Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeee, dobih i ja ADSL (doduše ne na moj broj). Podneli smo nalog u sredu ili četvrtak i danas otišli buraz i ja (na njega se vodi pošto je njegov stan u pitanju) i pokupili modem.
Sad me samo jedno kopka.
Da li će mo se on (buraz) i ja videti preko mreže ako nakačim njega na USB, a mene na LAN?? Nemam trenutno mogućnosti da sebe nakačim pošto između mene i burazera je cross-over LAN kabl, a trebaju mi klešta da prepakujem kabl na normalan, a njih nemam 🙁
Dodji da ti dam klesta...bre!!!

Nije problem to oko deljenja već je problem da li će mo se mi videti u LAN-u??

ja bio po modem cekam da mi puste signal a centrala nije na listi 🙂

ja bio po modem cekam da mi puste signal a centrala nije na listi 🙂
Cestitam, cestitam......
Javi kad proradi...

A evo i novih prosirenja...
zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da ćemo od 18. juna 2007. biti u mogućnosti da realizujemo EUnetADSL servise na sledećim centralama:

Mrežna grupa 011 - Beograd:

* Centrala Kijevo - proširenje kapaciteta

Mrežna grupa 018 - Niš:

* Centrala Mokranjčeva

Mrežna grupa 021 - Novi Sad:

* Centrala Koste Racina 13
* Centrala Koste Racina 25
* Centrala Hadži Ruvimova 36
* Centrala Hadži Ruvimova 54
* Centrala Hadži Ruvimova 45
* Centrala Hadži Ruvimova 61
* Centrala Hadži Ruvimova 27
* Centrala Cirpanova - proširenje kapaciteta
* Centrala Podbara - proširenje kapaciteta

Mrežna grupa 021 - Bačka Palanka:

* Centrala Sinaj

Mrežna grupa 025 - Kula:

* Centrala Kula - proširenje kapaciteta

Mrežna grupa 025 - Sombor:

* Centrala Sombor - proširenje kapaciteta
* Centrala Mlake - proširenje kapaciteta
* Centrala Čonopoljski put - proširenje kapaciteta
* Centrala Čvorak - proširenje kapaciteta
* Centrala Gornja Varoš - proširenje kapaciteta
* Centrala Goge - proširenje kapaciteta
* Centrala Selenča - proširenje kapaciteta

Mrežna grupa 025 - Apatin:

* Centrala Apatin - proširenje kapaciteta

Poslednja izmena:
Evo i mene.Dobio sam 1.6, i do sada je sljakalo bez ikakvih problema, nadam se da ce i tako ostati!Kuc kuc...
Torenti rade odlicno ide do 28 u zavisnosti od broja seedera.
http: 28.2 konstantno
Ja zadovoljan!

Prilozi

• 134036822.png
    134036822.png
    34 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
Svi telekomovci na centralama koje imaju mogucnosti su dobili besplatan ADSL paket 768, s tim da ne koriste vise od 300 sati mesecno.... Preko toga placaju razliku... Istina ili trac.. Info od insidera.. istina. ***, pa ko to placa.. Ima se, moze se.

Istina.
Uz strogu kontrolu net transfera sa masina na poslu, razne zabrane itd... što do skoro nije bilo.

kakve zabrane ?

Ljudi namestih ovaj ADSL, ali sada imam problem kako dignem slusalicu na telefonu to susti da nije normalno, ne moze se pricati. ZNa li ko u cemu j eproblem?

izmedju svakog kabla od telefona koji imas u kuci i telefonske uticnice treba da stavis filtercic za uklanjanje suma. imas ih u Netiksu na Crvenom krstu. cena je oko 230din po filtercicu...

Ljudi najzad ADSL na ISDN liniji u Krusevcu!!! I vec problemi. Povezao sam prvo sa mreznim kablom, pa posle otkazio mrezni i prikljucio na usb i nesto opasno *****ava. Spliter dobro povezan po uputstvu LINE liniije, DSL modem, PHONE telefon.
problem koji se javlja da dobijem vezu na par sekundi, povuce jedan sajt i zablokira, cak mu ni restart dugme ne radi vec moram on/off varijantu. i cini mi se da u tom trenutnku ne mogu da pristupim modemu, nece na 192.168.1.1, jednostavno ga ne vidi.
ovoliko cekanja, a sad idu problemi oko povezivanja. zna li neko u cemu je problem?

U podesavanjima za Huawei promeni ADSL mode na G.DMT recimo, save-uj i reboot-uj, probaj ako nece i druge opcije. Pametnije je da povezes modem i racunar preko mrezne karte a ne na USB port.

!

izmedju svakog kabla od telefona koji imas u kuci i telefonske uticnice treba da stavis filtercic za uklanjanje suma. imas ih u Netiksu na Crvenom krstu. cena je oko 230din po filtercicu...

Juce kupio... danas priljucio .... shum nestao :,,:

"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(011) mrezna grupa Beograd - Kluz
(019) mrezna grupa Zajecar - Negotin
(021) mrezna grupa Novi Sad - Betanija
(023) mrezna grupa Zrenjanin - Zrenjanin - LS Zeleno Polje

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama predvidjen je od 25.06.2007. godine."

Kratko pitanje: da li je bolje da uzmem adsl kod telekoma ili kablovski kod vektora?. s tim sto cekanje za adsl nije bitno, izmuvao bih nesto.

Ja otkad sam rekao na ovom topiku da je Telekom pun korumpiranih cinovnika, internet je iznenada prestao da mi radi. ISP (Sezam) ne zna sta je u pitanju, navodno je do Telekoma, a njihova "intervencija" traje vec danima. Slucajnost? Ne bih rekao... :trust: 😀

Poslednja izmena:
Uzmi Telekom i uzivaj .

Forsiraju tog Čolu na sve strane, te karte uz postpaid ugovor, pa koncert preko ADSL, čak mislim da će i preko 3G moći da se prati koncert.

kad vec nece da povecaju brzinu,
eto vam ccola-veciti decko za dz....

Bio je instalater iz Sezama, kaze, Telekom ih zeza i ne mogu nista. Dve nedelje sam bez neta i samo mi kazu da cekam, do Telekoma je, zeznuli su port kad su radili na digitalizaciji centrale(?!). Odo' ja na SBB, tamo nema radova na centrali...😀

"Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(024) mrezna grupa Subotica - Subotica Zorka
(018) mrezna grupa Nis - Bubanj, Aleksinac

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama predvidjen je od 02.07.2007. godine."

Kod nas su prosirili portove, dodali oko 800 portova za ADSL (Svilajnac)!!

Fala bodu meni je proradio ADSL kod PTT-a ... A tako sam se napatio oko njega, ali do sad najbolji ADSL.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno