Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Zasto mi ni brew commander ni bitpim ne prepoznaju telefon?! Phone explorer ga normalno prepoznaje, cak i bitpim prikazuje Siemens diagnostics Interfacena com7 portu, ali ga posle nema! Koliko god mi se telefon svidjao "hardverski", softver mu je stravicno los, nije prelezao decije bolesti, posle SonyEricsson-a k510i pravo mucenje...

blah....siemens k`o svaki siemens...imao sam 5 razlichitih siemensa, i svaki se blokirao, pa chak i ovaj...firmware je 58, upravo mi se iskljuchio u toku razgovora, a inache mi se svakih nekoliko dana iskljuchi, ili zakuca tako da moram da vadim bateriju :(

Jel moze neko da mi kaze da li postoji neki Media Player za ovaj fon, a da nije onaj Lyrics (posto me fon non-stop smara sa nekim security warning kad instaliram ovaj player) a usto jos da ima taj player i slucajan izbor pesama, odnosno da mogu da stavim da se pesem slucajno biraju iz playliste, a ne da idu redom...
Thanks na odgovoru

Da nezna neko slucajno zasto preko brew commander-a mogu da se konektujem (preko kabla) samo ako stavim OBEX a nemogu ako stoji BREW. Napominjem da preko bitpim-a mogu da pristupim, ali je mnogo lakse sa commanderom.

Ljudi, sa v58 ROM-om stvarno nema onog glupog i dugotrajnog indeksiranja po ubacivanju kartice u telefon.

malada >promeni com port za BREW

Poslednja izmena:
Jel svaki put moram da ganjam koji mi je port ili to moze nekako elegantnije da se uradi. Ja ga obicno stavim na autodetection i OBEX radi a BREW ne.

blah....siemens k`o svaki siemens...imao sam 5 razlichitih siemensa, i svaki se blokirao, pa chak i ovaj...firmware je 58, upravo mi se iskljuchio u toku razgovora, a inache mi se svakih nekoliko dana iskljuchi, ili zakuca tako da moram da vadim bateriju :(

Ne razumem zasto vecina napada ovaj tel zbog blokiranja. A niko ne pominje symbian telefone koji se 10x vise blokiraju. Imao sam par symbian nokia koje su se mnogo gore ponasale (sam se javi, prilikom poziva se restaruje, u toku rada pocne da "brljavi"...), pa sam morao svakih pet dana da ih formatizujem.

Da ovaj tel umesto natpisa Benq-Siemens ima Nokia onda bi bio najbolji tel. i kostao bi 300e.

Benq-Siemens Connecting People Xpress EF 81, pre dva dana sam pazario telefon sa 48com i medjutim kad sam ga prvi put prikljucio sa PCjem USB kablom poceo je da radi flashovanje i downgradovao se na 31, na kompu sam pre toga instalirao mpm 4.1x. Inace po prvom ustisku je vise nego odlican za ta ulozena sredstva, jedina mana koja je vec ovde napisana je pomeranje tj. setanje tastature. Sto se tice brzine nakon downgradovanja nisam primetio neko vece usporavanje tj ocekivano je po vasim komentarima.

nikolayu...u pravu si :) ali shta znam, u zivotu sam imao samo simense i nokia 5110, koji mi se nikad nije shlognuo :) pa sam iz toga izvukao zakljuchak...jedan siemens sam bacio kroz prozor, drugi sam razlupao o zid...zbog tih blokiranja :(

Da ovaj tel umesto natpisa Benq-Siemens ima Nokia onda bi bio najbolji tel. i kostao bi 300e.

Klanjam ti se,tzare! :Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje

Htedoh da pitam par stvari,al' zaboravih,***...

Setih se! Mogu li u EF81 da se ubace teme za E71? Rezolucija je ista,jel'?Da li bi to radilo?

Poslednja izmena:
@Vox
Ja ne znam ni za jedan player da moze da pusti i prevod, zato moras prvo da ubacis prevod u film, pa da ga kompresujes i ubacis u mob, a evo i kako:
Programi potrebni za ovo su ti PocketDivXEncoder_0.3.60 i Xilisoft 3GP Video Converter 3.

Za ubacivanje prevoda koristis PocketDivXEncoder. Kad upalis program i kada te pita da izaberes uredjaj, ti izaberi PC:
sp320qq6.th.jpg

Zatim ubaci film i prevod (vidi da ti se prevod zove isto kao film) pa idi na HELP i podesi da ti jezik bude CP1250 (kako bi lepo prikazivalo nasa slova, č ć š...):
sp322re6.th.jpg

Zatvori help i idi na preview (nemoj nista vise podesavati) da vidis dal ti radi prevod, i ako je sve ok idi na ENCODE, to bi bilo sve za prvi korak.

Za drugi korak koristis Xilisoft, a najbolja podesavanja za kompresiju sam ovde napisao: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1117710&postcount=570

@AmilDinsio
Instaliranje java aplikacija ti je vec vise puta objasnjeno na prethodnim stranicama, procitaj sve i nacices.
A taj plavi taster uopste nije plav, skini najlon sa njega i videces njegovu pravu boju :D On sluzi da se javis kad te neko zove, znaci ne moras da vadis telefon iz dzepa da bi se javio vec samo njega pritisnes.

Pozzz!!!

Okej to sve super radi isvaka ti cast na iscrpnom objasnjenju,al dal to moze bez seckanja na pocetku,tih 4-5sec.,jer u nekim kracim zapisima je bitan pocetak tj, maltene polovina.A da i dalje tako dobro izgleda.Samo nemoj da kazes da ne moze i jare i pare.poz

Kako da resim ovaj problem, a da ne moram da ga flesujem ??

@dejanp78
smanji frame rate na 11, onda ce da radi bez ikakvog seckanja na pocetku.

@pTomic
To si pokusao da instaliras igrice preko kabla? I ja sam isto probao, nije htelo, samo stoji da prebacuje ali nista i kada prekinem ostane fajl prisutan, al cim izadjem u udjem ponovo u taj folder on se isprazni... Tako je bilo kod mene...

E sad i ja nesto da pitam :)
Upravo sam fleshovao, ubacio sam rusku 58-icu, i prezadovoljan sam! Sve je mnoooogo brze!
E sad problemi :)
U toku update-a izbaci mi gresku: "you have to many uninitialized nv-items on your phone. Do you want to download?"
_________227.jpg

Kliknem na Yes i fleshovanje se normalno zavrsi,kao sto mozete videti na slici. Ovi nv item-i nisu ubaceni na telefon:
NV_ACQ_LIST_2_I Id:737 result:1; status:5
NV_ACQ_LIST_3_I Id:738 result:1; status:5
NV_ACQ_LIST_4_I Id:739 result:1; status:5
NV_RRC_INTEGRITY_ENABLED_I Id:880 result:1; status:5
NV_RRC_CIPHERING_ENABLED_I Id:881 result:1; status:5
NV_RRC_FAKE_SECURITY_ENABLED_I Id:882 result:1; status:5

760 entries found in input file.
6 were not initialized.
In total 754 NV items were backuped.

Zna li mozda neko od cega su?
Nisam primetio nista da zeza, sve radi ok (bar na prvi pogled). Sad ne znam dal da ga opet fleshujem (a da prvo skinem negde ispravan .brt fajl) il da ostavim ovako, pa dok radi radi :)

Okej to sve super radi isvaka ti cast na iscrpnom objasnjenju,al dal to moze bez seckanja na pocetku,tih 4-5sec.,jer u nekim kracim zapisima je bitan pocetak tj, maltene polovina.A da i dalje tako dobro izgleda.Samo nemoj da kazes da ne moze i jare i pare.poz

Smanji bitrate i framerate. Nisam hteo da kvarim trud doticnog koji je izbacio podesavanja ali sad moram.
Evo ovde podesavanja koja sam ja postavio i koja rade bez seckanjanja. Sve sto se preko toga zbudzi unosi seckanja ili ti povremeno seckanjanje.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1080005&postcount=169

iskljucivnje pitanja "da li ocesh da ukljucish telefon" :)
1. download qpst i qxdm
2. qpst configuration i izaberemo port
3. qxdm > options > communications i izaberemo port
4. view > nv browser > id 02985 pu promt enabled
5. read > click na input i 1 zamenimo sa 0 > write
6. reboot
7. reboot :)

testirano i radi, za razliku od nekih stvari postovanih ovde..

Voleo bih ako neko moze ovu veoma korisnu stvar da objasni (po mogucstvu sa screenovima), ja, a verovatno i mnogo njih, bili bi veoma zahvalani.

Ef81

Evo i nekih CHAT clienata Gtalk mobile i IM+ za koji bi trbalo naci neki crack poste podrzava sve cliente bez Skypa,trebalo bi naci neki koji je free

Poslednja izmena:
Ef81

Imao sam V31 pa sam ga flesnuo na V58 nemacki i radilo je samo pola stvari ,a internet NE>zatim sam ga flesnuo na V58 ruski nije teo daradi ni internet i nijedan chat cliental. Juce sam ga vratio ponovo na V58 nemacki i sve sada radi BESPREKORNO i MSN Gtalk mobil i mig33 i internet znaci nesto se pre toga ukeketilo zajedno sa gremlinima ali eto sad sve radi besprekorno:guitar:

Pitanje dali postoji neki telnet client za ovaj fon?

Poslednja izmena:
Zdravo Svima

ljudi citam vase postove - svak Vam cast kada imate tolko vremena za kucenja i objasnjenja
mene interesuju par stvari:
- gde da prebacim,instaliram , ili sta vec programe koje sam skinuo sa neta
- u BitPim-u nece da mi ocita fon - pokusao sam na sve COM-ove ali nista i dalje
- sami tim ne mogu ni da instaliram THEAMEs
- zasto mob nece neke pesme da ocita koje sam prebacio na karticu

Uzgred ja sam kupio mob za 90eura , ima vec instaliran V48 i radi OK ,) u Knez Mihajlovoj
kupio sam i karticu od 1Gb za 1200 din u Nemanjinoj
eto ako nekoga zanima tacna adresa neka se javi , da ne bude kasnije da reklamiram firme !!!!
Hvala ljudima koji mi odgovore na probleme
Pozdrav
Boki

@djwibe
Evo skini npr ovaj klip: http://www.mediafire.com/?7njgzjbskzz Kompresovao sam ga na nacin koji sam vec opisao i nema seckanja uopste! Ne secka ni na pocetku niti u toku reprodukcije (sada kad sam ubacio novi softver primecujem poboljsanje i ovde)
Stavite framerate na 11 ili 12 i mozete bitrate staviti i na 1000, nece uopste seckati (testirano na v48)!

@Bokifp
- Nakaci mob preko kabla, upali program JMI koji si dobio na cd-u (ako nisi dobio cd okacio sam ti program ovde: http://www.mediafire.com/?c2b019b1sli ) nadji igricu (potrebni su ti i .jar i .jad fajlovi, ukoliko nemas .jad fajl mozes ga napraviti uz pomoc jadmaker-a: http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=22116&d=1175359191
- nece ni meni bitpim da prepozna fon, svi drugi programi rade normalno, zato skini brew comander http://www.bezysoftware.net/en/sxgc.html Ekstra program.
- moze da prepozna samo pesme koje u naslovu imaju manje od 50 karaktera, znaci skrati nazive

Pozzz!

Voleo bih ako neko moze ovu veoma korisnu stvar da objasni (po mogucstvu sa screenovima), ja, a verovatno i mnogo njih, bili bi veoma zahvalani.

1. download QPST i QXDM - programi potrebni, tj. koje treba skinuti sa neta. linkove imate na prethodnim stranama
2. startovati qpst prigram, zatim na configuration i izaberemo/dodamo (add) port na kome je nakacen telefon. NE GASITI QPST, jer je potreban za rad QXDM-a.
3. startovati QXDM, ici na options pa tu na communications i izaberemo port na kome je nakacen telefon.
4. Zatim u QXDM na view pa koliko se secam ima tu padajuci box u kome se odabere nv browser pa se u masi iz tabele koja ce se pojaviti pronadje red sa ID-jem 02985 pu promt enabled
5. selektuje se taj ID tj. red i kliknuti na READ da ocita vrednost tog item-a. Zatim click na input tj. na 1 i zameni se kec sa 0. Posle zamene kliknuti na dugme WRITE (na istom mestu gde je i dugme READ) chime se upisuje promenjena vrednost u telefon.
6. Postupak je gotov, sada treba restartovati telefon, tj. ugasiti pa upaliti.

Posto nemam instalirane navedene programe cela prica je po secanju jer sam to radio nekoliko puta.

e druze hvala ti
samo skinuo sam JMI ali ne mogu da ga instaliram - tacnije ne mogu da nadjem folder
gde treba da instaliram - kako da ga nadjem
i nisi mi rekao kako da instaliram program na mob?
Boki

instalirao sam comander i radi extra
ali ne mogu da nadjem folder gde treba da instaliram JMI pa mi
reci ako znas gde da ga bacim
i nisi mi rekao gde se instaliraju programi na mobilnom?
e da i reci mi zasto ne mogu theme da instaliram
tj prebacio sam ih preko kabla na mob ali on ih ne prepoznaje
Boki,)

- nece ni meni bitpim da prepozna fon, svi drugi programi rade normalno, zato skini brew comander http://www.bezysoftware.net/en/sxgc.html Ekstra program.
- moze da prepozna samo pesme koje u naslovu imaju manje od 50 karaktera, znaci skrati nazive

Pozzz!

Sto se tice bitpim-a. Da ne bude zabune. U Bitpim NE MOZETE DA KORISTITE USLUGE TIPA IMENIK, SMS I OSTALO STO ON INACE NUDI U PRVOM PLANU.
Plavi pravougaonik, prikazuje opcije programa koje sa EF81 ne mozete da koristite.
Glavna i jedina funkcija bitpim-a sa EF81 je pristup fajl sistemu telefona.

Kada odradite konfiguraciju po ovom linku (ima SCREEN za konfiguraciju) obavezno je sledece:

Bitpim -> View pa chekirati view Filesystem. (na slici oznaceno sa 1)
Klik na zutu Filesystem ikonicu (na slici oznaceno sa 2) i na srednjem delu ce se pojaviti ikonica plavi direktorijum.
Dva puta klik na taj dir (na slici oznaceno sa 3) i sacekati dok bitpim ochita podatke iz telefona, kada ce se i pojaviti ispod njega direktorijumska struktura kao na slici ispod.

2006341030867277264_rs.jpg

cheers

Poslednja izmena:
Zdravo svima na forumu,citajuci prethodne stranice foruma nisam naisao na odgovor koji mene zanima ili sam ga mozda preskocio pa se izvinjavam.Moj problem je u sledecem,zeleo bih da obrisem podesavanja za parametre "Planet3" mms i gprs, verzija softvera mi je SVN22 a posto ne mogu da instaliram oficielni SVN48 jer odbija instalaciju zadovoljicu se i sa ovim.Uspeo sam da promenim desni soft key sa "Planet3" na Media Player pa sada mogu da stavljam bilo sta od precica, hvala na tome! Odlicni ste...

Nazad
Vrh Dno