Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Ubacio sam vodafone 58-cu i tel radi ok. Automatska podesavanja sa telenorovog sajta rade... Prilikom slikanja ne prijavljuje gresku, samo sto uvek pise da mogu da slikam jos 400 puta iako sam ja vec 30 puta slikao... Od ikonica ima novo vodafone live i mobile tv ali nesto nece da rade... Pored ovih sitnih mana i dalje imam problem sa gasenjem telefona u toku razgovora. Znaci samo u toku razgovora se gasi, ponekad posle minut, ponekad posle pet, nema pravila... Probao sam da stavim gsm only ali i dalje ima isti problem.

Ne verujem da je taj vodafone fw bolji od nemackog...

Nemacki jos nisam probao tako da ne znam, probao sam ruski i sa njim sam isto imao ovaj problem sa gasenjem...

Dajte Tu 62 Postavite Je Ovde Da Je Probamo I Nemojte Da Nas Lozite Za Dzabe, Ako Uopste I Postoji

Ma meni je za tu v62ojku rekao drugar koji ima mob servis pa je u stvari njegov drugar to skinuo ali pa ... Iskreno nemam je ni ja i nisam u mogucnosti da vidim ovog drugara ali cu se potruditi do subote da iscackam sta se desava!
P.S. Greje li vam se fon u donjem delu kucista sa zadnje strane dok radi???
Meni posle slusanja mjuze ili duzeg razgovora na tom delu fon postane solidno topao(vruckast), ali samo tu...!

Brz mu procesor:d :d :d, kuler slab a magnezijumsko kuciste pa se greje:d :d :d

Poslednja izmena:
Ma meni je za tu v62ojku rekao drugar koji ima mob servis pa je u stvari njegov drugar to skinuo ali pa ... Iskreno nemam je ni ja i nisam u mogucnosti da vidim ovog drugara ali cu se potruditi do subote da iscackam sta se desava!
P.S. Greje li vam se fon u donjem delu kucista sa zadnje strane dok radi???
Meni posle slusanja mjuze ili duzeg razgovora na tom delu fon postane solidno topao(vruckast), ali samo tu...!

Brz mu procesor:d :d :d, kuler slab a magnezijumsko kuciste pa se greje:d :d :d

I meni se greje cim ga malo duze koristis (muzika,igrice...)

Nakon vise od 2h intezivnog koriscenja igrice, programi, muzika blago se ugreje dok posle 3h postaje stvarno dosta topao mada se kod mog primerka najvise oseti na delu kod koje je konektor za punanje baterije/izlaz za slusalice dok sa te zadnje strane tek nakon vise od 4h.

kada bi imao radio, bio bi savrsen...

anyway ja sam poceo d adobijam neke probleme u zadnje vreme... telefon mi se gasio, ali sam to resio cisenjem kontakata, sada je poceo da ispada iz mreze.. i pozivi su na pole poceli da mi se prekidaju... to u opste ne valja....

Fino, čestitke za trud...

Kontakti umjesto ikone i editovanje .bra fajlova

Procitah sve ovo sto je napisano i mnogo novoga naucih.

Evo dvaju pitanja u vezi s podesavanjem ovog mobitela:

1° Kada u Postavkama (prevod na srpski - verzija 58, njemacka) u sekciji Precice lijevom funkcijskom dugmetu dodijelim stavku Kontakti na glavnom meniju se na lijevoj strani umjesto rijeci Kontakti pojavi pripadna ikona zelenkaste boje sa onim dvostrukim krstom na sebi, sto mi je veoma ruzno. Moze li se ova ikona zamijeniti bas rijecju Kontakti?

2° djwibe na cetvrtoj strani upucuje na ruski forum na kojem je objasnjeno mnogo toga. Jedan od linkova vodi na dodatke - peceve (uglavnom graficke):

Dodaci - Patch-evi[/B je napisao(la):
http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=31861

http://forum.allsiemens.com/viewtopic.php?t=33965

OBAVEZNO posetite ove linkove jer su jedna ogromna baza podataka, software-a, uputstava i svega ostalog sto je vezano za EF81.

Tu je na ruskom jeziku objasnjeno kako se edituju sistemski fajlovi sa ekstenzijom .bar. Posto mi nikako ne uspijeva da na osnovu tog obrazlozenja ostvarim bilo kakve primjenljive promjene unosenjem modifikovanih .bar datoteka u EF81 (programiranje mi nije strano), moze li neko korak po korak da objasni kako se to radi. Ja kao rezultat dobijem gubljenje ikona sa ekrana, pa zbog toga brze-bolje vratim nazad originalne .bar fajlove iz bekapa. U vezi s ovim, da li se negdje moze pronaci objasnjenje pojedinih .bar fajlova, odnosno cemu koji sluzi (sta se u kojem podesava)?

Poslednja izmena:
jel mozhe neko da mi pomogne
problem je najveci sa povezivanjem

kad ga bocnem na usb on ga vidi kao benq siemens
ali ne moze nishta sa njim da se radi

program sa diska nece da instalira prijavljuje greshku

imam bluetootoh adapter za komp
takodje vidi telefon ali ne dozvoljava opciju file tranfer

kad prima fotke preko bluetootha sa drugih telefona ako su malko vece nece da ih otvara

u chemu je problem????:wall:

jel mozhe neko da mi pomogne
problem je najveci sa povezivanjem

kad ga bocnem na usb on ga vidi kao benq siemens
ali ne moze nishta sa njim da se radi

program sa diska nece da instalira prijavljuje greshku

imam bluetootoh adapter za komp
takodje vidi telefon ali ne dozvoljava opciju file tranfer

kad prima fotke preko bluetootha sa drugih telefona ako su malko vece nece da ih otvara

u chemu je problem????:wall:

-za bluetooth vidi unazad.
-za usb skini MPM 4.20 imas unazad link ili idi da bi brze nasao ovde pa na uputstva pa tu potrazi link za download, prvo ocisti registre nekim cleaner-om.
-Ako nece mozda ti ne gine reinstall windows-a, ukoliko je odavno instaliran, ili probaj instalaciju samo MPM-a bez onog Sync za internet i outlook.
-oce to za neke fotke sa nekih telefona. cak hoce i da se desi sa istog telefona da jednu sliku hoce da otvori a da drugu nece. dal je zbog velicine, sumnjam jer i on pri slikanju zna da napravi sliku od preko 500kb. ovo se odnosi na telefon, inace kad se ta slika prebaci na komp sve je ok.
meni npr.
sa k750 otvara sliku od 2MP ali nece u full, tj. preko celog ekrana, a
sa NOKIA6630 neke otavra OK u fullscreen-u, a neke nece da otvori (nisam obracao paznju dal su te koje nije otvorio malo vise KB).

Poslednja izmena:
Hvala svima koji postuju ovde. Uspeo sam napokon da update - ujem verziju mog softvera. Isto sam uradio i bratu, izgubio je mrezu i "blu - tut", ali sam nasao postove i resio i taj problem. Sada oboje imamo nemacku 58. verziju i telefoni rade kao sami dzavoli. Jos jednom hvala svima

hvala djivbe

jel neko nashao gde se ubacuje fotka za caller id
i gde se podeshava voicer dialing

Danas sam bio u "Pizdincima"(tj. na vikendici gde se CB menjao na svakih pet minuta,a možda i manje Meljak,Lipovica,Barajevo,Ripanj,Arnjevo...)i GSM nije spadao ispod dve crte!!!Obavio sam razgovor sa burazerom(oko tri minita) i nijednom nije secnuo akamoli ispao iz mreže!!!Čak je i ćale koji je malo nagluv pričao sa mojim telefonom sa tetkom i sve je čuo(na svojoj 3310 se dere ko lud kad priča).On je na nokiji imao tri crte od četiri.Tako ako nekog plaši domet neka se ne brine i slobodno kupi telefon.

e kod mene nema batice ta opscija asign to contact u opciji slike

a nema ni pdf viewer ni word chitach

nashao sam ovde jar i jad file za word chitach i instalirao pomocu java instalera sa cd-a
i fon se restartovao poskidali se walpaperi
ali word i dalje ne chita

shta sad?

e kod mene nema batice ta opscija asign to contact u opciji slike

a nema ni pdf viewer ni word chitach

nashao sam ovde jar i jad file za word chitach i instalirao pomocu java instalera sa cd-a
i fon se restartovao poskidali se walpaperi
ali word i dalje ne chita

shta sad?

proveri verziju software-a tako sto ces da otkucas *#06#, pa kad ti izbaci ides jednom desno pa se spustis do kraja. Tu ti stoji SVN: ja sam tel kupo sa v31 koji nije imao ni PDF ni Word a verovatno ni gomilu drugih stvari, kao sto je listanje slika, muzike iz my stuff itd.

ukoliko je SVM:31 ili jos nize resenje problema je flash-ovanje na v48 minimum, moja preporuka v58.

U *ebote, preko 'iljadu postova :shock:

Posto mi se niko nije javio gde ima u NS ef81za 90e, zna li neko gde u BG moze da se nabavi za ovu cenu? Vidim da je par vas uzelo za te novce... :)

Vlasnik sam ovog telefona oko 2 nedelje i prilicno sam zadovoljan. Imam jedan problemcic pa me zanima da li ga je iko drugi primetio. Naime, kada zatvorim telefon to nekada (traje par sati u par dana) ne bude uhvaceno od strane telefona, tako da na spoljasnjem displeju i dalje pise Benq-Siemens i nema "Clamshell Close" zvuka. Ako ga ostavim tako unutrasnja tastatura se zakljuca i to tako stoji neko vreme. Onda se zatvaranje telefona procesira i sve je OK. Nekada ako sam ga vise puta otvarao i zatvarao dok je bio u tom stanju pocne da pusta Open i Close zvukove i da menja sliku na spoljasnjem displeju izmedju Benq logoa i Wallpapera koji se prikazuje kada je tel. zatvoren. Ni restart ne pomaze, a ni master reset. Taj glitch se pojavljuje i nestaje sam od sebe. Kao da se interapt za otvaranje/zatvaranje telefona ne procesira kada treba vec kasnije. Inace uredno zvoni kada se nalazi u tom stanju.

Inace radi sasvim normalno, HW rev.13, kupljen sa v48 International, upgrade na v58 Brandel (nemacka), radi WAP, GRPS, itd., Izvrseno ciscenje nekih tema, programa i igara tako da trenutno ima oko 50ak MB slobodno, srpski T9, 064 SIM.

ef81

posle 20 dana korišćenjai promena tri SW, imam sledeće zapažanje:
sw48 užasno spor ali stabilan i solidan prijem signala
sw58vodafon dobar prijem u zatvorenom ali bezveze su dodaci i mulja sa prepoznavanjem kartice 1giga.zaobići
sw58brd odličan interfejs,izgleda super ali ****ga očajan prijem signala u zatvorenom prostoru, samo 2 do 3 od 5 crtica , dok nokia i lg koje imamo u kući hvataju full mrežu.
desilo mi se da nemogu da pošaljem poruku(na otvorenom) dok nisam isključio tel. pa ponovo uklj.
sve u svemu mogućnosti jesu velike za uložene pare ali osnovna funkcija zašta koristimo tel.je očajna što rekli braća hrvati pušiona.:banana:

Da se ne mucimo sa free hostingom ceo sajt koji je Ivan123 uradio je upovan sem foruma i publikovan na adresi http://www.g-mm.net/ef81/pocetna.html tako da moze da se odradi redirekcija ef81.co.sr domena ka ovoj adresi.

Naime, kada zatvorim telefon to nekada (traje par sati u par dana) ne bude uhvaceno od strane telefona, tako da na spoljasnjem displeju i dalje pise Benq-Siemens i nema "Clamshell Close" zvuka.

nikad mi se nije desilo to. mozda bi ponovni flash resio problem!

proveri verziju software-a tako sto ces da otkucas *#06#, pa kad ti izbaci ides jednom desno pa se spustis do kraja. Tu ti stoji SVN: ja sam tel kupo sa v31 koji nije imao ni PDF ni Word a verovatno ni gomilu drugih stvari, kao sto je listanje slika, muzike iz my stuff itd.

ukoliko je SVM:31 ili jos nize resenje problema je flash-ovanje na v48 minimum, moja preporuka v58.

fleshovan je u servisu na nemachku 58 chim je kupljen
proverih pishe svn 58

iskopirani su na telefon kontakti

i dalje nema caller id
i voice call

isto tako nema pdf wievera i word chitacha

i sad sam skontao josh jednu neobichnu stvar
kad ga ugasim pa upalim
nestanu sva moja podeshavanja
i svi moji walpejperi
sve se vrati na onako kakvog sam ga kupio
bahh