Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

u pravu si, baterija postize punu formu tek posle odr vremena. Za sto duzi vek trajanja baterije, gledajte da je punite kada se skroz isprazni, i puniti "do vrha" (ako uopste ima nekog da ovo nije znao) :type:

Moram d a reagujem ovaj tip baterije nema MEMORY efekat pa se moze dopunjavati bilo kad!!!

@Psars, djwibe, Vox

Ajde vi malo procitajte sta je neko pitao prije nego sto pocnete sa: "listajte prethodne poruke... postove... pretraga" stvarno prednjacite u tome.

@psars (posebno)
Imam potrebe zato sto bez ikakvog softvera imam oko 29-30 Mb prostora, a kad dodas 10-15 igrica i toliko programa, adresar, neostane mnogo.

@Psars, djwibe, Vox

Ajde vi malo procitajte sta je neko pitao prije nego sto pocnete sa: "listajte prethodne poruke... postove... pretraga" stvarno prednjacite u tome.

@psars (posebno)
Imam potrebe zato sto bez ikakvog softvera imam oko 29-30 Mb prostora, a kad dodas 10-15 igrica i toliko programa, adresar, neostane mnogo.

Pokusali smo da ti pomognemo nista vise od toga>>>>otiso si u FILTER!!!:-devil-:

Hvala Dejane ali ja sam vec instalirao nemacki v58 i postavio sam operu koja mi besprekorno radi,inace osim onog bug-a sa slikanjem u 1600 kada je fon otvoren sve ostalo mi radi OK. Tako da sam zadovoljan (osim internog browsera koji nece pa nece) ima li neko iskustva sa postavljenjem srpskog jezika u V58 nemacki i ako ima neka mi okaci potrebne fajlove i kraci opis postupka...hvala svima unapred!

Pokusali smo da ti pomognemo nista vise od toga>>>>otiso si u FILTER!!!:-devil-:

:D:D

@malada nije "psars". Pazi, 15 igrica + 15 aplikacija zauzima plafon 10 mb. Imam oko 100 full wallpapera(240*320) koji zauzimaju smesnih 300-tinak kb. Ima vise nego dovoljno prostora na fonu, samo treba brisati ono sto se ne koristi. Teme isto dosta zauzimaju a realno nema potrebe ih drzati sve u telefonu.
Pozdrav :wave:

sredio sam ovo sa mini operom.I dva pitanja u vezi brew commandera.Prvo se tice settingsa za explorer u delu file editor treba da bude
C:\Progran Files\PSPad\PSPad.exe (tako pise u helpu)Ne mogu da nadjem u program files taj PSPad.exe.Posto se brew commander ne instalira kako moze ovaj izvrsni fajl uopste i da bude u program files.Drugo pitanje je mozda glupo a odnosi se na instalaciju tema kada udjem u pp folder treba da napravim thm folder a u njemu usr folder u kome kopiram teme sa .sdt ekstenzijom.Dosao sam do pp foldera kako se pravi ovaj thm.

Poslednja izmena:
Drugo pitanje je mozda glupo a odnosi se na instalaciju tema kada udjem u pp folder treba da napravim thm folder a u njemu usr folder u kome kopiram teme sa .sdt ekstenzijom.Dosao sam do pp foldera kako se pravi ovaj thm.

desni kik "new folder".

ja imam problem- kada hocu da udjem u bookmarks list, mob se ugasi :wall: :wall: :wall: :crash: :crash: :S: :mad:
kada pokusam da bookmarkujem neku str javlja mi da je lista puna.
mislio sam ako moze neko da mi iz brew mobile comm-a posalje bookmark fajl, i naravno da mi kaze gde on stoji bio bih mu veoma zahvalan.

Poslednja izmena:
Jel jos uvek ovaj tel vazi za best buy??Trebalo bi da ga pazarim pa cisto da proverim :).Jel ima neko da se pokajao sto ga je uzeo?

Koliko vidim, Pantu odlicno sluzi i ne zali se, al' opet, telefon treba da bude pouzdan, a ne igrackica. Jbm li ga, Chaki...

Mene moj ''stari'' lg u8290 sasvim lepo sluzi ,al stacu kad sam podlegao tekucoj propagandi :D .Jos samo da imam ''malo'' vise para da dodam i uzmem od zokija one L150...ee to bi vec bio posao :guitar: :,,: :wall:

Pazi, ima dosta posla. Ako imas volje da se cimas onda moze da bude best-best buy a ako mislis da koristis "vanilla" varijantu-sigurno ces se razocarati.

Poslednja izmena:
Ma nije mi frka da se malo cimam sa njim...cak sta vise ,volim takve stvari ,ali samo kad uspeju :) .No ,obzirom da ovde imam punu ''podrsku'' mislim da nece biti problema!

Cuj, cimanje se sastoji od toga da dlujes nemacki v58 i instaliras 3 komada softwarea na racunar :)
Definitivno best bang for the buck :)

Cuj, cimanje se sastoji od toga da dlujes nemacki v58 i instaliras 3 komada softwarea na racunar :)
Definitivno best bang for the buck :)

Manje-vise. Svaka aplikacija ili igra mora da se instalira, ubacivanje tema isto nije bas "user-friendly". Da ne pricam o onim "allow/deny" glupostima, za koje je takodje potrebno cackanje po brew-u. Sve su to stvari koje nekog prosecnog korisnika itekako umeju da odbiju.

Manje-vise. Svaka aplikacija ili igra mora da se instalira, ubacivanje tema isto nije bas "user-friendly". Da ne pricam o onim "allow/deny" glupostima, za koje je takodje potrebno cackanje po brew-u. Sve su to stvari koje nekog prosecnog korisnika itekako umeju da odbiju.

Da ali isto tako taj prosecan korisnik ako prelista ove strane moze sve da zavrsi za 30min-60min sa sve FLASH-ovanjem. Ovo sam stavio okvirno a siguran sam da moze i daleko brze. I bitno je jos to da se sve to radi jednom i posle sve radi OK. Ovo sta mozes da radis sa telefonom je perverzija. Znaci mozes ga prilagoditi sebi totalno. Dal mogu to i drugo brendovi, pitam se.

Mozda ako nadjem vremena napisem neko kompletno uputstvo za stavljanje telefona u funkciju 100%. U ostalo ovde ima sve to napisano, samo je razbacano, treba ga postupno sjediniti.

Poslednja izmena:
Mene moj ''stari'' lg u8290 sasvim lepo sluzi ,al stacu kad sam podlegao tekucoj propagandi :D .Jos samo da imam ''malo'' vise para da dodam i uzmem od zokija one L150...ee to bi vec bio posao :guitar: :,,: :wall:

Pazi, uz svo postovanje prema Zoranu, mislim da postoji razlog zasto on prodaje te L150, al' da ne idemo u offtopic...

Vec neko vreme koristim ovaj fon a dugooo pratim sve vase kritike i pohvale.Citam ovaj forum jos od kad ga je djwibe postavio i pretrkeljisao sam sve zive forume vezane za siemens i benq a ticu se ovog fona.
Instalirao sam fw58 nemacki,pre je bio 22,pa 48.Ne mogu da se otmem utisku da je brzi ali glavna mana ovog fona je definitivno softver.
Ja sam sa fonom svasta radio meni dosta toga radi sto drugima ne(provera kredita,wap.mms,ne koci mi pri slikanju kad je kamera okrenuta ka meni).
Imam zato par problema-kad se tel malo vise koristi drasticno uspori ne prepoznaje imena vezana za brojeve u imeniku,porukama,muzika zna da secka,kada pustim neki klip zna da koci.S vremena na vreme desi se da klipove ne mogu da pustim u full screenu ali reset pomogne.
Slikao sam u svim zivim rezolucijama i nema drasticnih problema,ali mi i dalje izvrce sliku kao u ogledalu.Primetio sam i neke vertikalne brazde po slikama pa me zanimaju tudji utisci.
Jos da pitam tastatura kao da mi se malo izdigla tj sa leve donje strane kao da mi malo tone kao da nema oslonac da li je to normalno.
Kada hocu da ubacim nov kontakt u imenik a imam slobodno na simu on automatski broj smesta na sim,pa tek onda mogu da ga move-jum u tel.
Softver verovatno,ali molim komentare.
Inace sve pohvale ima puno korisnih informacija koje sam iskoristio odavde a u isto vreme sam i trazio po onim silnim ruskim.

desni kik "new folder".:guitar:
Hvala na razjasnjenju sad sam instalirao neke teme.
Sto se tice ovog Lyrics 586 fajla sto je postavio djwibe za Lyrics show da li njega treba negde iskopirati da bi pitao samo na pocetku kada startujemo aplikaciju a ne uvek.Dali je neko nasao neki drugi plejer za EF 81 a da ne koci i ne secka mp3 pesme

Poslednja izmena:
Da li se nekome dešava da mu se telefon restartuje ili ugasi u slučaju dok mu radi MP3 da krene alarm da zvoni ? Softwer je v58 nemački, mada mi se dešavalo, dok je bio v48, da se restartuje iz čistog mira.

Konacno sam uspeo da povežem fon i komp, doduše preko Bluetooth-a, ali imam porblem, naime prebacio sam preko MPM-a dve teme u telefon u folder Themes, ali kada probam da ih pokrenem, telefon kaže da ne postoji aplikacija kojom bi ih otvorio. Jel zna neko rešenje??? Teme su u *.sdt formatu...

Konacno sam uspeo da povežem fon i komp, doduše preko Bluetooth-a, ali imam porblem, naime prebacio sam preko MPM-a dve teme u telefon u folder Themes, ali kada probam da ih pokrenem, telefon kaže da ne postoji aplikacija kojom bi ih otvorio. Jel zna neko rešenje??? Teme su u *.sdt formatu...

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

search opcija, ima sve negde na prvim stranicama uputstvo za ubacivanje putem kabla a posto imas blut ,samo posalji telefonu taj .sdt fajl i kad primi, restart.

ovako kako si ti probao NE MOZE.

molim vas za pomoć, malopre sam u prijateljev EF81 "ubacio" nemački fw58,posle dva tri pokušaja uspeo sam.
I sad problem, kad sam ubacio SIM karticu, upalio ga i ukucao PIN code, izbaci mi ovu poruku
"Enter n.p. code", prijatelj kaze da pre nije upalio nikakve šifre i kodove za fon, i sad ne znam šta da radim, probao sam 1234, 0000 i još neke najčešće ali bez uspeha.

Zna li neko rešenje?

Poslednja izmena:
Pa dva puta je izbacio nekakvi error (prvi put sam probao sa ruskom verzijom fw58),
pa sam izbacio bateriju i uključio download mode i tad je bilo ok.

Molio bih nekoga kome interni Browser na verziji V58 BRD na 064 mrezi radi da mi okaci podesavanja unutar samog pretrazivaca za profil mts-a jer gubim volju za daljim cimanjem...nece pa nece...(Opera radi OK) Hvala unapred...

Jel probao neko da "rotira" sliku kada je otvori (iz foldera ne iz media player-a), ja kad pokusam da je rotiram izbaci mi neku gresku i nekako mi unisti sliku tj. nemogu poslije da je otvorim. Jel se to jos nekome desavalo?
Inace koristim njemacku 58-icu.
I takodje imam problema (kao i jos neki) sa restartovanjem telefona u sred necega, maloprije mi se restartovao u sred razgovora?!

A jel mozes da mi kazes da da se resim tog allow/deny problema.Hocu da pustim onaj Lyrics Player, i non-stop me zeza sa time allow/deny...citao sam ranije postove i nisam uspeo da nadjem resenje za ovo...Znaci samo me zanima kako da ga iskljucim :), thanks

A jel mozes da mi kazes da da se resim tog allow/deny problema.Hocu da pustim onaj Lyrics Player, i non-stop me zeza sa time allow/deny...citao sam ranije postove i nisam uspeo da nadjem resenje za ovo...Znaci samo me zanima kako da ga iskljucim :), thanks

Pretraga postoji iznad da bi potrazili po nekom keyword-u ono sto trazite, koristite to, ne postavljaj te 100 puta isto.

:-devil-: Moram da napisem neko uputstvo.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1081099&postcount=181

molim vas za pomoć, malopre sam u prijateljev EF81 "ubacio" nemački fw58,posle dva tri pokušaja uspeo sam.
I sad problem, kad sam ubacio SIM karticu, upalio ga i ukucao PIN code, izbaci mi ovu poruku
"Enter n.p. code", prijatelj kaze da pre nije upalio nikakve šifre i kodove za fon, i sad ne znam šta da radim, probao sam 1234, 0000 i još neke najčešće ali bez uspeha.

Zna li neko rešenje?

Your phone is locked to specific network provider.(and in fact the solution is not found at this moment)...

Try another SIM card from the operator the fone is locked to and input *#0606# - you will see where your fone is locked.

Vrh Dno