Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Isto tako je drugi lik na newegg-u napljuvao biostar iz sve snage, ukljucujuci i support koji pruzaju. Monitor je Sony SDM-HS95P i radi besprekorno. vga to dvi adapter nemam, imam samo dvi to vga koji ne radi posao. inace, sa 4,27 biosom ima najmanje treperenja, dok je sa ovim novim 6,01 potpuna katastrofa, slika nonstop treperi, monitor se pali i gasi svakih 3 sekunde, strashno. Razmisljam ozbiljno o reklamaciji, jer ovo definitivno ne radi kako treba.
tvoj monitor ima oba prikljucka (i vga/sub-d i dvi), probaj kako ce ti raditi analogna veza. ako ne mozes da nateras dobru sliku, naravno da treba da zamenis plocu za neki drugi model. video sam i taj pljuvacki komentar ali ja sa njima imam prijatno iskustvo, jednom su mi na moju molbu poslali bios koji jos nije bio izbacen ni na jedan sajt. ko zna sta je onaj lik trazio od njih, ali sve jedno, ako je nekakva nekompatibilnost, najbolje ti je da zamenis plocu za neku sa drugim chipsetom (nf6100 ili nf6150, ili nf7050), ili neku neintegrisanu...

tvoj monitor ima oba prikljucka (i vga/sub-d i dvi), probaj kako ce ti raditi analogna veza. ako ne mozes da nateras dobru sliku, naravno da treba da zamenis plocu za neki drugi model. video sam i taj pljuvacki komentar ali ja sa njima imam prijatno iskustvo, jednom su mi na moju molbu poslali bios koji jos nije bio izbacen ni na jedan sajt. ko zna sta je onaj lik trazio od njih, ali sve jedno, ako je nekakva nekompatibilnost, najbolje ti je da zamenis plocu za neku sa drugim chipsetom (nf6100 ili nf6150, ili nf7050), ili neku neintegrisanu...

da, znam da ima oba prikljucka, u sustini mi konverter i ne treba, ali slika jednostavno nije toliko fina i precizna preko d-sub kao preko dvi izlaza. srecom imam drugu pcie grafiku pa se tako krpim, ali mi se svejedno ne svidja sto dvi na ploci ne radi kako treba, jer sam planirao da uskoro predjem skroz na integrisano resenje...

verovatno zavisi od monitora. ja sa samsungom 971p nisam imao nikakvih problema na digitalnom izlazu, bez obzira na rezoluciju. pa nista, ili probaj da sacekas jos malo na neki noviji bios, ili je naprosto zameni i tako resi problem.

ljudi telix je puko ko zvecka, prekinuli su sa biostarom kazu i da zatvaraju maloprodaje ja ne mogu da verujem kakvi su to konji. danas sredjivo za plocu bas su me lepo iznenadili konji jedni

Telix nije puko ko zvecka i ne prekida sa Biostarom (radim sa telixom od 2000-te), maloprodaja se zatvara i vraca se na stari nacin poslovanja (kao i pre sto su radili) znaci nema vise maloprodaje definitivno. Telix je jedna od najvecih i najorganizovanijih novosadskih firmi btw, ovo kazem zato sto sam u periodu od 2000-te do danas radio sa desetak firmi iz NS ... U svakom slucaju maloprodajne cene su uvek u telixu bile solidno vece od dilerskih, kontam da su na taj nacin stitili svoje dilere a ovo mi deluje kao potez u tom smeru koji sigurno ne bi bio izveden da je maloprodaja radila kako treba, kontam da je promet veleprodaje mnogo veci od maloprodaje ...

EDIT: Da potkrepim ovo sto sam rekao, preuzeto sa telixovog sajta:

Poseta predstavnika Biostara Telixu - 04. jun 2007.

David Huang, predstavnik tajvanskog proizvođača Biostar proveo je krajem maja tri dana u zvaničnoj poslovnoj poseti kompaniji Telix. Cilj njegovog dolaska bilo je bolje upoznavanje sa stanjem IT tržišta u Srbiji, kao i razmatranje mogućnosti proširenja poslovne saradnje. Tokom svoje posete gospodin Huang razgovarao je o temama značajnim za nastavak saradnje sa direktorom Milošem Kovačevićem i drugim predstavnicima Telixa, a u pauzama domaćini su uspeli i da mu predstave lokalnu kulturu i kuhinju. Na kraju posete zaključeno je da je saradnja dve kompanije snažna, i da je potencijal za plasman proizvoda Biostara na domaće tržište veoma velik.

Poslednja izmena:
Dajte review na benchmark-u!

Intel Desktop Board DP35DP (Objavljeno 15.06.2007 u 18:58)
MSI P35 Platinum (Objavljeno 06.06.2007 u 22:54)
ASUS P5K Deluxe WiFi-AP (Objavljeno 29.05.2007 u 22:31)
Foxconn P965 i 975X ploče (Objavljeno 24.05.2007 u 00:29)
Gigabyte GA-P35-DS3 i GA-P35-DQ6 (Objavljeno 11.05.2007 u 13:14)
MSI P6N SLI Platinum (Objavljeno 21.04.2007 u 22:36)
MSI K9AGM2-FIH (AMD 690G) (Objavljeno 13.04.2007 u 01:12)
Gigabyte GA-N680SLI-DQ6 (Objavljeno 02.04.2007 u 15:46)
Izbor ploče za O/C Core 2 Duo CPU-a (Objavljeno 12.03.2007 u 23:01)
Integrisane ploče za Intel Core 2 Duo (Objavljeno 26.02.2007 u 22:49)
Intel D975XBX2 – ”Bad Axe 2” (Objavljeno 11.02.2007 u 09:39)
Gigabyte GA-M59SLI-S5 (Objavljeno 27.01.2007 u 01:20)
ASUS P5N32-E SLI (nForce 680i SLi) (Objavljeno 24.01.2007 u 10:55)

Od trinaest opisa od 1.1.2007 do dana danasnjeg, samo 2 su za AMD.

Bilo bi neozbiljno ako propustite da uradite opis upravo ovog BIOSTAR-a koji je trenutno najbolja kupovima u budzet segmentu AMD-a.
Ovo kazem zato sto ste propustili da opisete prethodnog kralja budzet ploca: GA-M55plus-S3G, a thread o doticnoj dokazuje ogromno interesovanje koje o njoj vlada (ili je bar vladalo, s obzirom da je skinuta sa trona upravo ovim Biostarom).

Telix nije puko ko zvecka i ne prekida sa Biostarom (radim sa telixom od 2000-te), maloprodaja se zatvara i vraca se na stari nacin poslovanja (kao i pre sto su radili) znaci nema vise maloprodaje definitivno. Telix je jedna od najvecih i najorganizovanijih novosadskih firmi btw, ovo kazem zato sto sam u periodu od 2000-te do danas radio sa desetak firmi iz NS ... U svakom slucaju maloprodajne cene su uvek u telixu bile solidno vece od dilerskih, kontam da su na taj nacin stitili svoje dilere a ovo mi deluje kao potez u tom smeru koji sigurno ne bi bio izveden da je maloprodaja radila kako treba, kontam da je promet veleprodaje mnogo veci od maloprodaje ...

EDIT: Da potkrepim ovo sto sam rekao, preuzeto sa telixovog sajta:

Poseta predstavnika Biostara Telixu - 04. jun 2007.

David Huang, predstavnik tajvanskog proizvođača Biostar proveo je krajem maja tri dana u zvaničnoj poslovnoj poseti kompaniji Telix. Cilj njegovog dolaska bilo je bolje upoznavanje sa stanjem IT tržišta u Srbiji, kao i razmatranje mogućnosti proširenja poslovne saradnje. Tokom svoje posete gospodin Huang razgovarao je o temama značajnim za nastavak saradnje sa direktorom Milošem Kovačevićem i drugim predstavnicima Telixa, a u pauzama domaćini su uspeli i da mu predstave lokalnu kulturu i kuhinju. Na kraju posete zaključeno je da je saradnja dve kompanije snažna, i da je potencijal za plasman proizvoda Biostara na domaće tržište veoma velik.
brate covece, ne mozes jedan dan da mi kazes da ima ploca i sutradan dodjem iz pizdinca u ns i da kazes da nema vise i da se zatvaraju maloprodaje, ne mozes biti toliki konj.
ne bitno teletina iz telixa za mene ne postoji vise, trazim od ostalih sad ovu plocu, ili ako naleti gigabajtova nova.

Prvo nisam ti ja rekao nista, zato pazi kako se izrazavas !

Drugo jesu postupili neprofesionalno jer si dzaba dolazio u ns.

Prvo nisam ti ja rekao nista, zato pazi kako se izrazavas !
Mislim da deo sa konjem nije upucen tebi, nego ljudima iz Telixa :)

Da bre, ljudi ima li gde da se pazari ova ploca? Ima li je negde u Beogradu, ovi sto su imali vise nemaju i ne znaju kada ce dobiti...

ja se raspitao malo, tnt je dobija sutra ili prekosutra, ja sam narucio svoj komad :D

imas link do njih na prvoj ili drugoj strani :whip:

Od trinaest opisa od 1.1.2007 do dana danasnjeg, samo 2 su za AMD.

Bilo bi neozbiljno ako propustite da uradite opis upravo ovog BIOSTAR-a koji je trenutno najbolja kupovima u budzet segmentu AMD-a.
Ovo kazem zato sto ste propustili da opisete prethodnog kralja budzet ploca: GA-M55plus-S3G, a thread o doticnoj dokazuje ogromno interesovanje koje o njoj vlada (ili je bar vladalo, s obzirom da je skinuta sa trona upravo ovim Biostarom).

E a najsmesnije od svega je sto su i taj Gigabyte M55Plus S3G i ovaj TA690G ubedljivo najbolje AM2 socket ploce do dana danasnjeg po pitanju OC-a a uz to i integruse, osim ako nekom nije potreban SLI nije mi jasno zasto iko kupuje i bilo koju drugu plocu za 100+ eur kada ima ove dve na raspolaganju. :D :wave:

tnt dobija sutra 30-ak komada tako mi rekose, pa ko voli nek izvoli :D

telix takodje....

E a najsmesnije od svega je sto su i taj Gigabyte M55Plus S3G i ovaj TA690G ubedljivo najbolje AM2 socket ploce do dana danasnjeg po pitanju OC-a a uz to i integruse, osim ako nekom nije potreban SLI nije mi jasno zasto iko kupuje i bilo koju drugu plocu za 100+ eur kada ima ove dve na raspolaganju. :D :wave:

Paradoksalno, ali je tako....

A i sam naslov thread-a je perfektan za naslov review-a :D.

Nego... sta bi sa onom idejom da jedan GPU gura fiziku, a drugi grafiku? Da li bi bilo moguce uposliti integrusu za fiziku dok npr 8600GT krcka grafiku? Cisto retoricko pitanje...

Poslednja izmena:
Retoricki - da :D

Pazario plocu, sklopio sve kuci al' jos nisam sve utegao, ali za pocetak deluje mi zaista odlicno na prvi pogled, e sad imam i problem, nisam stigao da se pozabavim vise sa istim ali evo ako ima neko slican problem ili ako je imao i resio ga moze da mi skrati muke i prckanje po BIOS-u :D. Dakle nakon svakog restarta nestane mi CD-RW ili DVD_RW, nekad ima oba :p , a nekad ni jedan :trust: pa ko ima kakvu ideju neka reče, hvala u napred :wave:

Kao sto rekoh ne stizem da prckam po masini, al' evo vidi mi cd-rw kao scsi cd-rom...:smash:

Prilozi

• scsi.jpg
    scsi.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 145
evo i ja sam instalirao sve, ucitao optimised settings iz biosa, podesio par stavki i krenuo.

stavio catalyst 7.5 i poceli su problemi, ukljucivao se vpu recover ali bezuspesno, posle sam skontao da je karticu prepoznao kao x1200 pa sam stavio drajver sa cda, da kucnem u drvo sve radi sad :)

probao sam malo oc, uspeo sam brisbane bez dizanja voltaze da stavim na 2.3 al to je bez testiranja i bez icega, nemam vremena sutra cu da mu jbm kevu :>

Meni se desava jedna cudna stvar, naime kad instaliram vistu, nece da se uopste podigne sistem, samo mi izbacuje na na ekranu vista aspi 2.12 (imam samo jedan hdd od 250 gb i dvd rezac), i tako stoji. Sa win xp sp 2 sve je proteklo bez problema, za sada sve radi normalno.

jesi probao malo duze da ostavis da vidis mozda ucita?

ja za sad xp dok ne nadjem neki optimum oc/stabilnost i da sve radi normalno onda tek mozda predjem na vistu, ne znam ni kako stoje stvari sa drajverima za nju.

Nazad
Vrh Dno