Čitam ovaj thread i ne verujem rođenim očima. Čemu ova rasprava? Evo ja sam sticajem okolnosti swinjdows korisnik (e, nećete verovati, na notebook-u imam legalan winXP home), kao i većina korisnika računara. Pre par godina sam hteo da probam linux, pa sam stavio Knopix, onaj što se diže direkt sa CD. Sve je super, samo koji će mi?? Nisam uspeo da provalim kako se menja rezolucija ekrana
Za moje potrebe winXP mi je savršen:
1. Posao: ACad, M$ office, stručni programi
2. IGRE, net.....
3. Kućni mlatimudijalni kombajn: (muzika, filmovi...)
Ja stvarno ne vidim svrhu prelaska na MacOS ili ne daj bože neki Linux. Nemojte samo da počinjete priče o tome kako je win nestabilan. Da, beše u doba win9x, ali od kako sam prešao na win2000 preporodio sam se (SP4 rulz). Meni i win2000 završava sve (pa zar XP nije našminkana 2000-rka), ne ložim se na neke kosmičke 3D interfejse, ne daj bože neki Vista Aero. Po meni to je za one koji ne znaju šta će im komp, pa budže izgled operativnog sistema. Pre nekih pola godine sam se raspravljao sa drfedjom, ubeđuje me da je do jaja 3D desk top, olakšava rad. Kako, pitam se. Meni su često otvorena 2xAcad2006, svaki sa po nekoliko crteža, par excela, poneki word, mozila naravano, miranda, winamp. Eto, da malo lepše izgleda koristim TaskSwitchXP. Pa mene nerviraju i one šarene XP teme, sada držim Royale Noir, zato što je neutralna. Dotle sam držao običnu temu kao win2000.
@kovacm: da li igre lete podjenako dobro na Meku kao i pod WinXP
Baš me zanima da li za 1100€ može da se uzme neki Mac notebook sa performansama kao ovaj moj Acer 9302WSMi (AMD Turion 64 x 2 -1600MHz, 1Gb RAM, 120Gb HDD, 7300go, 17“ ekran 1440x900, winXP home

...). Kupio sam ga u januaru ove godine, sada je verovatno jeftiniji. Radi savršeno, ne kuca, ne gasim ga uopšte, nego ga bacam u hibernaciju, sada ga uglavnom koristim za net (preko dial up i preko GPRS modema – preko Bluetooth i nokie E61), muziku, filmove i naravno igre (oc se podrazumeva), ponekada nešto odradim u ACad 2006. Kapiram da je ovaj moj Acer neki minimum za igranje (čisto radi orjentacije baca oko 4470 3D Mark 2003 i oko 2170 3D Mark 2005). Prešao sam pre neki da HL2 Epizode one u 1280x800 svim detaljima na max, vuče bez problema (po meni ima stabilnih 50fps, doduše ume ponekad da secne, ipak je 7300go 64-bitni čip

).