Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Jmi Uputstvo

instalirao sam comander i radi extra
ali ne mogu da nadjem folder gde treba da instaliram JMI pa mi
reci ako znas gde da ga bacim
i nisi mi rekao gde se instaliraju programi na mobilnom?
e da i reci mi zasto ne mogu theme da instaliram
tj prebacio sam ih preko kabla na mob ali on ih ne prepoznaje
Boki,)

JMI se ne instalira, vec ga samo pokrenes i pratis sledeci postupak:

1. Prikazuje da li je telefon nakacen, tj. prepoznat sa strane JMI-a.
2. Je prostor gde trebas naci, istalacione fajlova JAVA programa i igara (jad i jar) i da selektujes onaj koji hoces da instaliras.
3. Odabrati sta se instalira, dal je aplikacija ili igra. (mozda je ovaj korak pre kraka 2)
4. kada se odabere dal je igra ili aplikacija i izabere ista koja zeli da se instalira, klikne se na dugme Install. Kada zavrsi instalaciju pita da li da restartujete telefon. Ako ne instalirate vise nista restart, koji je inace posle svake instalacije obavezan. Ako instalirate vise stvari, mozete ih instalirati tako sto odaberete restart later. Instalirate sta hocete i onda restart.

2005519840966507030_rs.jpg

Poslednja izmena:
Zdravo svima na forumu,citajuci prethodne stranice foruma nisam naisao na odgovor koji mene zanima ili sam ga mozda preskocio pa se izvinjavam.Moj problem je u sledecem,zeleo bih da obrisem podesavanja za parametre "Planet3" mms i gprs, verzija softvera mi je SVN22 a posto ne mogu da instaliram oficielni SVN48 jer odbija instalaciju zadovoljicu se i sa ovim.Uspeo sam da promenim desni soft key sa "Planet3" na Media Player pa sada mogu da stavljam bilo sta od precica, hvala na tome! Odlicni ste...

v48 Official-ni ne moze da se instalira, bar niko nije uspeo ko je probao, ja nisam.
A i da moze, ne bi ja probao jer on nema kolko sam skapirao EMERGENSY MOD, tako da pri eventualnom skucavanju pri FLASH-ovanju nema oporavka.

Stoga ti preporuchujem da skines v58 nemacki sa linka dole i instaliras ga. Iako se nesto dogodi, postupak je 'AJD JOVO NA NOVO. A ima i opisano ovde.

http://www.gsm-multifund.de - registruj se i skidaj v58 nemachki.

Nisam te bas skapirao sta hoces, ali moja preporuka je da obrises sve profile i da ostavis samo profile operatera koji koristis.

posto prvi put koristim mobilni koji podrzava mp3, jel moze neko da mi da predlog za najbrzi i najjednostavniji program za kompresovanje .mp3-a.

posto prvi put koristim mobilni koji podrzava mp3, jel moze neko da mi da predlog za najbrzi i najjednostavniji program za kompresovanje .mp3-a.

Bilo koji NERO v6.013 pa navise koristi opcijuEXTRAS>>save traks ostalo ces naci sam cak imas i opciju da ti sa interneta skine nazive m.numera ,dalje u podesavanju ces sam videti u koji format oces output ,posto ti je input cd

Poslednja izmena:
Bilo koji NERO v6.013 pa navise koristi opcijuEXTRAS>>save traks ostalo ces naci sam cak imas i opciju da ti sa interneta skine nazive m.numera ,dalje u podesavanju ces sam videti u koji format oces output ,posto ti je input cd

ne znam da li smo se razumeli, meni treba naj nacin da pesma.mp3 (128 kbs npr) prebacim u pesma.mp3 (56 kbs npr). izvinite za off

ne znam da li smo se razumeli, meni treba naj nacin da pesma.mp3 (128 kbs npr) prebacim u pesma.mp3 (56 kbs npr). izvinite za off

Konvertovanje ces lako izvesti sa "Free Mp3 Wma Converter" programom ja sam ga skino i radi odlicno...

Prilozi

• Free Mp3 Wma Converter.JPG
    Free Mp3 Wma Converter.JPG
    51 KB · Pregleda: 98
Instalirao sam mini opera browser i kad je pokrenem pokazuje poruku different ways of connecting to the internet will be attempted i kad pritisnem OK trazi konekciju na 4 lokacije i za svaku kliknem allow.Na kraju izbaci failed to connect.Aktivirao sam wap preko aktivacione poruke koja mi je stigla od telenora.Gde i kakva podesavanja treba da se urade da bi proradila.

Internet profiles

Profil MTS WAP

Profile name: Mts wap
Type: HTTP
Security: none
Proxy server: 172.017.088.198
Proxy port: 9201
Login: prazno
Password: prazno

Profil MTS GPRS

Type: HTTP
Proxy port: 8080
Login: mts
Password: 064

Ovakav settings meni radi sa Operom mini.
Ako ste dobili od MTS-a podesavanja mislim da je samo potrebno da namestite umesto WAP na HTTP (videti gore, obelezeno zrvenom bojom).

Poslednja izmena:
Instalirao sam mini opera browser i kad je pokrenem pokazuje poruku different ways of connecting to the internet will be attempted i kad pritisnem OK trazi konekciju na 4 lokacije i za svaku kliknem allow.Na kraju izbaci failed to connect.Aktivirao sam wap preko aktivacione poruke koja mi je stigla od telenora.Gde i kakva podesavanja treba da se urade da bi proradila.

Ako si procitao od pocetka ovu temu mogao si da nadjes resenje, cak mozda i na vise mesta.
Kreni od pocetka, pa redom. Imas u nekom od postova kako da se resis tih dosadnih pitanja allow/deny. Trazi kao "java permitions".

Konvertovanje ces lako izvesti sa "Free Mp3 Wma Converter" programom ja sam ga skino i radi odlicno...

EXTRA :whip:
Nego jel zna neko laksi nacin formiranja play liste, posto ono cheprkanje po all sounds ne lichi ni na sta? Npr ubacim ceo folder i hocu od tih pesama da napravim play list, kad ono mora da cheprkam :type:

wladan, to i mene interesuje... :D

Nego... planiram da uzmem danas citac kartica, pa me zanima posto sam ga vec koristio na fabrickom v48 (sad imam nemacki v58) , da li ce i dalje da ucitava karticu sat vremena kad upalim telefon?

@Dizzy_Reed

nece, kartica je odmah pri paljenju spremna

Nego... planiram da uzmem danas citac kartica, pa me zanima posto sam ga vec koristio na fabrickom v48 (sad imam nemacki v58) , da li ce i dalje da ucitava karticu sat vremena kad upalim telefon?

meni sa 48micom je samo prvi put ucitavao card nekih 2-3 min. Chime radite kopiranje i move-ing fajlova???
meni sa mini commanderom ne radi :(

Sto se tice wap podesavanja meni radi sa:

INTERNET PROFILES:
Type: wap
Proxy port: 9201
Login: mts
Password: 064

CONNECTION PRO:
name: mts
apn: gprswap
login: mts
pass: 064
authenti: Normal
dns 1 i 2: sve nole.

sada idite u wap browser
browser profiles
name: mts
Connection profile: mts
Internet profile: mts wap
start page: http://wap.mts064.telekom.yu
SRECNO:
ako nekom i dalje ne rade podesavanja za wap ili java prog, spreman sam da pomognem.

Poslednja izmena:

NECE, vec je pisano o tome. Postavljaju se jedna ista pitanja ....:bottle:

Ljudi,covek rece da je na Telenoru...Inace,i ja imam isti problem. :wall: Da,u podesavanjima mi stoji HTTP,ali opet nece...

Poslednja izmena:
uradi kao sto sam napisao samo sa telenorovim parametrima.

Evo i ja nabacih "EF81_IP17.0.16_de-BRDHandel-std_58_0147_3GSwupFU_SGLPK" instalacija je protekla bez problema (mada sam strepeo,citajuci neka vasa iskustva) nadam se da je djwibe mislio na bas na ovu kada mi je predlozio nemacki V58,zanima me sledece:
1) Da li je moguce popraviti jacinu signala,posto imam utisak da je bio stabilniji na v22 koji sam imao minimum 4 crte a sada je na 3 dok mi MPX200 bije u fulu a on inace ima slabiji signal!
2) Pokusavam sa vec postavljenim podesavanjima za gprs & mms ali ne ide...(064)???
Utisak o brzini je zaista odlican hvala na preporuci za V58.Ostalo je mi sve izgleda dobro,videcu pa vam javljam...pozdrav za sve na forumu!

Klanjam ti se,tzare! :Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

Htedoh da pitam par stvari,al' zaboravih,***...

Setih se! Mogu li u EF81 da se ubace teme za E71? Rezolucija je ista,jel'?Da li bi to radilo?

Nazalos ne moze. Mozes da instaliras ali neces moci da je nadjes tj. nece ti pokazati temu medju ostalim temama.

Imam problem sa prepoznavanjem pesama na microSD Kingston 512Mb kartici, u citacu nazive normalno detektuje medjutim kada se mSD ubaci u ef81 on vidi samo par naziva. Procitao sam celu temu, ali nista nije pomoglo. Nazivi su do 30 karaktera bez .mp3 ekstenzije, fw moba je fabricki pocetni 31.
Unapred hvala.

Imam problem sa prepoznavanjem pesama na microSD Kingston 512Mb kartici, u citacu nazive normalno detektuje medjutim kada se mSD ubaci u ef81 on vidi samo par naziva. Procitao sam celu temu, ali nista nije pomoglo. Nazivi su do 30 karaktera bez .mp3 ekstenzije, fw moba je fabricki pocetni 31.
Unapred hvala.

formatiraj karticu pa opet. i opet, dovoljno je da samo jedan fajl na kartici bude preko 55 karaktera i telefon nece moci da procita posle njega nista.
mozda imas medju slikama ili video fajlovima predugacak fajl.

Ja od kada pazim na broj karaktera nisam imao ni jednom vise slican problem.
A to se odnosi na SVE fajlove na kartici.

Poslednja izmena:
Ef81

mislim da sam bio pokrenuo neki program pa sam nesto zabravio koji je TO?

Sa koga je moguce slati SMS poruke PC>>mobilni >>i dalje na mrezu al sam zaboravio:wall: :wall: :wall:

Ako ima neka dobra dusa da me podseti koji je to prog.

Ja se izvinjavam, ali ja sam pokusao da nadjem rijesenje ovog problema ali nisam uspjeo, a da ponovo citam temu od pocetka,... Jel moze neko da kaze key word za pretragu.
Preko JMI-a nije moguce odabrati gdje hoces da instaliras aplikaciju (bar ne na verziji koju ja imam), ponavljam ja hocu da instaliram nesto na microsd karticu.

@Malada na microSD karticu ne moze da se instalira aplikacija, mozes samo da biras hocel li u "games" ili "applications". Nema potrebe da instaliras na microsd,ja pored svih gluposti koje imam instalirane,imam na telefonu uvek slobodno nekih 25mb. Naravno, muziku, ringtonove i klipove cuvam na microsd.

Poslednja izmena:
Moram da se nadovezem na onaj post djwibe-a vezanog za trajanje baterije. Evo imam telefon vec skoro dva meseca, i baterija je pocela da drzi po 4 dana, bez punjenja ( pod tim mislim bez kacenja na usb da se nesto ubacuje na telefon ). Naravno, normalno ga koristim ( svaki dan poruke, pozivi, malo listanje slicica, plus povremeno drnadnje od strane poznatih mi lica da vide kakav je telefon, plus drzim BT iskljucen ). Mozda je to fora, da baterija postize pun kapacitet tek posle mesec,dva ili tri...

Moram da se nadovezem na onaj post djwibe-a vezanog za trajanje baterije. Evo imam telefon vec skoro dva meseca, i baterija je pocela da drzi po 4 dana, bez punjenja ( pod tim mislim bez kacenja na usb da se nesto ubacuje na telefon ). Naravno, normalno ga koristim ( svaki dan poruke, pozivi, malo listanje slicica, plus povremeno drnadnje od strane poznatih mi lica da vide kakav je telefon, plus drzim BT iskljucen ). Mozda je to fora, da baterija postize pun kapacitet tek posle mesec,dva ili tri...

u pravu si, baterija postize punu formu tek posle odr vremena. Za sto duzi vek trajanja baterije, gledajte da je punite kada se skroz isprazni, i puniti "do vrha" (ako uopste ima nekog da ovo nije znao) :type:

I po n-ti put, li-ion baterije se ne pune tako...
Btw, jel se nekome rasklimala tastatura? Ne mislim na ono setanje levo-desno (to je normalno) vec se pojavio zazor od mozda 1/2 mm izmedju tastature i tela telefona.

Poslednja izmena:
E ja vise za te baterije stvarno ne znam ... Nisam ga nista formirao, samo udri , Ma znate ono novi fon a kao hoces da se formira ma ne ide to :) nego samo drndanje :) A tastatura se malo pomjera ali nista strasno ... BSEF81 RULES :D :D :D

Resio sam problem sa karticom koji sam imao tako sto sam je 4x formatirao, inace svi ostali uslovi koji su navedeni za karticu su izpunenji i pre tog dodatnog formatiranja tako da igra na srecu moze da pocne. Tastatura se blago pomera, jedino sto mi malo smeta je kada se koristi media player (nakon 2-3h koriscenja materijala sa kartice) ceo aparat se ugreje, da li se vama greje telefon ili je to normalno?

Zdravo svima na forumu,citajuci prethodne stranice foruma nisam naisao na odgovor koji mene zanima ili sam ga mozda preskocio pa se izvinjavam.Moj problem je u sledecem,zeleo bih da obrisem podesavanja za parametre "Planet3" mms i gprs, verzija softvera mi je SVN22 a posto ne mogu da instaliram oficielni SVN48 jer odbija instalaciju zadovoljicu se i sa ovim.Uspeo sam da promenim desni soft key sa "Planet3" na Media Player pa sada mogu da stavljam bilo sta od precica, hvala na tome! Odlicni ste...

preko brew commandera ili bitpima(sta imas) nadji u fonu browser pa pobrisi te planet3 konekcije.pisace ti u fonu konekcije od 1 do 5 pa obrisi onaj broj na kome ti je planet3.ja sam tako izbacio nekoliko vodafonovih konekcija,mislim da ih ima na dva mesta pa obrisi na oba,nece da steti

Nazad
Vrh Dno