Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

imam problem oko brew mobile commandera....spojim telefon kablom otvorim program idem na connect on nadje na kom je prtu telefon i onda me pita da neku log listu ja idem ok i on nesto trazi i tako stoji ne pomera se....da li je neko imao problem takav?da li na telefonu nesto treba da podesim ili ne?

pa ne radi....DA li neko moze da mi pomogne oko problema koji sam gore naveo?

znam too...sli nece krene neku listu da mimskida sa telefona i stanee....ne skida nistA ...SAT VREMENA SA CEKAO I NIST!!!!!!!DA NE TREBA NA TELEFONU DA NAMESTIM NESTO ILI TAKO NETSO?PLEASE HELP?IMAM VERZIJU 1.1 OVOG PROGRAMA

Pa ovaj telefon zna da poludi. Ubacena mi je 58. verzija soft. nemac. Nece ponekad da slika sa otvorenim poklopcem u rez. 1600x1200. Kaze da "hvatanje nije moguce". E pazite sad,uzmem ja restartujem tel probam opet ono radi,posle nekoliko dana probam on nece. Pokusam da slikam ,on ako slika ,i ne izbaci nikakvu gresku samo izadje iz kamera to se desavalo i sa otvorenim i zatvorenim poklopcem. Al restart uvek pomogne. Jel se desavalo to jos nekom?

Procita ja na jednom forumu da EF81 ima ugradjen FM TUNER??!! I on se nalazi ispod lezista za mmc karticu(tel koristi microSD,hehe). Ne razumem se u chipove i elektroniku,ali da li je ovo istina??
Ne znam da li ste primetili(ili mozda jeste,iskreno nisam procitao sve stranice ovog foruma) da u brew/mod postoji folder fmradio.

Pogledajte ovaj sajt da vidite cenu ovog fona http://www.welectronics.com/gsm/Benq/BENQ-SIEMENS-EF81.HTML

Poslednja izmena:
marko stvarno bi mogao da procitash sve stranice ovog threada... sve to pise na prethodnim stranicama... bar koristi search ako te mrzi da chitash

Tako je sto se tice FM radija. Ima cip na stampanoj ploci koji u stvari predstavlja built in FM... Ali je ta funkcija disejblovana softverski a sada mozda treba jos neka hw prepravka ali to je to... Postoji i softver v62 ili v68 ne znam tacno ali drugar ne sme da ga uflesuje jer se boji da ne sj... nesto ali on otkljucafa FM navodno...!

Pogledao sam na par mesta u NS ef81, svugde je 115 eura, tako ako neko zna gde ima za manje, neka javi slobodno...

ono sto me je razocaralo je izuzetno primetno pomeranje tj. setanje tastature, zaista deluje kao na nekoj jeftinoj igracki, i primetio sam to istog trenutka kada sam poceo da kuckam po tasterima...stvarno sam se skenjao, pa me zanima da li svima vama tastatura seta toliko, ili samo u tih par radnji imaju te falicne?

Poslednja izmena:
Meni tatatura ne seta uopste a ince fon je u USA u slobodnoj prodaji 449$ bre a vi ovde cepidlacite za setanje tastature za mu.. za sarmu... ccc!

P.S. Prekid/seckanje razgovora koji nastaje u istom se javlja samo sa 064/065 SIM brojevima. Sa 062/063 sve radi besprekorno...

G.Pikvik na nekoj od predhodnih strana teme pise da tastatura malo mrda, ali veruj mi na mom primerku to ne utice na funkcionalnost aparata, jer se sve komande sa tastature gotovo istog trenutka sa ru85 prenesu u aparat i prikazu na displeju.

bez obzira koliko kosta gde, ovde kosta toliko i za sve jednako, ako nekome ne smeta to setanje tastature (osecaj kao da ne pripada telefonu) to je cool, ja sam rekao da mi je bitno da je kompaktan i homogen (sturdy je prava rec) al ovo je bas bezveze za jedan tako napredan tel u ovo vreme..

inace telefon je stvarno odlican, probacu da pronadjem neki primerak na kome je tastatura normalna, vidim da ima i takvih...mada u 4 radnje gde sam ih nasao svi setaju..aj kao da je nesto malo, ovo je citav milimetar u svim pravcima...steta

Tako je sto se tice FM radija. Ima cip na stampanoj ploci koji u stvari predstavlja built in FM... Ali je ta funkcija disejblovana softverski a sada mozda treba jos neka hw prepravka ali to je to... Postoji i softver v62 ili v68 ne znam tacno ali drugar ne sme da ga uflesuje jer se boji da ne sj... nesto ali on otkljucafa FM navodno...!

Ajde pitaj ortaka ako moze da uploaduje 60 ili 62. Ja cu da flash-ujem moj tel pa cu da javim dal radi ili se tel sj..ao.

Pogledao sam na par mesta u NS ef81, svugde je 115 eura, tako ako neko zna gde ima za manje, neka javi slobodno...

ono sto me je razocaralo je izuzetno primetno pomeranje tj. setanje tastature, zaista deluje kao na nekoj jeftinoj igracki, i primetio sam to istog trenutka kada sam poceo da kuckam po tasterima...stvarno sam se skenjao, pa me zanima da li svima vama tastatura seta toliko, ili samo u tih par radnji imaju te falicne?

Nije da se reklamiram al kod mene je 105e :wave: ,ostalo ti saljem na pm.
pozdrav

Lol. :D I to prema postu gde se piše o podešavanjima za 063 mrežu - izgleda da je neko pomislio da se priča o v63 softveru. :D

Poslednja izmena:
evo uzeh ga i ja
i dadoh odma na fleshovanje na 58 u servisu
uobichajeni bagovi
nekad camera failed to capture
malo sheta tastatura
i sinarija ostala
no ne smeta mi mnogo

ono shto mi zasad smeta
ne mogu da ga povezhem s kompom
softver instaliram sa cd-a i na kraju izbaci greshku
i kad ubodem pishe mobile phone not conected

a preko blututa ga prepozna sve no nece da mi dozvoli da upalim onu ikonicu za transfer podataka

:wall:

i podesih i mms i gprs kako ste rekli no i dalje ne radi

Poslednja izmena:
e da
i jel mozhe neko u onom cenovniku imteleovom lepo retji shta tachno treba da uzmemdakle zhelim karticu za ef81 od 1gb
u nekoj radnji mi rekoshe 1450 je najjeftinije
vi ovde kazhete 1200
a kad sam zvao imtel i rekao treba mi 1 gb za taj i taj telefon
pojma nemam koja kartica ide pishe micro trans flash na sajtu
momak mi reche 950 d

verovatno svi misle na razlichite stvari

Evo ja sam uzeo Kingston microSD 1GB sa dva adaptera za 1000 din sve funkcionise OK. Bilo je i Transcenda za iste pare.

u imtelu je 950 din od giga a 700 od 512 :D trazis microSD bez dodatka za miniSD

kako se otvara poklopac za bateriju?
Plasim se da nesta ne zeznem ako zapnem a nista ne stoji ni u uputstvu :)

kada u telefon ubacim microSD, da li se onda ponasa kao obican USB mass storage (tj. prikaciv na bilo koji komp bez mpm drajvera) ?
Ukoliko je ovo slucaj, kakva je "odokativna" brzina prenosa u odnosu na neki obican jeftin usb flash stick?

Ubacio sam vodafone 58-cu i tel radi ok. Automatska podesavanja sa telenorovog sajta rade... Prilikom slikanja ne prijavljuje gresku, samo sto uvek pise da mogu da slikam jos 400 puta iako sam ja vec 30 puta slikao... Od ikonica ima novo vodafone live i mobile tv ali nesto nece da rade... Pored ovih sitnih mana i dalje imam problem sa gasenjem telefona u toku razgovora. Znaci samo u toku razgovora se gasi, ponekad posle minut, ponekad posle pet, nema pravila... Probao sam da stavim gsm only ali i dalje ima isti problem.

Nazad
Vrh Dno