Šta je novo?

Adobe CS3 = SpyWare najgore vrste...

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
jeste preuzeto sa drugog foruma ali jako bitno!!!

"Kao shto ste vec verovatno svi prochitali na "onim" mestima, CS3 /chitaj Photoshop 10/ pokushava da komunicira na razne nachine sa jednim "divnim" serverima pod nazivom "akamaitechnologies.com"...Inache ti momci su najpoznatiji tragachi raznoraznih pirata koji, jelte, unishtavaju mali biznis "predivnim" ljudima i kompanijama kao shto su Adobe i mrski mi Majkrosoft...

...

Elem ako mislite da je sve u redu ako prilikom instalacije niste odabrali Version Cue instalaciju grdno se varate...Pretrazite hdd u potrazi za "catalina" i "version cue" i/ili "versioncue" fajlovima...To su stvari koje vas shpijuniraju...Ako obrishete Version Cue PS vishe nece da radi tako da vam jedino preostaje da blokirate IP adrese ili da maknete to spyware djubre i vratite se na CS2 ili predjete na Corel Painter /ili neki drugi(e) program(e)/..."

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=4486&catid=11

Jel imas ti problema sa povremenim zagusenjem veze ka netu ?
Inace kome treba za posao Photoshop neka ga i kupi vratice mu pare a za povremenu nezahtevnu upotrebu tu je Gimp

jel ovo vazi i za extended final sa regularnom aktivacijom ili sta ?nisam bas skapirao

A sta je Bonjour? Odnosno Bonjour Servis.

Ne mislim sta znaci na francuskom, vec koja je njegova uloga u celom tom paketu. Tu se vrti neki mDNSResponder.exe i konstantno se kaci na net. Taj servis ne moze da se iskljuci, a kad se umrtvi na ovaj ili onaj nacin, sistem ode u out.

@kalimero
Cek jesi ti probao da uklonis mDNSResponder.exe, ja sam taj servis ugasio, i sve radi ok, tacnije morao sam da ugasim servis jer sa njim nije hteo flash da pocne instalaciju, otpakuje se i stane, bez ovog servisa se instalirao ok, evo i dalje stoji ugasen i sve radi kako treba.

a meni nije jasno šta je ti dodaci u stvari rade? da li se zna kakve podatke šalju? nije možda neki auto-update?

btw, ako se ne varam, i Yahoo se nalazi na serverima Akamai-a, kao i gomila drugih velikih sajtova... ili je navedeni akamaitechnologies nešto drugo?

ajde Zoni kapiram da te mrzi da procitas clanak o Mac OS X na wikipeiji ali si mogao barem da procitas text do kraja koji sam quote-ovao:
"komunicira na razne nachine sa jednim "divnim" serverima pod nazivom "akamaitechnologies.com"...Inache ti momci su najpoznatiji tragachi raznoraznih pirata"

kazu da "akamaitechnologies.com" cesto menja IP adrese pa ne mozete da resite ovaj "problem" sa firewallom...

meni se desavalo da mi CS2 "pukne" na Windowsu posle nekog vremena ako imam VersionCue instaliran... ali sad kako stvari stoje CS3 nece da radi ako se onesposobi Version Cue pa se moze desiti da ce poceti da gase nelegalne kopije CS3 paketa...

Boze, Kovac, sad si me razocarao 🙂 Kako bre ne moze da se resi firewallom ? Cak ti ni ne treba firewall, stavis "akamaitechnologies.com" domain name da se "razresava" kao npr. 127.0.0.1 u etc/hosts i resen problem 😉 Ja odavno sve google tracking/data collecting domene rutujem na 127.0.0.1

Poslednja izmena:
probaj pa javi 😉 ja samo prenosim sta su drugi napisali - jos nisam probao jer NetBarrier na Macu mi je rasturio system kad sam ga instalirao (Mac se podize 5-6 minuta ?!?)...

a sta ako se nigde ne navodi domen vec samo IP adrese? ne znam... kad budem imao vremena pozabavicu se sa ovim 🙂 dok radi radi ali je prilicno suck da Adobe nigde ne naveda da se VersionCue uvek instalira (sto ga je onda stavljao kao izbor prilikom custom instalacije!??) i da uvek salje podatke... moram da proverim i koja je to kolicina podataka, tj. koliko gusi vezu.

sad sam instalirao CS3 extended, patchovo ga i to je to. U pozadini ima samo FNPLicensingService.exe kolko vidim nema aktivnosti ka netu (sa pokrenutim CS3), jedino ako se nije ubacio u system procese koji idu na net. Prostudiracu jos malo ali cini mi se da ne radi nista. Mozda se sa vremena na vreme upali pa to radi ?

PS. IP adrese moraju pripadati nekom domeu ili nekoj mrezi, ne moze "samo IP adresa" tako da kako god da okrenes moze se spreciti ako se zna sta se radi, e sad, neki najobicniji krajnji korisnik to nece umeti ali...***.

Poslednja izmena:
ok, ali u gore pomenutom liknu mozes procitati da non stop menjaju IP adrese, znaci menjaju i domene... kako ces to blokirati u firewallu? ili ethostu fajlu?...

sto si mene kvotovo ? 🙂

@kovacm:

sad cemo videti sta se tu desava. Ako su zakupili/iznajmili preko 100 domena za ove svrhe - svaka im cast 🙂 Ako su svi deo nekog veceg pod-domena -resivo je. Javljam cim sve zavrsim (upravo ga njakam da vidim sta ce da radi i gde, za sada jos uvek nista, moguce je da je zbog "narodne verzije" ?)

Poslednja izmena:
sorry ali ... ovo sto pricate jel vazi samo za Mac ili i PC?
kovac je dao linak sa site-a koji se bavi Mac-onjama 🙂
a ostatak spike kao da se odnosi i na PC :trust: pogotovu ovo sto gx-x iznosi

Kod mene Bonjour servis ima ovaj naziv: ##Id_string..... bla bla bla##

Blokirao sam ga preko firewalla tako da uopšte ne može da se poveže ni na jedan domen + ugasio sam ga kao servis i CS3 radi i dalje bez problema.

Poslednja izmena:
ne kradi fore delimire (PrC) 😛

extra ti je ono za spyware :d (#17)

za sve PCjase: Bonjour nema veze sa ovim! Bonjour sluzi za otkrivanje servisa unutar LAN mreze (0 configuration)! Npr. ako ubodete mrezni stampac na LAN mrezu sam ce se ponuditi na koriscenje preko Bonjoura...

Net Limiter, das problematicnim procesima 0 za protok i mogu do mile volje da pokusavaju da se konektuju :d

ja sam renejmovo taj bonjur service i ne pali se vise. To je to.

ama Bonjour nema veze sa konektovanjem CS-a na akamaitechnologies.com! ako hoces iskljuci ga ali je to u sustina jedna jako koristna stvar...

ama Bonjour nema veze sa konektovanjem CS-a na akamaitechnologies.com! ako hoces iskljuci ga ali je to u sustina jedna jako koristna stvar...

korisna za cega ? bolje mi radi brush ? brze se izvrsavaju akcije ? Imam vise filtera ? 🙂 Ma daj... meni fotoshop sluzi za rad, a ne za ceprkanje i cackanje :wave:

sad sam instalirao CS3 extended, patchovo ga i to je to. U pozadini ima samo FNPLicensingService.exe kolko vidim nema aktivnosti ka netu (sa pokrenutim CS3), jedino ako se nije ubacio u system procese koji idu na net. Prostudiracu jos malo ali cini mi se da ne radi nista. Mozda se sa vremena na vreme upali pa to radi ?

PS. IP adrese moraju pripadati nekom domeu ili nekoj mrezi, ne moze "samo IP adresa" tako da kako god da okrenes moze se spreciti ako se zna sta se radi, e sad, neki najobicniji krajnji korisnik to nece umeti ali...***.

Problematicni proces, mDNSResponder.exe, se pojavio i kod mene (koristim CS3 Web edition). UbiJo sam ga i sada se vise ne javlja.

da, zaboravio sam to da napomenem Kovacum-u, bonjur service je taj mDNSresponder.exe koji se nalazi u program files/Bonjur/mdnsresponder.exe , njega sam preimenovo i ne pali se vise

interesantno... jel se mDNSresponder.exe konektuje na akamaitechnologies.com? jel pokusava da ide na neke javne IP adrese?

@zoni: nemam pojma 😀 - mozda gusi vezu, mozda gusi ceo sistem...

@kovacm: ne bih znao, ja sam fanatik za procese tako da mi je proces explorer (zamenjuje sugavi windowsov proces monitor) upaljen uvek kad nesto novo instaliram, a mDNSres. cim sam video - odma sam ga spazio 🙂 i ubio. Sva ostala testiranja i merenja sam vrsio posle toga i nisam nasao nista sto ide na net, a da pre toga nije islo. Tako da, to je izgleda taj "andrak" koji se konektuje.

Nazad
Vrh Dno