Šta je novo?

Graficke koje su vam crkle i zasto?

ASUS 9550 256mb kljestima skidao kuler pa pokidao lemove,
x1600pro 512mb OC do iznemoglosti, crkla, zamenjena, prodata..

MSI NX6600 Diamond VIVO AGP, posle 13 mes. ispao ventilator sa kulera grafichke, pregorela memorija.

nekako je radila bez driver-a ali je posle kiblinog zahvata skidanja memare otisla u vecna lovista :D ostao samo ispravan cooler...

memorija zamenjana uspesno,
ali je HSI, (ili kako vec, nikad ne mogu da se setim kako se zove), mostic zeznuo stvar :d
imala je se volja
ali tri 6600gt koje su mi pale saka jos uvek rade

meni, kuc kuc kuc, jos ni jedna nije riknula, a imalo ih je se,
to mi je omiljeno parce hardwera koje volim da menjam

7950гт, мада никад нећу сазнати зашто је испустила душу, само су ми заменили у сервису.

Sapphire 9600XT na izdisaju

Ovo mi je druga graficka po redu,prve se i nesecam neki krs pre 10 i kusur godina...koja jos uvek čami u staroj masini.
Sto se tice ovog atia,posle 2 i po godine rada odlsuzio je svoje.I pored toga sto je najjaci 9600xt od svih proizvodjaca sa 500/650,meni nije bilo dovoljno.Tako da sam mu uzeo pasivne hladnjake i jos jedan ventis da bije na njih.Povecao mhz na 555/690....ali tako je radio samo u igramo...SAMO...:d
Nakon godinu dana,krenuli su prvi znaci prsavanja.....narandzaste horizontalne linije po ekranu,koje se pojave sa vremena na vreme...nedugo zatim..krenuli su drajveri da pucaju pri igranju bilo koje igre koja zahteva renderovanje...pa gasenje monitora...a sada i resetovanje masine(mada ne znam ni da li je zbog toga)na svakih 15 mina otprilike....TAKO DA...CAO ATI and WELCOME NVIDIA!!!!

Nekih nedelju dana nakon kupovine nove graficke crce Leadtec 6800 - prestao kuler da radi i pregorela. Dobih drugu isti dan i radila je nekih godinu ipo dana do prosle nedelje kad joj je memorija otisla. Izgleda neka prokleta serija :lol:

Nekih nedelju dana nakon kupovine nove graficke crce Leadtec 6800 - prestao kuler da radi i pregorela. Dobih drugu isti dan i radila je nekih godinu ipo dana do prosle nedelje kad joj je memorija otisla. Izgleda neka prokleta serija :lol:

takodje i kod mene 2 komada 6800GT Leadtek ostisla u vecna lovista ;) Mislim da ti na prvoj nije crko kuller vec se verovatno istopio zajedno sa naponskom sekcijom :d Karte su se pregrevale uzasno...

Pre par godina msi Ti4800se, imam je jos uvek ali , izbacuje kukice i kvakice, mem najverovatnije otisla, i na jednoj msi(medion)9800pro@(xt) otisao tv-out, ali valjda jos uvek radi prodata dve kartice ago.

Meni je "crkao" 9600XT nakon stručnog flešovanja. :) Dok je bio na reklamaciji, uzeo sam neku noviju, ali mislim da je uspešno izvršena reanimacija.

Ja mislim da sam moju 6600GT spasio u zadnji cas, stavljajuci joj Zalmana. Isla je temperatura do 112 C, artefakti se vide vec posle sat vremena igranja na default clock-ovima (pri letnjim temperaturama). Ono sto je definitivno sigurno, sve 6600GT kartice se uzasno greju a i mislim da su prilicno zilave pa su im zato stavljali neke bede od kulera. Puno prica ima na netu o crkavanjima istih. Da su ljudi znali pa da stave bolji kuler...

S3 Virge (325) 4MB, prvo menjala boje, pa gubila sliku, pa intenzitet osvetljenja dok na kraju nisam potvrdio cinjenicu da SVI uredjaji koji imaju veze sa IT industrijom rade na crni dim, kada crni cim izadje iz njih oni vise ne rade, i sve to shafcigerom pa po chipu...

5900XT zato sto nije htela da zavrsi 3Dmrak 2003 na setovanjima na kojima sam ja hteo :d

9800pro 'lagano' oc, Chieftec 420W nije izdrzao i spalio graficku i HDD :d

U februaru zveknula x1600Pro- serviseri nisu rekli zasto je riknula, zamenjena novom i ova od danas pocinje da se gubi baca zelene tackice i sitne linijice jos na POST-u , u win i ne ulazi.:-devil-:

Poslednja izmena:
Imam slican problem sa MSI X1600Pro PCIEx od pocetka ima zelene tackice tj. pixele, ali radi vec 1,5 godinu. Jos cudnije mi je sto se one javljaju samo u 2D modu u 3D ih nikad nisam primetio. E sad, kako je garancija 2 godine tj. istice uskoro, razmisljam da li da je reklamiram, da li ce uvaziti garanciju. Mislim da je potekla iz PA*OM - a. Any suggestions ?

Imao sam samo felerichnu S3 Trio 64v+ 1MB
(ne secam se shta je beshe feler bio ali mislim da je bio problem u video fijlovima ili sl.)
Secam se samo da su joj odsekli jedan pin na BIOS-u a kad ga spojish nije htela da radi.

Secam se da je jedna TNT2 riknula pri promeni cooler-a.
Zashrafljen shraf u nju. Zachudo da je tako radila jedno vreme dok nije puklo u kucishtu.
Nije bila moja mashina a i ja nisam menjao kuler.

SVI uredjaji koji imaju veze sa IT industrijom rade na crni dim, kada crni cim izadje iz njih oni vise ne rade, i sve to shafcigerom pa po chipu...

Pa rashteluje im se paljenje i onda dobijemo nepravilno sagorevanje...:D
Da je pravilno onda i ne bi bilo crnog dima a plamen bi bio plavichaste boje umesto zutocrvene.

Leopo ja kazem da trebaju da povecaju oktansku vrednost. :D
Mozda i ovaj RoHS poboljsha sagorevanje i sachuva sobu od isparenja gasova sa Pb-om.

A sledeci put kad vidite tako neshto zovite odzachara ali pre toga se uhvatite za power dugme. Mozda donese srecu. :D

Poslednja izmena:
tako sam se ja odma uvatio za power dugme (eeeh da ga nisam samo ni kliknuo 3-4 sekunde pre toga.. ) chim sam video da se grafichka zadimila sa zadnje (tachno iznad gpu-a :D ) ali vec je bilo kasno. a inache vrlo je zanimljiv i *****ski nachin kako sam je spalio. trebalo mi napajanje za neki drugi komp a mene mrzelo da skidam shrafove i samo prineo drugo kucishte i prevezao kablove. medjutim zaboravih da skinem molex sa grafe i kad sam upalio taj drugi (prokleti) komp samo - puff.

Izvini sto cu ovo da kazem... Ali to je stvarno debilan nacin da ukokas graficku!

bogu hvala ni sa jednom jos nisam imao problema... a da su radile svasta - radile su svasta :D

gainward 6600gt golden sample, posle godinu i po, memorija vrisnula, radila na defaultu.. sreca garancija bila 2 godine pa zamenio uz doplatu za x1950pro

Pre tri godine mi je crk'o TV izlaz na GF2MX400 dok sam je na "Živo" spajao sa TV-om. U momentu spajanja su mi činčevi varničili. Priznali su mi reklamaciju;)

Poslednja izmena:
koliko vidim iz prilozenog a i licnog iskustva serija 6 je ugrozena vrsta. posle godinu dana mi riknula MSI NX6600GT Lite -VTD128 ViVO AGP, to je bilo u martu ove godine; otpao je ventilator. kad je dosla sa popravke odmah mi je bilo jasno da nece jos dugo raditi, golim okom se videlo da je neka budala u pakomovom servisu stavio zvaku umesto termo paste, veci deo procesora nije imao nikakvog kontakta sa hladnjakom a to je fatalno za graficke te serije koje su i ovako sklone pregrevanju. no da ne bih osporio garanciju nisam smeo nista cackati. posle mesec dana je definitivno riknula jer su iz servisa javili da nemaju adekvatnu zamenu i da ce vratiti pare. nisam zadovoljan jer nude 12500din umesto 14800din koliko sam ja platio.
savet:neuzimati graficke serije 6!
sad planiram da uzmem SAPPHIRE X1950GT ATI radeon AGP DDR3 Dual DVI-I/TV-out 256 bit, pa cemo videti kako cu proci.

proci ces dobro cena/performanse ali ti ne savetujem sapphire nikako! iako je to "sestrinska" firma ati-ja jako su lose odradili kuler na njoj tj. sve druge firme su promenile default kulere (club3d,powercolor..) osim sapphire, neznam zasto... imam njihovu x1950pro i greje se nenormalno iako je provetreno kuciste sa fanovima okolo, temp. su 45 idle/75 load.. to nije samo slucaj kod mene,proveri na netu
i jos ne zaboravi napajanje jace posto su dobri potrosaci..

Poslednja izmena:
@babarogatajna

Ne znam šta nije u redu sa ponudom koju su ti dali? Razlika između cifre koju ti nude i koju si ti dao je ok, s obzirom da je EUR pao u odnosu na dinar od tada. Osim toga, probaj sada da prodaš 6600GT za 150 EUR (pa makar bio i VIVO). Ovako dobijaš besplatan upgrade (i novu garanciju).

proci ces dobro cena/performanse ali ti ne savetujem sapphire nikako! iako je to "sestrinska" firma ati-ja jako su lose odradili kuler na njoj tj. sve druge firme su promenile default kulere (club3d,powercolor..) osim sapphire, neznam zasto... imam njihovu x1950pro i greje se nenormalno iako je provetreno kuciste sa fanovima okolo, temp. su 45 idle/75 load.. to nije samo slucaj kod mene,proveri na netu
i jos ne zaboravi napajanje jace posto su dobri potrosaci..

ovo je sad offtopik
hmm. da sad me i ti dovodis u dilemu. razmisljao sam da uzmem GAINWARD 7600GT TD256MB GDDR3 1.4nS 128bit TV&DVI Out AGP ali sam dobio savete za gore navedenu jer je za klasu visa od ove. sta bi ti savetovao??

Sale

kakav sam takav sam:wall:
vidim crno belo. platio sam 14800 a dobijam 12500. ne gledam na euro;) .
nisam kupio graficku da bih na taj nacin imao koristi od nje.

pozdrav

kakve crne dileme, x1950gt je kick in ass za 7600gt !! govorio sam o sapphire i lose resenom hladjenju, samo ti nadji tu grafu od drugog proizvodjaca i resio si problem.. pazi, sry ako sam te uplasio, sve to radi, ali mi ipak nije prijatno da vidim 75 stepeni posle sat igranja RS Vegasa

Nazad
Vrh Dno