Šta je novo?

Molim za savet pri C2D oc.

Ljudi jednostasavno ocitavanja nisu tacna i nemoj da se opterecujete oko toga ako orthos ide stabilno a kuler je dobro namesten i nije vreo pri tome na dodir naravno, to sto pokazuje softver za merenje temperature nemoj ni da uzimate u obzir pogledajte temperaturu mog E6600-3600mhz 1.600v setovano u biosu 1.530 ful load i posle 8h orthosa.
Pogledajte prilog 23971Pogledajte prilog 23972
Da napomenem da je kuler mlak u loadu i da se gasenje masine desava na 78c sto sam isprobao sa dosta vecom voltazom:-devil-: i sa obzirom sta drugi ljudi pisu o temperaturam svojih procesora ovo je prava milina, covek koji mi je prodao procesor napomenumi je da se radi o dosta hladnijem primerku od ostalih na koje je nailazio a testirao ih je na istoj ploci nekih 10tak, i bio je u pravu:)

Koliko znam core temp 0.94 pokazuje 15c manje od 0.95 tj netačno.

Onda svaka čast ako sa tolikim naponom na tom kloku ti proc tako hladno radi. Ćekaj, jel ti samo grafa na vodenom?

Koliko znam core temp 0.94 pokazuje 15c manje od 0.95 tj netačno.

Negde sam procitao da core temp 0.94 ne cita pogresno tih 15 stepeni vec da neke verzije procesora imaju 85c tjunction a ne 100 (sto software nemoze da zna) i u tom slucaju je tacna temperatura iz core tempa ,everesta, speed fana..

Core temp 0.94 cita pogreshno temperaturu na E 4300

To jedino moze da bude resenje.

Evo, 2.65GHz na 1.217V, a tek koju voltazu prijavljuje CPU-Z, 1.68!!!

Skoro 7 sati ortohsa na priority 9, kad budem imao vremena pusticu ga duze. Jeste vruce, mada provereno pada 4-5 stepeni kad otvorim kuciste. Na 2.65GHz idluje 43-44.

:laugh: Pogledaj malo bolje nije 1,68v nego 1,168v u sakom slucaju nije tacno

Tja, zaboravih drugog keca u 1.168...

Ahhh, nervira me, kako se ovde edituju postovi? I mislim da nekako jeste tacno jer ploca "malkice" undervoltuje. Kada je u biosu fiksno setovano na 1.32 (default) cpuz ne pokazuje preko 1.26. A koliko sam cuo intel chipseti / ploce undervoltuju?

undefined vidim imas solidnu masinu...8800...2gb ram-a...je li ti nesto radis sa tom masinom osim sto vrtis Core Temp, TAT, TRT-MRT i tome slicno? Ako ne evo da cu ti ja par evrica za tu masinu. Greota covece :) ... pusti bre te budalastine ako ti masina dobro radi. Greje se pa sta? Nece da izgori (za sada :D )...intel je to...temperamentan procesor pa se malo vise greje :) . Ako ti to bas mnogo smeta uzmi neko cudo od coolera i dobru klimu.

Ahhh, nervira me, kako se ovde edituju postovi?
E da si citao pravila foruma znao bi :)

Izmene postojećih poruka su vremenski ograničene, jer se dešavalo da korisnici menjaju unazad svoje izjave i onda kompletna tema izgubi smisao. Zato postoji ograničenje od sat vremena (računajući od momenta objavljivanja teme ili poruke) u okviru kojeg možete svoju poruku izmeniti ili kompletno obrisati.

Poslednja izmena:
undefined vidim imas solidnu masinu...8800...2gb ram-a...je li ti nesto radis sa tom masinom osim sto vrtis Core Temp, TAT, TRT-MRT i tome slicno? Ako ne evo da cu ti ja par evrica za tu masinu. Greota covece :) ... pusti bre te budalastine ako ti masina dobro radi. Greje se pa sta? Nece da izgori (za sada :D )...intel je to...temperamentan procesor pa se malo vise greje :) . Ako ti to bas mnogo smeta uzmi neko cudo od coolera i dobru klimu.

E da si citao pravila foruma znao bi :)

Izmene postojećih poruka su vremenski ograničene, jer se dešavalo da korisnici menjaju unazad svoje izjave i onda kompletna tema izgubi smisao. Zato postoji ograničenje od sat vremena (računajući od momenta objavljivanja teme ili poruke) u okviru kojeg možete svoju poruku izmeniti ili kompletno obrisati.

E hvala, nisam znao, pregledao sam povrsno FAQ i klikno na yeees! Silne EULE me navikle da ne citam tekst.

Nemoj samo da me pitas za koriscenje kompa. :( Godinu ipo stekam kesh da bi se jeli igrao, i sada nemam vremena ni za sta, jun je cudo.

Proc izgleda da hoce na 3 sa minimalnim dizanjem napona, greota da ka ne kloknem bar na 2.4 2.6, a ipak vruce...

Vrh Dno