Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Kakva je grafika na toj ploči u odnosu na ove sa integrisanim GForce 6100 (čini mi se)?

jaci je i od nf6100 i od nf6150. to nije bogznasta, ali moze da pogura i fear na 27 fps u proseku. nije bas za igranje, ali ce sve starije igre biti igrive. recimo da je negde izmedju ati 9200 i 9550.

Prilozi

• 4-2.jpg
    4-2.jpg
    49.9 KB · Pregleda: 209
idem sledece subote po plocu a yeah :D

jel testirao neko novi bios? sta su sredili?

ja sam ga nabacio. isti je kao 516, samo sto je dodatno stabilisan (ima raspored kao 516 (inicijalni naponi u oc-sekciji), a radi kao 427.

kako radi ovo u odnosu na taj biostar el probao neko
Gigabyte MA69VM-S2, AM2, AMD 690V, VGA, PCIex16, 4DDR2-800 DC, 4SATAII RAID, ATA, SC7.1, 2PCI, G-LAN,

guru3d je napisao(la):
Video output capabilities differ between the ATI Radeon X1250 and X1200 integrated graphics processors. The ATI Radeon X1200 powered AMD 690V only supports D-Sub VGA and TV-output capabilities. AMD ups the ante with the AMD 690G with ATI Radeon X1250 graphics by integrating native DVI and HDMI output capabilities with support for HDCP.
guru3d je napisao(la):
Although the AMD 690G or 690V is paired with the SB600, high-definition audio and PCIe x1 is a north bridge function. With the native HDMI output capabilities on the 690G, the north bridge-located audio controller allows the HDMI output to carry digital audio while bypassing the high-definition audio codec.

Since audio and PCIe x1 expansion is moved to the north bridge, the SB600 south bridge is only responsible for ten USB 2.0 ports, 4x SATA 3.0Gbps, one PATA and the PCI-bus. Lastly, the AMD 690G is an AMD validated solution for its complete commercial platform.

u slucaju biostara radi se o amd 690g chipsetu koji ima 'native HDMI' podrsku, a u slucaju gigabyte radi se o graficki manje sposobnom amd 690v chipsetu.

nisam probao GA, ali ovde su nabrojane karakteristike i razlike V/G verzija ovog cipseta. ne znam kako se GA klokuje.

Zna li neko od vas gde ima da se kupi doticna ploca, ili neka pribliznih kvaliteta. :D

pogledaj tamo na prvoj ili drugoj strani, imas websajt od 2 firme. da ne ponavljamo.

at lowradiation: koje drajvere za chipset koristis, one sa cda il si naso neke novije?

Poslednja izmena:
Recite mi samo da li je neko upucen kakva je ECS amd690g ploca posto ima da se uzme za nesto malo preko 60evra sto je naravno povoljno :D

lowradiation: koje drajvere za chipset koristis, one sa cda il si naso neke novije?
skinuo najnovije (catalyst 7.5), rade potpuno stabilno, mada ne primecujem razliku u odnosu na 7.2 (koje dobijas na CD-u).

mada, mozda i ima razlike u samoj integrisanoj grafici, to ne znam jer vozim nf7300 na pci-e. u svakom slucaju, nema nikakvih problema sa chipsetom kakvih je bilo sa verzijama 7.3 i 7.4.

Poslednja izmena:
Recite mi samo da li je neko upucen kakva je ECS amd690g ploca posto ima da se uzme za nesto malo preko 60evra sto je naravno povoljno :D

otrov za 74.38€

samo, njihov cenovnik na netu se pokazao kao nepouzdan, bolje nazovi pa pitaj da li imaju. ecs-ove ploce se retko kada klokuju, izrada ume da im bude relativno solidna, ali nista vise od toga. ne ocekuj mnogo ako se odlucis za ecs, razlika je prilicno ocigledna i sa slike.

Jel ima drajvera za vistu za ovo chudo? Sto se grafike tice znam da catalysti postoje za vistu, ali za chipset nisam nashao...

kako nema - idi na ati.com, 'drivers', odaberes 'vista', onda odaberes da li ces 32bit ili 64bit verziju, i onda odaberes 'integrated/motherboard'.

nakon toga odaberes 'radeon express x1250' i eto ti drajvera za vistu ;)

inace, to je identican catalyst-paket drajvera kao i za bilo koju ati radeon x-graficku kartu, samo sto se za plocu automatski instaliraju i southbridge drajveri, koji se za odvojenu graficku ne instaliraju.

kako nema - idi na ati.com, 'drivers', odaberes 'vista', onda odaberes da li ces 32bit ili 64bit verziju, i onda odaberes 'integrated/motherboard'.

nakon toga odaberes 'radeon express x1250' i eto ti drajvera za vistu ;)

inace, to je identican catalyst-paket drajvera kao i za bilo koju ati radeon x-graficku kartu, samo sto se za plocu automatski instaliraju i southbridge drajveri, koji se za odvojenu graficku ne instaliraju.

Hvala, video sam to ali sam mislio da su drajveri samo za grafiku.

Dakle, interesuje me da li je neko od vas prikljucio TFT monitor 17" preko DVI izlaza?
Zasto pitam? Zato sto, kad je prikljucen monitor na DVI sve rezolucije preko 1024x768 su neupotrebljive (slika treperi). Kad se prikljuci preko VGA onda i 1280x1024 radi ok. Zamenjena je ploca i druga se isto ponasa. Flesovan bios (nekoliko raznih), probani drajveri sa sajta Biostara, sa cd-a i sa AMD/ATI sajta. Nista ne pomaze :(

Imam potpuno isti problem kao Kiza. Ni novi 6.xx bios nije resio problem. Monitor je sony tft, i sigurno je OK jer kad gurnem PCIE grafiku nema nikakvih problema. Any ideas? Reklamacija?

Poslednja izmena:
vidim po stranim forumima da se takvi problemi javljaju sa nekim monitorima. neki lik je na neweggu postovao komentar da je kontaktirao biostar i da su mu odgovorili da razvijaju bios koji ce resiti problem. sta imas od monitora? najjednostavnije resenje je da preko dvi/vga adaptera bocnes monitor u vga port. zamena ploce ti verovatno nece resiti problem, sem ako je ne zamenis za neki drugi model.

Da li je neko probao TV-out na ovoj ploci ? Sa kojim izlazom je uparen tvout - sa SUB-d ?

Jedno malo pitanjce.
Koji od semprona je najbolji za ovu plocu posto verovatno ne bi imao para za X2. A oni se lepo nasviravaju do 3GhZ :D

vidim po stranim forumima da se takvi problemi javljaju sa nekim monitorima. neki lik je na neweggu postovao komentar da je kontaktirao biostar i da su mu odgovorili da razvijaju bios koji ce resiti problem. sta imas od monitora? najjednostavnije resenje je da preko dvi/vga adaptera bocnes monitor u vga port. zamena ploce ti verovatno nece resiti problem, sem ako je ne zamenis za neki drugi model.

Isto tako je drugi lik na newegg-u napljuvao biostar iz sve snage, ukljucujuci i support koji pruzaju. Monitor je Sony SDM-HS95P i radi besprekorno. vga to dvi adapter nemam, imam samo dvi to vga koji ne radi posao. inace, sa 4,27 biosom ima najmanje treperenja, dok je sa ovim novim 6,01 potpuna katastrofa, slika nonstop treperi, monitor se pali i gasi svakih 3 sekunde, strashno. Razmisljam ozbiljno o reklamaciji, jer ovo definitivno ne radi kako treba.

I to sto kazes :D
Ali videcemo, kad god sam menjao komponente to je bio ekonomski maraton sa
uglavljivanjem stvari u budzet :D
I sempron 2800+ ima za 25-28e ;)

imam samo dvi to vga koji ne radi posao.
ne razumem, kako je moguce da ti dvi-to-vga ne radi posao?

govorim o ovome:
vga-to-dvi.jpg

na NF61x0 plocama DVI je digital only, kako je na ovoj ploci to reseno ?

Vrh Dno