Šta je novo?

Nokia E61 i par pitanja (zivotno vaznih) :)

Da li je ikome ispala Nokia E61 sa malo vece visine (approx 1 m) na tvrdu podlogu, tipa parket, itison ili beton?

Meni se to desilo 2 puta sasvim slucajno (kako drugacije, drugi put jutros) i primetio sam nesto neverovatno.
U oba slucaja prilikom pada, cuo se BEEP, isti onaj koji telefon pusta kada se gasi/resetuje. Nakon jednog BUM (udarac o zemlju) i 10 sekundi straha, telefon je i dalje radio ALI! - resetovao se i promenio temu na default plavu (sa kojom inace dolazi). I tako i jutros i prosli put :)
Naravno, preziveo je i ovaj pad bez ijedne ogrebotine a ne pojavljuju se nikakve anomalije pri radu.
Jako cudno :)

taj beep nije uopste cudan, ako su ti ukljuceni warning tones, posto se taj zvuk cuje i kad vadis memorijsku karticu jer se kartica pomeri (najverovatnijje) taman za toliko da telefon ukapira da si je izvadio. temu vraca na default ako ti se tema nalazi na kartici. logicno, zar ne ? :smoke:

@pajics koliko te kostala zamena display-a?

da li je neko do sada menjao joystick?
ovaj na mom telefonu ima lufta skoro 3 mm po svim osama :crash:
kapiram da cu uskoro morati da ga zamenim:wall:

meni je tel ispadao ne znam ni sam koliko puta, i za sada ima jednu ogrebotinicu na donjem levom cosku i to je to... neverovatno izdrzljiva naprava, cim kod mene prezivljava skoro celih godinu dana :D

jos jedno pitanje: konstantno mi se cuje neko tiho zujanje iz predela tastature. sta to moze da bude? cuje se od kako sam kupio tel i nikako da ga odnesem u servis... :wall:

zvucnik? btw, mislim da svi dzojstici na ovom telefonu i jesu malo u praznom hodu ali to je potpuno ok, da bi tebi olaksalo da ga koristis... ja jos nisam naisao na dzojstik koji nema luft...

jos jedno pitanje: konstantno mi se cuje neko tiho zujanje iz predela tastature. sta to moze da bude? cuje se od kako sam kupio tel i nikako da ga odnesem u servis... :wall:

i kod mene se to cuje od prvog dana ali samo kad je apsolutna tisina: noc, u zatvorenoj sobi, telefon na 20cm od glave... cak je i onda potrebna koncentracija da se cuje to...

@ekipa sa razvaljenim dzojsticima:
da li ste igrali doom i druge fps igre, i naravno neprevazidjeni sky force :D Ja se vise bojim da pokrenem neki fps, majke mi mile!
Dolazim u Srbiju u julu, pa da se skupimo svi zajedno u servis na zamenu, pa da trazimo popust na kolicinu :p

@kutija:
sada sam se i ja setio, i meni se resetovala tema, zato sto sam tekucu drzao na kartici.

skyforce, backgammon - samo to mi je bilo dovoljno da steknem zulj na palcu desne ruke :)
ostale igrice nisu bile tako interesantne

i kod mene se to cuje od prvog dana ali samo kad je apsolutna tisina: noc, u zatvorenoj sobi, telefon na 20cm od glave... cak je i onda potrebna koncentracija da se cuje to...

tako sam i cuo prvi put, a posle sam se trudio da cujem :d
i cuje se :)
bar nisam jedini :D :D :d

E a sada da ja malo pitam :D

1. Kakva su iqstva sa naknadno ugradjivanim srpskim tastaturama? Znam da su neki memberi sa foruma ugradjivali pa ako mogu neka kazu da li se habaju. Ja skoro godinu dana imam ovu E61 kupljenu u Rusiji, da kucnem o drvo, tastatura je kao nova, a ne znam da je neko vise od mene koristio telefon (MSN, ICQ, kucanje e-mailova, postovanje na benchu kao sada na primer :D).
Ovo pitam zato sto bi hteo da ubacim firmvare sa srpskim jezikom, a masa tastera se ne gadja sa ruskom verzijom (.,:;@ na primer).
2. Kako bre da uradim prokleti back-up telefona?? Ovo je verovatno pitanje za Lomnicu. Znaci lepo sve krene, izaberem samo sadrzaj telefona, i na 1% progresa se prekine, kaze izgubljena konekcija sa telefonom. Probao sam preko kabla i blututa, ista stvar. Takodje sam stavio tel u offline mode, pogasim sve aplikacije u njemu, i nista. Jedino mi pada na pamet da ne vebe Handy task manager?
3. Jako sporo mi otvara telefonski imenik. Imam 351 kontakt, uglavnom svaki sa po nekoliko telefona, e-mailom, adresom. E sada, kada izaberem kontakt i kliknem na njega treba mu cca 7 sekundi da ga otvori i prikaze sve podatke. Da li novi firmvare leci ovo?
Pozdrav, Marko.

Poslednja izmena:
lepo, lepo.... i meni je polako poceo da trokira telefon posle godinu i kusur dana upotrebe... :)

poslednje sto mi se desio je da ne daje nikakve znake da je stigla poruka!!!
ajde sto se nista ne cuje nego ono ikona za novu poruku se vidi samo ne screensave-ru (dok je pozadina bela i prikazan samo sat)!

ne znam zbog cega se ovo desilo - nisam instalirao nikakav dodatni software niti sam menjao ikakve parametre :( u profilima uredno stoji koja melodija treba da se cuje kad stigne poruka...

ima li neko ideju sta da radim? mozda je najbolje da je upgradujem firmware...

btw da li neko ima onu skriptu za povezivanje E61 sa iSyncom??

Poslednja izmena:
lepo, lepo.... i meni je polako poceo da trokira telefon posle godinu i kusur dana upotrebe... :)

poslednje sto mi se desio je da ne daje nikakve znake da je stigla poruka!!!
ajde sto se nista ne cuje nego ono ikona za novu poruku se vidi samo ne screensave-ru (dok je pozadina bela i prikazan samo sat)!

ne znam zbog cega se ovo desilo - nisam instalirao nikakav dodatni software niti sam menjao ikakve parametre :( u profilima uredno stoji koja melodija treba da se cuje kad stigne poruka...

ima li neko ideju sta da radim? mozda je najbolje da je upgradujem firmware...

btw da li neko ima onu skriptu za povezivanje E61 sa iSyncom??
a koliko imas poruka u inboxu? :) Meni se ovo desava na p900 kad preguram neku granicu od ~1200-1300 :d

poslednji put kad sam ih backupovao na PC imao sam 2500... :/

nisam ih bacao na vreme a sada me mrzi da citam sve i vidim koje mi trebaju a koje ne (takvih je 1%)...

poslednji put kad sam ih backupovao na PC imao sam 2500... :/

nisam ih bacao na vreme a sada me mrzi da citam sve i vidim koje mi trebaju a koje ne (takvih je 1%)...
e pa ***... Ili delete all, ili jednu po jednu :p Moj savjet: backup na PC u txt ili nesto slicno, i onda delete all. Mis'im sta se cudis, imas 2.5k poruka, i onda "e, a zasto je sporo"? :wall:

pa zasto je sporo??? :p

unutra je procesor na >200MHz i 30MB RAMa!
2500 x 160bytes = ~400KB ?!?! i takva sprava se vuce? mislim da ti programeri moraju da idu da ciste WC solje umesto sto sede ispred kompa :d

kako bilo; tako cu da uradim... btw sad sam video da ne moze da se updatuje firmware Nokia-je sa Mac-a :( ...nista... parallels ...

Nije SMS bas 160 bytes...racunaj zaglavnje i sl :d

Evo samo da se javim :D
oce li bre neko da odgovori na bar jedno od mojih pitanja iz posta #339 :D
Ma puko bench, cak se ni Lomnica ne javlja :D
P.S.
Deinstalirao sam Handy task manager i opet nece da se bekapuje!
Sto se tice imenika, da pojasnim: sve radi kao i prvog dana, ali mu treba 7-10 sek dok otvori sam kontakt :(

Izvini,slabo odnosno UOPSTE ne posecujem ovu temu,doskora nisam imao razloga jer sam imao N72 a od pre nedelju dana sam ponosni vlasnik N91 ME 8GB pa sam samo svratio da vidim da li pisete o nekim aplikacijama za s60 3rd edition,al aj kad sam svratio da vidim sta se moze uraditi...
Da li ti zelis da odradis update samo C particije sa programima,kako sam razumeo?Pitam zato sto RETKO ko to radi,jednostavno si tako nesto trebao da uradis kad si instalirao najvise programa koji te zanimaju i krenuo da koristis telefon,isto kao kad instaliras Windows i sve programe koje znas da ti trebaju i onda snimis image,a sada snimati stanje telefona sa svim repovima od deinstaliranih aplikacija,konfliktima pojedinih aplikacija... NE savetujem!!
Ako ce ti pomoci evo kako ja spremam telefon za update softvera ili formatiranje!
Prvo i glavno je imenik,posto je u telefonskoj memoriji on je osetljiv na cackanje softvera i prvi ide na memorijsku ili komp (najcesce na memorijsku ako je telefon ima),klasicnim sistemom"Mark all"pa onda"Copy to memory card"!
Onda sledi bekapovanje stvari iz telefonske memorije koje su takodje bitne AKO su kojim slucajem takodje u telefonskoj memoriji,kao mozda neka poruka,slika,melodija i slicno,prostim prebacivanjem na memorijsku!
Onda sledi format telefona,nije obavezno vaditi karticu ako nemas sifru na njoj,pa onda,ako ti format nije krajnji cilj,mozes da pristupis update-u softvera!!
Dakle kao sto vidis i sam bekap u celini nije pozeljan,bolje izvuci 2-3 ili 4 dela koja su ti potrebna iz te celine kao sto su imenik i ostale sitnice a ostalo nek nosi ladna Morava,bolje je posle iznova odraditi instalaciju potrebnih programa (ionako ovi vremenski ograniceni sertifikati na s60 3rd edition mogu praviti problem ako su istekli) pa onda ako hoces mozes da odradis bekap i sigurno neces imati problema!!
Aj sad ja vas nesto da pitam,posto mi N91 ima Wi-Fi karticu,i to izgleda g tipa,kako da recimo koristim internet konekciju sa kompa ako se povezem ad-hoc sa laptopom a on je recimo preko dial-up-a ili ADSL-a ili... povezan na internet!?Inace koristim WLAN wizard od N80IE (skinuo sa sajta nokie u delu softvera za N80IE i RADI) :D :banana: ali iako pokazuje da vidi mrezu,i na istu se konektuje sto laptop takodje vidi,opet nesto nije bas u redu jer mi izbacuje poruku:"Nema odgovora mreznog prolaza" (imam Srpski po default-u,mrzi me sad da prebacujem na Engleski ali valjda neko razume) pa sad vi pomozite,nisam dosad koristio Wi-Fi nikada!?
Da li mozda nije dovoljno koristiti laptop i ad-hoc konekciju sa njim kao bridge za konektovanje na internet,da li mi treba AP pod obavezno ili neko podesavanje telefona ili browsera!?
Pozdrav ,)

Opet ja. Odustao sam od bekapovanja kompletnog telefona, ali imam jedno pitanje, meni veoma bitno:
Zašto neće da mi upamti sve telefone u jednom kontaktu (kada prebacim u Outlook express ili ono Nokia njesra od programa). To je u slučaku ako imam 2 broja markirana kao mobilni.
I još jednom, plizzzz, ko je budžio srpsku tastaturu neka kaže kako se ponaša, da li se guli. Meni se čini da je ova moja neuništiva, za skoro godinu dana ništa se ne primećuje.

Nokia E61 se perfektno sinhronizuje sa Address Book-om na Mac OS X :)

i da, stvarno tastatura i ceo telefon izgledaju neunistivo posle godinu dana :D

Nokia E61 se perfektno sinhronizuje sa Address Book-om na Mac OS X :)

i da, stvarno tastatura i ceo telefon izgledaju neunistivo posle godinu dana :D

Ok ok, da li možeš da za nas smrtnike organizuješ ekskurziju da vidimo taj mekintoš već jedared, cena karte ne igra ulogu :D Šalim se, proveriću još jednom, pa ću videti. Što se tiče izrade, vrh vrhova ;)
PS
Odoh do obližnjeg roštilja, to nema u Sibiru :p :p

ok,pitanje za gps + e61? preporuke za software ali sa bash dobrom mapom sicg...? skinuo sam smart3go, ali mi nesto baguje, tj, ne mogu da prebacim niti jednu mapu, ne znam sta mu je...

ima li neko ko bi mogao da odgovori na djpaan-ovo pitanje, jer i mene vrlo zanima, ali prvenstveno za BG.

ok, uspeo sam konacno da skinem kompet pricu i to radi... SJAJNO! prepoznaje dvosmerne i jednosmerne ulice i upotrebljiv je nekih 85%. Nekad pokaze paralelnu ulicu od one kojom idem, ali je u principu sjajn stvar. Mapu sam koristio uz gps prijemnik, uz koji ide i punjac za kola a konektori su isti. znaci smart2go je sasvim ok, i pritom je free.

Koristi li neko ALON contact Guide na e61?
e61 ima punu tastaturu pa glavna prednost brze pretrage imenika po pricipu T9 nije potrebna. Medjutim ALON Contact Guide ima jos dosta prednosti nad standardnom Contacts aplikacijom koja je inace katastrofa i posebno jadno izgleda na sirokom ekranu e61.

Medjutim ja imam problem da Main Search ovog programa ne prepoznaje kada otkucam slovo Z. :cuss: Sva ostala slova su OK a tipka Z je uredu u svim ostalim programima. Ima li jos neko slican problem???

ALON contact Guide sam instalirao i odmah obrisao...
posle sam nasao na nokia sajtu mobil search koji mnogo bolje odradjuje posao

i ja isto koristim Nokijin Search i odlicno radi! npr. pretrazi 2500 SMS poruka za par sekundi!

ALON je mnogo vise od search dodatka aplikaciji NOKIA Contacts

Npr ekran je mnogo bolje iskoriscen, na jednom skrinu obicno stanu svi podaci o nekome dok sa NOKIA Contacts, cesto moram da listam i po nekoliko screenova. Dalje, veoma koristim Note polje kontakta, upisujuci u njega na destetine redova. U ALON-u samo mrdnem desno i vidim celo note polje nekog kontakta. U Contacts aplikaciji treba mi cesto i na desetine kliktanja da bih nasao sta trazim...
Da ne sirim vise, ALON je daleko od savrsenog ali nazalost na Symbianu ne postoji bolji program za manipulaciju kontaktima.

Interesovalo me je da li jos neko ima problem sa slovom z u kobinaciji e61+ALON ili je bag vezan za neku cudnu kombinaciju na mom telefonu

P.S. Naravno da imam i Mobil search aplikaciju ali nju koristim za pretragu ostalih podataka na telefonu. Inace i za ovu aplikaciju Nokiji su trebale godine da bi je napravili.

Poslednja izmena:
Hvala sto ste spomenuli ovaj ALONE ja to trazim odavno jer za razliku od WM na Symbianu pored sporosti najvise mi je smetalo to primitivno pretrazivanje imenika, sada sa ALONE-om skoro da je kao na WM. Imam N70 i nema QWERY tastaturu i zato mi je bitno ovakvo napredno pretrazivanje. Da li postoji jos neki slican program?

Poslednja izmena:
Posedujem Nokiu E61 i hteo bi da je updejtujem na novu verziju SW-a, međutim kad pokrenem Nokia software updater prijavljuje mi da je RM89 koji datrira od 2006 zadnja verzija, jel ima neka fora da se to zaobiđe, vidim spominjali ste neke V3 verzije itd.

Poslednja izmena:
Pre par dana updateovao sam firmware na e61 nakon gotovo godinu dana koriscenja starog (iz 2006).
Prvo sam morao da skinem najnoviju verziju Nokia Software Updatera pa tek nakon sto sam ga instalirao na PC, mogao sam da skinem najnoviji firmware za e61. Jeste malo smor ali je sve gotovo za cca sat vremena preko ADSL-a 256k. Na kraju sam naravno morao gotovo sve aplikacije ponovo da instaliram. E to je potrajalo neka 2-3 sata.

I na kraju "...neces mi verovati moj Reufe, isto me boli...":d

Nazad
Vrh Dno