Šta je novo?

Test Drive Unlimited

uzeo sam juce rumblepad 2 cordless, joooj kako je dobro zezanje sad voziti TDU, pogotovo motore :cigar:

Ne znam da li je bilo vec, uglavnom, posle ovih prica o TDU nakanim se da instaliram (inace sam je bio "kupio" cim se pojavila ;)) i pokrenem igru... Pored pucanja textura (Alt+Tab resava stvar) imao sam problem da je igra bila najgori slideshow, bilo podesio 1280, high details, 4xAA, bilo podesio 1024, medium, no AA - identicno se ponasao :mad: Iste performanse, bilo koja podesavanja :S:

Opet Alt+Tab u Win, pogledam Task Manager, a ono CPU na 100%, konstantno. Pogledam koji procesi, TDU ~40% i Outpost ~60%. Kako sam ugasio Outpost, tako je igra poletela :D Inace sam bio blokirao TDU na Outpostu (v4.0, Pro) da ne bude problema zbog nekih online provera, sta znam...

Nakon toga, 1280, high details, 4xAA, bez HDR (ne volim HDR) igra leti :D
Sto se tice same igre, sta znam, ima neki shmek, nece pasti uninstall jos neko vreme ;)

Mozda nekom pomogne...

ufff...hdr bas daje smek igri...cak ni ne skida puno frejmova...eh, jedino sto ti imas 7xxx nvidia seriju pa ne mere i AA i HDR...verovatno bi i ja ostavio AA :S:

Pa daje neki smek, ali s'obzirom da nemoze da ide AA+HDR onda nista.
A igra je meni mnogo lepsa sa AA bez HDR-a.
A i problem je sto mi HDR smanjuje framerate na pola(16fps-a).

Meni je PROSECAN (AVG) FRAMERATE na 1027x768 sa 2xAA, 8xAF, MAX DETAILS, HDR OFF 30fps-a. Drajveri su ForceWare 165.01 XP.

Kako se krece vama AVG FRAMERATE.

PS.
Jos 100mile ostalo do 5000. :banana:

Poslednja izmena:
pa dobro, Falcon ima 7900GTO sto je jedno 3 puta brze od 7300GT :p Toj karti HDR ne smeta mnogo. Meni fps na 90% ostrva ne pada ispod 30, i prosek je oko 35 sa 2xAA, sve maks + HDR. Na nekim delovima ostrva FPS je iznad 40 stalno, a u gradu je izmedju 25 i 40, kako koji deo grada. Rezolucija 1280x1024

Izvozio sam sve sto moze u SINGLE PLAYER modu, zakljucno sa onih 5000mile i nista novo se nije otvorilo sem sto sam dobio jos 40p sto mu na kraju dodje ukupno 890p tj. 89% igre.
Ostalih 11% moze da se zaradi ON-LINE igranjem i to je to.

Ja zavrsio, ako treba SAVE reci te.

Jedina prava zamerka sa moje strane je sto nema BMW-a, recimo neke M5-ce ili M6-ce.
A u okviru CLASSIC vozila su mogli da ulete i LAMBORGHINI DIABLO, BUGATI EB110 rame uz rame JAGUAR-u J220.

Sve u svemu igra je odlicna, i velika promena naspram NFS-ova. Najvise mi se dopalo to sto nisi ogranicen ni malo od samog pocetka. Celo osrvo je otvoreno za voznju, a ne kao u NFS-u otvaras deo po deo mape.

jedno "glupo" pitanje - kako da zapocnem trku ? Dodjem do mesta gde treba da pocne trka, izaberem single player, ok i pocne kamera da vrti u krug (valjda oko auta, al auto se ne vidi) i sve tako. Kursor se izgubi, na esc mogu da dojem do opcija, znaci igra nije zamrznula, ali nista se ne desava. U cemu je fora ?

cekaj, na mestu gde treba da pocne trka izaberes "single player" ??? wtf ? Na mapi "taster "M" " kliknes na trku, odvozis do nje prateci gps, kad dodjes do trke umesto mape na ekranu ti se pojavi dole naziv trke, pritisnes "enter", pojavi ti se novi ekran sa nekim opcijama, imas "start race" , to kliknes i vozis. PROBLEM moze da bude (a najverovatnije jeste) sto treba da zadovoljavas odredjene KRITERIJUME za trku, tj moras da imas auto u klasi koja trka zahteva (A, B, c, d, e ,f i g ili mA mB) i da ukoliko ne sedis (ne vozis) auto koji trka zahteva kliknes na tom ekranu "change vehicle" i izaberes odgovarajuce vozilo za tu trku. Ukoliko NEMAS vozilo - trka ne moze da pocne, sto je i logicno, dakle ne mozes sa Alfa romeo-om voziti trku koja je u "E" klasi, niti voziti "G" klasu (matori automobili) nekim ferarijem spider...

Je li, jos uvek nisam provalio kako da podignem ulog kod custom duela?Tipa ablendujem nekom trkacu na putu i nikako da provalim kako da podignem ulog $ ?...krene trka, pa onda i revans itd itd...ali bez kinte...
Ili je ovaj feature samo za multiplayer?

Je li, jos uvek nisam provalio kako da podignem ulog kod custom duela?Tipa ablendujem nekom trkacu na putu i nikako da provalim kako da podignem ulog $ ?...krene trka, pa onda i revans itd itd...ali bez kinte...
Ili je ovaj feature samo za multiplayer?

ulog odredjujes u OPTIONS pa prva ili druga opcija.

Ali uzmi u obzir da je to maksimalni ulog. Ako su kola kojima si ablendovao loshija od tvojih, dobicesh max 1000$ stake ;)

aha, jasno...nasao sam tu opciju u meniju igre...mislim da sam tu postavio max $...a u igri i dalje nista...moracu jos jednom da proverim, hvala

u igri se ulog (u single p. modu) sam namesti u zavisnosti od protivnika koga si startovao, ako sa gallardom startujes nekog ko vozi mclaren-a bice maksimalan ulog, tj 10.000

cekaj, na mestu gde treba da pocne trka izaberes "single player" ??? wtf ? Na mapi "taster "M" " kliknes na trku, odvozis do nje prateci gps, kad dodjes do trke umesto mape na ekranu ti se pojavi dole naziv trke, pritisnes "enter", pojavi ti se novi ekran sa nekim opcijama, imas "start race" , to kliknes i vozis. PROBLEM moze da bude (a najverovatnije jeste) sto treba da zadovoljavas odredjene KRITERIJUME za trku, tj moras da imas auto u klasi koja trka zahteva (A, B, c, d, e ,f i g ili mA mB) i da ukoliko ne sedis (ne vozis) auto koji trka zahteva kliknes na tom ekranu "change vehicle" i izaberes odgovarajuce vozilo za tu trku. Ukoliko NEMAS vozilo - trka ne moze da pocne, sto je i logicno, dakle ne mozes sa Alfa romeo-om voziti trku koja je u "E" klasi, niti voziti "G" klasu (matori automobili) nekim ferarijem spider...
Znaci tek sam poceo igru, kupio kucu, auto, sledeca stvar je da treba da odem do mesta gde valjda zapocinje trka (gps me navodi). Dodjem do tog mesta, na ekranu onda vidim dva tab-a "single player i "multiplayer". Izaberem single player, izbaci mi da mogu da udjem u trku, promenim auto i izadjem. Kad prihvatim trku nista se ne desava. Ne znam u cemu je fora, jedino ako mi "patch" nije dobar (hatred) ??? Inace "M" ne reaguje uopste, znaci ne mogu da otvorim mapu.

Poslednja izmena:
nije dobar "patch", ali to nema veze sa time. Mozda i ima. Nemam pojma. Ja sam na pocetku igre izabrao lika, vozio onaj rentiran auto do nekog auto salona, kupio auto, kupio kucu i to je to. U glavnom meniju sam izabrao single player.

Igra je pravo osvezenje medju arkadnim voznjama. Nekako neosetno uvlaci u pricu i prosto tera da igras jos. Samo kad pomislim na trku oko ostrva, jos se nisam usudio da probam posto jos trazim ultimate car, ali oko sat vremena za jednu trku je stvarno nesto novo. Od kada sam pazario analogni joypad voznje me stvarno opustaju.

Igra je pravo osvezenje medju arkadnim voznjama. Nekako neosetno uvlaci u pricu i prosto tera da igras jos. Samo kad pomislim na trku oko ostrva, jos se nisam usudio da probam posto jos trazim ultimate car, ali oko sat vremena za jednu trku je stvarno nesto novo...

Ma Kawasaki "u ruke"... i prelazi se za 40-tak min.!!! Presao dva puta! Verovtno cu jos koji put,.. steta sto nema jos neka takva... (na pr. nesto kao mille miglia ili sl.) :d

I nije to bas tako novo! Svi koji su igrali GranTurismo ce se sad pobuniti... dakle vec sam to pominjao al' sam morao ponovo! ;) Of course... nova i jedinstvena stvar na PC-u! :d

Poslednja izmena:
Pa dobro, novo je u tome sto se ovde pichi od tacke A do tacke A oko citavog ostrva sa jedinstvenim krivinama i predelima, plus saobracaj i panduri....a ne vrcenje u krug po trkackoj stazi ;) Ili pak u GT-u ima i toga? :D

Jedina prava zamerka sa moje strane je sto nema BMW-a, recimo neke M5-ce ili M6-ce.
A u okviru CLASSIC vozila su mogli da ulete i LAMBORGHINI DIABLO, BUGATI EB110 rame uz rame JAGUAR-u J220.

A jos Nazcu kad bi dodali i Ford GT90 i naravno NSX kupio bih original :D

@_DLC_ :

Ima jos jedna u severozapadnom delu ostrva na magistralnom putu, zove se "a million dolar race" , duga je ravno 200km, pa eto tebi zabave, ima i saobracaja i murije u toj trci :)

A jos Nazcu kad bi dodali i Ford GT90 i naravno NSX kupio bih original :D

Vidis zaboravio sam taj auto (GT90) a kad se pojavio koncept odlepljivao sam na SPACE liniju.
Jel vas ne potseca mozda izduvna grana na Zondu, a ovo je koncept iz '90-tih.

Podsetite se.

The Ford GT90 was a concept car manufactured by the Ford Motor Company. It was unveiled in January 1995, at the Detroit Auto Show as "the world's mightiest supercar". Claimed performance included a top speed close to 250 mph (402 km/h) from a 720 hp (537 kW) quad-turbocharged V12 engine, the exhaust of which was claimed to be hot enough to damage the body panels, requiring ceramic tiles similar to those on the space shuttle to prevent this.

Gt901.jpg

Gt90side.jpg

Gt90rear.jpg

Poslednja izmena:
Uh sad moram da skinem NFS2 da ga izvozam malo :)

hahaha, bas htedoh da kazem isto :) cim sam video slike odma sam se setion NFS2SE :)
jel ovaj auto izasao ikada u prodaju, u smislu da su napravili 2-3 komada za prodaju ?

odakle sikdate NFS2:SE? narucio mi drugar...

reci drugaru da se ne lozi za dzaba, ne radi pod XP-om (mozda ima workaround ?),a i treba mu glide wrapper. Ja imam original negde medju diskovima, probao sam jos davno na XP-u ali je bilo no-go. NFS 4 sam uspeo da nateram da radi, to moze.

@_DLC_ :
Ima jos jedna u severozapadnom delu ostrva na magistralnom putu, zove se "a million dolar race" , duga je ravno 200km, pa eto tebi zabave, ima i saobracaja i murije u toj trci :)
Thanx komrad gx-x! Na nju sam skroz zaboravio! Mislim da se zove nesto "Millioner's Challenge", a uzgred duza je samo 20-tak kilometara od ove ranije pominjane trke.. a donosi 5x vise love... ;)
Damn... kako sam mogao da zaboravim tu trku... :bottle:

jel ovaj auto izasao ikada u prodaju, u smislu da su napravili 2-3 komada za prodaju ?
Nije nikad! (p.s. hvala bogu :d)

@ all... refering NFS2
Ili da lepo instalirate NFS2, 3, 4, PU na masini sa Voodoo-om i Win98SE i ISTINSKI uzivate k'o ljudi!! :d

Poslednja izmena:
A ovo...

Isderacom.jpg

The most famous car in the automaker’s history is the 1993 Isdera Commendatore 112i. This supercar weighs 1450 kg (3190 lb), has a 0-60 mph acceleration time of 4.7s and a top speed of 342 km/h (212 mph). The mid-engine, rear-wheel drive car is powered by a 408 PS (300 kW/402 hp) Mercedes-Benz 48-valve 6.0 L V12 engine and has a 6-speed manual transmission. The Commendatore has a low, sleek, bullet-shaped design and two gull-wing doors. A velocity-sensitive electronic chassis lowers the car three inches (76 mm) under high speeds to improve handling. The car sold for US$466,000. The Commendatore 112i was named in tribute to Enzo Ferrari, who became known as Il Commendatore or "the monk of Maranello" and "the pope of mechanical sport." The car has been featured in the video game Need for Speed II.

A koga zanima GT90 ima dosta novije i graficki bolje alternative za NFS2, a to je
FORD STREET RACNIG (2006, 310MB)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno