a ja moram da se otelim dok ubijem nekoga, posebno iz daljine...

Nisu uopšte slaba oružja, samo je potrebno da naučiš za koju priliku je koje dobro, kada da pucaš rafalno, a kada po jedan metak. Ponašaju se drugačije nego u BF2, ali su dosta jača i brže se gine od njih. Da bi otključao neku pušku, moraš da otključaš sve unlockove ispod nje u toj klasi. Ako recimo juriš da otključaš onaj extra snajp kod spec opsa, moraš da otključaš prvo klejmorke, pa bolju optiku, pa stabilizator (extra stvar za snajpovanje - sa shift na par sekundi snajp prestane da ti se trese i onda možeš da rokaš headshotove ko od šale) i tek na kraju snajp. Isto je za sve ostale.

3. Otkljucao sam neko ****** za assault i sada recimo zelim da ga vratim, znaci da ga ne nosim sa sobom... ne moze!?? Pokusam u toku igre na CUSTOMIZE da ga drag'n'drop-ujem ali nece.

Imaš više vrsta unlockova
1. Oprema koja se zasebno dodaje u customize meniju zajedno sa novim oružjem
2. Poboljšana standardna oprema koja nema gde da se dodaje, već je stalno aktivna (bolji medpack, bolji supply, bolji optički nišan i sl)
3. Osobine koje važe za sve klase i takođe ne mogu da se dodaju ili oduzimaju (brže trčanje, brži oporavak posle trčanja, bombe, više municije za pištolj i sl)
4. Oprema samo za squad leadera koja može da se dodaje i oduzima po želji, sem poslednjeg unlocka koji samo ubrzava vreme spawna preko squad beacona za 2-3 sekunde za taj squad.

4. Nervira me sto imam milion necega u rukama i hocu da se oslobodim svega toga a ne moze! Angry

Vremenom ćeš naučiti preko brojeva da biraš oružja. Na svu sreću, uvek su na istim ;)

5. Kako u toku igre da otkljucam nesto kada dobijem mogucnost? Izasao sam iz igre u glavni meni ali i dalje ne vidim opciju.

Pritisneš caps lock, pa klikneš na Field upgrade i odatle izabereš. Pogledaj sliku.

6. Kako da dajem naredbe kada sam SL ??? Ovo NIKADA nisam radio ni u BF2 ali ovde izgleda mora jer se samo tako dobijaju poeni. Otvori mi se meni i ja samo mogu da kliknem na ISSUE ORDERS prilikom cega on kaze "pregrupisite se tu!!!" i to je kao sve!? Da li mogu da naredim da napadaju neku zastavu i kako ili to moze samo komandant? Ili nesto drugo?

Caps lock, pa desni klik negde na mapi i izdaš naređenje. Komande su automatizovanije nego u BF2, pa sada naredbu za napad možeš da izdaš samo kada klikneš na neprijateljsku zastavicu ili komandno postrojenje, a defence isto samo za svoje. U suprotnom ćeš da izdaš naredbu samo da squad ode na tu lokaciju.

7. Kakav je ovde sistem bodovanja, mnogo malo se dobija bodova, kill nosi samo jedan poen?

Manje se poena dobija na standardne stvari, ali se mnogo više dobija preko ordenja i značaka. Brže se napreduje nego u BF2.

Prilozi

• field upgrade.JPG
    field upgrade.JPG
    200.6 KB · Pregleda: 71
e vec sam hteo da kazem: pazi sta pitas, sad ce roboto da ti odgovori (u svom stilu) :D
isrpan odgovor kao i obicno, svaka cast.
@ civil: nadam se da ti je sada jasnije. ako nije, sedi i igraj i javi ce ti se samo.

hehe ;)

Nego, zaboravio sam da napišem... bla bla bla... :d

Roboto, puno ti hvala na iscrpnom odgovoru, pored tebe cu jos i da zavolim ovu igru jer jos uvek nisam siguran sta da mislim o njim, a i malo igram pa je to mozda i zbog toga... :)

ILI možeš da juriš i dalje po zemlji i da čuvaš / zauzimaš silose jer oni nastavljaju polako da uništavaju neprijateljskog titana.

A kako da udjem na neprijateljskog titana? Je l' mogu samo onom letelicom i nikako drugacije?

Je l' znas za onaj neki treci mod koji sam video, Assault lines ili tako nesto?

Kad titan počne da eksplodira, trči napolje, iskoči sa njega i tik pred zemljom otvori padobran. Tada ćeš dobiti titan survival pin koji ti donosi 20 poena valjda.

A sto moram da otvorim padobran tik pred zemljom? Sigurno nije u tome fora, vec samo da se spasem?

Imaš više vrsta unlockova
1. Oprema koja se zasebno dodaje u customize meniju zajedno sa novim oružjem
2. Poboljšana standardna oprema koja nema gde da se dodaje, već je stalno aktivna (bolji medpack, bolji supply, bolji optički nišan i sl)
3. Osobine koje važe za sve klase i takođe ne mogu da se dodaju ili oduzimaju (brže trčanje, brži oporavak posle trčanja, bombe, više municije za pištolj i sl)
4. Oprema samo za squad leadera koja može da se dodaje i oduzima po želji, sem poslednjeg unlocka koji samo ubrzava vreme spawna preko squad beacona za 2-3 sekunde za taj squad.

Vidi, uzeo sam nesto za sta sam mislio da su kao neke rakete koje se stavljaju ispod cevi kod assault puske medjutim ispostavilo se da je to kao neki ekvivalent sacmare koji mi deluje potpuno, ali potpuno glup i nepotreban. I tu sam ja teorijski zeleo da to sklonim sa sebe desno u ono polje gde to inace stoji (u Customize meniju) medjutim nisam uspeo, ono nece ni da mrdne. Ne znam mogu li uopste to da sklonim?

Znaci, moram da otkljucam SVE gadgete za sadasnju pusku da bih mogao da dobijem sledecu?

Vremenom ćeš naučiti preko brojeva da biraš oružja. Na svu sreću, uvek su na istim

Mozda je u tome problem, sto ne menjam oruzja na brojeve, jos iz BF2 imam naviku da ih menjam na Q, znaci menjam ih samo na gore.

Pritisneš caps lock, pa klikneš na Field upgrade i odatle izabereš. Pogledaj sliku.

Na ovome ti posebno hvala, veliki si trud ulozio da mi lepo odgovoris. :)

Manje se poena dobija na standardne stvari, ali se mnogo više dobija preko ordenja i značaka. Brže se napreduje nego u BF2.

Kako to mislis da se mnogo vise dobija preko ordenja i znacaka?
Vidim da se dosta brzo napreduje, jako sam malo igrao (mozda jedva 2-3 sata) a vec sam 3-4 puta dobio novi cin. Samo, pitanje je dokle ce tako da ide, ne bih voleo da je samo na pocetku tako sitno a da ga posle mnogo ukrupne, da mi mnogo bodova treba za sledeci rank.

Roboto, puno ti hvala na iscrpnom odgovoru, pored tebe cu jos i da zavolim ovu igru jer jos uvek nisam siguran sta da mislim o njim, a i malo igram pa je to mozda i zbog toga... :)

BF2142 je dosta komlikovanija igra od BF2 i trebaće ti vremena da je provališ skroz. Ja sam tek sada sa generalskim činom pohvatao najveći broj fora, ali mi je u tome i čar igre jer uvek ima nešto novo da se otkrije ;)

A kako da udjem na neprijateljskog titana? Je l' mogu samo onom letelicom i nikako drugacije?

Tek kad mu skineš štit, možeš sa bilo kojom letelicom ili iz pešadijskog transportera koji se nalazi blizu titana (prebaciš se na neko do mesta na koje ulaziš sa F3, F4, F5 ili F6) pa desni klik da aktiviraš drop pod. Te drop podove ima i titan, pa ako su dva titana dovoljno blizu, možeš i iz jednog titana na drugi direkt - ko dobri stari pirati :)

Je l' znas za onaj neki treci mod koji sam video, Assault lines ili tako nesto?

ha, znao sam da sam nešto zaboravio hahah :)

To ti je Northern strike mod - isto kao conquest, ali da bi mogao da zauzmeš poslednju neprijateljsku zastavicu, tj. glavnu bazu, moraš da zauzmeš i čuvaš sve ostale zastavice. Ovo je 50x bolje nego sam conquest jer nema više šunjanja po obodu mape do glavne, pa uništavanje svega i ostala sra***. Te mape sam igrao nebrojeno puta, a samo 2x mi se desilo da zauzmemo sve zastave i na kraju glavnu.

A sto moram da otvorim padobran tik pred zemljom? Sigurno nije u tome fora, vec samo da se spasem?

Nemam pojma, probaj da otvoriš i odma... verovatno će titan da eksplodira pre nego dok dođeš do zemlje, pa nećeš dobiti uopšte.

Znaci, moram da otkljucam SVE gadgete za sadasnju pusku da bih mogao da dobijem sledecu?

Ne, moraš da otključaš sve ispod te puške da bi mogao da je otključaš.

Kako to mislis da se mnogo vise dobija preko ordenja i znacaka?
Vidim da se dosta brzo napreduje, jako sam malo igrao (mozda jedva 2-3 sata) a vec sam 3-4 puta dobio novi cin. Samo, pitanje je dokle ce tako da ide, ne bih voleo da je samo na pocetku tako sitno a da ga posle mnogo ukrupne, da mi mnogo bodova treba za sledeci rank.

na značke (inženjerac, snajp, klanja, vozila i sl) možeš da dobiješ ovako:
bronza - 50 poena
srebro - 500 poena
zlato - 1000 poena

ribboni su od 20 do 2000 poena

pinovi su od 5 do 20 poena

U northern strike-u neke značke ne donose poene, već dodatne unlockove, a te NS značke se ekstra lako dobijaju.

Za svaki sledeći čin treba više poena da se osvoji. Idi na www.totalbf2142.com pa pogledaj sve šta te zanima po tom pitanju.

Poslednja izmena:
civil, jesi li ti do sada igrao samo tetris :D
sedi brate i igraj, pohvataces usput. je***a niko se nije naucen rodio.
ako hoces live vezbanje, ja cu sada da igram bf sledecih par sati, a mislim da smo na buddy listi, pa vidi da me nadjes. aj pozz

Poslednja izmena:
Titan mod stvarno deluje super. Jeste da zvuci malo komplikovano, ali deluje jako zanimljivo... u stvari, smorilo me je to sto nekako mi se cinilo da nema mnogo akcije, ja sidjem dole sa titana kad' ono nigde nikoga...

Pa da, Assault Lines je kao u BF2 varijanta kada moras da odredjenim redom osvajas zastavice, je l' tako?

Ako budem prvi na mapi dobijem 1000 poena??? Nije moguce!? Ne znam da li sam te dobro razumeo.

@Marcedjani Hvala druze, naci cemo se neki drugi put, vodicu racuna kada si online. :) Nisam igrao samo tetris ali je cinjenica da je igra dosta komplikovanija i kompleksnija od BF2 i totalno drugacija...

Postoji li ikakav nacin da se igra upraznjava uz pomoc nekog image fajla? Da napravim image originalnog diska ako vec ne postoji mini image? Necu bre da s*enjam disk!

Da, moze na image :crash: :bottle: malo sutra
KAKO BRE da skenjas disk, a i ako ga skenjas dacu ti ja 10 evra da kupis novi. Sta si se usr'o, 'bo te disk.

tetris rulz, a?

Vrh Dno