Šta je novo?

Intel D820, visoka temperatura!?

• Začetnik teme ivanmaat
  • Datum pokretanja
I

ivanmaat

Guest
Ranije dok sam imao plocu Gigabyte GA-945P-S3 programi za temperaturu procesora su mi pokazivali da prilikom rada u wondowsu temperatura CPUa je bila oko 40c a kad bih igrao neku igru oko 50c. E u medjuvremenu sam zamenio plocu sada imam ASUS P5PL2-E i kuciste je bolje u pitanju je coolermaster centurion 534 s tim da imam samo prednji cooler za izbacivanje vazduha i naravno cooler na procesoru koji sam dobio po defaultu znaci nikakva budzevina od kulera. I sa svim tim promenama temperatura mi je sada 62c evo dok ovo sad pisem sto mislim da nije normalno. Dali je moguce da je mozda cinjenica da je sada CPU blizi napajanju i da nema coolera za izduvavanje vazduha napolje da mi toliko drasticno skoci temperatura CPUa? Sta da radim izludjuje me tolika visoka temperatura!?!?

Poslednja izmena:
Temperatura jeste povisena, dokle ide posle opterecenja? Ako si stavio pastu i lepo montirao cooler, ne preostaje ti nista drugo nego da stavis jedan vent da ti izduvava topao vazduh iz kucista, time ces sigurno spustiti temperaturu procesora. Predlazem CM silent transparentne modele. BTW kakvo ti je sada napajanje a kakvo si imao ranije? Pitam cisto zbog polozaja venta na napajanju.

Prebaci onaj ventilator od napred pozadi i stavi da izduvava napolje. Kao sto je i Luckies vec napomenuo,moguce je da si lose postavio kuler ili naneo premalo/previse termalne paste.

Napajanje je isto kakvo je bilo i ranije, ne znam tacno koje je ali znam da je jedno od boljih to nije problem. Sto se tice dali je naneto koliko treba paste i sl, nisam ja sklapao vec sam dao coveku koji se time bavi nisam hteo da se petaljam posto se slabo snalazim sa hardverom. On mi je rekao da mozda treba vremena dok CPU lepo nalegne na pastu.

Treba vremena(oko 200h rada procesora),ali ne verujem da ce se temp smanjiti za 12 C. Koju pastu je stavio?

koliko je to tacno ranije,zato sto temperatura zimi i ovih dana nije ista...
Mozda je to zato sto je ovih dana bilo oko 25-30c napolju i to ima uticaj na CPU...

To ranije je pre oko nedelju dana dve i unazad.

Upravo tako. Moguce je i da ti je serviser stavio neku slj pastu i jos + stedeo na njoj.

Ono iznad se odnosi na zlajin post. Inace pre dve nedelje je jos uvek bila donekle normalna temperatura. Ali u ovom trenutku je napolju prohladno,a tebi 62 C proc.

I sa svim tim promenama temperatura mi je sada 62c evo dok ovo sad pisem sto mislim da nije normalno.

Upravu si,nisam video da je bas u ovom trenutku izmerena temperatura...
Ma da opet ako zivis na 7 spratu opet je velika temperatura ,)
Onda je vrlo moguce da hladnjak ne lezi lepo na procesoru...
A opet i to za pastu moze da bude tacno...

Zivim na drugom spratu i otvoren je prozor :) i jos je sada skoro 1 sat posle ponoci. A temperatura je sada na procesoru 60. Nema zime za njega :)

Kupi ti lepo Artic Silver 5 (oko 800 din) ,skini kuler,ocisti ostatke stare paste,nanesi grumuljicu AS5 i vrati kuler (pritisni malo jace-pritisak ce naterati pastu da se prosiri po celom proc-u).

Samo zamena kulera na procesoru .I kod mene je tako bilo dok ga nisam zamenio .Sada je sa HYPER TX kulerom sasvim druga pesma .

Pa ako je njegova temperatura pre bila manja sa istim kulerom,to znaci da mu je kuler nije toliko njesra. Prvo neka proba ono sto sam predlozio,pa ako ne smanji temp,neka onda kupuje novi kuler.

Ma kuler je obican neki intelov za cpu i bas je bucan, naravno pre nije bio bucan na 40c ali cim bi se temperatura povecala prilikom igranaj neke igre krenuo bi da zuji za medalju.

Mislim da je najpametnije da uzmem taj HYPER TX i dobru pastu i to lepo da namontiram, samo je problem jer nisam nikad montirao tako nesto :)

Procitaj uputstvo i shvatices sve. Inace bolje ti je da prvo kupis onu AS5 i stavis je na proc zajedno sa tvojim stock kulerom,posto ce ti to popraviti temperature(verovatno i bolje od starih temp) i potrosices samo 800 din. A ovako ces potrositi mnogo vise da bi postigao 5-15 C manju temperaturu od one koju si imao.

Proveri ipak kako je montiran cooler na cpu. Pritegni ga malo.

Mogao bi samo da stavim tu AS5 pastu i lepo opet montiram kuler i verujem da bi to pobiljsalo stvar pogotovo ako jos dodam 120mm kuler nazad da izduvava vazduh jer jedan vec imam sa prednje strane koji ubacuje vazduh, koji dolazi uz centurion 534. Ali zelim jednom za svagda da sredim stvar ne samo sa temperaturom vec i sa zujanjem prilikom opterecenja cpu-a tako da cu da uzmem i taj kuler HYPER TX i da kompletiram :)

Najbolje resenje kojim pokrivas sve aspekte problema.,)

E sad pitanje gde mogu da nadjem HYPER TX i AS5 pastu, ako je sve na jednom mestu tim bolje :) i dali ima neki tutorijal kako se pravilno nanosi pasta na CPU i slicno? Vidim da neki ljudi na forumu kazu da tu cak postoji i doza umetnosti :D

E sad pitanje gde mogu da nadjem HYPER TX i AS5 pastu, ako je sve na jednom mestu tim bolje :) i dali ima neki tutorijal kako se pravilno nanosi pasta na CPU i slicno? Vidim da neki ljudi na forumu kazu da tu cak postoji i doza umetnosti :D

Ajde prvo proveri napon za CPU, 1.8V je default za taj procesor.

P.S. Uzgred, promenio si plocu, moguce da jednostavno nova ploca drugacije ocitava/prikazuje temperature od stare ploce.

Poslednja izmena:
meni to lici da kuler nije najbolje "nalegao" na procesor.
intel 3,4GHz bez nove paste i sa starim kulerom kod koga je jedna "nozica" bila polomljena mi je pokazivao prvo 70tak C a posle oko 45 samo sa boljim "naleganjem" kulera na CPU

Isao sam danas da kupim Hyper TX medjutim nije bio model za intel u desku pa sam uzeo Hyper L3 i dodao jedan cooler pozadi takodje od coolermastera zove se ultra silent ima 120 mm da izbacuje vazduh. Sada mi je temp u idle stanju oko 40+2-3 step a Hyper L3 se prakticno ne cuje. Prezadovolajn sam. Bio sam pokrenuo doom 3 u maximumu i zauzece procesora je bila 75% kad sam izasao iz igre temperatura je bila 47-50 a i tad je Hyper L3 podjednako bio bezcujan. Ja licno sam zadovoljan i konacno mi nista ne zuji u glavi dok sam za kompom ma sta radio sa njime. :banana:

I ja imam isti problem sa D915 radi na 65 pa cak i 70 stpeni.savetovali ljudi da namestim bolje kuler namestio sam,da provetrim kuciste stavio sam dva Spire kulera da izduvavaju vazduh promenio pastu i opet isto.Sad cu da vidim mislim da je mozda problem jer kod mog chiftec kucista napajanje je namesteno tacno da izduvava na procesor,ne znam ni sam da li mogu drugacije da ga okrenem.Ajde da je neki kinez ali chiftec dg-01 .Sta vi mislite o ovom problemu da li je moguce da to greje procesor.Pozdrav

Nazad
Vrh Dno